Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 54 gostiju i 1 član na mreži


ЧЕТВРТАК МОГУЋИ ТЕРМИН СУСРЕТА ТАДИЋА И СИЛАЈЏИЋА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 maj 2010 11:47

БЕОГРАД, 25. МАЈА (СРНА) - Протоколи предсједника Србије Бориса Тадића и предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића покушавају да усагласе нови термин састанка у Београду два званичника, а као могући датум се помиње четвртак, 27. мај, сазнаје Срна у Тадићевом кабинету.

"Председник Србије је сутра у Грацу на једном симпозијуму. Постоји вероватноћа да до сусрета дође у четвртак, ако Силајџићу буде одговарало", речено је у кабинету предсједника Србије.

Силајџићев протокол је предложио нови термин за сутра, али то није могуће због Тадићевог пута у Грац.

Лет којим је Силајџић требало да путује према Београду је отказан пошто је авион био у квару, тако да није ни полетио из Њујорка.

Срна у Силајџићевом протоколу сазнаје да се предсједавајући Предсједништва БиХ још налази у САД.

"Понуђени термин из Тадићевог кабинета је четвртак и предсједавајући Силајџић треба да се изјасни око тог новог термина", речено је у Силајџићевог протоколу.

Посјета предсједавајућег Предсједништву БиХ је отказана због квара на авиону којим је Силајџић требало из Њујорка, преко Минхена, да данас допутује у радну посјету Београду.

Тадић ће сутра боравити у Грацу, у Аустрији, гдје ће се састати са предсједником Владе покрајине Штајерске Францом Вовесом, а потом говорити на Симпозијуму Штајерске банке о теми "Србија као кључна држава за европску интеграцију западног Балкана". /крај/вш/сак

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:31
 
SRBIJA MOŽE U EU AKO PRIZNA KOSOVO PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 28 maj 2010 10:33

Brisel, Beograd - "Srbija ne može u EU ako ne prizna nezavisnost Kosova i ne ostvari saradnju s vlastima u Prištini", kaže Ulrike Lunaček, specijalni izvestilac EP za Kosovo.

"Moj glavni cilj je integracija u EU svih građana Zapadnog Balkana, bilo da su oni Srbi, Albanci ili bilo koje druge nacionalnosti", kaže Lunaček za list Danas.

"Da bi se postigao ovaj cilj, beskonačno dovođenje u pitanje nezavisnosti nikako nije od pomoći. Ne vidim da je želja srpske vlade da reintegriše Kosovo realna", dodala je ona.

"Smatram da je neophodno i od pomoći za snažnu zajedničku spoljnu politiku EU da sve države članice imaju istu poziciju. Stoga mislim da bi trebalo da nađemo zajedničku poziciju i o Kosovu. Kosovska nezavisnost je danas de fakto realnost i zato, prema mom mišljenju, nema smisla okretati se unatrag i diskutovati o ovoj realnosti iznova i iznova. Umesto toga trebalo bi gledamo napijred", kaže u intervjuu za Danas Ulrike Lunaček, poslanica u Evropskom parlamentu i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo.

Lunačekova je dodala da to kaže kao "neko ko nije bio preterano srećan načinom na koji je do nezavisnosti došlo 2007-2008".

"Bilo je bolje doneti novu rezoluciju UN, ali to tada nije bilo moguće. Sada mislim da ne treba da gledamo unazad, već da treba da radimo za bolju budućnost. To je najvažnije."

Na pitanje da li je moguće da Srbija uđe u Evropsku uniju, a da ne prizna Kosovo, izaslanica za Kosovo kaže da "s njene tačke gledišta - ne, nikako!"

"EU bi trebalo da nešto nauči iz pat pozicije na Kipru, Nema smisla „integrisati“ u uniju nerazrešene konflikte".

"Lično imam veoma jasan stav o tome. Bez dobre volje da ima dobru saradnju s Kosovom, Srbija ne može da bude članica EU, jer je prekogranična saradnja jedna od žila kucavica evropske ideje. Podsećam vas da Srbija još nije ni zemlja kandidat za članstvo. Ali, da budem potpuno jasna, lično bih željela da Srbija, kao i Kosovo, kao i sve druge evropske države, postane deo EU i to što je prije moguće. Zbog toga podržavam sve ove države da ispune kriterijume neophodne za članstvo. Duboko vjerujem da će zajednička budućnost u ujedinjenoj Evropi doneti i bolju budućnost Zapadnom Balkanu", kaže Ulrike Lunaček.

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:31
 
РАСМУСЕН И ЕШТОНОВА РАЗГОВАРАЛИ О БиХ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 26 maj 2010 09:07


БРИСЕЛ, 26. МАЈА (СРНА) - Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Катрин Ештон разговарали су у Бриселу о ситуацији у БиХ, саопштено је данас из НАТО-а.

"Све земље чланице Алијансе имају заједничко мишљење да будућност БиХ лежи у евроатлантским структурама. Међутим, такође морам рећи и да постоји велика забринутост због нивоа етничке тензије и реторике у БиХ", рекао је Расмусен новинарима након јучерашњег састанка.

Расмусен је изразио наду да ће БиХ ускоро "извршити пренос војне имовине са ентитетског на државни ниво", што је услов за приступање Акционом плану за чланство (МАП), објављено је на сајту НАТО-а.

НАТО је БиХ понудио чланство у МАП на самиту НАТО одржаном у априлу у Талину.

Расмусен и Ештонова одржали су билатерални састанак, а присуствовали су и сједницама Сјеверноатлантског савјета и Комитета за политику и безбједност ЕУ. Главна тема разговора била БиХ, гдје ЕУ предводи операцију "Алтеа" уз подршку НАТО-а.

Када је ријеч о сарадњи ЕУ и НАТО-а, Расмусен је нагласио да су он и Ештонова сагласни да двије организације треба да "више разговарају и заједно учине више од планирања, извршења до операција".

Према његовим ријечима, треба појачати сарадњу као што је у Авганистану, на Косову, у БиХ и код обала Сомалије, те "разматрати начине о најбољем начину да се то и постигне"./

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:30
 
НАГЛАШЕН ПОЗИТИВАН РАЗВОЈ СИТУАЦИЈЕ У БиХ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 maj 2010 12:49

САРАЈЕВО, 25. МАЈА /СРНА/ - Високи представник у БиХ Валентин Инцко нагласио је током састанка са генералним секретаром УН Бан Ки Муном недавни позитиван развој ситуације који се у БиХ десио у области спољне политике.

Као кључни примјер Инцко је навео мјесто БиХ у Савјету безбједности УН, што је велики напредак, док други примјери обухватају напредак остварен у правцу либерализације визног режима са ЕУ или развијање односа са НАТО-ом.

Током јучерашњег састанка Инцко је додао да веома побољшана атмосфера на западном Балкану даје прилику свим земљама у региону да постигну бржи и значајнији напредак, што је прилика коју не треба пропустити.

"У исто вријеме изгледа да су се политички језик и логика унутар БиХ уствари погоршали", рекао је Инцко и додао да то има негативан утицај на способност лидера БиХ да постигну договоре о реформама које су кључне за европску будућност земље.

Инцко ће данас у Вашингтону имати састанке са вишим званичницима у Стејт департменту и Конгресу како би разговарао о ситуацији у БиХ и изгледима за будућност.

Он ће, како је најављено из ОХР-а, рећи да хронично политичко неслагање постоји у периоду када се повећава стопа незапослености, а животни стандард пада, што је посљедица непровођења кључних реформи.

Инцко ће, такође, нагласити да би на овогодишњим изборима могло доћи до пораста броја младих који гласају, те да би грађани могли имати могућност да изаберу програме који ће најбоље одразити легитимне тежње земље за будућност у ЕУ.                                                 /крај/веб/сп

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:30
 
ПРИЈАВЉЕНО 48 СТРАНАКА И 15 НЕЗАВИСНИХ КАНДИДАТА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 22 maj 2010 07:47

САРАЈЕВО, 22. МАЈА - Пријаве за овјеру за учешће на општим изборима у октобру, јуче до 17.00 часова, када је истекао рок, поднијело је 48 политичких странака и 15 независних кандидата, изјавила је предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Ирена Хаџиабдић.

Од овог броја 13 је нових странака које се до сада нису пријављивале на изборе.

"У Комисији сада слиједи процес провјере. Процес пријаве и овјере странака се мора окончати до 5. јуна. У овом периоду свима који не буду имали задовољавајућу документацију даћемо рок од два дана да исправе те недостатке", навела је Хаџиабдићева.

Хаџиабдићева је у изјави новинарима констатовала да је на овогодишњим изборима дошло до благог опадања броја приспјелих пријава, јер су за опште изборе 2002. поднешене 63, а 2006. године 61 пријава.

Из ЦИК-а БиХ истакли су да је за чланове Предсједништва БиХ пријављено 19 политичких странака и четири независна кандидата.

За Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ кандидатуру је пријавило 36 странака, за предсједника Републике Српске /РС/ такође 36 странака, а за Народну скупштину РС 39 странака.

За Представнички дом Федералног парламента пријављено је 38 странака.

Пријаве за овјеру за учешће на општим изборима у Комисији је раније преузело 67 политичких странака и 27 независних кандидата.                                        

 

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:30
 
Још нема пријављених кандидата PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 17 maj 2010 13:01

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА - Ниједна политичка странка ни независни кандидат Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ још нису поднијели пријаву за опште изборе 3. октобра, изјавила је портпарол ЦИК-а Максида Бајрамовић.

Према њеним ријечима, то је уобичајено јер пријаве почињу да пристижу тек посљедњих четири-пет дана, а рок за пријаву политичких странака и независних кандидата је 21. мај до 17.00 часова.

"Тренутно, они се информишу, узимају потребне обрасце и прикупљају документацију која им је потребна за подношење пријава", рекла је Бајрамовићева "Гласу Српске".

Пријаве политичких странака и независних кандидата ЦИК би требало да овјери до 5. јуна, а од 5. до 15. јуна коалиције и листе независних кандидата могу подносити своје пријаве, што ће ЦИК разматрати и овјерити до 22. јуна.

"Од 22. јуна почиње процес подношења кандидатских листи који ће трајати до 5. јула", додала је Бајрамовићева.

Компензацијске листе подносиће се од 30. јула до 4. августа, те би 19. августа ЦИК могао објавити коначне листе кандидата на општим изборима у БиХ.

Говорећи о изрицању административне мјере забране учешћа странкама на октобарским општим изборима, она је навела да забрану учешћа имају Демократска странка, Зелени БиХ, Демократски покрет Српске - Депос, Народна бошњачка странка, Странка бизниса Српске, Брчанска алтернатива Брчко дистрикт БиХ, Партија социјалне правде и Демократски центар.

 

Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 17:30
 
<< Početak < Prethodna 291 292 293 Sledeća > Kraj >>

Strana 293 od 293