Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
PROFESIONALNA VATROGASNA JEDINICA GRADIŠKA USPJEŠNA U 2017.
sreda, 31 januar 2018 12:52

 

stojaković 18

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška u toku 2017. godine imala je 297 intervencija što je za 21 odsto više u odnosu na 2016. godinu.

Starješina Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška Goran Stojaković, gostujući u program Radio Gradiške, rekao je da su na povećanje broja intervencija uticale velike suše i dodao da je najviše intervencija bilo zbog požara na otvorenom prostoru.

Stojaković je istakao da je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Gradiška usvojena Plan zaštite požara za opštinu Gradiška kojim su utvrđene dinamika i smjernice razvoja Vatrogasne jedinice. On je dodao da Plan zaštite predviđa planske aktivnosti koje se trebaju završiti kao i mjere zaštita od požara koje se moraju sprovoditi ne samo u okviru Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška nego i u okviru privrednih društava.

Kad su u pitanju planovi za 2018. godinu, Stojaković je rekao da je u planu završetak radova na rekonstrukciji Vatrogasnog doma kao i kupovina malog navalnog vozila i nabavka kompleta za nadtlačnu ventilaciju, pjena generator i uređaj za izvlačenje dima i para za koje će sredstava obezbjediti  Vatrogasni savez Republike Srpske. Stojaković je dodao da je u planu izrada finansijskog plana za nabavku vatrogasnog vozila sa ljestvama čija je vrijednost 1.300.000KM, a za čiju bi nabavku dio sredstava trebao obezbijediti Vatrogasni savez Srpske, a dio lokalna zajednica.  

Poslednje ažurirano sreda, 31 januar 2018 13:00