Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
ODRŽANA SEDMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 01 jun 2017 18:39

skup 1

Odbornici Skupštine opštine Gradiška na danas održanoj sedmoj redovnoj sjednici usvojili su Plan kapitalnih ulaganja za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 10 miliona 679 hiljada KM.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da su u protekle četiri godine propuštene šanske kapitalnih investicija i da će pokušati da u 2017. godini urade sve što je bitno za razvoj komunalne infrastrukture i stvaranja uslova za privredni razvoj naše opštine.

‘’Sredstva su namijenjena za komunalno i infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone Nova Topola kako bi stvorili uslove postojećim privrednim subjektima da rade i stvorili preduslove za daljnji razvoj čitave zone rješavanjem kanalizacije, vodovoda i izgradnjom putne infrastrukture’’, naveo je Adžić.

skup 2

Načelnik je istakao da je potrebna rekonstrukcija postojećeg vodotornja koji je u lošem stanju, ali i da se ugrade regulatori, uvede daljinsko upravljanje i nadzor i kontrola gubitaka kako bi preduzeće Vodovod bilo finansijski samoodrživo.

Adžić je rekao da mladi u Gradišci očekuju nastavak izgradnje sportskog centra ‘’Sevicijum’’ i stvaranje uslova za treniranje i podizanje nivoa djelovanja svih sportskih klubova na prostoru gradiške opštine.

‘’Planiramo da u ovoj godini uložimo million maraka za izgradnju ruralnih saobraćajnica na prostoru opštine i asvaltiranje bitnih puteva, sa namjerom da ljudi ostanu na svojim imanjima i razvijaju svoja mala poljoprivredna gazdinstva, jer je to jedini način za opstanak Gradiške i RS’’, naveo je Adžić.

Načelnik opštine je rekao da je za kapitalna ulaganja u 2017. godini u budžetu planirano 2,7 miliona maraka i oko 7 miliona kreditnih sredstava.

‘’Oko million i 800 hiljada KM predviđeno je za rekonstrukciju vodotornja, 2,5 miliona KM za Agroindustrijsku zonu, 2 miliona za sportsku dvoranu’’, rekao je Adžić i dodao da im je cilj da započnu investicioni ciklus, te da sljedeće godine završe poslove zajedno sa poslovnim bankama.

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su Prijedlog Statuta opštine Gradiška, Nacrt Poslovnika o radu Skupštine opštine, Program ulaganja sredstava za podršku ruralnog razvoja  i razvoja Agroindustrijske zone Nova Topola, informacije o  stanju u privredi i poljoprivredi  za 2016. godinu, izvještaje o poslovanju  Komunalnih preduzeća ’’Vodovod’’, ’’Gradska čistoća’’ i ’’Dep –ot’’ Banja luka za prošlu godinu.

Na dnevnom redu današnje sjednice bile su i informacije o proizvodnji i distribuciji toplotne energije u protekloj grejnoj sezoni i realizacija ugovora zaključenog između Opštine Gradiška i preduzeća IEE Toplana Banja luka.

Razmatrane su informacije o stanju u javnom putničkom i taksi prevozu, zdravstu, oblasti kulture, šumarstva i lovstva, poštanskog saobraćaja, snabdijevanja električnom energijom u 2016. godini, informacija o pogrebnoj djelatnosti, izvještaji o poslovanju JP Sportskog centra „Servitium“, realizaciji Politike volontiranja i rada Agencije za lokalni razvoj u protekloj godini.

Odbornici su donijeli Odluku o utvrđivanju kriterijuma za imenovanje direktora  i upravnih odbora  javnih ustanova čiji je osnivač opština Gradiška, a usvojeni su i prijedlozi akata iz imovinsko-pravnih odnosa.

Na današnjoj sjednici razrješeni su vršioci dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja i isti imenovani za načelnike odjeljenja.