Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 58 gostiju na mreži


PREMA PRELIMINARNIM REZULTATIMA ZORAN ADŽIĆ OSVOJIO 14 000 GLASOVA NA NAČELNIKA OPŠTINE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 03 oktobar 2016 20:56

Prema preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u opštini Gradiška kandidat SNSD-a za načelnika ove opštine Zoran Adžić dobio je 14 000 glasova, potvrdila je  za Radio  Gradišku predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/  Nada Živković.

Zajednički kandidat Saveza za promjene Zoran Latinović SDS/ dobio je 9976 glasova. Nezavisni kandidat Milan Sladojević  dobio je 869 glasova. Za načelnika  je glasao  25 485  glasača Ukupno nevažećih listića  bilo je 1633 rekla je Živkovićeva.

 
U PROCEDURI PRIJEDLOG ZAKONA O ISPITIVANJU PORIJEKLA IMOVINE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
nedelja, 14 jul 2013 14:03

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je u proceduru Vladi Srpske prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine, izjavio je šef ovog kluba, Vukota Govedarica.

Govedarica je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci precizirao da je taj prijedlog zakona upućen Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Sekretarijatu za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske, koji bi trebalo da daju mišljenje o ovom zakonskom rješenju.

On je podsjetio da je Sekretarijat za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske u januaru dao nedvosmislen odgovor da nacrt ovog zakona ima uporišta u Ustavu Republike Srpske.

Govedarica vjeruje da ovaj sekretarijat neće podleći pritiscima kojih je ranije bilo u vezi sa ovim zakonom i da neće promijeniti mišljenje.

Govoreći o suštinskim izmjenama prijedloga u odnosu na nacrt ovog zakona, koji je ranije usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je naveo da je prijedlogom definisano da Poreska uprava Republike Srpske, uz prethodnu saglasnost nadležnog tužilaštva, a na osnovu odluke suda, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, može da izvrši pretres stana ili prostorija.

Govedarica kaže da je prijedlogom zakona predviđeno i da Poreska uprava Republike Srpske ne bi trebalo da se nađe pred sudom kao strana u ime Srpske, već da se predmet predaje Pravobranilaštvu Republike Srpske.

 
NA LOKALNE IZBORE U GRADIŠCI IZAŠLO 29 931 BIRAČ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 03 oktobar 2016 20:52

Na lokalne izbore u Gradišci ukupno je izašlo 29.931 birač, ili 54,58 odsto od ukupno 55.635 upisanih u birački spisak, rekla je predsjednik Opštinske izborne komisije Nada Živković.

On je dodala da su sva biračka mjesta zatvorena na vrijema i da je glasanje proteklo bez problema. Na području Gradiške od 7 do 19 časova bilo je otvoreno 90 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, a formiran je 91 birački odbor i jedan mobilni tim.  Za lokalne izbore u Gradišci prijavljeno je 30 političkih subjekata. Građani su mogli da glasaju za jednog od tri kandidata za načelnika opštine - Zorana Latinovića iz Saveza za Gradišku, Zorana Adžića iz SNSD-a i nezavisnog kandidata Milana Sladojevića. Na izborima za 31 mjesto u odborničkim klupama Skupštine opštine Gradiška, birači su se opredjeljivali za kandidate sa 19 kandidatskih listi za koje je obezbijeđeno 30 odborničkih mjesta ili za nekog od osam kandidata iz reda nacionalnih manjina za koje je u lokalnom parlamentu garantovano jedno odborničko mjesto.

 
SDS PROSLAVIO KRSNU SLAVU - PETROVDAN PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 12 jul 2013 16:02

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, rekao je danas u Višegradu da je na sceni "uveliko pokušaj prekrajanja skorašnje istorije" i pozvao srpski narod na jedinstvo.

Bosić je na centralnoj proslavi krsne slave ove stranke - Petrovdana, koja je održana u Višegradskoj banji, podsjetio da je SDS na početku proteklog rata okupio ljude koji su bili spremni da brane srpstvo, da je srpski narod tada bio jedinstven i da je iz tog jedinstva i osjećaja ugroženosti stvorena Republika Srpska.

On je istakao da ni danas nije lako i da zato SDS ponovo poziva narod na jedinstvo da izaberu najbolje koji su spremni i da se žrtvuju da bi djeca u Srpskoj bolje živjela.

Bosić je izrazio zadovoljstvo što su proslavi kod hrama Svetog Jovana Krstitelja u Višegradskoj banji prisustvovali čelnici drugih stranka, kao i onih iz Srbije.

"Nama je Srbija uvijek bila i biće jedan od najvažnijih političkih faktora, jer da nije nje, ne bi bilo ni Dejtonskog sporazuma, a ni njegovog očuvanja u sadašnje vrijeme", rekao je Bosić.

Obilježavanju krsne slave SDS-a u Višegradu prisustvovali su predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milenko Mihaljica, potpredsjednik DSS-a Aleksandar Popović i zamjenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević.

Proslavi u Višegradskoj banji prisustvovao je i senator Aleksa Buha.

Poslednje ažurirano petak, 12 jul 2013 17:35
 
PRAVO GLASA NA IZOBRIMA U GRADIŠCI IMA 55 635 BIRAČA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 01 oktobar 2016 02:09

U Gradišci je sve spremno za lokalne izbore 2. Oktobra, a pravo glasa ima 55.635 birača, potvrđeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Od ovog broja, 54.502 birača registrovana su za glasanja na redovim biračkim mjestima na području opštine Gradiška, a 146 birača - raseljenih lica može da glasa lično. Za glasanje u odsustvu registrovano je 11 birača. Za glasanje putem pošte registovana su 973 birača, dok tri birača pravo glasa mogu da iskoriste u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Na području opštine Gradiška 2. oktobra od 7.00 časova biće otvoreno 90 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, a formiran je 91 birački odbor i jedan mobilni tim. Za predstojeće lokalne izbore u Gradišci prijavljeno je 30 političkih subjekata.

Građani će moći da glasaju za jednog od tri kandidata za načelnika opštine Gradiška - kandidata "Saveza za Gradišku" Zorana Latinovića, kojeg podržavaju SDS, PDP, Stranka Napredna Srpska i NDP, Zorana Adžića, kandidata SNSD-a, kojeg podržavaju i DNS, SP, Partija ujedinjenih penzinera, Srpska napredna stranka - Jovan Mitrović i Narodna stranka "Radom za boljitak" ili za nezavisnog kandidata Milana Sladojevića. U izborima za 31 mjesto u odborničkim klupama Skupštine opštine Gradiška birači će se opredjeljivati za kandidate sa 19 kandidatskih listi za koje je obezbijeđeno 30 odborničkih mjesta ili za nekog od osam kandidata iz reda nacionalnih manjina za koje je u lokalnom parlamentu garantovano jedno odborničko mjesto.

 
KARADŽIĆ ĆE IPAK MORATI DA DOKAZUJE DA NIJE POČINJEN GENOCID PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 jul 2013 15:22

Bivši predsjednik Republike Srpske,  Radovan Karadžić, moraće da tokom odbrane dokazuje da nije odgovoran za genocid u sedam opština BiH tokom 1992. godine - Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku, odlučilo je Žalbeno vijeće Haškog tribunala.

Kao osnovu za tu odluku navedeni su teški zatvorski uslovi u kojima su živjeli muslimani i Hrvati. Pojedinačna djela ne dokazuju genocid, navodi Žalbeno vijeće, ali smatra da je Pretresno vijeće pogriješilo što nije dovoljno uzelo u obzir teške uslove u kojima su živjeli zarobljenici, što može da stvori razumnu sumnju da je moglo doći do namjere uništenja.

Žalbeno vijeće naglašava da je djelimično prihvatilo neke argumente tužbe, a da je dio argumenata odbacilo.

Pretresno vijeće je 28. juna 2012. donijelo oslobađajuću presudu po prvoj tački optužnice, zaključivši da tužilaštvo nije predočilo dovoljno dokaza koji bi mogli da dovedu do osuđujuće presude za genocid počinjen u sedam opština 1992. 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 9 od 288