Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 46 gostiju na mreži


NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U GRADIŠCI POTPISALA KOALICIONI SPORAZUM O BUDUĆEM DJELOVANJU LOKALNE VLASTI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 12 novembar 2016 01:32

U Gradišci je danas potpisan koalicioni sporazum stranaka koje će činiti vladajuću većinu u Skupštini opštine Gradiška, SNSD-a, DNS-a, koalicije Izvor i Socijalističke partije.

Sporazum su potpisali novoizabrani načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD Gradiška, i predsjednici opštinskih odbora DNS-a, koalicije Izvor i Socijalističke Partije, Vladimir Janković, Tihomir Mihajlović i Darko Desančić.
Adžić je rekao da je koalicioni sporazum potpisan nakon pregovora u kojima je postignut dogovor o formiranju stabilne skupštine većine u lokalnom parlamentu, koju će činiti 18 odbornika, i raspodjele pozicija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti koju će činiti većinom mladi i stručni ljudi. On je nagalsio da je čvrsta skupštinska većina preduslov da lokalna uprava može kvalitetno da funkcioniše, što je veoma važno jer dvije godine nije bilo zasjedanja lokalanog parlamenta. Adžić je istakao da su stranke koalicije opredjeljene da ubrazano rade na stvaranju boljih uslova za privredni razvoj i otvaranju novih investicija, novih radnih mjesta i razvoju komunalne infrastukture. Kao navažnije infrastukturne projekte u narednom periodu Adžić jer naveo završetak izgradnje sportske dvorane i izgradnju indistrijske zone „Liman“ koja će se nalaziti u blizini budućeg mosta na rijeci Savi i novog carinskog terminala.

Predsjednik OO tzv. Izvorne SDS koja je na izbore izašla kao koalicija Izvor,  Tihomir Mihajlović, istakao je da su zbog blokade lokalnog paramenta nepovratno izgubljene dvije godine razvoja Gradiške ali da je uz odličnu geostratešku poziciju grada potreban samo kvalitetan dogovor stranaka koalicija da bi se već u narednih godinu dana osjetio napredak.

Predsjednik OO DNS Gradiška Vladimir Janković, rekao je da je DNS podržao ideju novoizabranog načelnika da se u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti pruži šansa mladim i stručnim ljudi i da će se ova stranka zalagati da se sva ključne odluke donose konsenzusom svih stranaka koalicije. Predsjednik OO Socijalističke partije Gradiška Darko Desančić, naglasio je da formiranu koaliciju čeka manogo posla i da će Socijalistička partija biti zadovoljana ako se ostvari barem 80 odsto ciljeva koje je u, dogovoru sa koalicionim partnerima, postavio novoizabrani načelnik Zoran Adžića.

Adžić će dužnost načelnika opštine Gradiška preuzeti u ponedjeljak 14. novembra, a za 23. novembar najavio je  konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine Gradiška, a vema brzo nakon toga i prvu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta. Skupštinsku većinu od 18 odbornika u gradiškom palamentu činiće deset odbornika SNSD-a, po tri DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije. U opoziciju će biti 13 odbornika, pet SDS-a, četiri PDP-a, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina.

 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O JMBG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku, bez mogućnosti amandmanskog djelovanja, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, koji je juče jednoglasno utvrdio Savjet ministara, registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Unutar entitetskih linija definisano je devet registracionih područja - tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim prijedlogom definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati prema dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

 
OSAM STRANAKA ULAZI U LOKALNI PARLAMENT U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 07 oktobar 2016 20:05

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić osvojio je 15. 701ili 56,20 odsto glasova na 100% obradjenih  ili 91 biračkog mjesta, kandidat Saveza za Gradišku Zoran Latinović 11.258 ili 40,130odsto, a nezavisni kandidat Milan Sladojević osvojio je 977  ili 3,5 odsto glasova.

Od prebrojanih glasova, važećih glasačkih listića na izborima za načelnika je 27. 936, nevažećih neoznačenih listića 1. 445 i 484 nevažećih listića po drugim kriterijumima. Na izborima za Skupštinu opštine Gradiška, obrađeno je 100% ili  svih 91 biračkih mjesta, broj obrađenih listića: 29. 873 ,od čega je  važećih listića 27. 887 i , nevažećih praznih listića 343  i nevažeći listići po drugim kriterijumima 1.643.

Na osnovu prebrojanih glasova, izborni cenzus za ulazak u lokalni parlament prešli su SNSD sa 7.717 glasova, SDS sa 3943, PDP 3253. "Izvor" 2.590 , DNS 2.442, lista "Goran Đorđić-Gradiška mora naprijed" 1. 910, Socijalistička partija sa 1. 185  i  NDP 1077  osvojena glasa. Prema ovim podacima, za jedno mjesto rezervisano za predstavnika nacionalnih manjina u lokalnom parlamentu u Gradišci najviše glasova osvojio je Saša Mašić 327 , dok je Mehmed Kahrić osvojio 267. glasa.

 

 
SMIJENJEN DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA "NIKOLA TESLA"BANJALUKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:42

 Vlada Republike Srpske razriješila je danas Milana Komljenovića dužnosti direktora Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka i za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovala Zorana Babića.

Radmila Pejić razriješena je dužnosti pomoćika direktora - glavnog republičkog prosvjetog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a za vršioca dužnosti je postavljen Goran Aljotić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada razriješila i Svjetlanu Blagojević dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji dom "Rada Vranješević" i za vršioca dužnosti imenovala Vladimira Kajkuta.

 
PREMA PRELIMINARNIM REZULTATIMA ZORAN ADŽIĆ OSVOJIO 14 000 GLASOVA NA NAČELNIKA OPŠTINE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 03 oktobar 2016 20:56

Prema preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u opštini Gradiška kandidat SNSD-a za načelnika ove opštine Zoran Adžić dobio je 14 000 glasova, potvrdila je  za Radio  Gradišku predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/  Nada Živković.

Zajednički kandidat Saveza za promjene Zoran Latinović SDS/ dobio je 9976 glasova. Nezavisni kandidat Milan Sladojević  dobio je 869 glasova. Za načelnika  je glasao  25 485  glasača Ukupno nevažećih listića  bilo je 1633 rekla je Živkovićeva.

 
JEDNOGLASNO UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O JMB PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 17 jul 2013 11:25

Savjet ministara BiH danas je jednoglasno utvrdio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, koji će biti upućen u hitnu parlamentarnu proceduru, kako bi se sistematski riješilo pitanje izdavanja matičnih brojeva.

Prijedlogom ovog zakona registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom, što znači da ima devet područja unutar entitetskih linija i Brčko distrikta i to tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH. 

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati po dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

Poslednje ažurirano sreda, 17 jul 2013 11:26
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 288