Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 35 gostiju na mreži


ĐUKANOVIĆ MORA U KOALICIJU SA STRANKAMA MANJINA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 15 oktobar 2012 09:06

PODGORICA, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori najviše poslaničkih mjesta - 39 od ukupno 81 osvojila je koalicija "Evropska Crna Gora – Milo Đukanović", koju čine Demokratska partija socijalista /DPS/, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija.Međutim, to neće biti dovoljno da ova koalicija sama formira parlamentarnu većinu i novu vladu, pa će koalicione partnere morati da potraži među strankama nacionalnih manjina, a to su Bošnjačka stranka, koja je osvojila tri mandata, albanske stranke sa dva mandata i Hrvatska građanska inicijativa, koja ima jedan mandat.

Druga po snazi u novom sazivu Skupštine Crne Gore biće Koalicija "Demokratski front", koju čine Nova srpska demokratija i Pokret za promjene, koja je osvojila 20 mandata.

Treća je Socijalistička narodna partija sa devet mandata, a četvrta po snazi je "Pozitivna Crna Gora", koja je osvojila sedam mandata.

Nakon što je Centar za monitoring saopštio preliminarne rezultate izbora, lider DPS-a Milo Đukanović proglasio je pobjedu i formiranje vlasti sa starim koalicionim partnerima, dok je lider "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić poručio da su jučerašnji izbori bili "početak kraja" vlasti Mila Đukanovića. /kraj/tb/ljlj

 
USKORO UNUTARSTRANAČKI IZBORI U OPŠTINSKIM ODBORIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 15 oktobar 2012 08:08

BANJALUKA, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će uskoro u svim opštinskim odborima biti održani unutarstranački izbori, nakon što tu odluku donese Glavni odbor, a pošto budu objavljeni zvanični rezultati izbora.Dodik je naglasio da SNSD ima dovoljno snage da sagleda slabosti unutrašnje organizacije i određenih pojedinaca, ali i procesa koji se dešavaju, da sačini planove za svako otvoreno pitanje koje bude uočeno, ali da to ne znači da mora sve biti urađeno u jednom danu i na jednoj sjednici Izvršnog odbora.

"Ovo je proces u kojem ćemo sigurno za nekoliko mjeseci imati kompletan plan reorganizacije SNSD-a, te pripremu za izbore 2014. godine", rekao je Dodik sinoć novinarima u Banjaluci u pauzi sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

On smatra da će potpuno rascjepkane političke scene na opštinskom nivou izazvati mnogo problema, jer postoje opštine u kojima je 15 partija ušlo u opštinski parlament, te će time biti veoma teško upravljati i koordinisati, bez obzira ko je načelnik.

"Izborni proces koji omogućava ovakav način izbora i otvorene liste govori o tome da treba mijenjati izborni sistem i ojačati ga. Stav SNSD-a jeste da treba ići sa zatvorenim listama i povećati cenzus", rekao je Dodik.

On je naveo da SNSD jeste doživio gubitke na nekim mjestima, ali da to ne smatra dramatičnim porazom, već bitnim upozorenjem za popravljanje pozicije.

"Današnja i naredna sjednica Izvršnog odbora, uz određene ekspertize koje će raditi određeni stručnjaci, sigurno će doprinijeti da partija uđe sposobnija i organizaciono spremnija u sljedeće izbore", dodao je Dodik.

On je rekao da se Izvršni odbor SNSD-a bavi jačanjem stranke i onim što treba učiniti u narednom periodu zbog rezultata izbora, da bi se ozbiljno pripremili za sljedeće izbore i sve izazove. /kraj/rr/vj

 
DANAS O REZULTATIMA IZBORA I NAREDNIM KORACIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
nedelja, 14 oktobar 2012 08:17

BANJALUKA, 14. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će Izvršni odbor SNSD-a na današnjoj sjednici analizirati rezultate proteklih lokalnih izbora i odlučiti koje će korake preduzeti. "Biće detaljno analizirano stanje i kod raspuštenih odbora stranke i kod onih koji su u funkciji. Očekivana odluka biće realna procjena situacije, načina na koji ćemo ići dalje, kao i potreba da se organizuju unutarstranački izbori koji bi se proveli u narednih šest mjeseci u svim opštinskim odborima, bez obzira na rezultat", rekao je Dodik.

On je naveo da bi se na taj način konsolidovala partija i pripremila za sljedeće izbore.

Lider SNSD-a je juče za Radio Republike Srpske rekao da je raspuštanje deset opštinskih odbora SNSD-a rezultat, prije svega, činjenice da ti odbori na lokalnim izborima nisu uspjeli da ponove ni prošloizborni rezultat, ne samo na načelničkim mjestima, nego ni stranački.

"SNSD,naravno, ima razloga da bude nezadovoljan pozicijama vezanim za gradonačelnike i načelnike, ali svakako treba primijetiti da SNSD nema razloga za nezadovoljstvo što se tiče dobijanja glasova za stranku i odborničkih mjesta. NJih smo po pravilu ili ponovili ili pokazali dominantnu političku snagu u gotovo 40 opština širom Srpske, gdje smo relativni ili apsolutni pobjednici i u tom pogledu ćemo i razgovarati o svemu tome", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno je da lokalna struktura nije bila adekvatna na nekim mjestima, a ni sami prijedlozi za načelnika. "Vrh stranke ne snosi nikakvu odgovornost za to", ocijenio je Dodik.

Lider SNSD-a dodao je da će se analizirati pozicije i doprinos ljudi koji su u ime SNSD-a na funkcijama u javnim preduzećima i na drugim pozicijama.

Očigledno je, kaže Dodik, da ima onih koji nisu dali svoj doprinos i koji su olako shvatili tu svoju poziciju ili smatrali da nakon imenovanja prestaje njihov kontakt sa strankom, narodom i radnicima.

/kraj/mir 
Mrakovica - Cvijanović- VELIKE MOGUĆNOSTI ZA ULAGANJA INVESTITORA U SRPSKU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 12 oktobar 2012 10:20

MARKOVICA, 12. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, u nastavku rada parlamentarnog foruma o temi "Šta politika može učiniti za razvoj privrede i privredne saradnje" na Mrakovici, ukazala na konkretne mogućnosti ulaganja na području Srpske, sa posebnim akcentom na idejne projekte u oblasti nekretnina, turizma, industrije i poljoprivrede. "Kada govorimo o turizmu, Banjaluka, kao administativni i kulturni centar Republike Srpske, ima nedostatak smještajnih kapaciteta, kao i konferencijskih kapaciteta. U okviru tvrđave Kastel, smještene u gotovo samom centru grada, previđena je izgradnja hotela sa pratećim uslugama, uz još devet pratećih jedinica", naglasila je Cvijanovićeva, dodavši da se na pricipu javno-privatnog partnerstva nudi i mogućnost izgradnje stadiona u Banjaluci.

U svom obraćanju na parlamentarnom forumu, koji se održava u organizaciji Narodne skupštine Republike Srpske, Fondacije "Konrad Adenauer" i parlamentarnog foruma za srednju i istočnu Evropu "Šta politika može učiniti za razvoj privrede i privredne saradnje", Cvijanovićeva je naglasila da postoji i mogućnost izgradnje novih kapaciteta na olimpijskoj planini Jahorini, koja je veoma dobro logistički uvezana sa aerodromom i poznata turistička destinacija u regionu.

"Na ovom području postoji mogućnost izgradnje novih kapaciteta. Vlada Republike Srpske je izradila Master plan Jahorina, u čiju realizaciju je do sada i sama Vlada uložila 21 milion evra", istakla je Cvijanovićeva.

Govoreći o konkretnim mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku, ona je navela i područje Trebinja, koje je udaljeno samo 30-tak kilometara od Dubrovnika i 45 kilomenata od Herceg Novog.

"Trebinje ima 265 sunčanih dana u toku godine, vrhunska vina, voće, odličan med i ljekovito bilje. Ujedno se na regionu Trebinja nalazi 50 odsto kulturnog blaga Republike Srpske. Na ovom prostoru je nesumnjivo isplativo ulagati u turističke kapacitete, kao što su velnes centri, golf tereni i ostali zabavni programi za koje je dokazano da postoji interes klijentele koja dolazi u Dubrovnik ili na obalu Crne Gore", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je i Nacionalna park Sutjeska nevjerovatno i netaknuto blago na kome se nalazi hotel koji Vlada Republike Srpske nudi na principu koncesije, kao i opština Višegrad, poznata kako po istorijskim vrijednostima, tako i po banjskim kapaciteta, u kojoj postoji potreba za izgradnjom dodatnih smještajnih kapaciteta.

Prema njenim riječima, na samoj granici sa EU i u blizini graničnog prelaza Gradiška, nalazi se više objekata, koji mogu biti zanimiljivi investitorima, kako zbog eventualnog zakupa, tako i za moguću privatizaciju.

Cvijanovićeva je podsjetila da je nedavno potpisano i više ugovora za izgradnju objekata na prostoru Agroidustrijske zone Gradiška, koja je takođe dostupna investitorima, a postoji i veći broj projekata, koji se nude na principu javno-privatnog partnerstva, kao što je Toplana u gradu Prijedoru.

Ona je dodala da detaljni podaci o mogućnostima za ulaganje, legislativi, tačnim procedurama, troškovima ulaganja, slobodnim poslovnim prostorima, te sve druge potrebne informacije zainteresovani investitori mogu naći na portalu Vlade Republike Srpske www.investsrpska.net. /kraj/kp/tp

 
EU DA IZMIJENI DIO O TERITORIJALNOM INTEGRITETU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 oktobar 2012 17:03

BEOGRAD, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je komesaru za proširenje EU Štefanu Fileu da EU treba da izmijeni dio izvještaja o evrointegracijama Srbije koji se odnosi na teritorijalni integritet Kosova i Metohije, ukoliko iskreno želi da joj se Srbija pridruži."Time bi EU dokazala posvećenost statusnoj neutralnosti Kosova i Metohije", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da Srbija čini sve da se ispune uslovi koje je postavila EU, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Prema njegovim riječima, Srbija je to dokazala konkretnim rezultatima u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, a prije svega istinskom spremnošću da se odnosi između Beograda i Prištine normalizuju i svi problemi riješe kroz direktne pregovore na najvišem političkom nivou.

"Srbija ne želi da prolongira ulazak u EU, stavljajući probleme pod tepih, već je spremna da ih rešava", istakao je Nikolić.

File je rekao da formulacija "teritorijalni integritet" ne prejudicira status, istakavši da je riječ o činjenici da se Evropa još od 2005. godine protivi podjeli Kosova.

Sagovornici su se saglasili da je situacija na Kosovu izuzetno delikatna i da svaka formulacija u vezi sa tim mora da bude jasno precizirana.

U razgovoru Nikolića i Filea istaknuta je i mogućnost da Srbija sljedeće godine započne pregovore o pristupanju EU, navodi se u saopštenju. /kraj/jn/mđ

 
BEZ NOVIH USLOVA ZA SRBIJU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 oktobar 2012 10:19

BEOGRAD, 11. OKTOBRA /SRNA/ - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je danas u Beogradu da pominjanje termina "teritorijalni integritet Kosova" u izvještaju Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama ne znači nove uslove za Srbiju, nego da nema podjele Kosova.File je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, rekao da pitanje "teritorijalnog integriteta" ima manje veze sa statusom i da je EU dosljedna stavu da ne treba da bude podjele Kosova i da ništa što stoji u izvještaju ne mijenja stav Evropske komisije da je statusno neutralna.

On je naveo da Srbija treba aktivno da se angažuje u rješavanju preostalih pitanja sa Kosovom i da se postigne dovoljan stepen normalizacije kako bi obje strane nastavile put ka EU, ne blokirajući jedna drugu.

File je dodao da je preporuka Evropske komisije da će Srbija dobiti datum za početak pregovora o pristupanju EU čim ostvari vidljiv i dovoljan napredak u pogledu tih ključnih pitanja.

On je napomenuo da uslovi za Srbiju koji su važili od decembra prošle godine ostaju na snazi i da je potrebno sprovesti sve što je dogovoreno u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

File je rekao da je ovo veoma važna godina za Srbiju od koje se očekuje da nastavi put evropskih integracija i da ponovo pokrene reforme, posebno novu strategiju za reformu pravosuđa, da uloži više napora u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, u slobodu medija, kao i da posveti pažnju ranjivim grupama kao što su Romi i LGBT populacija.

Premijer Srbije rekao je da je od Filea dobio objašnjenje vezano za Kosovo da nema novih uslova za dobijanje datuma početka pregovora i članstvo u EU.

Dačić je rekao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga o Kosovu ako su ti razgovori bez dodatnog uslovljavanja i statusno neutralni.

"Neprihvatljivo je postavljanje novih uslova", rekao je Dačić, navodeći da Srbija ne može da prihvati postavljanje uslova koji bi značili priznavanje nezavisnosti Kosova.

On je rekao da očekuje da u Evropskoj komisiji bude dovoljno razumijevanja za specifične probleme sa kojima se Srbija suočava kao što je pitanje Kosova.

Dačić je izrazio nadu da će sljedeći izvještaj Evropske komisije sadržati prijedlog da Srbija počne pregovore sa EU.

On je rekao da za Srbiju nije sporno da je potrebno vidljivo i održivo unapređenje odnosa Beograda i Prištine, napominjući da je bila sporna i neprihvatljiva formulacija "teritorijalni integritet Kosova".

"Ako je to bilo postavljeno kao uslov, to niko u Srbiji ne bi mogao da prihvati", istakao je Dačić, navodeći da Srbija želi u EU ali da zaštiti svoje državne i nacionalne interese u svim oblastima.

Dačić je rekao da je cilj Srbije da što prije dobije datum za početak pregovora za pristupanje EU i da se to desi sljedeće godine.

Premijer Srbije je dodao da će Srbija nastaviti sa sprovođenjem unutrašnjih reformi, usaglašavanje svog zakonodavstva sa evropskim, te da je jedan od prioriteta i nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i izrada nove strategije za borbu protiv korupcije.

File je doputovao u Beograd kako bi zvaničnicima Srbije dao razjašnjenje u vezi sa izvještajem Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama./kraj/vš/mđ/foto/

 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Sledeća > Kraj >>

Strana 97 od 288