Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 84 gostiju na mreži


SO GRADIŠKA USVOJILA BUDŽET ZA 2017. GODINU U IZNOSU OD 24 MILIONA KM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 29 decembar 2016 00:57

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas budžet opštine za 2017. godinu u iznosu od 24.004.000 KM.

Poreski prihodi su 14.346.000 KM, a neporeski 8.052.000 KM. Budžetski rashodi planirani su u iznosu od 18.462.300 KM. Za podršku razvoju poljoprivrede u 2017. godini predviđeno je 150.000 KM, dok je za podršku zapošljavanju planirano 250.000 KM.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da budžet za 2017. godinu ima socijalnu i razvojnu komponentu. On je naveo da su umanjene plate funkcionerima, naknade odbornicima i izdvajanja za poličke partije, a ta sredstva biće usmjerena za socijalna davanja. "Za Program osiguranja penzionera do 65 godina starosti predviđeno je 65.000 KM, povećan je iznos sredstava za ratne vojne invalide, a prvi put su planirana sredstva za pomoć djeci sa autizmom i ženama žrtvama rata", rekao je Adžić. On je naveo da je važna stavka od 250.000 KM predviđena za subvenciju zapošljavanja i naglasio da treba omogućiti mladim i obrazovanim ljudima da odrade pripravnički staž i da se zaposle. Adžić je istakao da se prioritet treba dati djeci poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na današnjoj sjednici usvojeni su i Program boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata, Program zajedničke komunalne potrošnje za 2017. godinu, Program uređenja građevinskog zemljišta i komunalne infrastrukture, Program tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva i hidromelioracionog sistema za 2017. godinu.

Poslednje ažurirano četvrtak, 05 januar 2017 15:45
 
U PROCEDURI PRIJEDLOG ZAKONA O ISPITIVANJU PORIJEKLA IMOVINE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
nedelja, 14 jul 2013 14:03

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je u proceduru Vladi Srpske prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine, izjavio je šef ovog kluba, Vukota Govedarica.

Govedarica je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci precizirao da je taj prijedlog zakona upućen Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Sekretarijatu za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske, koji bi trebalo da daju mišljenje o ovom zakonskom rješenju.

On je podsjetio da je Sekretarijat za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske u januaru dao nedvosmislen odgovor da nacrt ovog zakona ima uporišta u Ustavu Republike Srpske.

Govedarica vjeruje da ovaj sekretarijat neće podleći pritiscima kojih je ranije bilo u vezi sa ovim zakonom i da neće promijeniti mišljenje.

Govoreći o suštinskim izmjenama prijedloga u odnosu na nacrt ovog zakona, koji je ranije usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je naveo da je prijedlogom definisano da Poreska uprava Republike Srpske, uz prethodnu saglasnost nadležnog tužilaštva, a na osnovu odluke suda, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, može da izvrši pretres stana ili prostorija.

Govedarica kaže da je prijedlogom zakona predviđeno i da Poreska uprava Republike Srpske ne bi trebalo da se nađe pred sudom kao strana u ime Srpske, već da se predmet predaje Pravobranilaštvu Republike Srpske.

 
USVOJENI NACRTI BUDŽETA OPŠTINE GRADIŠKA ZA 2016. I 2017. GODINU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 08 decembar 2016 21:59

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas Nacrt budžeta opštine Gradiška za 2016. i Nacrt budžeta opštine za 2017. godinu.

Nacrt budžeta za 2017. godinu iznosi 24 miliona i 4 hiljade maraka i u odnosu na procjenu izvršenja budžeta za 2016. godinu manji je za 140 000 KM. Međutim, kada se uzmu u obzir neutrošena namjenska sredstva u budžetu za 2016. godinu u iznosu od 1 985 000 KM realni budžetski okvir za 2017. godinu veći je za 8, 33 odsto.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je Nacrt budžeta za 2016. godinu morao biti usvojen jer je budžetski okvir za ovu godinu donio Sud, a u skladu sa izvršenjem budžeta u 2015. godini, obzirom da je lokalni parlament bio u blokadi. Adžić je istakao da je Nacrt bužeta za 2017.godinu kreiran da bude realan, razvojni i socijalni, te da se ostvare uštede.

Odbornici SO Gradiška usvojili su Odluke o umanjenju plata funkcionerima u opštini Gradiška za deset odsto, o smanjenju odborničkih naknada sa 540 na 460 KM i umanjenju izdataka za političke organizacije sa 90.000 na 60.000 KM, čime će godišnje u budžetu opštine biti ostvarena ušteda od 102.000 KM. Prema Adžićevim riječima, sredstva ostvarena navedenim umanjenjima plata i naknada funkcionerima, odbornicima i političkim strankama, biće usmjerena na povećanje stavke za pomoć Udruženju penzionera i bužetska izdvajanja od 65.000 KM za finansiranje participacije za zadravstvenu zaštitu penzionerima mlađim od 65 godina, a biće povećana i izdavajanja socijalnim kategorijama preko Centra za socijalni rad Gradiška.

Usvojen je i Plan korištenja sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta za 2016.godinu. Odbornici su usvojili i Prijedlog Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Gradiška sa fokusom na raseljena lica i povratnike za 2016-2017.godinu, te prijedlog Odluke o prihvatanju grantovskih sredstava Evropske komisije po Projektu vodovod i kanalizacija RS za sufinansiranje projekta dogradnje sistema za otpadne vode i vodosnabdijevanje u opštini Gradiška i prijedlozi odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana ''Agroindustrijska zona'' Nova Topola.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine razrješeni su dosadašnji načelnici odjeljenja Opštinske uprave i imenovani vršioci dužnosti. Imenovani su, Dragana Ilić /SNSD/ za v.d. načelnika Službe načelnika opštine, za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Siniša Adžić /Koalicija Izvor/, za Prostorno uređenje i građenje Saša Subotić /DNS/, Komunalne i stambene poslove Branislav Savić /SNSD/, Društvene djelatnosti  Davor Glišić /DNS/, Opštu upravu Vlado Sladojević /SNSD/, Boračko – invalidsku zaštitu Radomir Pjanić /Koalicija Izvor/, Privredu i poljoprivredu Branko Stojnić /SP/, Odjeljenja za ekonomski razvoj Igor Marčeta /SNSD/ i Odjeljenja za inspekcije Goran Sember /SNSD/.

Usvojena su razriješenja i imenovanja pojedinih direktora, Upravnih i Nadzornih odbora preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Gradiška.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan je Tihomir Mihajlović /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Centra za socijalni rad Rade Cumbo /SNSD/, a za v.d. direktora Predškolske ustanove „Lepa Radić“ imenovana je Suzana Ivaštanin /DNS/.

Imenovani su članovi 17 stalnih radnih tijela Skupštine opštine Gradiška i usvojen je Prijedlog Rješenja o utvrđivanju liste stručnjaka za prijem službenika u Opštinskoj upravi.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:07
 
SDS PROSLAVIO KRSNU SLAVU - PETROVDAN PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 12 jul 2013 16:02

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, rekao je danas u Višegradu da je na sceni "uveliko pokušaj prekrajanja skorašnje istorije" i pozvao srpski narod na jedinstvo.

Bosić je na centralnoj proslavi krsne slave ove stranke - Petrovdana, koja je održana u Višegradskoj banji, podsjetio da je SDS na početku proteklog rata okupio ljude koji su bili spremni da brane srpstvo, da je srpski narod tada bio jedinstven i da je iz tog jedinstva i osjećaja ugroženosti stvorena Republika Srpska.

On je istakao da ni danas nije lako i da zato SDS ponovo poziva narod na jedinstvo da izaberu najbolje koji su spremni i da se žrtvuju da bi djeca u Srpskoj bolje živjela.

Bosić je izrazio zadovoljstvo što su proslavi kod hrama Svetog Jovana Krstitelja u Višegradskoj banji prisustvovali čelnici drugih stranka, kao i onih iz Srbije.

"Nama je Srbija uvijek bila i biće jedan od najvažnijih političkih faktora, jer da nije nje, ne bi bilo ni Dejtonskog sporazuma, a ni njegovog očuvanja u sadašnje vrijeme", rekao je Bosić.

Obilježavanju krsne slave SDS-a u Višegradu prisustvovali su predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milenko Mihaljica, potpredsjednik DSS-a Aleksandar Popović i zamjenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević.

Proslavi u Višegradskoj banji prisustvovao je i senator Aleksa Buha.

Poslednje ažurirano petak, 12 jul 2013 17:35
 
PRVA RADNA SJEDNICA SO GRADIŠKA BIĆE ODRŽANA NAREDNE SEDMICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 01 decembar 2016 02:35

Prva radna sjednica Skupštine opštine Gradiška trebala bi da bude održana od 7. do 9. decembra 2016. godine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Milenko Pavlović, rekao je da bi se na prvoj radnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška trebao naći Nacrt budžeta za 2016., kao i Nacrt budžeta za 2017. godinu. Obzirom da skoro dvije godine nije bilo sjednica Skupštine opštine i da je budžet za 2016. godinu odredio Sud, nakon formiranja Skupštine potrebno je prvo usvojiti budžet za 2016., a paralelno s tim predložiti budžet za 2017.godinu, naveo je Pavlović. On je istakao da je važno da se budžet Skupštine opštine Gradiška za narednu godinu usvoji do 31.decembra. Pavlović je istakao da je, s obzirom na kratak vremenski period do kraja godine, veliki posao pred načelnikom opštine i njegovim zamjenikom da se pripreme materijali za prvu radnu sjednicu Skupštine opštine Gradiška. Pavlović je naveo da će na narednoj sjednici Skupštine opštine biti razriješeni dužnosti dosadašnji načelnici odjeljenja i da će biti imenovani novi vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u opštini Gradiška. Pavlović je rekao da je konstitutivna sjednica 25.novembra održana u tolerantnom i dostojanstvenom tonu predstavnika  političkih partija u lokalnom parlamentu. On je izrazio očekivanje da će predstojeće sjednice Skupštine opštine biti konstruktivne uz ozbiljan i odgovoran rad svih odbornika.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:02
 
KARADŽIĆ ĆE IPAK MORATI DA DOKAZUJE DA NIJE POČINJEN GENOCID PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 11 jul 2013 15:22

Bivši predsjednik Republike Srpske,  Radovan Karadžić, moraće da tokom odbrane dokazuje da nije odgovoran za genocid u sedam opština BiH tokom 1992. godine - Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku, odlučilo je Žalbeno vijeće Haškog tribunala.

Kao osnovu za tu odluku navedeni su teški zatvorski uslovi u kojima su živjeli muslimani i Hrvati. Pojedinačna djela ne dokazuju genocid, navodi Žalbeno vijeće, ali smatra da je Pretresno vijeće pogriješilo što nije dovoljno uzelo u obzir teške uslove u kojima su živjeli zarobljenici, što može da stvori razumnu sumnju da je moglo doći do namjere uništenja.

Žalbeno vijeće naglašava da je djelimično prihvatilo neke argumente tužbe, a da je dio argumenata odbacilo.

Pretresno vijeće je 28. juna 2012. donijelo oslobađajuću presudu po prvoj tački optužnice, zaključivši da tužilaštvo nije predočilo dovoljno dokaza koji bi mogli da dovedu do osuđujuće presude za genocid počinjen u sedam opština 1992. 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 9 od 289