Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
"VODOVODU" DONIRANA OPREMA VRIJEDNA 30.000 KM PDF Štampa El. pošta
petak, 13 oktobar 2017 14:34

Komunalnom preduzeću "Vodovod" iz Gradiške donirana je oprema za mjerenje potrošnje i gubitaka na vodovodnoj mreži u vrijednosti od 30.000 KM, u okviru "MEG" projekta, koji sprovodi UNDP, a finansira Vlada Švajcarske.

vodovod donacija MEG 1
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je cilj "MEG projekta da Komunalno preduzeće "Vodovod" bude samoodrživo i smanji gubitke u sistemu vodosnabdijevanja.

On je pohvalio rad rukovodstva ovog preduzeća i istakao da učešćem u "MEG" projektu "Vodovod" može da obezbijedi i druge donacije.

Vršilac dužnosti direktora "Vodovoda" Sandro Zeničanin pojasnio je da se na donirane mjerače protoka vode mogu ugraditi moduli za daljinasko očitavanje, koji će biti nabavljeni putem projekta koji "Vodovod" realizuje u saradnji sa Evropskom investiciono-razvojnom bankom.

"Sve ćemo u uvezeti u jedan sistem i moći ćemo svakodnevno pratiti gdje su najveći gubici na vodovodnoj mreži, kako bismo ih što prije sanirali. Trenutno gradiški vodovod ima procijenjene gubitke u sistemu vodosnabdijevanja od 56 odsto, a cilj je da do kraja naredne godine gibici budu ispod 30 odsto", naglasio je Zaničanin.

On je dodao da u preduzeću očekuju i opremu vrijednu oko 120.000 KM, koja će biti donacija Vlade Japana, a omogućiće otkrivanje mikrolokacija na kojima se stvaraju gubici na vodovodnoj mreži.

Predstavnik UNDP-a Damir Muslić naveo je da se "MEG" projekat sprovodi u 18 lokalnih zajednica u BiH i da osim unapređenja rada vodovodnih preduzeća ima za cilj da unaprijedi rad lokalnih uprava i pripremi ih za zakonodavne reforme.

vodovod donacija MEG 2