Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO VAŽNO ZA RAZVOJ DRUŠTVA PDF Štampa El. pošta
utorak, 26 decembar 2017 11:32

Žene su osnivači ili vlasnici u oko 26 odsto ukupnog broja registrovanih privrednih društava u Republici Srpskoj, a zahvaljujući institucionalnoj podršci žensko preduzetništvo je prisutno u svim segmentima industrije , rekla je gostujući u emisiji Radio Gradiške “Gost u studiju “Milena Vrhovac, privatni preduzetnik i član Savjeta  ženskog preduzetništva  Privredne komore Republike Srpske.

milena

“U Banjaluci je 15.decembra održana  "Prva konferencija ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj"pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske , Privredne komore, Džender centra, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku EBRD-a i NJemačke  organizacije  za tehničku saradnju i mnogih institucija u Republici Srpskoj , a to je rezultat  dugogodišnjeg rada Savjeta  ženskog preduzetništva   Privredne komore Republike Srpske” rekla je Vrhovac .

Ona je napomenula da Privredna komora godinama radi na osnaživanju ženskog preduzetništva, promociji, edukaciji i povezivanju sa potencijalnim partnerima na drugim tržištima, te da je 2014. godine konstituisan Savjet za žensko preduzetništvo s ciljem stvaranja institucionalnog okvira podrške ženskom preduzetništvu.
Suština konferencije je bila da se žene ohrabre i motivišu da učine korak ka svom ekonomskom osnaživanju,rekla je Vrhovac i dodala da je   danas žensko preduzetništvo prepoznato od institucija  na svim nivoima ,da imaju institucionalnu podršku kao potencijal u koji treba investirati i  koji treba podržati,   a Savjet za žensko preduzetništvo je spona  sa institucijama vlasti.

“  Radi se na Strategiji razvoja ženskog preduzetništva  kojom se  žele dati nove  smjernice  za izradu strategije o ženskom preduzetništvu i naglasiti važnost uloge žene u preduzetništvu, te razviti nove metode koje do sada nisu bile dovoljno zastupljene u poslovnoj praksi”, rekla je Vrhovac .

Milena Vrhovac,koja je  direktor drvne industrije "Bor" Gradiška kao preduzetnik u prerađivačkoj industriji, poručila je ženama da budu hrabre i ideje sprovedu u djelo, jer postoji institucionalna podrška na svim nivoima.

Ona je  imala je ideju, volju i hrabrost, da prije više od  dvije decenije zakorači u preduzetništvo, radeći na razvoju i modernizaciji drvne industrije.

bor

Milena Vrhovac je rekla da je” usuditi se cijena napredka”i pozvala žene da u okviru resursa sa kojima raspolaže opštine Gradiška , a to su poljoprivredno zemljište, šume i voda,od razvoja turizma pa do prodaje vlastitih poljoprivrednih proizvoda, su oblasti u kojima se svi preduzetnici, a samom tim i žene, mogu pronaći.

Poslednje ažurirano utorak, 26 decembar 2017 12:24