Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR "SVETO GUSKIĆ" BIĆE ODRŽAN 10. I 11. FEBRUARA
utorak, 06 februar 2018 13:30

TABLA

Dvadeset peti Memorijalni šahovski turnir „Sveto Guskić“ biće održan u subotu 10. i nedelju 11. februara u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Donjim Podgrdacima. Turnir je pozivnog karaktera, učestvovaće oko 30 šahista, a biće otvoren u subotu u 11 časova.

Memorijal „Sveto Guskić“ jedan je od rijetkih šahovskih turnira u Republici Srpkoj koji se 25 godina održava u kontinutetu. Turnir se organizuje u znak sjećanja na poginulog borca Vojske Republike Srpske Svetu Guskića koji je slobodno vrijeme koristio za druženje uz partiju šaha. Sveto je radio kao inženjer šumarstva u Šumskom gazdinstvu Gradiška, a osim šaha, igrao je i fudbal u „Slobodi“ iz Donjih Podgradaca.

Članovi Organizacionog odbora turnira će u četvrtak 8. februara posjetiti porodicu Guskić, a na Svetinom grobu prislužiće svijeće i položiti cvijeće.

Kao do sada, tako će i ove godine Organizacioni odbor nagraditi, na prijedlog nastavničkog vijeća OŠ „Mladen Stojanović“, dva uspješna učenika ove škole koji su lošijeg materijalnog statusa.

Pokrovitelji Memorijalnog šahovskog turnira „Sveto Guskić“ su Šume Republike Srpske i opština Gradiška.

Poslednje ažurirano utorak, 06 februar 2018 13:38