Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
USVOJEN BUDŽET ZA 2018. GODINU U IZNOSU OD 29.800.000 KM PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28 decembar 2017 18:28

Odbornici skupštine opštine Gradiška usvojili su juče prijedlog Budžeta opštine Gradiška za 2018. godinu u iznosu od 29.800.000 KM.

12 skupstina

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da su u budžet za narednu godinu uvrštena i kreditna sredstva za kapitalne investicije u iznosu od 6.000.000 KM.

„Budžet opštine Gradiška za 2018. godinu  ima razvojnu komponentu, jer su uz grantovska sredstava  planirana ulaganja od 4.000.000 KM u infrastukturno opremanje Agro-industrijske zone u Novoj Topoli, gdje već imamo ozbiljne kompanije, kao što su italijanska „Kalcedonija“ i  jedan tržni centar, koji planiraju u idućoj godini da zaposle preko 400 radnika“, rekao je Adžić.

Prema njegovim riječima, u Agro-industrijsku zonu biće uloženo 2,5 miliona, od navedenih 6 miliona kreditnih sredstava,  isto toliko u nastavak izgradnje sportske dvorane a jedan milion keditnih sredstava namjenjen je za rekonstrukciju vodotornja i druga ulaganja u sistem vodosnabdjevanja.

„Takođe u budžetu za narednu godinu za pet odsto su povećana izdavanja za socijalnu zaštitu, što je uz prethodno povećanje za sedam odsto u budžetu za 2017.  godinu značajan iskorak u oblasti zaštite socijalno ugroženog stanovništva“, naveo je Adžić.

Na današnjem 12. redovnom zasjedanju Skupštine opštine Gradiška, usvojen je i Program rada Skupštine za 2018. godinu, Rebalans bužeta za 2017. godinu, Prijedlog Akcionog plana implementacije Strategije razvoja opštine Gradiška, te Plan kapitalnih ulaganja u opštinu Gradiška za narednu godinu.

Usvojeni su i brojni programi, kao popratni akti u realizaciji Budžeta za narednu godinu, planovi zaštite od požara i komunikacije odbornika sa građanima, Program obuke odbornika u 2018. godini i programi rada i finansijski planovi javnih ustanova čiji je osnivač opština Gradiška, za narednu godinu.

SKUPSTINA 12

Odbornici su usvojili odluke o upisnim područjima za osnovne škole na području opštine Gradiška, proširenim pravima iz oblasti socijalne zaštite i utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti u 2018.godini.

Usvojene su i odluke i izmjene priloga uz Odluku o kreditnom zaduženju opštine Gradiška, izmjenama Regulacionog plana Agro-industrijske zone Nova Topola, izmjeni Odluke o pristupanju izmjene Prostornog plana opštine Gradiška, raspisivanju oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta, izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju javnim parkinzima i davanju saglasnosti na izmjenu cjenovnika komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“.

Skupština opštine Gradiška donijela je odluku o osnivanju Razvojne agencije Gradiška, a za vršioca dužnosti direktora ove agencije imenovan je Bojan Arambašić.

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška svečanu izjavu potpisao je novi odbornik iz reda nacionalnih manjina, Mehmed Kahrić, koji će djelovati u klubu odbornika SNSD-a.