Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 52 gostiju i 1 član na mreži


ОДРЖАНО ДВОДНЕВНО САВЈЕТОВАЊЕ СНСД-а PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 11 septembar 2017 15:25

dodik

У Етно селу Станишићи код Бијељине, јуче је завршено двдневно савјетовање Савеза независних социјалдемократа, којем је присуствовало више од 870 чланова Предсједништва, Главног одбора, општинских одбора и одборника СНСД-а из свих градова Републике Српске. О темама као што су економска политика, политички односи и изазови у Републици Српској и БиХ, рад и организација локалне самоуправе те провођење политике СНСД-а, првог дана савјетовања говорили су потпредсједници Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић и Никола Шпирић, те генерални секретар странке, Лука Петровић.

Највећу подршку присутних , али и пажњу медија , изазвала је најава да ће се у мандату од 2018. до 2022. године незапосленим породиљама исплаћивати накнада у висини минималне плате у Републици Српској дванаест, односно осамнаест мјесеци , те да ће им у том периоду бити уплаћивани доприноси за пензионо осигурање. Предсједник СНСД-а, Милорад Додик , рекао је да је тема другог дана савјетовања била“припрема и оперативне активности за изборе 2018.године“, те да је „недвосмислено јасно да је СНСД опредијељен да побиједи на појединачним изборима са српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске. Што се тиче Парламента Републике Српске, да обезбиједи апсолутну већину избором 50% кандидата СНСД-а, а у Представничком дому парламента БиХ да заједно са коалиционим партнерима обезбиједи 10 посланика који ће несумњиво бити у функцији Републике Српске и одлука у корист Српске.

Другог дана савјетовања СНСД-а разговарало се и о односима са БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је у БиХ на сцени процес фингирања, односно стварања атмосфере и политичких услова за креирање новог политичког уређења, које је започето са преварама везаним за попис становништва. Додик је рекао да се ствара привид како је БиХ већински бошњачка земља у којој је, у односу на ранији попис 1991. године, седам одсто више становништва, упркос великој причи и галами о етничком чишћењу и страдању Бошњака којег је, наводно, било у прошлом рату.

"Са становишта интереса СНСД-а, БиХ је искључиво могућа као изворно дејтонска територија, састављена од два ентитета и три конститутивна народа и тај баланс мора да буде очуван", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, за СНСД су апсолутно неприхватљиве било какве креације које су урађене у оквиру високих представника или било којих институција на нивоу БиХ, па и оних који су везани за понашање Савеза за промјене у заједничким институцијама.

"СНСД сматра да је то издајничка политика и издајничко понашање Савеза за промјене на нивоу БиХ", рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик и додао да су ти ставови неприхватљиви и да морају бити доведени у питање и промијењени.

Он каже да БиХ као изворно дејтонска може да опстане, али су креације међународне заједнице од ње начиниле немогућу земљу и било би паметно да све буде враћено на ниво изворног Дејтона, што је програмски циљ СНСД-а.

Међу закључцима са савјетовања које је предсједник СНСД-а Милорад Ддик представио новинарима је и подршка декларацији коју треба да сачине Република Српска и Србија, као и птреба за већом подршком Србима у Федерацији БиХ.Оцијењено је да је положај Срба у Федерацији више угрожен у односу на претходни период , што су теме које ће СНСД наставити системски да рјешава и уређује.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 septembar 2017 15:31
 
IZABRANI PREDSJEDNICI SAVJETA 51 MJESNE ZAJEDNICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 17 novembar 2017 13:17

Opštinska izborna komisija Gradiška u protekla tri dana organizovala je, u Sali za sjednice SO Gradiška, sastanke sa novoizabranim članovima savjeta mjesnih zajednica, na kojima su uručena uvjerenja novoizabranim članovima i izabrani predsjednici savjeta 51 mjesne zajednice sa područja opštine Gradiška.

zivkovic nada 17 11

Predsjednik Opštinske izborne komisije Nada Živković rekla je da će postupak konstituisanja i izbora predsjednika svih 56 savjeta mjesnih zajednica sa područja gradiške opštine biti završen u ponedeljak, 20. novembra, kada je planirano konstituisanje mjesnih zajednica Centar, Kruškik, Seferovci, Krajišnik i Mičije.

Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica na području opštine Gradiška održani su 15. oktobra, a zbog nedovoljne izlaznosti izbori za Svjet mjesne zajednice Obradovac ponovljeni su 5. novembra.

 
OBRAD KESIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 06 april 2017 13:03

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić održao je danas u Visokoj školi "Primus" u Gradišci predavanje "Amerika, Rusija, Balkan", ocijenivši tom prilikom da se SAD uskoro neće direktno baviti ni Balkanom, niti Republikom Srpskom i BiH, jer imaju mnogo važnije goruće probleme.

primus3
Kesić, koji je i politički analitičar, rekao je da dio političke elite u SAD nikako ne želi da prihvati da je predsjednik Donald Tramp pobijedio na fer i slobodnim izborima, te pokušava da nađe način da pokrene proces opoziva.

"Dok ta borba traje neizvjesno je kakva će biti buduća pozicija Republike Srpske i cijelog Balkana sa stanovišta američke administracije. Ipak, možemo da se uzdamo u trenutni napredak američke spoljne politike koji se ogleda u najavi da se Amerika više neće miješati u unutrašnja pitanja drugih država i da namjerava da poboljša odnose sa Rusijom", naveo je Kesić.

On je naglasio da je Predstavništvo Srpske uspjelo da ostvari dobre kontakte sa novom američkom administracijom, koja sada potpuno drugačije gleda na situaciju u BiH.

Kesić je napomenuo da Predstavništvo Republike Srpske u Vašingtonu u odnosima sa novom američkom administracijom ne kreće sa dobre pozicije jer je opterećena sankcijama prema predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koje je uvela prethodna administracija.

"Najveći problem je što nova administracija još nije postavila svoje ljude na važne funkcije. Kada je riječ o sankcijama predsjedniku Dodiku, to se ne može riješiti dok se na postave novi pomoćni sekretari po Ministarstvima. To je sada tehničko pitanje, ali je ovo jedan od najsporijih procesa promjene vlasti u američkoj administraciji u istoriji SAD", pojasnio je Kesić.

On je rekao da je Predstavništvo Srpske trenutno prinuđeno da se više bavi političkim nego ekonomskim pitanjima, ali da je, ipak, uspjelo da utiče na to da jedna važna američka firma otvori predstavništvo u Banjaluci i zaposli 147 radnika, sa namjerom da broj zaposlenih do kraja godine poveća na 250.


primus1

Kesić je naveo da je, nakon što su SAD povukle sve političke ambasadore, sada u toku pregled rada karijernih ambasadora i očekuje se da će u narednih nekoliko mjeseci zamijeniti svoje ambasadore i u pojedinim balkanskim zamljama.

Kesićevom predavanju u Gradišci prisustvovali su načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, predsjednik lokalne skupštine Milenko Pavlović, savjetnik načelnika opštine Nikola Kragulj, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Slavko Dunjić, studenti Viskoke škole "Primus" i građani.

 

primus2

Poslednje ažurirano četvrtak, 06 april 2017 13:04
 
OPŠTINSKI ODBOR DNS GRADIŠKA OBILJEŽIO KRSNU SLAVU MITROVDAN PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 09 novembar 2017 09:08

U Kulturnom centru Gradiška sinoć je održana svečana akademija povodom obilježavanja krsne slave Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Gradiška - Mitrovdana, nakon koje je upiličeno osveštanje slavskog kolača i žita i priređen prigodan slavski koktel.

dns slava 1

Obilježavanju slave DNS-a prisustvovali su pedsjednici Opštinskog i Regionalnog odbora ove stranke, Vladimir Janković i Dane Malešević, brojni članovi Demokratskog narodnog saveza, načelnik Opštine i predsjednik SO Gradiška, Zoran Adžić i Milenko Pavlović, zamjenik načelnika Ognjen Žmirić, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici SNSD-a, Ujedinjene Srpske i Uspješne Srpske.

dns slava 2

U kulturno-umjetničkom programu svečane akademije učestvovali su glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, Radenka Ševa i Dragoslav Medojević, vokalni ansambl „Sveti Platon Banjalučki“, Kulturno-umjetničko društvo „Kolovit“ Gradiška i Plesni klub „Ritam“ iz Srpca.

dns slava 3

 
DODIK: AKCIZE OZBILJAN PROBLEM - GUBE SE ROKOVI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 05 april 2017 19:27

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je, komentarišući današnju odluku parlamenta BiH da se o povećanju akciza ne odlučuje po hitnom postupku, da se upada u ozbiljan problem jer se gube rokovi i da to predstavlja pitanje odgovornosti.

dodik4
"Upadamo u ozbiljan problem, jer gubimo rokove, što znači da ukoliko sada želimo nešto, moramo da provedemo najmanje dvije godine za novo dogovaranje. Za dvije godine izgubiti taj novac, to zaista predstavlja pitanje odgovornosti", rekao je Dodik novinarima u Gradiški.

Dodik je naglasio da je Srpska ispunila sve iz mape puta u vezi sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ i da nema nijedne neispunjene obaveze iz Reformske agende, te da je problem očigledno u Federaciji BiH i zajedničkim institucijama BiH.

On je napomenuo da su predstavnici Savjeta ministara BiH upravo potpisujući mapu puta sa MMF-om prihvatili da će to uraditi. "Prihvatili su to i neki koji su od toga pokušali da prave dnevnu politiku", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je Mladen Ivanić ranije inicirao određenu izjavu koju su trebali da potpišu lideri, a koja je bila osnova za Reformsku agendu.

"Mi iz Republike Srpske upravo smo smatrali da to ne treba da radimo, a oni su insistirali na tome, pa smo dobili ozbiljne napore koje je imala NJemačka i Velika Britanija da se ta izjava potpiše. I nakon naše intervencije i traženja da se svako legitimiše kao odgovoran za sprovođenje toga, onda je došlo do potpisivanja te izjave", dodao je Dodik.

On je napomenuo da je nakon toga, na osnovu te izjave, došla Reformska agenda u koju je samo, osim onog što je bilo, uključen i ovaj aranžman sa MMF-om.

"Zajednički nivo je insistirao na tome, pokušao da napravi politiku podrške i pribavi podršku cijele javnosti u BiH o tome, a onda kada su trebali da odlučuju, evo vidite, nije samo problem ni SDS i Savez za promjene, koji je rekao da neće iz nekog svog kalkulantskog razloga, ali to će objasniti sad. Tu je sada problem Bošnjaka koji nisu bili u okviru obaveza koje su preuzeli", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je SDS pokušao da pravi politike na lažnom predstavljanju kako štiti nekog, te napomenuo da u Republici Srpskoj već duže vrijeme funkcionište model "plavi dizel".

"U Republici Srpskoj već duže vrijeme funkcioniše model koji se može nazvati -model plavi dizel i mi smo onima koji su stvarni proizvođači subvencionirali određeni novac u tom pogledu. Odjednom su se oni /SDS/ pojavili kao zaštitnici toga i rekli da je to novo opterećenje", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj će preuzeti da korisnici plavog dizela neće imati novo opterećenje, dakle, novo opterećenje na gorivo neće opteretiti one koji su korisnici prava iz plavog dizela.

Dodik je napomenuo da su on, predsjednik Vlade Željka Cvijanović i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija govorili javno o tome i preuzimali obavezu, te da sada postoji i jasan koncept, prema kojem bi svoje finansijske efektive povećali - putevi 15 miliona KM, poljoprivreda 10 miliona, auto-putevi 40 miliona KM i zdravstvo od deset do 15 miliona KM.

On je naglasio da je SNSD, kao odgovorna politička partija, prisustvovao današnjoj sjednici Predstavničkog doma samo zato što su od pojedinih iz međunarodne zajednice dobili uvjeravanje da postoji određena većina.

"Sad vidimo da te većine nema. Ali, iz odgovornosti prema Republici Srpskoj i ljudima ovdje i korisnike prava iz ove četiri institucije, SNSD je ušao unutra, bez obzira na svoj raniji stav, imajući u vidu stav Narodne skupštine Srpske da uvijek to učini kada je riječ o interesu Srpske", rekao je Dodik.

Dodik kaže da SDS priča gluposti, ne poznaje stvari i pokušava da napravi politike.

"Ovo što su oni uradili, lažno se boreći za navodnu priču o poljoprivrednicima, sada su izgubili svi. Sada mi naravno ne možemo da uzmemo od puteva i preraspodijelimo na nivo poljoprivrede i to ostaje na istom nivou kao što je do sada bilo", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je dogovor vlasti u Srpskoj bio da se dio od imovine prihoda puteva usmjeri u poljoprivredu i time pokrije plavi dizel u iznosu od 10 miliona, te da budžet ne bi bio 60 miliona KM, nego 70 miliona.

Dodik je ukazao da određeni broj poljoprivrednika, koji primaju značajan dio naknada - od 200.000 do 400.000 KM, najviše kleveće upravo sistem raspodjele.

"Nije pristojno ako neko koristi ta prava u visini od 250.000 KM da je najgrlatiji u osudi vlasti Republike Srpske u tom pogledu", dodao je Dodik.

Dodik je rekao da smatra da je vlast u Srpskoj bila korektna, napominjući da je isplaćivala obaveze u gotovo nemogućim uslovima. "Nismo išli na kresanje prava, a mogli smo. Mi ćemo uraditi ono što je u najvećem interesu Republike, bez obzira kome se to svidjelo ili ne i u samoj Republici Srpskoj", zaključio je Dodik.

Predstavnički dom danas nije prihvatio zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku seta prijedloga zakona neophodnih za nastavak kreditnog aranžmana sa MMF-om, među kojima i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama, kojim se predviđa povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru.

 
KONSTITUISANJE SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA BIĆE ODRŽANO OD 14. DO 16. NOVEMBRA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 07 novembar 2017 12:50

Opštinska izborna komisija Gradiška juče je objavila Izvještaj o preliminarnim rezultatima glasanja za izbor članova Savjeta mjesne zajednice Obradovac.

IZBORI MZ

Predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška, Nada Živković rekla je da su ponovljeni izbori za sedam članove Savjeta  ove mjesne zajednice uspješno provedeni jer je na izbore izašao dovoljan broj glasača. Ona je dodala da će sutra biti objavljeni i konačni rezultati.

Konstituisanje Savjeta mjesnih zajednica, izborom predsjednika Savjeta svih mjesnih zajednica na području opštine Gradiška biće održano od 14. do 16. novembra u sali Skupštine opštine Gradiška.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 293