Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
RASPISAN JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE PREDUZETNIŠTVU
sreda, 17 januar 2018 13:51

danilo sobot 17 1

Opština Gradiška raspisala je javni poziv za zainteresovane osobe sa područja opštine za učešće u Programu podrške preduzetništvu kroz YEP Projekat zapošljavanja mladih.

 Šef odsjeka za privredu i preduzetništvo Opštine Gradiška Danilo Šobot koji je koordinator za realizaciju YEP programa, gostujući u emisiji “Tribina slušalaca“ Radio Gradiške, rekao je da je Programom planirano razvijanje poslovne sposobnosti preduzetnika i obezbjeđivanje finansija za invenstiranje u poslovanje.

“Program podrazumijeva uspostavu boljeg partnerstva između aktera koji direktno utiču na poslovno okruženje na području opštine Gradiška i stimulisanje potencijalnih preduzetnika da pokrenu svoje poslovne ideje,” rekao je Šobot i dodao da je za uspjeh preduzetnika neophodno da se ostvare četiri uslova: da ima dobro poslovno okruženje, da ima stručna znanja iz oblasti kojom će se baviti, da ima dobre poslovne sposobnosti i finansijska sredstva za investiranje.

Šobot je naglasio da je Programom planirano razvijanje poslovne sposobnosti preduzetnika i obezbjeđivanje finansija za invenstiranje u poslovanje ističući da će svi polaznici Programa proći kroz obuku razvijanja poslovne sposobnosti koja će trajati oko tri mjeseca. On je dodao da će finansijsku podršku dobiti oni čije ideje donator, nakon obuke, ocijeni da su vrijedne investiranja.

Šobot je rekao da je Program namjenjen zaposlenim i nezaposlenim fizičkim licima sa područja opštine Gradiška, ženama, mladima ali i organizacijama civilnog društva zainteresoavnim za pokretanje socijalnog preduzetništva.

Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja otvoren je do 15. februara. Detaljnije informacije dostupne su na internet stranici Opštine Gradiška.

Poslednje ažurirano sreda, 17 januar 2018 14:01