Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
ODRŽANA 10.REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
utorak, 31 oktobar 2017 18:33

SJEDNICA DANAS

Na desetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška održanoj danas, donesena je Odluka o reviziji Strategije razvoja opštine Gradiška za period 2014-2020.godine.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić je istakao da je cilj revizije pomenute Strategije da se produži na period od 2018 -2024.godine , da se u njenu izradu uključe svi predstavnici Mjesnih zajednica i građani i da iznesu svoje potrebe iz oblasti   komunalne infrastrukture i drugih oblasti.Adžić je istakao da postojećom Strategijom nije obuhvaćena Agro-industrijska zona Nova Topola , a ne postoji ni koncept za završetak Sportske dvorane, što dovoljno govori zašto je potrebno pristupiti reviziji i dogradnji pomenute Strategije.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, usvojena je i Odluka o prijevremenom otkupu druge emisije obveznica javnom ponudom.Prijevremeni otkup obveznica vrši se radi restrukturiranja postojećeg dugoročnog duga i mogućnosti novog zaduženja , koje bi, prema riječima Adždića bilo namjenjeno za završetak Sportske dvorane, infrastrukturno opremanje Agro-industrijske zone Nova Topola i za rekonstrukciju vododornja.

NAČELNIK-SJEDNICA

Načelnik Adžić je naglasio da prijevremeni otkup obveznica građane opštine Gradiška neće koštati ništa ,a s druge strane biće ostvarene i uštede u iznosu od oko 100 000 KM.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su i Odluku o usvajanju izmjene dijela Urbanističkog projekta „Manjurevi-Stadion-Toplana“kojom su stvoreni uslovi za izgradnju zgrade suda, odnosno Palate pravde. Načelnik Adžić je istakao da je opština ponudila lokaciju, infrastrukturno opremanje, naknade i rente koje treba da se plate i dodao da će i dalje kod Međunarodne zajednice insistirati da sredstva namjenjena za rekonstrukciju postojeće zgrade suda budu usmjerena za izgradnju Palate pravde.

Odbornici Skupštine opštine Gradiška danas su usvojili Etički kodeks za izabrane odbornike u lokalnom parlamentu kao i više Odluka, Informacija i akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.Od prethodnog zasjedanja došlo je do promjena u klubovima odbornika.Dosadašnji odbornik Stranke Napredna Srpska , Mirko Pisarić, od danas djeluje u odborničkom klubu SNSD-a, dok odbornik Ujedinjene Srpske, Predrag Ljubičić djeluje kao nezavisni odbornik.