Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 71 gostiju na mreži


BANJALUČKA POLICIJA PRIVELA I SASLUŠALA NOVINARA ZELJKA RALJIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 19 jul 2013 08:05

Željko Raljić, glavni i odgovorni urednik banjalučkog portala “Istinito” i nedeljnika „Respekt” saslušan je u Ministarstu unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog plakata, kojima je bila oblijepljena Banjaluka i kojima se kritikuje aktuelna vlast u Srpskoj.

Raljić je saslušanje ocijenio kao jedan vid pritiska na medije.

Policija smatra da je osobama koje su se našle na ovim plakatima ugrožena bezbjednost i traži ko je organizator i ko je plakate polijepio, pojašnjava Raljić čiji je portal prvi objavio informaciju o plakatima.

Ističe da ne spori pravo policije da istražuje, ali navodi da se pozvao na etički novinarski kodeks i odbacio njihov zahtjev da im saopšti e-mail adresu s koje su stigle fotografije tih plakata oblijepljenih u Banjaluci.

Obavijestili su ga da je dužan da sačuva elektronske podatke koje je dobio i najavili mogućnost izuzimanja računarske opreme.

Raljić smatra da je to pritisak na slobodu medija i podsjeća da  zakon dopušta novinarima da ne otkriju izvor informacija, a policija prijeti da će pod pritiskom izuzeti opremu, što je onda potpuno nelogično.

Za njega je problematično u ovoj priči to što u policiji smatraju da je on, objavljujući informaciju o plakatima, ugrozio bezbjednost osoba na plakatima.

Poslednje ažurirano petak, 19 jul 2013 08:06
 
U PONEDJELJAK, 25.SEPTEMBRA -DEVETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 21 septembar 2017 15:52

skupstinaaa

Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana u ponedjeljak, 25.septembra sa početkom u 10 časova.

Na prvom zasjedanju lokalnog parlamenta, nakon ljetne pauze, pred odbornicima će se, između ostalog, naći Izvještaji o izvršenju Programa rada Skupštine opštine i radu radnih tijela Skupštine opštine i o izvršenju Budžeta opštine Gradiška za period januar-juni 2017.godine. Na dnevnom redu su i Informacije o položaju i statusu mladih, o statusu i položaju nacionalnih manjina , o stanju u oblasti nevladinog sektora kao i Informacija o stanju u stambenoj oblasti na području opštine Gradiške za 2016.godinu.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu Plana utroška sredstava ostvarenih od koncesione naknade na području Opštine za 2017.godinu, o Prijedlogu o javnom vodovodu i kanalizaciji na pdručju opštine Gradiška, o Prijedlogu Odluke o izmjenama Odluke o proizvodnji i isporuci toplotne energije i o Prijedlogu Odluke o usvajanju opštih uslova za isporuku toplotne energije.

Na dnevnom redu je Prijedlog Odluke o uvođenju subvencija za korisnike javnih vodnih usluga na području opštine Gradiška, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine Gradiška, kao i Prijedlozi Odluka o izmjenama Odluke o opštinskim administrativnim taksama i o dopuni Odluke o komunalnim taksama i Prijedlog Odluke o učešću u sufinansiranju asfaltiranja lokalnog puta Liskovac-Dubrave u MZ Dubrave, Prijedlozi akata iz imovinsko-pravne oblasti , razjerešenja i imenovanja i odbornička pitanja.

 
DUNJIĆ: DEŠAVANJA U PALAMENTU SRPSKE PODSJEĆAJU NA BLOKADU SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 19 septembar 2017 13:50

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je, gostujući u emisiji „Gost u studiju“ Radio Gradiške, da pokušaj opozicije da blokira rada parlamenta Srpske podsjeća na dešavanja u Skupštini opštine Gradiška, kada je skupštinska manjina u prethodne dvije godine blokirala rad loklanog parlamenta.

donjić gost u studiju

„U Gradišci je manjina od 23. februara 2015. godine do lokalnih izbora vršila vlast i sprječavala da se sazove sjednica loklanog parlamenta. Da li bi sada takav scenario trebali da prepišemo i na nivo Republike Srpske? Smatram zbog blokade loklanog parlamenta nije bilo potrebno nikakvo sudovanje, jer su mnoge stvari zbog toga bile zaustavljene“, rekao je Dunji.

On je naglasio da niko nema pravo da blokira rad bilo kog parlamenta, te izrazio uvjerenje da će Narodna skupština Srpske i ubuduće raditi u skladu sa Poslovnikom.

Dunjić je ocijenio da je lokalna uprava u Gradišci, u kojoj su i dva načelnika odjeljenja članovi Ujednjene Srpske, načinila značajne pomake te da je primjetno da je za nepunu godinu dana u oblasti infrastukture, posebno održavanju i asfaltiranju puteva, uradila mnogo više nego prethodna vlast za četiri godine svog mandata.

On je dodao da Ujedinjena Srpska, cijeneći svoje učešće u vlasti, „svijetla obraza“ dočekuje 2018. godinu, kada će svoj sud o radu i aktivnostima svih stranaka dati građani na Opštim izborima.

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 20 septembar 2017 12:05
 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O JMBG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku, bez mogućnosti amandmanskog djelovanja, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, koji je juče jednoglasno utvrdio Savjet ministara, registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Unutar entitetskih linija definisano je devet registracionih područja - tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim prijedlogom definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati prema dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

 
SMIJENJEN DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA "NIKOLA TESLA"BANJALUKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:42

 Vlada Republike Srpske razriješila je danas Milana Komljenovića dužnosti direktora Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka i za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovala Zorana Babića.

Radmila Pejić razriješena je dužnosti pomoćika direktora - glavnog republičkog prosvjetog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a za vršioca dužnosti je postavljen Goran Aljotić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada razriješila i Svjetlanu Blagojević dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji dom "Rada Vranješević" i za vršioca dužnosti imenovala Vladimira Kajkuta.

 
ODBORNIK SAŠA LAZIĆ I 11 BIVŠIH ČLANOVA SDS-a PREŠLI U DNS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 15 septembar 2017 12:14

Odbornik u Skupštini opštine Gradiška Saša Lazić i još 11 bivših članova Opštinskog odbora SDS-a postali su danas članovi DNS-a.

dns lazic 1
Na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali i predsjednici regionalnog i opštinskog odbora DNS-a Dane Malešević i Vladimir Janković, Lazić je istakao da su korektno primljeni u DNS-u i da će se narednih dana u ovu stranku učlaniti još najmanje 20 bivših članova opštinskog i mjesnih odobra SDS-a.

"Od danas se osjećamo kao jedno i radićemo u interesu DNS-a, koji ide krupnim koracima ka tome da postane druga stranka na području Gradiške", rekao je Lazić.

dns lazic 2
On je pozvao sve članove SDS-a, koji su ga podržavali, da zajedno sa ostalim članovima DNS-a grade jaču stranku.

Lazić je naglasio da u toku pregovora za pristupanje DNS-u nije bilo nikakve trgovine i "pijace", da su svi korektno prihvaćeni, te da će biti zastupljeni u organima stranke.

"Dostojno ćemo predstavljati DNS, to ćemo u narednom periodu pokazati radom na terenu i uvjerićete se kolika je snaga nas koji dolazimo u DNS", dodao je Lazić.

dns lazic 3
Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević poželio je dobrodošlicu novim članovima "u stranku koja svake godine ima sve više pristalica i značajno raste na svakim izborima".

"Nadam se da ćemo sa ljudima koji su danas pristupili DNS-u znatno ojačati stranku u Gradišci, što će biti i doprinos ukupnom jačanju DNS-a. NJima mogu samo da kažem da će od danas imati sva prva, ali i obaveze, kao i drugi članovi stranke", naglasio je Malešević.

dns lazic 4

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Vladimir Janković naveo je da će, pristupanjem odbornik Saše Lazića DNS-u, u odborničkom klubu ove stranke u SO Gradiška sada djelovati četiri odbornika.

"Želim dobrodošlicu svim ljudima koji su danas pristupili stranci, da se u DNS-u osjećaju slobodno i da ispolje svu svoju političku volju koju nisu mogli u proteklom periodu", rekao je Janković, koji je i odborniku u lokalnom parlamentu.

Janković je izrazio uvjerenje da će dolaskom novih članova, ali i daljim jačanjem stranke, DNS na narednim izborima biti druga stranka po broju glasova u Gradišci.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 294