Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
BILBIJA: CILJ JE DA SVI GRAĐANI IMAJU MOGUĆNOST KORIŠTENJA NAŠIH USLUGA
petak, 09 februar 2018 10:21

ZB

Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Gradiška u fazi je nabavke jednog vozila za odvoz smeća koje će omugućiti da se obuhvat teritorije sa koje se vrši odvoz komunalnog otpada proširi na cijelo područje opštine Gradiška, rekao je direktor „Gradske čistoće" Željko Bilbija.

Bilbija je, gostujući juče u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, istakao da je dosta vozila „Gradske čistoće“ dotrajalo i da postoji potreba kontinuiranog obnavljanja voznog parka. On je naveo da je veći dio opštine Gradiška obuhvaćen odvozom smeća, da se za sada smeće ne odvozi sa područja Turjaka i Jurkovica, a da je nedavno obuhvat proširen na  Dragelje i par drugih mjesta.

Bilbija je pojasnio da ranije nije postojao mehanizam koji bi obavezao sva domaćinstva, posebno u ruralnim područjima, da budu korisnici usluge odvoza komunalnog otpada.

„Izmjenom zakona o komunalnoj djelatnosti i opštinske odluke, sva domaćinstva na području gdje postoji organizovan odvoz smeća dužni su da potpišu ugovor sa komunalnim preduzećem za vršenje ovih usluga. Na tome sada radimo, a bili bismo najzadovoljniji da u sistem uključimo sva domaćinstva i da stvorimo uslove da se smanji cijena usluge odvoza smeće, iako je ona možda najniža u okruženju i nije se povećavala u poslednjih desetak godina“, naveo je Bilbija, i dodao da „Gradska čistoća“ Gradiška dnevno odveze oko 40 tona komunalnog otpada na regionalnu deponiju u Ramiće kod Banjaluke.

Prema Bilbijinim riječima,  „Gradska čistoća“ je od Fonda za zaštiti životne sredine Republike Srpske dobila 60.000 KM, koje će, uz dodatna valastita sredstava i  sredstva Opštine Gradiška, uložiti u nabavku tri reciklažna dvorišta.

„Reciklažna dvorišta, odnosno kontejneri za odvojeno odlaganje komunalnog otpada biće postavljeni pored tri stambena bloka, a „Gradska čistoće“ će se obavezati da besplatno vrši uslugu čišćenja i uređenja zelenih površina oko tih zgrada“, pojasnio je Bilbija.

Poslednje ažurirano petak, 09 februar 2018 11:00