Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
POTPISANI UGOVORI O PREKVALIFIKACIJI 39 RADNIKA PDF Štampa El. pošta
petak, 13 oktobar 2017 14:31

U Gradišci su danas potpisni ugovori o obuci i prekvalifikaciji 39 nezaposlenik lica koja će dobiti posao u tri gradiška preduzeća iz oblasti metalske industrije, u okviru projekta vrijednog 67.000 KM.

prekvalifikacija 13 10
Ugovore su potpisali načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, direktor Razvojne agencije grada Banjaluka Mario Milanović i predstavnici gradiških Firmi "PMP Jelšingrad", "Tikt manufaktura" i "Laguna šped".

Adžić je rekao da će opština Gradiška finansirati 25 odsto ukupnog iznosa, odnosno 16.750 KM, koliko će izdvojiti i tri firme u kojima će radnici dobiti zaposlenje.

On je dodao da je preostalih 33.500 KM donacija Vlade Švajcarske.

Direktor banjalučke Razvojne agencije Mario Milanović naveo je da se osposobljavanje i prekvalifikacija nezeposlenih lica vrši u okviru projekta "Prilika plus" koji, posredstvom Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, finansira Vlada Švajcarske.

On je rekao da ukupna vrijednost projekta za regije Banjaluka, Laktaši i Gradiška iznosi 137.000 KM, te da je u narednih šest mjeseci planirana prekvalifikacija i obuka više od 80 radnika za rad u metalskoj industriji.

Vlasnik firme "Tikt manufaktura" Krešimir Bodrožić naveo je da će putem prekvalifikacije zaposliti osam radnika i da je ovo dobra prilika da firme uz minimalne troškove dobiju radnike sa potrebnim predznanjem za rad u proizvodnji.