Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 21.10.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 81 gostiju na mreži


BANJALUČKA POLICIJA PRIVELA I SASLUŠALA NOVINARA ZELJKA RALJIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 19 jul 2013 08:05

Željko Raljić, glavni i odgovorni urednik banjalučkog portala “Istinito” i nedeljnika „Respekt” saslušan je u Ministarstu unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog plakata, kojima je bila oblijepljena Banjaluka i kojima se kritikuje aktuelna vlast u Srpskoj.

Raljić je saslušanje ocijenio kao jedan vid pritiska na medije.

Policija smatra da je osobama koje su se našle na ovim plakatima ugrožena bezbjednost i traži ko je organizator i ko je plakate polijepio, pojašnjava Raljić čiji je portal prvi objavio informaciju o plakatima.

Ističe da ne spori pravo policije da istražuje, ali navodi da se pozvao na etički novinarski kodeks i odbacio njihov zahtjev da im saopšti e-mail adresu s koje su stigle fotografije tih plakata oblijepljenih u Banjaluci.

Obavijestili su ga da je dužan da sačuva elektronske podatke koje je dobio i najavili mogućnost izuzimanja računarske opreme.

Raljić smatra da je to pritisak na slobodu medija i podsjeća da  zakon dopušta novinarima da ne otkriju izvor informacija, a policija prijeti da će pod pritiskom izuzeti opremu, što je onda potpuno nelogično.

Za njega je problematično u ovoj priči to što u policiji smatraju da je on, objavljujući informaciju o plakatima, ugrozio bezbjednost osoba na plakatima.

Poslednje ažurirano petak, 19 jul 2013 08:06
 
"REPUBLIKA SRPSKA SE PIŠE CVIJEĆEM" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 24 april 2017 15:58
Pod sloganom "Republika Srpska se piše cvijećem" članice Aktiva žena SNSD-a Gradiška danas su posadile cvijeće u parku kod Graničnog prelaza u Gradišci, na mjestu gdje su nekad stajale biste narodnih heroja, učesnika narodnooslobodilačkog rata.
 
aktiv SNSD
 
Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Gradiška, Ranka Perić Romić rekla je da Aktiv žena svake godine za vrijeme vaskršnjih praznika sprovodi brojne aktivnosti.
"Ove godine opredjelile smo se da na Dan opštine poklonimo našem gradu cvijeće u natpisu Gradiška i Republika Srpska i to baš na mjestu gdje su nekad stajale biste Lepe Radić, Envera Šiljka i Stevana Dukića. Želja nam je da, iako su biste izmještene, na tom mjestu uvijek cvjeta cvijeće", rekla je Romićeva i dodala da je cvijeće donacija Aktiva žena SNSD-a iz Karajzovaca.
Romićeva je naglasila da je Gradiška ulazna kapija u Republiku Srpsku i da će cvjetni natpisi biti pozdravna poruka onima koji dolaze ili odlaze iz Gradiške i Republike Srpske.
Aktiv žena SNSD-a Gradiška ovom akcijom želi ukazati na rad Aktiva žena i koliko aktivi mogu biti korisni, pa i kad je u pitanju uređenje grada.
 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O JMBG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku, bez mogućnosti amandmanskog djelovanja, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, koji je juče jednoglasno utvrdio Savjet ministara, registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Unutar entitetskih linija definisano je devet registracionih područja - tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim prijedlogom definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati prema dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

 
POLAGANJEM VIJENACA OBILJEŽENE 72 GODINE OD OSLOBOĐENJA GRADIŠKE U DRUGOM SVJETSKOM RATU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 24 april 2017 13:09

narod

Povodom Dana opštine i 72 godine od oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu danas su u Gradišci položeni vijenci na spomen-obilježja žrtvama Narodnooslobodilačkog rata, biste narodnih heroja, spomen-kosturnicu i Centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

i spomenik

 

2 spomenik

Član predsjedništva OO SUBNOR-a Gradiška, Ostoja Popović, istakao je da je Opština Gradiška treća opština u Evropi po broju žrtava u Drugom svjetskom ratu u odnosu na broj stanovnika.

‘’Moramo se sjetiti tih vremena i odati poštu svim žrtavama za slobodu’’, rekao je Popović i dodao da je poslijeratno vrijeme bilo teško, ali je bilo morala i društvo je stalno napredovalo.

Prisjećajući se priča boraca NOR-a o oslobođenju, posebno je istakao borca Milu Ristića iz Miljevića  koji je oslobodio veliki broj zarobljenika u logoru i kojem će SUBNOR podići spomen obilježje.

Popović je naveo da u Gradišci ima 28 živih učesnika NOR-a i oko 300 potomaka predstavnika narodnooslobodilačke borbe.

kosturnic 1

 

kostrunica 2

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da 72 godine opština Gradiška živi u slobodi, da moramo da poštujemo i održavamo slobodu i da brinemo da se naša opština što više razvija.

‘’Lokalna uprava će se potruditi da se na spomen-obilježje borcima Odbrambeno -otadžbinskog rata 1991-1995.godina postave imena svih poginulih boraca, ali isto tako nastojaćemo da infrastrukturno uredimo Gradišku izgradnjom saobraćajnica, da infrastrukturno opremimo Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli i otvorimo sportsku dvoranu za mlade i razvoj sporta na području naše opštine’’, naveo je Adžić.

biste

 

odbrambeni 1

odbrambeni 2

odbrambeni 3

Vijence su položile delegacije OO SUBNOR-a Gradiška, Opštine Gradiška, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije opštine, Trećeg pješadijskog RS Puka, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida Gradiška, Udruženja veterana Republike Srpske, Udruženja vojnih penzionera i predstavnici političkih partija.

Svečana akademija povodom Dana opštine Gradiška, na kojoj će biti dodijeljenje Povelje i Zahvalnice zaslužnim građanima, biće održana večeras u 19 časova u Kulturnom centru u Gradišci.

 
SMIJENJEN DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA "NIKOLA TESLA"BANJALUKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:42

 Vlada Republike Srpske razriješila je danas Milana Komljenovića dužnosti direktora Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka i za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovala Zorana Babića.

Radmila Pejić razriješena je dužnosti pomoćika direktora - glavnog republičkog prosvjetog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a za vršioca dužnosti je postavljen Goran Aljotić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada razriješila i Svjetlanu Blagojević dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji dom "Rada Vranješević" i za vršioca dužnosti imenovala Vladimira Kajkuta.

 
ODRŽANA ŠESTA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE-GRADIŠKA 2017. PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 20 april 2017 15:40

skupstinaaa

Odbornici Skupštine opštine Gradiška na danas održanoj Šestoj redovnoj sjednici usvojili su Izvještaj o izvršenju Budžeta Opštine Gradiška za 2016.godinu.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je Budžet Opštine za prošlu godinu izvršen sa deficitim od milon i 183 hiljade KM.

’’Prethodni načelnik opštine nije želio da uputi dopis Skupštini opštine da donese Odluku o prihvatanju granta u iznosu od milion i 300 hiljada KM Evropske investicione banke za projekat sekundarne kanalizacione mreže. Taj iznos je knjižen kao trošak, a Skupština nije donijela Odluku o prihvatanju granta. Odluka je donesena 8.decembra, u novom skupštinskom sazivu, ali je zbog procedura Evropske investicione banke novac uplaćena tek u aprilu ove godine i zbog toga je ostavren budžetski deficit“, naveo je Adžić i dodao da bi u slučaju da su ta sredstva bila prihodovana budžetski suficit bio oko 40 000 KM.

nacelnikkk

Načelnik opštine je istakao da je loše u prihodovnoj strani Bužeta za 2016.godinu što nije donesena odluka o visini poreske stope poreza na nepokretnosti čime je uskraćen Budžet opštine Gradiška za oko milion maraka, a s druge strane nije donesena ni odluka o visini komunalne naknade, pa je prihodovna strana uskraćena za 900 000 KM, za šta je kako kaže isključiva odgovornost na prethodnom načelniku koji nije želio da uputi zahtjev Skupštini da donese odluke o visini poreske stope i komunalne naknade.

Adžić je rekao da je Budžet opštine, iz istih razloga, uskraćen i za 460 000 KM prihoda po osnovu naknadu za ekploataciju šuma i šumskih sortimenata na prostoru opštine Gradiška.

On je istakao da je struktura prihoda u Budžetu bila nepovoljna i da je potrebno povećati naplatu poreskih i neporeskih prihoda.

’’Moramo napraviti veći obuhvat naplate poreza na nepokretnosti i komunalne naknade što bi dovelo do mogućnosti umanjenja stope poreza na nepokretnosti i visine komunalne naknade“, zaključio je Adžić.

Odbornici su na današnjem zasjedanju usvojili  Izvještaj o realizaciji Akcionog plana Strategije razvoja opštine Gradiška od 2014. do 2020. godine za 2016. godinu, te o završenim Kapitalnim investicijama predviđenim Programom kapitalnih investicija za period 2016-2020., za 2016. godinu i realizaciji kapitalnih ulaganja opštine Gradiška i zajedničke komunalne potrošnje u prošloj godini.

Usvojeni su i izvještaji o realizaciji uređenja gradskog i ostalog građevinskog zemljišta, komunalne infrastukture, tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva i tekućeg održavanja hidromelioracionog sistema za 2016. godinu, te Izvještaj o ralizaciji socijalne zaštite sa Izvještajem o radu JU „Centar za socijalni rad“ Gradiška i Izvještaj o realizaciji boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata za prošlu godinu.

Razmatrane su Informacije o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite i o protivpožarnoj zaštiti na području opštine Gradiška za 2016.godinu, Informacija o stanju protivgradne preventive i pripremama za protivgradnu sezonu u 2017. godini na području opštine Gradiška.

Usvojene su Odluke o dodjeli javnih priznanja opštine Gradiška,  Prijedlog Zaključaka o davanju saglasnosti za ugovor o pružanju javnih vodnih usluga na području opštine Gradiška, Odluka o izmjeni Odluke o pristupanju izmjeni Regulacionog plana „Agroindustrijske zone Nova Topola“, te akta iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Na današnjoj sjednici razrješen je dosadašnji i imenovan novi vršilac dužnosti predsjednika Odbora za žalbe Opštine Gradiška, razrješeni su dosadašnji i imenovani novi vršioci dužnosti članova, Upravnog odbora Javne ustanove za predškolsko vaspitanje ‘’Lepa Radić’’te školskih odbora osnovnih i srednjih škola na području opštine Gradiška, koje imenuje lokalni parlament.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 291