Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 61 gostiju na mreži


GENERALNI KONZUL HRVATSKE U BANJALUCI RAZGOVARAO S NAČELNIKOM OPŠTINE GRADIŠKA ZORANOM ADŽIĆEM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 18 novembar 2016 02:16

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci, Zlatko Kramarić, razgovarao je danas sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem o dosadašnjoj i budućoj prekograničnoj saradnji. Kramarić je rekao da promjene u lokalnoj vlasti u Gradišci neće uticati na buduću dobru saradnju Gradiške i Republike Hrvatske.

On je naveo da mu je drago da je Vlada Hrvatske deklarisala projekat izgradnje mosta kod Gradiške, kao i mosta kod Svilaja i istakao da će otvaranjem komunikacija biti stvorene mogućnosti da se hrvatske kompanije prošire i na ovom području. Kramarić je naglasio da se ne treba vraćati u prošlost, već treba gledati naprijed i razvijati privrednu saradnju. Rješavanjem privrednih problema rješavaće se i politički. Veoma je važno imati stabilnog susjeda, sa kojim možete sarađivati na privrednoj i političkoj osnovi,  naglasio je Kramarić tokom radne posjete opštini Gradiška. On je podsjetio da Republika Hrvatska ima 1001 km granice sa BiH, od čega je veliki dio u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je najvažnija informacija za građane Gradiške, RS i čitave regije da izgradnja mosta na Savi kod Gradiške nije upitna. Očekujemo u narednih deset dana da ćemo imati sastanak u Gradišci sa predstavnicima Ministarstva Prometa i veza RH, predstavnicima Ministarstva saobraćaja RS, direktorom Autoputeva i predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza Savjeta ministara BIH i da ćemo na tom sastanku precizirati datum početka izgradnje mosta  na Savi u Gradišci u 2017.godini, naglasio je Adžić. On je naveo da su danas otvorili pitanja mogućnosti saradnje sa hrvatskim gradovima i županijama i da su dogovorili mogućnost brzih sastanaka sa predstavnicima susjednih hrvatskih gradova u interesu jačanja privredne saradnje, razmjene iskustava, razmjene privrednih dobara i jačanja buduće privredne zone Liman u Gradišci. Adžić je izrazio nadu da je današnji sastanak početak dobre saradnje opštine Gradiška i generalnog konzula Hrvatske sa privrednicima Hrvatske.

 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O JMBG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku, bez mogućnosti amandmanskog djelovanja, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, koji je juče jednoglasno utvrdio Savjet ministara, registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Unutar entitetskih linija definisano je devet registracionih područja - tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim prijedlogom definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati prema dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

 
ZORAN ADŽIĆ PREUZEO DUŽNOST NAČELNIKA OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 15 novembar 2016 00:53

Novoizabrani načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić preuzeo je dužnost od bivšeg načelnika opštine Zorana Latinovića.

Na konferenciji za medije, nakon primopredaje dužnosti, Latinović je Adžiću poželio uspješan rad uz konstataciju da Gradiška treba da iskoristi svoj geostrateški položaj s ciljem sveobuhvatnog razvoja lokalne zajednice, nakon čega se Adžić zahvalio Latinoviću na dosadašnjem radu naglasivši da će se truditi da bude „bar malo bolji nečelnik od njega“ i da će raditi u interesu svih građana opštine Gradiške.

Ipak, dalji tok konferencije ličio je na nastavak predizbornog TV duela.

Latinović je izrazio uvjerenje da je bivša gradiška vlast, u protekle četiri godine teške političke situacije, radila u interesu stabilizacije budžeta i otvaranju pozitivnih procesa razvoja, a kao razlog izbornog poraza Saveza za promjene naveo je političku situaciju u Republici Srpskoj u kojoj „opzicione stranke nisu odgovorile na izazove borbe protiv korupcije i kriminala“, nedovoljnu zastupljenost u medijima, a na lokalnom nivou, kaže, nisu dovoljno prezentovali sve što je urađeno tokom mandata. On je naveo da je opština u proteklom mandatu ukupno vratila oko 18 miliona obaveza po osnovu dugoročnih i kratkoročnih kreditnih i drugih zaduženja, da je radila na značajnim infrastukturnim projektima, i da je trenutno u opštinskoj upravi zaposleno 147 radnika što je za petnaest radnika manje nego 2012. godine. Na Latinovićeva navode, Adžić je odovorio da mu sada nije jasno kako je dobio izbore sa oko 5000 glasova više od svog predhodnika ako je sve tako kako je naveo.

Novi načelnik opštine Gradiška rekao je da Latinović nastavlja da isnosi netačne podatke o visini otplaćenih kredita, navodeći da je u ovom momentu opština zadužena sa 25,3 miliona maraka kreditnih obaveza i oko 5,5 milona ostalih potraživanja. Adžić je istakao da je broj radnika u opštinskoj upravi smanjen otpuštanjem 16 radnika, na početku mandata prethodne vlasti, da ti radnici i dalje traže pravdu na sudui i da ni ti sudski sporovi na kraju mogli dodatno finasijski da opterete lokalni budžet, ako sud odluči da radnike vrati na posao. On je kao promašaj bivše vlasti, naveo i prepuštanje gradske toplane privatnom preduzeću, te kako najveću štetu dvogodišnje blokade lokalnog parlamenta naveo nemogućnost naplate oko milion maraka poreza na nepokretnosti za ovu godinu i da to što je i dalje upitno dobijanje milion i 300 hiljada maraka granta za projkte izgradnje vodovoda i kanalizacije od Evropske investicione banke.

Novi načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić u Skupštini opštine imaće podršku 18 od ukupno 31 odbornika, deset SNSD, po tri odbornika DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije, što je i potvrđeno u petak 11. novembra, potpisivanjem kolicionog sporazuma.

U opoziciji u gradiškom parlamentu biće 13 odbornika, pet SDS, četiri PDP, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP i odbornik iz reda nacionalnih manjina. Na pitanje novinara koji će biti novi profesionalni angažman bivšeg načelnika Latinovića, on je odgovorio da će „bijeli hljeb“ najvjerovatnije koristiti svega petnaestak dana, a da će, obzirom da je većinu radnog vijeka proveo u bankarskom sektoru, najvjerovatnije zauzeti poziciju u javnom bankarskom sistemu na nivou BiH.

 
SMIJENJEN DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA "NIKOLA TESLA"BANJALUKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:42

 Vlada Republike Srpske razriješila je danas Milana Komljenovića dužnosti direktora Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka i za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovala Zorana Babića.

Radmila Pejić razriješena je dužnosti pomoćika direktora - glavnog republičkog prosvjetog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a za vršioca dužnosti je postavljen Goran Aljotić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada razriješila i Svjetlanu Blagojević dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji dom "Rada Vranješević" i za vršioca dužnosti imenovala Vladimira Kajkuta.

 
NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U GRADIŠCI POTPISALA KOALICIONI SPORAZUM O BUDUĆEM DJELOVANJU LOKALNE VLASTI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 12 novembar 2016 01:32

U Gradišci je danas potpisan koalicioni sporazum stranaka koje će činiti vladajuću većinu u Skupštini opštine Gradiška, SNSD-a, DNS-a, koalicije Izvor i Socijalističke partije.

Sporazum su potpisali novoizabrani načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD Gradiška, i predsjednici opštinskih odbora DNS-a, koalicije Izvor i Socijalističke Partije, Vladimir Janković, Tihomir Mihajlović i Darko Desančić.
Adžić je rekao da je koalicioni sporazum potpisan nakon pregovora u kojima je postignut dogovor o formiranju stabilne skupštine većine u lokalnom parlamentu, koju će činiti 18 odbornika, i raspodjele pozicija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti koju će činiti većinom mladi i stručni ljudi. On je nagalsio da je čvrsta skupštinska većina preduslov da lokalna uprava može kvalitetno da funkcioniše, što je veoma važno jer dvije godine nije bilo zasjedanja lokalanog parlamenta. Adžić je istakao da su stranke koalicije opredjeljene da ubrazano rade na stvaranju boljih uslova za privredni razvoj i otvaranju novih investicija, novih radnih mjesta i razvoju komunalne infrastukture. Kao navažnije infrastukturne projekte u narednom periodu Adžić jer naveo završetak izgradnje sportske dvorane i izgradnju indistrijske zone „Liman“ koja će se nalaziti u blizini budućeg mosta na rijeci Savi i novog carinskog terminala.

Predsjednik OO tzv. Izvorne SDS koja je na izbore izašla kao koalicija Izvor,  Tihomir Mihajlović, istakao je da su zbog blokade lokalnog paramenta nepovratno izgubljene dvije godine razvoja Gradiške ali da je uz odličnu geostratešku poziciju grada potreban samo kvalitetan dogovor stranaka koalicija da bi se već u narednih godinu dana osjetio napredak.

Predsjednik OO DNS Gradiška Vladimir Janković, rekao je da je DNS podržao ideju novoizabranog načelnika da se u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti pruži šansa mladim i stručnim ljudi i da će se ova stranka zalagati da se sva ključne odluke donose konsenzusom svih stranaka koalicije. Predsjednik OO Socijalističke partije Gradiška Darko Desančić, naglasio je da formiranu koaliciju čeka manogo posla i da će Socijalistička partija biti zadovoljana ako se ostvari barem 80 odsto ciljeva koje je u, dogovoru sa koalicionim partnerima, postavio novoizabrani načelnik Zoran Adžića.

Adžić će dužnost načelnika opštine Gradiška preuzeti u ponedjeljak 14. novembra, a za 23. novembar najavio je  konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine Gradiška, a vema brzo nakon toga i prvu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta. Skupštinsku većinu od 18 odbornika u gradiškom palamentu činiće deset odbornika SNSD-a, po tri DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije. U opoziciju će biti 13 odbornika, pet SDS-a, četiri PDP-a, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina.

 
JEDNOGLASNO UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O JMB PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 17 jul 2013 11:25

Savjet ministara BiH danas je jednoglasno utvrdio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, koji će biti upućen u hitnu parlamentarnu proceduru, kako bi se sistematski riješilo pitanje izdavanja matičnih brojeva.

Prijedlogom ovog zakona registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom, što znači da ima devet područja unutar entitetskih linija i Brčko distrikta i to tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH. 

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati po dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

Poslednje ažurirano sreda, 17 jul 2013 11:26
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 288