Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
ZIMSKA SLUŽBA "GRADSKE ČISTOĆE" SPREMNA ZA NOVE SNJEŽNE PADAVINE
četvrtak, 08 februar 2018 11:48

ZB

Zimska služba komunalnog preduzeća “Gradska čitoća” Gradiška je u optimalnom vremenu i kvalitetno očistila ulice tokom snježnih padavina početkom decembra i proteklog vikenda, ocijenio je direktor “Gradske čistoće” Željko Bilbija.

Bilbija je, gostujući u emisiji “Bilans stanja” Radio Gradiške, istakao da je u slučaju obilnih snježnih padavina nemoguće očistiti ulice u kratkom vremenskom roku, navodeći da je u subotu čišćenje ulica počelo oko 5 časova i da su do podne uspjeli da očiste većinu puteva, a kasnije su očišćeni i trotoari.

“Veliki problem je kada pada jak snijeg prilikom izrazito niskih temperature. U tom slučaju vozila utabaju snijeg na kolovozu prije prolaska vozila zimske službe, a kasnije je te ulice nemoguće očistiti jer i so ne djeluje na temperaturama isod -4 stepena. Dodatni problem stvaraju i parkirana vozila koja onemogućavaju da se ulice potpuno očiste od snijega”, naveo je Bibija.

Bilbija je rekao da je rad zimske službe unaprijeđen kada su, prije početka sezone zimskog održavanja puteva, Opština Gradiška i “Gradska čistoća” potpisali ugovor o održavanju gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva u zimskom periodu.

U ranijem periodu, kaže Bilbija, problem je bio sa čišćenjem lokalnih i nekategorisanih puteva, što je riješeno na način da je teritorija opštine Gradiška podijeljena na četiri zone za čišćenje, a u svi zonama locirana su vozila i mehanizacija privatnih preduzeća sa kojima je takođe potpisan ugovor.

Bilbija je podsjetio da zimska služba čisti gradske ulice i frekventnije lokalne i nekategorisane puteve, kojima saobraćaju i autobusi, a da je Opštine Gradiška mjesnim zajednicama obezbijedila dovoljne količine goriva za čišćenje manje frekventnih seoskih puteva.

On je dodao da zimska služba “Gradske čistoće” raspolaže sa tri vozila sa grnovima i posipačima, da je od nabavljenih 60 tona soli potrošeno oko 10 tona te da su spremni da efikasno djeluju u slučaju novih snježnih padavina.

Poslednje ažurirano četvrtak, 08 februar 2018 14:34