Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 53 gostiju na mreži


IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 26 novembar 2016 01:44

U Gradišci je danas održana konstitutivana sjednica Skupština opštine, na kojoj je izbarano rukovodstvo Skupštine i zamjenik načelnika opštine Gradiška.

Za predsjednika Skupštine opštine Gradiška izabran je Milenko Pavlović iz SNSD-a, za potpredsjednika Vladimir Janković iz DNS-a, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabran je Nemanja Panić iz SNSD-a. Na prijedlog načlenika opštine Gradiška Zorana Adžića, za zamjenika načelnika opštine izabran je Ognjen Žmirić iz SNSD-a.

Skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu u Gradišci, prema ranije potpisanom koalicionom sporazumu, činiće 18 odbornika - deset odbornika SNSD-a, po tri odbornika DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije. U opozicji u Skupštini opštine Gradiška biće 13 odbornika, pet SDS, četiri PDP, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP i odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška Milenko Pavlović, izrazio je zadovoljstvo što je konstitutivana sjednica protekla u dostojanstvenom ambijentu, čime je, kako je rekao, stvoren uslov da se parlamentarna demokratija konačno vrati u Gradišku, obzirom da lokalni parlament nije zasjedao skoro dvije godine. Pavlović je rakao da odbornike u narednom periodu čeka puno posla i radne sjednice Skupštine opštine Gradiška.

Odbornik SDS-a Saša Lazić, rekao je da će opozicija u lokalnom parlamentu biti konstruktivna, da će upućuvati dobronamjerne sugestije vladajućoj većini, da će podržati sve dobre odluke ali i ukazivati na poteze vlasti koje budu smatrali lošim po interese građana opštine Gradiška.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, rekao je da je prva sjednica Skupštine opštine, na kojoj bi trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, prvobitno bila planirana za 2. decembar, ali da će, zbog činjenice da sutra na snagu stupa novi Zakon o lokanoj samoupravi Republika Srpske, prva skupštinaka sjednica biti održana najvjerovatnije u periodu od 7. do 9. decembra. Adžić je istakao da je koalicija SNSD, DNS, koalicija Izvor i SP, već utvrdila raspodjelu pozicija u lokalnoj upravi i kadrovska riješenja, i da očekuje da će Skupština opštine i opštinaka uprava u narednom periodu funkcionisati u punom kapacitetu i raditi u interesu građana i razvoja privrede opštine Gradiška.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slavko Dunjić, Adam Šukalo i Goran Đorđić i poslanik u Predstavnickom domu Parlamentarne skupštine BiH Đorđe Krčmar.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:07
 
SRS RS :POZIV POLICIJI DA RADI ZA NAROD, A NE ZA KRIMINALCE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 23 jul 2013 07:58

Da stvar bude gora, reakcija rukovodstva Univerziteta i pojedinih studentskih predstavnika potpuno izostala, saopšteno je iz SRS Republike Srpske.

Pozivamo Policiju Srpske da umjesto što izvršava partijske zadatke vladajućeg SNSD-a i radi na zaštiti lika i djela lica najodgovornijih zato što većina građana ove zemlje egzistira na ivici bijede, radi svoj posao i obračuna se sa kriminalom s kojim se susrećemo na svakom koraku, navodi se u saopštenju.

Radikali kažu da se privođenjem dvojice studenata i prethodnim saslušavanjem novinara Željka Raljića, a sve zbog navodnog razotkrivanja lica koja su u Banjaluci lijepila plakate kojima se Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici prozivaju zbog kriminala i korupcije, umjesto da se obračunava sa kriminalom i korupcijom, policija otvoreno stavila u službu partijskih i ličnih interesa pojedinaca i izgubila svaki kredibilitet kod građana Republike Srpske.

Korištenjem policije, da joj sijanjem sile i straha štiti i gradi ugled kojeg nema, vladajuća vrhuška je pokazala koliko se plaši vlastitog naroda. Koliko razloga za takav strah treba da imaju, sam Milorad Dodik i ostala lica sa „potjrenica“ kojima je prije par dana oblijepljenja Banjaluka, najbolje znaju nakon svega što su proteklih godina svoje vladavine priredili ovom narodu, od desetina hiljada nezaposlenih, umanjenih plata i penzija, otetih prirodnih resursa izgubljnih stotina miliona maraka na raznim projektima, od kojih su najviše koristi imala isključivo lica koje su prozvana na plakatima, rečeno je u saopštenju SRS.

Slanjem policije da hapsi i maltretira studente i novinare ova vlast je silom ustala na vlastiti narod čime je priznala svoj potpuni politički poraz.

Vlast na ovaj način pokazuje da je potpuno svjesna da više ne može računati na glasove ovog naroda i sada joj je jedino preostalo da korištenjem sile pokuša bar djelimično zataškati svoja nadjela i koliko toliko olakšati svoj položaj pred onim što neminovno donose promjene koje dolaze, stoji na kraju saopštenja.

 
NOVA OPŠTINSKA VLAST MIJENJA PRAVILNIK O SISTEMATIZACIJI RADNIH MJESTA U OPŠTINI GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 23 novembar 2016 22:26

Formiranje radnog tima za izmjenu Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Gradiška i samostalnog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, prvi su koraci koje je nakon preuzimanja dužnosti  napravio novi načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

Gostujući u program Radio Gradiške, Adžić je istakao da je u planu i formiranje samostalnog Odsjeka za internu reviziziju s ciljem kontrole rada lokalne uprave. Adžić je kao prioritete u naredne četiri godine naveo otvaranje novih radnih mjesta kroz privlačenje stranih investitora  i podršku domaćim privrednicima. U fokusu nove vlasti biće i razvoj komunalne infrastrukture, društveni i sportski razvoj opštine. Kao najvažnije infrastrukturne projekte, Adžić je naveo završetak izgradnje sportske dvorane, stavljanje u puni kapacitet Agro-industrijske zone u Novoj Topoli, kao i izgrdanju industrijske zone “Liman” koja će se nalaziti u blizini budućeg mosta na rijeci Savi i novog carinskog terminala. Govoreći o  trenutnom stanju u budžetu opštine Gradiška, Adžić je istakao da je budžet opštine u protekle četiri godine bio stabilan  i dodao da je prethodna vlast redovno servisirala svoje obaveze po kreditnim i drugim zaduženjima. Adžić je naglasio da je u protekle četiri godine, na osnovu kreditnih i drugih kratkoročnih obaveza vraćeno oko 10,5 miliona KM. U budžetu opštine naredne godine, prema riječima Adžića, trebalo bi da se nađe i grant od 1 milion i 300 hiljada KM Evropske investicione banke, namjenjen za Projekat ”Vodovod i kanalizacija”. Odluku o tome  odbornici novog saziva lokalnog parlamenta trebalo bi da donesu  već na prvoj redovnoj sjednici, koja je planirana za 2. decembar ove godine.

U petak 25. novembra biće održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Gradiška  na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednik i potpredsjednik i imenovan v. d. sekretar Skupštine opštine. Dnevnim redom  predviđen je i izbor zamjenika načelnika opštine Gradiška, kao i izbor komisije za izbor i imenovanja.

 
ŠUKALO: USKORO SVE JASNO O NAPREDNJACIMA U SRPSKOJ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 16:29

Adam Šukalo je predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj, a uskoro će sve biti jasno o naprednjacima u Srpskoj.
"Svima kojima je bliska ideja naprednjaka u Republici Srpskoj neka se još malo strpe i biće sve jasno", poručio je, predsjednik SNS-a, Adam Šukalo. 

On je izjavio da što se tiče njegovog statusa u SNS-u, svi koje to interesuje mogu se informisati u institucijama koje vode sudski registar i koje objavljuju ko predstavlja koju političku organizaciju. 

Šukalo je dodao da nema komentar na izjave pojedinaca koji, kako je rekao, izjavljuju određene stvari u ime SNS-a, a "nemaju veze sa stavom stranke". 

Poslednje ažurirano subota, 20 jul 2013 17:50
 
GENERALNI KONZUL HRVATSKE U BANJALUCI RAZGOVARAO S NAČELNIKOM OPŠTINE GRADIŠKA ZORANOM ADŽIĆEM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 18 novembar 2016 02:16

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci, Zlatko Kramarić, razgovarao je danas sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem o dosadašnjoj i budućoj prekograničnoj saradnji. Kramarić je rekao da promjene u lokalnoj vlasti u Gradišci neće uticati na buduću dobru saradnju Gradiške i Republike Hrvatske.

On je naveo da mu je drago da je Vlada Hrvatske deklarisala projekat izgradnje mosta kod Gradiške, kao i mosta kod Svilaja i istakao da će otvaranjem komunikacija biti stvorene mogućnosti da se hrvatske kompanije prošire i na ovom području. Kramarić je naglasio da se ne treba vraćati u prošlost, već treba gledati naprijed i razvijati privrednu saradnju. Rješavanjem privrednih problema rješavaće se i politički. Veoma je važno imati stabilnog susjeda, sa kojim možete sarađivati na privrednoj i političkoj osnovi,  naglasio je Kramarić tokom radne posjete opštini Gradiška. On je podsjetio da Republika Hrvatska ima 1001 km granice sa BiH, od čega je veliki dio u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je najvažnija informacija za građane Gradiške, RS i čitave regije da izgradnja mosta na Savi kod Gradiške nije upitna. Očekujemo u narednih deset dana da ćemo imati sastanak u Gradišci sa predstavnicima Ministarstva Prometa i veza RH, predstavnicima Ministarstva saobraćaja RS, direktorom Autoputeva i predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza Savjeta ministara BIH i da ćemo na tom sastanku precizirati datum početka izgradnje mosta  na Savi u Gradišci u 2017.godini, naglasio je Adžić. On je naveo da su danas otvorili pitanja mogućnosti saradnje sa hrvatskim gradovima i županijama i da su dogovorili mogućnost brzih sastanaka sa predstavnicima susjednih hrvatskih gradova u interesu jačanja privredne saradnje, razmjene iskustava, razmjene privrednih dobara i jačanja buduće privredne zone Liman u Gradišci. Adžić je izrazio nadu da je današnji sastanak početak dobre saradnje opštine Gradiška i generalnog konzula Hrvatske sa privrednicima Hrvatske.

 
POLICIJA PRIVELA DVA STUDENTA ZBOG PLAKATA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 15:23

Policija RS privela je danas oko 13 časova dvojicu studenata Univerziteta u Banjaluci.
Prema saznajima portala Istinito, studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su u okviru istrage koju MUP RS sprovodi povodom plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", koji su prekjuče osvanuli u više banjalučkih naselja.
Igor Macanović je predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 288