Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
ZAVRŠEN DVODNEVNI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR "SVETO GUSKIĆ"
nedelja, 11 februar 2018 18:02

SG1

U Donjim Podgradcima kod Gradiške danas je završen dvodnevni 25. Memorijalni šahovski turnir "Sveto Guskić" čiji je ovogodišnji pobjednik Ilija Subotić.
Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je da je čast prisustvovati najdugovječnijem šahovskom turniru u Srpskoj koji njeguje šahovsku igru i čuva sjećanje na poginulog srpskog borca.

Jaćimović je naveo da je Ministarstvo ove godine u program malih olimpijskih igara za područje grada Banjaluka uvrstilo šah i da se nada da će ova drevna igra biti dio malih olimpijskih igara i u ostalim krajevima Republike Srpske.

Pobjednik turnira Ilija Subotić rekao je da nastupa dugo godina na ovom šahovskom memorijalu i da mu je ovo druga titula šampiona.

On je istakao da je konkurencija bila dobra i da su nijanse odlučivale o pobjedniku, a da je veliki uspjeh što je na turniru učestvovalo sedam mladih šahista.

U konkurenciji 24 takmičara drugo mjesto pripalo je Ljubi Zrniću, a treće Dušku Dragišiću. Nagrađena je i najbolja među mlađim učesnicima turnira, četranestogodišnja Helena Mihaljčić, kao i najstariji šahista Žarko Dončić.

SG2

Član Organizacionog odbora turnira Milan Ljepojević istakao je da je ovaj turnir više od šahovske igre, jer njeguje drugarstvo i prijateljstvo, nešto najvrjednije što čovjek stvara u životu.

I ove godine Organizacioni odbor i Fondacija "Sveto Guskić" na prijedlog Nastavničkog vijeća Osnovne škole "Mladen Stojanović" Gornji Podgradci obezbijedili su novčane nagrade za uspješne učenice Anđelu Miškić i Milanu Ribić.

Turniru su prisutvovali načelnik opštinskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Radomir Pjanić, porodica Guskić, Svetini prijatelji iz Beograda Pavle Trninić i Darko Palavestra.

Sveto Guskić, koji je poginuo kao pripadnik Vojske Republike Srpske, bio je šahista i fubaler. Radio je kao inženjer u Šumskom gazdinstvu Gradiška.

Pokrovitelji ovog turnira su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Opština Gradiška i "Šume Republike Srpske".

Poslednje ažurirano nedelja, 11 februar 2018 18:10