Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 19 gostiju na mreži


СРПСКА И ЊЕНИ ГРАЂАНИ БЕЗБЈЕДНИ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 11 avgust 2010 07:05


ГРАДИШКА, 11. АВГУСТА /СРНА/ - Полиција Републике Српске /РС/ је најбоља, најорганизованија али и најефикаснија безбједносна организација у БиХ, изјавио је министар унутрашњих полова РС Станислав Чађо.

Он је нагласио да су грађани у РС безбједни, као и сама РС, а то најбоље потврђују чињенице које су показатељ рада полиције.

"Имајте повјерења у полицију РС, подијелите са њима сазнања и информације како би полиција могла правовремено да дјелује на очувању заједничке безбједности", поручио је грађанима РС Чађо, гостујући јуче у програму Радија - Градишке.

Он је рекао да се већ трећу годину реализује пројекат "Полицајац у заједници" са циљем да свака улица, кварт, село добије полицајца, чији је то рејон.

"Више од 72 одсто грађана вјерује полицији, али то обавезује да учинимо још више. Ови резултати не би били такви без интеракције грађана и полиције", рекао је Чађо и подсјетио на истраживања по којима је Полиција РС једна од три институције РС којој се највише вјерује.

Он је истакао да је у РС у првих шест мјесеци регистрован пад криминалитета од 16 одсто.

Према његовим ријечима, током септембра биће испоручено 200 рачунара којима ће бити опремљни полицијски аутомобили, тако да ће имати могућност видеонадзора са инсталисаним радаром.

Он је нагласио да ће полиција са налогом поставити радар, који ће регистровати кретање аутомобила, прекршаје али без контакта и задржавања, а томе и елиминисања могућности да неко понуди или прихвати корупцију.

"Са локалним заједницама интензивно радимо на постављању видеонадзора на саобраћајницама. И то ће се у будућности реализовати у наредну годину дана, јер је у интересу грађана да возе опрезно и да поштују прописе",поручио је Чађо. /крај/аш/дад

Poslednje ažurirano sreda, 11 avgust 2010 08:41
 
ДЕКЛАРАЦИЈА КОСОВА НИЈЕ ПРОТИВНА МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 23 jul 2010 08:00

ХАГ, 22. ЈУЛА - Предсједник Међународног суда правде Хисаши Овада саопштио је, читајући савјетодавно мишљење тог суда о легалности једнострано проглашене независности Косова, да декларација о једностраном проглашењу независности Косова није противна међународном праву.

Током првих пола часа излагања, судија Овада околности под којима је Генерална скупштина УН од Међународног суда правде затражила мишљење о легалности косовске независности, надлежностима суда, као и широком спектру докумената који су судије узеле у обзир приликом доношења савјетодавног мишљења.

"Не постоји никаква препрека око задатка који је од суда тражен. Генерална скупштина има легитимни интерес да добије одговор на ово питање, према томе суд сматра да не постоје увјерљиви разлози да не да савјетодавно мишљење у погледу питања које му је постављено", рекао је Овада.

Четрнаесточлано судско вијеће донијело је мишљење на захтјев Генералне скупштине УН, која је у октобру 2008. године подржала захтјев Србије да се испита легалност косовске независности. Девет од 14 сталних судија МСП долази из држава које су признале независност Косова, укључујући и Оваду, а из процесних разлога изостало је гласање судије из Кине.

Процес доношења савјетодавног мишљења о Косову већ је ушао у историју међународног права, јер се у расправу укључио рекордан број држава, 36, као и због чињенице да је активно учешће узела и Кина, која се, претходно, никада није појавила на неком процесу пред Међународним судом правде.

У Палати мира у Хагу је и министар спољних послова Србије Вук Јеремић, као и читав српски правни тим. Делегација Косова, коју предводи Скендер Хисени, присутна је под називом "аутор једностране декларације", пошто самопроглашена држава Косово није чланица УН.

Савјетодавно мишљење није обавезујуће за државе, али ће, како су оцијенили стручњаци, имати велику правну, али и политичку и моралну тежину.

Косовски парламент једнострано је прогласио независност 17. фебурара 2007. године, што је, до сада, признало 69 од 192 држава чланица УН.

 
КОМИСИЈА УСВОЈИЛА ПРИНЦИПЕ ЗАКОНА О ПОПИСУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 12 jul 2010 12:36САРАЈЕВО, 12. ЈУЛА (СРНА) - Заједничка комисија за економске реформе и развој Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас принципе Приједлога закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ, о којима сутра треба да расправља Дом народа.

Овај закон усвојио је Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у оба читања.

Приједлогом закона предвиђено је да попис буде одржан наредне године, да садржи етно-културолошке карактеристике, те спорним чланом 48 да власт у БиХ буде формирана на основу пописа из 1991. године све до коначног провођења Анекса седам Дејтонског споразума који се тиче повратка избјеглих и расељених лица.

Предсједавајући Комисије Зоран Копривица рекао је новинарима након сједнице да још постоје противрјечни ставови када је ријеч о члану 48 овог закона.

''Претпостављам да ће то да буде камен спотицања у даљој процедури и на Комисији и у Дому народа. Очекујем да ће политичке партије у Парламентарној скупштини БиХ бити спремне да нађу минимум компромиса да се дође до рјешења која би била прихватљива за све, да се члан 48 у потпуности брише или да се прецизније дефинише када ће се, на основу којих критеријума, ко ће, када и како прогласити да је Анекс седам Дејтонског споразума проведен, јер је то једини начин да закон буде усвојен", појаснио је Копривица.

Члан Комисије Слободан Шараба рекао је да је логично да закон у овој фази буде подржан, јер је ријеч о његовим принципима.

"У амандманској фази очекујем искључење члана 48 из овог закона, јер том члану, односно питању расподјеле власти апсолутно није мјесто у овом закону. Можда ћемо покренути иницијативу да о питању расподјеле власти у БиХ донесемо и посебан законски пројекат", истакао је Шараба.

Комисија није подржала приједлог Хазима Ранчића да Дому народа буде предложено да буде скраћена амандманска процедура са 15 на седам дана. /крај/не/дп

 

 
УСВОЈЕНА РЕЗОЛУЦИЈА О КОСОВУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 08 jul 2010 14:25

Европски парламент усвојио је данас Резолуцију о Косову којом се преостале чланице Уније које нису признале једнострану независност јужне српске покрајине, позивају да то учине.

Резолуцију, у којој се наводи да би Европски парламент поздравио када би све чланице ЕУ признале независност Косова, подржало је 455 посланика, док је нешто више од 150 било против.

"Косово као независну државу признале су 22 чланице ЕУ, док пет то није учинило. Да би европска политика била ефикаснија за добробит свих на Косову, чланице ЕУ би требало да појачају заједнички приступ Косову", наводи се у резолуцији, коју је припремила аустријски посланик из Странке зелених Улрике Луначек.

Резолуција је на сједници Спољнополитичког одбора Европског парламента усвојена крајем јуна са 45 гласова за, 14 против и два уздржана.

Током јучерашње дебате о овој резолуцији већина посланика поздрављала је овакав приступ косовском питању, међу којима су неки наглашавали да се "ЕУ већ 20 година бори за слободу и права житеља Косова.

Било је, међутим, и посланика који су оспоравали овакав став подсјећајући да је једнострана независност Косова проглашена у супротности са међународним правом и кршећи Резолуцију 1244 Савјета безбједности УН која представља основу за заједнички, европски приступ овом питању.

 
ИЗБОРИ: ПРИЈАВЉЕНО 8 490 КАНДИДАТА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 06 jul 2010 14:37

САРАЈЕВО, 6. ЈУЛА - Централна изборна комисија БиХ издала је исправку саопштења за јавност у којем се наводи да је укупно пријављено 8 490 умјесто, како је наведено у ранијем саопштењу, 8 489 кандидата.

У саопштењу се наводи да је јуче у 17.00 часова истекао рок у којем су овјерене политичке партије и коалиције имале право да доставе кандидатске листе.

Кандидатске листе је доставило 39 овјерених политичких партија и 11 коалиција.

За изборе за члана Предсједништва БиХ пријављено је укупно 20 кандидата, од чега за бошњачког члана девет кандидата, хрватског члана седам и српског члана четири кандидата, саопштено је данас из Централне изборне комисије БиХ.

Комисија најкасније до 30. јула треба да провјери и овјери кандидатске листе.

 
СИПА УХАПСИЛА АРАПЕ ЗБОГ ПРАЋЕЊА ДОДИКА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 06 jul 2010 10:09

БАЊАЛУКА/САРАЈЕВО, 6. ЈУЛА (СРНА) - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су двојицу држављана Саудијске Арабије који су у Лукавици шпијунирали кретање највиших функционера из Републике Српске, пишу "Независне новине".

Како лист сазнаје, 28. јуна приведени су Алгуасем Ахмед Ибрахим и Алдаод Ибрахим Абдулазиз који су током саслушања изјавили да су припадници "Шеријатске полиције" из Саудијске Арабије.

Двојица Саудијаца су 28. јуна у Лукавици пратила слијетање три хеликоптера у којима су се налазили премијер РС Милорад Додик, предсједник Српске Рајко Кузмановић, министар финансија Александар Џомбић и министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.

"Независне" пишу да су двојицу Саудијаца, практично, разоткрили грађани којима су били сумњиви арапски држављани у новом црном "фијату 500".

Према сазнањима листа, неко је телефоном "кримоловци" обавијестио Сипу о сумњивом понашању двојице арапских држављана недалеко од хелиодрома у Лукавици који се налази у непосредној близини полицијске станице, а на који је слетио хеликоптер са званичницима РС, те да је након тога услиједила акција припадника ЦЈБ Источно Сарајево.

Након привођења Саудијаца, за које је утврђено да им је пребивалиште у Ријаду, откривено је да су они дошли на позив Хилмије Кадрића из Какња који је у сталном контакту са директором једне хуманитарне организације из Саудијске Арабије.

Током испитивања двојице Саудијаца установљено је да су дошли у БиХ 27. јуна, дан прије привођења, а на питање шта су снимали одговорили су "стабло вишње", јер им се свиђа.

Да се ради о озбиљном случају, потврђује и упозорење МУП-а РС упућено члану Предсједништва БиХ Небојши Радмановићу и министру цивилних послова Средоју Новићу да из безбједносних разлога не путују хеликоптером 2. јула у Сарајево, као што су планирали, наводе "Независне".

Портпарол Сипе Жељка Кујунџија потврдила је да је ова агенција ухапсила двојицу саудијских држављана, али да их је пустила након што им је утврђен идентитет. Према њеним ријечима, Тужилаштву БиХ прослијеђена је информација како би они утврдили да ли има кривичне одговорности.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да не може говорити о овом случају и да Сипа, ако је ухапсила те људе, онда треба и да пружи информације о томе.

Министар Чађо изјавио је да МУП РС чини све да би био постигнут максималан степен обезбјеђења.

"Један од дефинисаних приоритета у нашем раду је и борба против тероризма", нагласио је Чађо, истичући да Министарство има јасну перцепцију шта је тероризам и шта носи са собом и то поготово на овим просторима гдје постоје тешка и болна искуства из не тако давне прошлости.

Он је рекао да није задовољан сарадњом са безбједносним агенцијама у БиХ у борби против тероризма.

Стране обавјештајне агенције већ су упозориле на активности припадника радикалног исламског покрета вехабија у БиХ.        /крај/љљ

 

 
<< Početak < Prethodna 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Sledeća > Kraj >>

Strana 290 od 295