Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
"VETERANI" REAGOVALI NA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU NASERU ORIĆU PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 09 oktobar 2017 13:39

VUKOTIC

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske", Dušan Vukotić rekao je danas za Radio Gradišku, povodom oslobađajuće presude Suda BiH Naseru Oriću, da više nije upitna potreba za održavanje referendum o nepriznavanju Tužilaštva i Suda BiH na prostoru Republike Srpske.

"Da bismo referendumu kao najvišem stepenu slobode izjašnjavanja građana u Republici Srpskoj vratili osnovni smisao, potrebno je da Narodna skupština sa tom odlukom na istom referendumu postavi još jedno pitanje koje glasi: `Podržavate li da `borci-veterani odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica uživaju posebnu zaštitu u skladu sa zakonom?`", rekao je Vukotić ističući da bi ovo dodatno pitanje vratilo potrebni patriotski kapacitet najzaslužnijima za stvaranje i odbranu Republike Srpske, kao i njihovim potomcima i definisalo posljednji rat kao odbrambeno-otadžbinski.

Podsjećamo, Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta tzv. Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.