Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
KP "VODOVOD" GRADIŠKA U 2018. GODINI PLANIRA REALIZOVATI BROJNE PROJEKTE PDF Štampa El. pošta
sreda, 20 decembar 2017 12:44

Komunalno preduzeće „Vodovod“ Gradiška, na osnovu Strateškog plana i plana kapitalnih investicija za period od pet godina, početkom 2017. godine napravilo je Studiju za vodosnadbjevanje, odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda na području opštine Gradiška.

Vršilac dužnosti direktora „Vodovoda“ Gradiška, Sandro Zeničanin rekao je da je to polazni dokument na osnovu koga se planiraju sve daljnje investicije u oblasti komunalne infrastrukture.

vodotoranj Žeravica

„U narednom planskom periodu najveći fokus će biti na vodoizvorište „Ževarica“ gdje je planom predviđena zamjena svih elemenata na vodoizvorištu kao i izrada tzv. bajpasa oko vodotornja ali i bušenje još jednog eksploatacionog bunara. Planirana je i automatizacija vodosistema na oko 600 kilometara vodovodne mreže“, rekao je Zeničanin.

On je dodao da je u toku naredne godine u planu projekat izrade formiranja zaštitnih zona vodoizvorišta i ispitivanje eksploatacinog polja postojećeg vodoizvorišta. Zeničanin je rekao da je ove godine izgrađeno oko 15 kilometara vodovodne mreže na području opštine i da će do kraja godine biti otvorena dionoica vodovodne mreže u Barajima u dužini od oko 3.5 kilometra sa jednom prepumpnom stanicom.

Kada je u pitanju kanalizaciona mreža, Zeničanin je rekao da je u planu kompletna zaštita vodoizvorišta što prvenstveno podrazumjeva izradu projektne dokumentacije za izgradnju 25 kilometara kanalizacione mreže u naseljima Hipodrom, Žeravica, Glogovi i Kruškik.

Zeničanin je naglasio da od 1. decembra priključak na gradsku vodovodnu mrežu za sva domaćinstva sa područja gradiške opštine iznosi 702 KM, a na kanalizacionu mrežu 468 KM što je znatno jeftinije u odnosu na prethodni period.