Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.01.2018.
 
ODRŽANO 4. REGIONALNO PRVENSTVO U GOLBALU PDF Štampa El. pošta
subota, 23 septembar 2017 14:56

Pobjednik 4. regionalnog prvenstva u golbalu, koje je održano danas u sportskoj dvorani  Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Vrbaškoj, je ekipa iz Banjaluke koja je rezultatom 12:9 pobjedila ekipu iz Dervente. Treće mjesto pripalo je domaćinu. Gradiška je osvojila bronzu pobjedivši Zvornik rezultatom 15:8.

GOLBAL1

Predsjednik Društva za sport i rekreaciju saveza slijepih i slabovidih “Svjetlost” Gradiška, Dragan Subotić rekao je da je Društvo četvrti put organizator regionalnog prvenstva u golbalu i da je na turniru učestvovalo 6 ekipa, iz Zvornika, Banjaluke, Prnjavora, Srpca, Dervente i Gradiške.

Član pobjedničke ekipe iz Banjaluke, Miladin Dragojević ističe da je global sport koji je od velikog značaja za slijepe jer im on pored rekreacije omogućava i druženja.

4. regionalno prvenstvo u golbalu otvorio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška, Davor Glišić kojio je rekao je da se turnir održava u okviru manifestacije “Gradiška jesen 2017.” i da je cilj druženje i uključivanje osoba sa invaliditetom u normalne društvene tokove.

GOLBAL2

Golbal je timski sport kojim se mogu baviti sve osobe koje su klasifikovane po pravilima Međunarodne sportske federacije za slijepe. Cilј igre je kotrlјanjem ubaciti zvučnu loptu u protivnički gol.

Muški timovi se u golbalu na paraolimpijskim igrama takmiče od 1976. godine, a ženski od 1984. godine.