Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 77 gostiju na mreži


SARADNJA BRITANSKE AMBASADE U BIH I OPŠTINE GRADIŠKA NA PROJEKTU LIFE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 14 februar 2017 11:08

britanski mabasador i nacelnik

Britanski ambasador u BiH, Edvard Ferguson i načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, razgovarali su danas u Gradišci o realizaciji projekta privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou –LIFE kojeg Opština Gradiška sprovodi u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, članicom Grupacije Svjetske banke i uz finansijsku podršku Britanske ambasade u BiH.

Načelnik opštine, Zoran Adžić, rekao je da će kroz projekat LIFE lokalna uprava biti reformisana, da će administrativne procedure biti uproštene i približene zahtjevima građana i privrednih subjekata na prostoru opštine Gradiška.

’’Cilj je da se napravi ušteda u registraciji od 10 do 20 odsto i da se vremenski skrati procedura za 30 odsto što će značajno ubrzati i olakšati komunikaciju građana sa lokalnom upravom’’, rekao je načelnik opštine i dodao da je smisao projekta da lokalna uprava bude na usluzi građanima i privrednicima i da dobiju moderniju i operativniju administrativnu upravu.

Nakon projekta koji će trajati godinu dana, Gradiška će biti drugačije organizovana administrativna uprava sa elektronskim registrom administrativnih procedura koji će biti instalisan na internet stranici Opštine i gdje će biti prezentovane sve procedure i obrasci za građane i privrednike kako da realizuju svoje potrebe, rekao je načelnik Adžić.

Načelnik opštine je naveo da će Gradiška na taj način pojačati investicionu konkurentost, da će biti predstavljena preko seminara Svjetske banke, a s druge strane biće podignuta konkurentnost gradiške privrede, sadašnjih i novih partnera i domaćih preduzetnika.

Britanski amabasador, Edvard Ferguson, istakao je da je cilj projekta da zadrži i privuče i lokalne i strane investitore koji će doprinijeti razvoju opštine.

Ambasador Ferguson je rekao da je ovaj projekat nastavak projekta koji već realizuju u Sarajevu i Banjaluci i istakao da u Gradišci očekuju dobre rezultate.

’’Uspjeh ovog projekta zavisi od saradnje i partnerstva britanske strane kao finansijera, IFC-a i Grupacije Svjetske banke koji posjeduju tehničke sposobnosti i finansijska znanja i s druge strane načelnika i lokalne administracije’’, naveo je Ferguson i dodao da žele čuti i lokalne privrednike koji trebaju reći šta im je potrebno.

Za implementaciju ovog projekta Britanska ambasada u BiH je obezbjedila oko 200 000 KM koje će uložiti u pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova registracije i poslovanja.

 
USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O JMBG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je po hitnom postupku, bez mogućnosti amandmanskog djelovanja, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, koji je juče jednoglasno utvrdio Savjet ministara, registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH, u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom.

Unutar entitetskih linija definisano je devet registracionih područja - tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim prijedlogom definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati prema dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni.

 
BRITANSKI AMBASADOR SUTRA U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 13 februar 2017 10:44

gradiska

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Edvard Ferguson posjetiće sutra, 14.februara, u 9 časova Opštinu Gradiška i razgovarati sa načelnikom opštine Zoranom Adžićem o rezultatima realizacije projekta privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou –LIFE kojeg Opština Gradiška implementira u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, članicom Grupacije Svjetske banke, a finansira Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini.

Opština Gradiška i Grupacija Svjetske banke zajednički rade na regulatornoj reformi administrativnih procedura, privlačenju investitora i stvaranju boljih uslova za investiranje u opštini.

Ciljevi realizacije ugovora i Projekta LIFE su: povećanje konkurentnosti putem snižavanja troškova i rizika poslovanja, pojednostavljenjem izdavanja dozvola, saglasnosti, odobrenja i poboljšanja propisa u nadležnosti Opštine Gradiška. Cilj je povećanje transparentnosti implementacije administrativnih procedura kroz kreiranje elektronskog internet registra (E-registar) svih administrativnih postupaka u nadležnosti Opštine Gradiška, kao i prevazilaženje administrativnih barijera i privlačenja novih investicija.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 13 februar 2017 16:47
 
SMIJENJEN DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA "NIKOLA TESLA"BANJALUKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 18 jul 2013 19:42

 Vlada Republike Srpske razriješila je danas Milana Komljenovića dužnosti direktora Javne ustanove Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka i za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovala Zorana Babića.

Radmila Pejić razriješena je dužnosti pomoćika direktora - glavnog republičkog prosvjetog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, a za vršioca dužnosti je postavljen Goran Aljotić, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada razriješila i Svjetlanu Blagojević dužnosti direktora Javne ustanove Dječiji dom "Rada Vranješević" i za vršioca dužnosti imenovala Vladimira Kajkuta.

 
GRADIŠKA OBILJEŽILA DAN REPUBLIKE 9.JANUAR PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 09 januar 2017 13:06

Parastosom i polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u Gradišci je danas obilježen 9.januar, Dan Republike Srpske.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da se narod izborio za Republiku Srpsku i za pravo da slavi Dan Republike Srpske, 9.januar.

’’Osnovna je poruka da niko nikome ne može da izbriše datum rođenja jer bi to značilo njegovo nepostojanje. Narod je izrazio jasnu želju, svjesno je žrtvovao sebe da bi jačao svoju državu, državnost i svoju Republiku Srpsku’’, naveo je Adžić.

Adžić je istakao da je Dan Republike odluka naroda koji je na referendumu rekao da želi, da voli i da slavi Republiku Srpsku, da je ekonomski razvija u interesu svih njenih stanovnika, da svi imaju jednaka prava, mogućnosti i da svoj napredak i prosperitet ostvare u okviru Republike Srpske poštujući Zakone i Ustav Republike Srpske.

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj Skupštini BiH, Đorđe Krčmar, svim građanima Gradiške čestitao je Dan Republike sa željom dobrog zdravlja, zajedništva, tolerancije i ekonomskog napretka. Krčmar je istakao da Republika Srpska mora da doživi ekonomski preporod kako bi građani živjeli bolje i da svi političari na nivou BiH i RS treba da daju svoj doprinos u tome. On je naveo da je Republika Srpska realnost, da je priznata prije 25 godina Dejtonskim sporazumom i Ustavima BiH i Republike Srpske i da svoj rođendan danas slavi dostojanstveno i u miru.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška, Zoran Lazić, istakao je da je rukovodstvo RS 9.januara 1992.godine donijelo strateške i sudbonosne odluke za srpski narod, a da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu Vojska Republike Srpske i Policija RS odbranila prostor Republike Srpske. Lazić je istakao da borci danas nisu zadovoljni ni svojim statusom, ni standardom ni očekivanjima, ali su ponosni na svoje djelo jer su stvorili i odbranili Republiku Srpsku.

’’Da nema Republike Srpske pitanje je šta bi bilo sa srpskim narodom na ovom prostoru. Borci Republike Srpske žele da žive u dobru i prosperitetu kao i svi drugi građani. Odbrambeno-otadžbinski rat potvrđuje da imamo otadžbinu i da smo je odbranili’’, naveo je Lazić.

Član Veterana RS, Budimir Vulin, rekao je da su osjećanja boraca danas neopisiva i dokaz da se nisu džaba borili, da su učestvovali u ratu i stvorili državu na dobrobit generacijama koje dolaze.

’’Važno je da se udružimo, da budemo složni i da složno čuvamo ono što smo stekli, jer ono što se jednom stekne čuva se vječno’’, istakao je Vulin.

Vijence i cvijeće na centralno spomen-obilježje u Gradišci položile su delegacije Opštine Gradiška, Boračke organizacije Opštine Gradiška, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, Udruženja PTSP Gradiška, Udruženja Veterana Republike Srpske i OO SUBNOR-a Gradiška, kao i predstavnici političkih partija.

 
JEDNOGLASNO UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O JMB PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 17 jul 2013 11:25

Savjet ministara BiH danas je jednoglasno utvrdio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, koji će biti upućen u hitnu parlamentarnu proceduru, kako bi se sistematski riješilo pitanje izdavanja matičnih brojeva.

Prijedlogom ovog zakona registraciona područja prilagođena su teritorijalnoj organizaciji BiH u skladu sa Ustavom BiH i Izbornim zakonom, što znači da ima devet područja unutar entitetskih linija i Brčko distrikta i to tri u Republici Srpskoj, jedan u Brčko distriktu i pet u Federaciji BiH. 

Prijedlogom zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju definisano je da jedinstveni matični brojevi izdati po dosadašnjim propisima ne podliježu promjeni, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

Poslednje ažurirano sreda, 17 jul 2013 11:26
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 289