Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 57 gostiju na mreži


Petrić-REZULTATI "NE TRPE NI LOGIKU, NI MATEMATIKU" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 16 oktobar 2012 15:45

SARAJEVO, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić rekao je da se u Glavnom centru za brojanje glasova ponovo broje glasački listići sa 82 redovna biračka mjesta, jer podaci koji su stigli iz opštinskih izbornih komisija sa ovih biračkih mjesta "jednostavno ne trpe ni logiku ni matematiku", a njihove greške se mogu otkloniti samo otvaranjem vreća i ponovnim brojanjem."Ako je negdje glasalo 700 lica prema spisku, a sve stranke su dobile ukupno 400 glasova, onda tu nešto nije u redu. Ili je neko ukrao 300 listića ili neko nije dobro izbrojao ili nije glasalo 700 birača", naveo je Petrić i dodao da će današnje brojanje poslužiti za dobijanje pravih rezultata.

Prema njegovim riječima, slična odstupanja desila su se i za izbor načelnika i odbornika u Skupštini opštine Srebrenica, gdje su, prema podacima Opštinske izborne komisije, stranke dobile 1.500 glasova manje nego što je po tim istim podacima izašlo ljudi na izbore.

"Sada ćemo vidjeti da li su netačni podaci o izlasku broja birača ili su netačni podaci koje su dobile stranke ili je nešto treće u pitanju", rekao je Petrić i dodao da će se tek nakon što se obrade svi glasački listići /putem pošte, u odsustvu, na nepotvrđenim glasačkim listićima/, znati da li će biti još ponovnih brojanja.

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, jutros u 10.00 časova počelo je brojanje glasačkih listića sa 82 redovna biračka mjesta od ukupno 5.100, koliko ih je bilo otvoreno 7. oktobra, na dan lokalnih izbora.

Glasački listići brojaće se sa 38 redovnih biračkih mjesta u 12 opština Republike Srpske, 39 biračkih mjesta u 22 opštine Federacije BiH, te sa pet redovnih biračkih mjesta u Brčko distriktu.

Nalog za brojanje uslijedio je nakon što je glavni kontrolor za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za lokalne izbore podnio CIK-u BiH izvještaj po kojem nije moguće verifikovati rezultate izbora na ovim biračkim mjestima sa zbirnog obrasca koji su sačinili birački odbori, jer imaju velika odstupanja na testu tačnosti. /kraj/ag/mđ

 
32. REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 19 jun 2012 16:11

U nastavku tridestdruge redovne sjednice SO Gradiška, odbornici SO danas su razmatrali i usvojili Informacije, o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u prošloj godini, protivpožarnoj zaštiti, pogrebnoj djelatnosti, stanju protivgradne preventive, šumarstvu i lovstvu, poštanskom saobraćaju, donošenju i provođenju Strategije komunikacija u opštini Gradiška te o realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane.

Usvojeni su i Izvještaju o radu Agencije za lokalni razvoj i Turističke organizacije za prošlu godinu, Nacrt strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima u opštini Gradiška za period 2013-2023 godina, te Prijedlozi odluka o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i mjerama zaštite od požara.

Odbornici su u prvom djelu sjednice koja je održana 14. juna usvojili Informacije, o stanju u oblasti privrede i poljoprivrede za 2011 godinu, socijelnoj sutuaciji, stanju u zdravstvu i mogućem poboljšanju nataliteta na području opštine, stanju u oblasti snabdjevanja električnom energijom, vodosnabdjevanja, upravljanja čvrstim otpadom, proizvodnji i distribuciji toplotne energije i javnom putničkom i taksi prevozu.

 
TEGELTIJA: DEFICIT U BUDŽETU OKO 116 MILIONA KM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 16 oktobar 2012 15:43

BANJALUKA, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da se u Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta za 2011. godinu navodi da je deficit budžeta oko 116 miliona KM."Mi smo prvo iskazali suficit, a onda smo u konsolidovanom dijelu iskazali deficit. Prikazali smo i 62 miliona KM koje su budžetski korisnici stvorili kao obaveze koje nisu bile u budžetu za prošlu godinu, tako da je naš deficit iznosio oko 116 miliona KM", rekao je Tegeltija novinarima.

Prema njegovim riječima, razlika u izvještajima Vlade Republike Srpske i glavnog revizora je u jednom podatku Ministarstva rada i boračko-invalidske koji se tiče primjene Zakona o radu.

"Poziciju od devet miliona KM ovo ministartvo nije vodilo kao svoju obavezu. Glavna revizija je naložila Ministarstvu rada da tu obavezu iskaže kao svoju i tu je razlika u dva izvještaja", objasnio je Tegeltija.

On je naveo da nema problema u tačnosti izvještavanja Ministarstva finansija Republike Srpske kada je u pitanju finansiranje medija u Srpskoj. /kraj/bon/ms

 
Gradiška - SNSD / NIKOLA KRAGULJ KANDIDAT ZA NAČELNIKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 15 jun 2012 16:46

GRADIŠKA, 15. JUNA /SRNA/ - Nikola Kragulj kandidat je SNSD-a za načelnika opštine Gradiška na predstojećim izborima.

Obrazlažući povjerenje koje mu je ukazala stranka, aktuelni načelnik opštine Gradiška rekao je da mu dosadašnji rezultati daju za pravo da po treći put traži podršku građana.

"Uradili smo dosta na polju inFrastrukture. Želimo završiti započete projekte, otvoriti nove poslovne zone, te stvoriti uslove za zapošljavanje", rekao je Kragulj.

On je najavio da je u planu izgradnja 60 kilometara vodovodne mreže kojom bi pitkom vodom bila snabdjevena lijevčanska sela.

Javnosti je predočena i lista od 33 kandidata za odbornike na čijem je čelu Marija Cvjetković.

 
Svjetski dan hrane-LOLIĆ: TEŠKO IZMIJENITI UKORIJENJENE NAVIKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 16 oktobar 2012 15:42

BANJALUKA, 16. OKTOBRA /SRNA/ - Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Amela Lolić rekla je da se o zdravoj ishrani mnogo govori, ali manje djeluje, jer je teško izmijeniti ukorijenjene navike stečene u porodici."Potvrda da smo aktivnostima nešto postigli jeste činjenica da je istraživanje iz 2000. godine pokazalo da je četvrtina djece u Srpskoj do pet godina pregojazna, dok istraživanje završeno ove godine pokazuje da je taj postotak 16 odsto, što je veliki napredak", rekla je Lolićeva.

Nakon obilježavanja Svjetskog dana hrane u Osnovnoj školi /OŠ/ "Sveti Sava" u Banjaluci, Lolićeva je novinarima rekla da se u vremenu brze hrane veoma teško zdravo hraniti.

Direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Srpske Pero Ćorić rekao je da Privredna komora Srpske već tri godine provodi akciju "Kupujmo domaće, naše je bolje", te da je danas u okviru Svjetskog dana hrane OŠ "Sveti Sava" organizovala manifestaciju čiji je cilj da djeca uzrasta od prvog do petog razreda shvate značaj ovog projekta i dođu do saznanja da samo kupujući domaće proizvode pomažu razvoju privrede i svih segmenata u društvu.

On je naveo da Srpska uvozi mnogo hrane, ističući da su trgovci uvijek u prednosti u odnosu na proizvođače, te da je kod građana još prisutna svijest da je sve što je strano bolje. "To nije tako, jer Srpska ima dosta proizvođača koji proizvode zdravu hranu u skladu sa svim standardima", kaže Ćorić.

Prema njegovim riječima, 10 najboljih likovnih radova učenika od prvog do petog razreda o temi zdrava hrana nagrađeno je paketima koji sadrže domaće prehrambene proizvode "Vitaminke", Tržnice, "Vitinke", "Mlijekoprodukta", "Fruktatrejda", "Prirodnog bilja", Pekare "Radić", preduzeća "Spektar drink", "Plantago", VIP "Krajina", "Krajina klasa" i Vode "Kruna".

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slobodan Stanić rekao je da je Institut napravio katalog zdrave prehrane za školsku djecu u kome su prikazani piramida ishrane i način zdrave ishrane.

On je dodao da je učenik devetog razreda OŠ "Sveti Sava" Pavle Koljančić bio na edukaciji u Institutu za javno zdravstvo Srpske i da je osmislio projekat probne prodaje zdrave hrane, koji je proveo među vršnjacima u svojoj školi.

Pavle Koljančić kaže da je imao 108 kilograma i da je izgubio 30, što je veliki uspjeh.

"Dok sam bio na dijeti imao sam veliki problem da u blizini škole pronađem zdravu hranu. Jedina relativno zdrava hrana je bila integralna kifla u pekari, što je nedovoljno za cijeli školski dan", rekao je Koljančić.

On je naveo da je probna prodaja zdrave hrane u školi pokazala da bi đaci, kada bi imali mogućnost da se zdravo hrane, to i činili. /kraj/bv/ljlj/foto

 
32. REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA BIĆE NASTAVLJENA U UTORAK 19. JUNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 14 jun 2012 16:55

Tridestdruga redovna sjednica SO Gradiška biće nastavljena u utorak 19. juna sa početkom u 9 časova, nakon što je na današnjem zasjedanju razmatrano deset od ukupno tridesetjedne tačake usvojenog Dnevnog reda.

Odbornici su danas razmatrali i usvojili Informacije o stanju u oblasti, privrede i poljoprivrede za 2011 godinu, socijalnoj situaciji, stanju u zdravstvu i mogućem poboljšanju nataliteat na području opštine Gradiška.

Usvojene su i Informacije o stanju u oblasti, snabdjevanje električnom energiom, vodosnabdjevanja, upravljanja čvrstim otpadom, proizvodnji i distribuciji toplotne energije i javnom putničkom i taksi prevozu.

 
<< Početak < Prethodna 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Sledeća > Kraj >>

Strana 97 od 295