Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 64 gostiju na mreži


DANAS O REZULTATIMA IZBORA I NAREDNIM KORACIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
nedelja, 14 oktobar 2012 08:17

BANJALUKA, 14. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će Izvršni odbor SNSD-a na današnjoj sjednici analizirati rezultate proteklih lokalnih izbora i odlučiti koje će korake preduzeti. "Biće detaljno analizirano stanje i kod raspuštenih odbora stranke i kod onih koji su u funkciji. Očekivana odluka biće realna procjena situacije, načina na koji ćemo ići dalje, kao i potreba da se organizuju unutarstranački izbori koji bi se proveli u narednih šest mjeseci u svim opštinskim odborima, bez obzira na rezultat", rekao je Dodik.

On je naveo da bi se na taj način konsolidovala partija i pripremila za sljedeće izbore.

Lider SNSD-a je juče za Radio Republike Srpske rekao da je raspuštanje deset opštinskih odbora SNSD-a rezultat, prije svega, činjenice da ti odbori na lokalnim izborima nisu uspjeli da ponove ni prošloizborni rezultat, ne samo na načelničkim mjestima, nego ni stranački.

"SNSD,naravno, ima razloga da bude nezadovoljan pozicijama vezanim za gradonačelnike i načelnike, ali svakako treba primijetiti da SNSD nema razloga za nezadovoljstvo što se tiče dobijanja glasova za stranku i odborničkih mjesta. NJih smo po pravilu ili ponovili ili pokazali dominantnu političku snagu u gotovo 40 opština širom Srpske, gdje smo relativni ili apsolutni pobjednici i u tom pogledu ćemo i razgovarati o svemu tome", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno je da lokalna struktura nije bila adekvatna na nekim mjestima, a ni sami prijedlozi za načelnika. "Vrh stranke ne snosi nikakvu odgovornost za to", ocijenio je Dodik.

Lider SNSD-a dodao je da će se analizirati pozicije i doprinos ljudi koji su u ime SNSD-a na funkcijama u javnim preduzećima i na drugim pozicijama.

Očigledno je, kaže Dodik, da ima onih koji nisu dali svoj doprinos i koji su olako shvatili tu svoju poziciju ili smatrali da nakon imenovanja prestaje njihov kontakt sa strankom, narodom i radnicima.

/kraj/mir 
Mrakovica - Cvijanović- VELIKE MOGUĆNOSTI ZA ULAGANJA INVESTITORA U SRPSKU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 12 oktobar 2012 10:20

MARKOVICA, 12. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, u nastavku rada parlamentarnog foruma o temi "Šta politika može učiniti za razvoj privrede i privredne saradnje" na Mrakovici, ukazala na konkretne mogućnosti ulaganja na području Srpske, sa posebnim akcentom na idejne projekte u oblasti nekretnina, turizma, industrije i poljoprivrede. "Kada govorimo o turizmu, Banjaluka, kao administativni i kulturni centar Republike Srpske, ima nedostatak smještajnih kapaciteta, kao i konferencijskih kapaciteta. U okviru tvrđave Kastel, smještene u gotovo samom centru grada, previđena je izgradnja hotela sa pratećim uslugama, uz još devet pratećih jedinica", naglasila je Cvijanovićeva, dodavši da se na pricipu javno-privatnog partnerstva nudi i mogućnost izgradnje stadiona u Banjaluci.

U svom obraćanju na parlamentarnom forumu, koji se održava u organizaciji Narodne skupštine Republike Srpske, Fondacije "Konrad Adenauer" i parlamentarnog foruma za srednju i istočnu Evropu "Šta politika može učiniti za razvoj privrede i privredne saradnje", Cvijanovićeva je naglasila da postoji i mogućnost izgradnje novih kapaciteta na olimpijskoj planini Jahorini, koja je veoma dobro logistički uvezana sa aerodromom i poznata turistička destinacija u regionu.

"Na ovom području postoji mogućnost izgradnje novih kapaciteta. Vlada Republike Srpske je izradila Master plan Jahorina, u čiju realizaciju je do sada i sama Vlada uložila 21 milion evra", istakla je Cvijanovićeva.

Govoreći o konkretnim mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku, ona je navela i područje Trebinja, koje je udaljeno samo 30-tak kilometara od Dubrovnika i 45 kilomenata od Herceg Novog.

"Trebinje ima 265 sunčanih dana u toku godine, vrhunska vina, voće, odličan med i ljekovito bilje. Ujedno se na regionu Trebinja nalazi 50 odsto kulturnog blaga Republike Srpske. Na ovom prostoru je nesumnjivo isplativo ulagati u turističke kapacitete, kao što su velnes centri, golf tereni i ostali zabavni programi za koje je dokazano da postoji interes klijentele koja dolazi u Dubrovnik ili na obalu Crne Gore", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je i Nacionalna park Sutjeska nevjerovatno i netaknuto blago na kome se nalazi hotel koji Vlada Republike Srpske nudi na principu koncesije, kao i opština Višegrad, poznata kako po istorijskim vrijednostima, tako i po banjskim kapaciteta, u kojoj postoji potreba za izgradnjom dodatnih smještajnih kapaciteta.

Prema njenim riječima, na samoj granici sa EU i u blizini graničnog prelaza Gradiška, nalazi se više objekata, koji mogu biti zanimiljivi investitorima, kako zbog eventualnog zakupa, tako i za moguću privatizaciju.

Cvijanovićeva je podsjetila da je nedavno potpisano i više ugovora za izgradnju objekata na prostoru Agroidustrijske zone Gradiška, koja je takođe dostupna investitorima, a postoji i veći broj projekata, koji se nude na principu javno-privatnog partnerstva, kao što je Toplana u gradu Prijedoru.

Ona je dodala da detaljni podaci o mogućnostima za ulaganje, legislativi, tačnim procedurama, troškovima ulaganja, slobodnim poslovnim prostorima, te sve druge potrebne informacije zainteresovani investitori mogu naći na portalu Vlade Republike Srpske www.investsrpska.net. /kraj/kp/tp

 
EU DA IZMIJENI DIO O TERITORIJALNOM INTEGRITETU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 oktobar 2012 17:03

BEOGRAD, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je komesaru za proširenje EU Štefanu Fileu da EU treba da izmijeni dio izvještaja o evrointegracijama Srbije koji se odnosi na teritorijalni integritet Kosova i Metohije, ukoliko iskreno želi da joj se Srbija pridruži."Time bi EU dokazala posvećenost statusnoj neutralnosti Kosova i Metohije", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da Srbija čini sve da se ispune uslovi koje je postavila EU, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija je to dokazala konkretnim rezultatima u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, a prije svega istinskom spremnošću da se odnosi između Beograda i Prištine normalizuju i svi problemi riješe kroz direktne pregovore na najvišem političkom nivou.

"Srbija ne želi da prolongira ulazak u EU, stavljajući probleme pod tepih, već je spremna da ih rešava", istakao je Nikolić.

File je rekao da formulacija "teritorijalni integritet" ne prejudicira status, istakavši da je riječ o činjenici da se Evropa još od 2005. godine protivi podjeli Kosova.

Sagovornici su se saglasili da je situacija na Kosovu izuzetno delikatna i da svaka formulacija u vezi sa tim mora da bude jasno precizirana.

U razgovoru Nikolića i Filea istaknuta je i mogućnost da Srbija sljedeće godine započne pregovore o pristupanju EU, navodi se u saopštenju. /kraj/jn/mđ

 
BEZ NOVIH USLOVA ZA SRBIJU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 oktobar 2012 10:19

BEOGRAD, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Beogradu da pominjanje termina "teritorijalni integritet Kosova" u izvještaju Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama ne znači nove uslove za Srbiju, nego da nema podjele Kosova.File je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, rekao da pitanje "teritorijalnog integriteta" ima manje veze sa statusom i da je EU dosljedna stavu da ne treba da bude podjele Kosova i da ništa što stoji u izvještaju ne mijenja stav Evropske komisije da je statusno neutralna.

On je naveo da Srbija treba aktivno da se angažuje u rješavanju preostalih pitanja sa Kosovom i da se postigne dovoljan stepen normalizacije kako bi obje strane nastavile put ka EU, ne blokirajući jedna drugu.

File je dodao da je preporuka Evropske komisije da će Srbija dobiti datum za početak pregovora o pristupanju EU čim ostvari vidljiv i dovoljan napredak u pogledu tih ključnih pitanja.

On je napomenuo da uslovi za Srbiju koji su važili od decembra prošle godine ostaju na snazi i da je potrebno sprovesti sve što je dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

File je rekao da je ovo veoma važna godina za Srbiju od koje se očekuje da nastavi put evropskih integracija i da ponovo pokrene reforme, posebno novu strategiju za reformu pravosuđa, da uloži više napora u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, u slobodu medija, kao i da posveti pažnju ranjivim grupama kao što su Romi i LGBT populacija.

Premijer Srbije rekao je da je od Filea dobio objašnjenje vezano za Kosovo da nema novih uslova za dobijanje datuma početka pregovora i članstvo u EU.

Dačić je rekao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga o Kosovu ako su ti razgovori bez dodatnog uslovljavanja i statusno neutralni.

"Neprihvatljivo je postavljanje novih uslova", rekao je Dačić, navodeći da Srbija ne može da prihvati postavljanje uslova koji bi značili priznavanje nezavisnosti Kosova.

On je rekao da očekuje da u Evropskoj komisiji bude dovoljno razumijevanja za specifične probleme sa kojima se Srbija suočava kao što je pitanje Kosova.

Dačić je izrazio nadu da će sljedeći izvještaj Evropske komisije sadržati prijedlog da Srbija počne pregovore sa EU.

On je rekao da za Srbiju nije sporno da je potrebno vidljivo i održivo unapređenje odnosa Beograda i Prištine, napominjući da je bila sporna i neprihvatljiva formulacija "teritorijalni integritet Kosova".

"Ako je to bilo postavljeno kao uslov, to niko u Srbiji ne bi mogao da prihvati", istakao je Dačić, navodeći da Srbija želi u EU ali da zaštiti svoje državne i nacionalne interese u svim oblastima.

Dačić je rekao da je cilj Srbije da što prije dobije datum za početak pregovora za pristupanje EU i da se to desi sljedeće godine.

Premijer Srbije je dodao da će Srbija nastaviti sa sprovođenjem unutrašnjih reformi, usaglašavanje svog zakonodavstva sa evropskim, te da je jedan od prioriteta i nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i izrada nove strategije za borbu protiv korupcije.

File je doputovao u Beograd kako bi zvaničnicima Srbije dao razjašnjenje u vezi sa izvještajem Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama./kraj/vš/mđ/foto/

 
PREDSJEDNIK SRPSKE DANAS SA SORENSENOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 oktobar 2012 07:29

BANJALUKA, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Peterom Sorensenom.Početak sastanka predviđen je za 11.00 časova u Palati Republike, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Sorensen je juče rekao u Sarajevu da u BiH gotovo da nije ostvaren nikakav napredak na putu ka EU, u poređenju sa zemljama zapadnog Balkana u kojima postoji pozitivan trend.

"U retoričkom smislu, postoji opšte zalaganje i predanost svih evropskim integracijama, ali vrlo malo toga je u praktičnom smislu urađeno, i to nas u velikoj mjeri obeshrabruje“, rekao je Sorensen predstavljajući Izvještaj Evropske komisije o napratku za BiH za 2012. godinu.

Dodik će u 13.00 časova primiti i učesnike parlamentarnog foruma "Šta politika može učiniti za razvoj privrede i privredne saradnje", koji će biti održan u Banjaluci. /kraj/nn/dad

 
REZULTATI U BiH ISPOD OČEKIVANJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 10 oktobar 2012 14:49

BRISEL, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Evropska komisija saopštila je danas da su rezultati u BiH u vezi sa približavanjem EU bili ispod očekivanja u prethodnih godinu dana, iako je ostvaren ograničen napredak u ispunjavaju političkih kriterijuma za razvoj funkcionalnijih, koordinisanih i održivih institucionalnih struktura. U izvještaju o dostignućima zemalja koje žele da postanu članice Unije Evropska komisija navodi da političari u BiH još nemaju zajedničku viziju o opštem pravcu i budućnosti zemlje.

"I dalje je prioritetno da se ostvari efikasnija koordinacija mehanizama između različitih nivoa vlasti u vezi sa pitanjima koja se odnose na EU, kao i da se ispune uslovi za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i za podnošenje kredibilnog zahtjeva za dobijanje članstva u EU", navodi se u dokumentu.

"S tim u vezi, razočaravajuće je to što su dosadašnji rezultati i dalje ispod očekivanja", navodi se u izvještaju Evropske komisije.

U dokumentu se podsjeća da su visoki predstavnik u BiH i EU preuzeli vodeću ulogu u realizaciji ciljeva koji se odnose na agendu EU i naglašava se da će Brisel davati sve jaču podršku državnim institucijama.

Komisija posebno ukazuje na potrebu da se razvije efikasan mehanizam koordinacije koji bi omogućio da BiH "progovori jedinstvenim glasom" o temama vezanim za evropske integracije, kao i da efikasnije koristi pretpristupnu pomoć EU.

Komisija je uočila da je ostvaren napredak u oblasti reforme sudskog sistema, uključujući strategiju o suđenjima za ratne zločine, ali da i dalje postoje politički napadi koji utiču na nezavisnost pravosuđa.

U dokumentu se ukazuje na značajan napredak u vezi sa realizacijom Sarajevske deklaracije o izbjeglicama i raseljenim osobama. Istovremeno se podvlači da se strategija o Romima sporo realizuje i da je ova etnička zajednica i dalje suočena sa teškim uslovima za život i diskriminacijom.

"Politički pritisak na medije i polarizacija medija po političkim i etničkim linijama i dalje postoje", piše u godišnjem izvještaju Evropske komisije o napretku BiH.

BiH je ostvarila slab napredak u razvoju funkcionalne tržišne privrede i neophodne su značajne dodatne reforme da bi zemlja postala konkurentna pred tržišnim pritiscima iz EU i izašla iz ekonomske krize, dodaje se u tekstu.

Komisija navodi da je ostvaren umjeren napredak u usklađivanju zakona BiH sa evropskim standardima u oblastima poput slobodnog kretanja robe, konkurentnosti, državne pomoći, intelektualne imovine, istraživanja, prava, slobode i bezbjednosnih pitanja.

"Napredak je nedovoljan u oblastima poput slobode kretanja ljudi i usluga, carine i oporezivanja, javnih nabavki, zapošljavanja i socijalne politike, obrazovanja, kulture, indsutrije, poljoprivrede, bezbjednosti hrane, rada veterinarske službe, fitosanitarnog sektora, zaštite okoline, saobraćaja, energetike, informatičkog društva, finansijske kontrole i statistike", zaključuje se u izvještaju. /kraj/ml

 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Sledeća > Kraj >>

Strana 97 od 288