Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
OTVORENA DIONICA AUTOPUTA "9. JANUAR" OD MAHOVLJANA DO DRUGOVIĆ PDF Štampa El. pošta
nedelja, 01 oktobar 2017 15:56

U Laktašima je danas svečano otvorena dionica autoputa “9. januar”, od Mahovljana do Drugovića, dužine 10 kilometara.

autoput 9 januar 1

Otvaranju dionice auto-puta su prisustvovali predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i narodni poslanici, premijer Srpske Željka Cvijanović i ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević,predstavnici lokalnih zajednica, rukovodstva preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", zvanice iz javnog i društevnog života, i nekoliko hiljada građana.

autoput 9 januar 2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da auto-puteve u Srpskoj gradi narod I naglasio da Srpska želi da nastavi gradnju mreže auto-puteva do granice sa Srbijom, i unutar svoje teritorije, u dužini od 400 kilometara.


" Želimo da obezbijedimo budućnost našoj djeci koja će znati da je jedna generacija našla mogućnost da gradi auto-puteve. Dionica od Mahovljana do sela Drugovići povećava mrežu naših auto-puteva na 80 kilometara. Naredne godine biće završena trasa auto-puta do Prnjavora, a pregovaramo i za izgradnju auto-puta prema Šamcu i dalje ", rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je namjera da se privrede Srpske i Srbije što više uvezuju, za šta su neophodni auto-putevi.


autoput 9 januar 3
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je auto-put "9. januar" veoma važan za svakog građanina Republike Srpske “jer putevi i mostovi spajaju ljude, ali i donose poslove za mlade ljude”.


Vučić je poželio vlastima Srpske da što prije spoje Banjaluku, Doboj, Brčko i Bijeljinu, ta da onda ostaje još nekoliko kilometara do Srbije, koja će izgraditi auto-put do granice.

"Izgrađenih 10 kilometara auto-puta košta desetine miliona evra. To je nešto novo i u Republici Srpskoj i u BiH, nešto veoma važno za svakog građanina Srpske. Svaki kilometar auto-puta je predstavljao osvajanje nove civilizacije i ti kilometri ne spajaju samo nas, nego i sve druge narode koji žive, ne samo u BiH, nego svuda oko nas", rekao je Vučić.

autoput 9 januar 4

 

Poslednje ažurirano nedelja, 01 oktobar 2017 15:56