Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.01.2018.
 
ADŽIĆ: ZEMLJA KOJA NEMA AUTOPUTEVE NIJE PRIVLAČNA ZA INVESTITORE PDF Štampa El. pošta
petak, 20 oktobar 2017 10:34

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić izjavio je danas, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio-televizije Republike Srpske, da zemlja koja nema mrežu autoputeva nije privlačna ni za strane ni za domaće investitore i da je zbog toga izgradnja auto-puteva i puteva prioritet.

adzic rtrs

Načelnik Adžić je, reagujući na izjave člana Glavnog odbora SDS-a i bivšeg načelnika opštine Gradiške Zorana Latinovića „da se sredstva od akciza za gorivo koriste za krpljenje budžeta Republike Srpske“, istakao da Latinović za vrijeme svog manadata nije napravio ni kilometar asfaltnog puta na području opštine Gradiške.

„U poslednjih mjesec dana otvoreno je 12 kilometara novoasfaltiranih puteva na cijelom području opštine Gradiška i pokazali smo da znamo i hoćemo da gradimo“, naveo je Adžić.

On je rekao da je prije par dana, putujući iz Sarajeva, od Doboja do Gradiške došao za sat vremena upravo zato što postoji autoput u čiju izgradnju su uložena sredstva od prikupljenih akciza na gorivo.

Prema Adžićevim riječima, izgradnja novog mosta na Savi imaće višestruki značaj za Gradišku, „jer će putnici koji prolaze nositi ljepši utisak o Gradišci, a ne utisak gužvi, čekanja i redova, a saobraćaj u gradu će biti rasterećen“.

„Otvaranje novog mosta stvoriće uslove i za otvarnje privredne zone Liman. Radimo na izmjeni prostorno-planske dokumentacije jer želimo na tom području da privučemo što više domaćih i inostranih partnera“, naglasio je Adžić.

On je dodao da su na političkoj sceni prisutne optužbe i demagogija Saveza za promjene i da o dignitetu njihovih stavova govori činjenica da se SDS i PDP zalažu za ukudanje bijelog hljeba, a u isto vrijeme taj bijeli hljeb koriste njihovi članovi, bivši načelenik opštine Gradiška i predsjednik Skupštine opštine, Zoran Latinović i Radislav Dončić.

„Oni su čak poslije isteka petog mjeseca bijelog hljeba tražili mjesec dana godišnjeg odmora. Izgleda su se za vrijeme bijelog hljeba puno umorili“, zaključio je načelnik Adžić.

Poslednje ažurirano petak, 20 oktobar 2017 11:01