Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 33 gostiju na mreži


USVOJENI NACRTI BUDŽETA OPŠTINE GRADIŠKA ZA 2016. I 2017. GODINU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 08 decembar 2016 21:59

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas Nacrt budžeta opštine Gradiška za 2016. i Nacrt budžeta opštine za 2017. godinu.

Nacrt budžeta za 2017. godinu iznosi 24 miliona i 4 hiljade maraka i u odnosu na procjenu izvršenja budžeta za 2016. godinu manji je za 140 000 KM. Međutim, kada se uzmu u obzir neutrošena namjenska sredstva u budžetu za 2016. godinu u iznosu od 1 985 000 KM realni budžetski okvir za 2017. godinu veći je za 8, 33 odsto.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je Nacrt budžeta za 2016. godinu morao biti usvojen jer je budžetski okvir za ovu godinu donio Sud, a u skladu sa izvršenjem budžeta u 2015. godini, obzirom da je lokalni parlament bio u blokadi. Adžić je istakao da je Nacrt bužeta za 2017.godinu kreiran da bude realan, razvojni i socijalni, te da se ostvare uštede.

Odbornici SO Gradiška usvojili su Odluke o umanjenju plata funkcionerima u opštini Gradiška za deset odsto, o smanjenju odborničkih naknada sa 540 na 460 KM i umanjenju izdataka za političke organizacije sa 90.000 na 60.000 KM, čime će godišnje u budžetu opštine biti ostvarena ušteda od 102.000 KM. Prema Adžićevim riječima, sredstva ostvarena navedenim umanjenjima plata i naknada funkcionerima, odbornicima i političkim strankama, biće usmjerena na povećanje stavke za pomoć Udruženju penzionera i bužetska izdvajanja od 65.000 KM za finansiranje participacije za zadravstvenu zaštitu penzionerima mlađim od 65 godina, a biće povećana i izdavajanja socijalnim kategorijama preko Centra za socijalni rad Gradiška.

Usvojen je i Plan korištenja sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta za 2016.godinu. Odbornici su usvojili i Prijedlog Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Gradiška sa fokusom na raseljena lica i povratnike za 2016-2017.godinu, te prijedlog Odluke o prihvatanju grantovskih sredstava Evropske komisije po Projektu vodovod i kanalizacija RS za sufinansiranje projekta dogradnje sistema za otpadne vode i vodosnabdijevanje u opštini Gradiška i prijedlozi odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana ''Agroindustrijska zona'' Nova Topola.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine razrješeni su dosadašnji načelnici odjeljenja Opštinske uprave i imenovani vršioci dužnosti. Imenovani su, Dragana Ilić /SNSD/ za v.d. načelnika Službe načelnika opštine, za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Siniša Adžić /Koalicija Izvor/, za Prostorno uređenje i građenje Saša Subotić /DNS/, Komunalne i stambene poslove Branislav Savić /SNSD/, Društvene djelatnosti  Davor Glišić /DNS/, Opštu upravu Vlado Sladojević /SNSD/, Boračko – invalidsku zaštitu Radomir Pjanić /Koalicija Izvor/, Privredu i poljoprivredu Branko Stojnić /SP/, Odjeljenja za ekonomski razvoj Igor Marčeta /SNSD/ i Odjeljenja za inspekcije Goran Sember /SNSD/.

Usvojena su razriješenja i imenovanja pojedinih direktora, Upravnih i Nadzornih odbora preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Gradiška.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan je Tihomir Mihajlović /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Centra za socijalni rad Rade Cumbo /SNSD/, a za v.d. direktora Predškolske ustanove „Lepa Radić“ imenovana je Suzana Ivaštanin /DNS/.

Imenovani su članovi 17 stalnih radnih tijela Skupštine opštine Gradiška i usvojen je Prijedlog Rješenja o utvrđivanju liste stručnjaka za prijem službenika u Opštinskoj upravi.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:07
 
SRS RS :POZIV POLICIJI DA RADI ZA NAROD, A NE ZA KRIMINALCE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 23 jul 2013 07:58

Da stvar bude gora, reakcija rukovodstva Univerziteta i pojedinih studentskih predstavnika potpuno izostala, saopšteno je iz SRS Republike Srpske.

Pozivamo Policiju Srpske da umjesto što izvršava partijske zadatke vladajućeg SNSD-a i radi na zaštiti lika i djela lica najodgovornijih zato što većina građana ove zemlje egzistira na ivici bijede, radi svoj posao i obračuna se sa kriminalom s kojim se susrećemo na svakom koraku, navodi se u saopštenju.

Radikali kažu da se privođenjem dvojice studenata i prethodnim saslušavanjem novinara Željka Raljića, a sve zbog navodnog razotkrivanja lica koja su u Banjaluci lijepila plakate kojima se Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici prozivaju zbog kriminala i korupcije, umjesto da se obračunava sa kriminalom i korupcijom, policija otvoreno stavila u službu partijskih i ličnih interesa pojedinaca i izgubila svaki kredibilitet kod građana Republike Srpske.

Korištenjem policije, da joj sijanjem sile i straha štiti i gradi ugled kojeg nema, vladajuća vrhuška je pokazala koliko se plaši vlastitog naroda. Koliko razloga za takav strah treba da imaju, sam Milorad Dodik i ostala lica sa „potjrenica“ kojima je prije par dana oblijepljenja Banjaluka, najbolje znaju nakon svega što su proteklih godina svoje vladavine priredili ovom narodu, od desetina hiljada nezaposlenih, umanjenih plata i penzija, otetih prirodnih resursa izgubljnih stotina miliona maraka na raznim projektima, od kojih su najviše koristi imala isključivo lica koje su prozvana na plakatima, rečeno je u saopštenju SRS.

Slanjem policije da hapsi i maltretira studente i novinare ova vlast je silom ustala na vlastiti narod čime je priznala svoj potpuni politički poraz.

Vlast na ovaj način pokazuje da je potpuno svjesna da više ne može računati na glasove ovog naroda i sada joj je jedino preostalo da korištenjem sile pokuša bar djelimično zataškati svoja nadjela i koliko toliko olakšati svoj položaj pred onim što neminovno donose promjene koje dolaze, stoji na kraju saopštenja.

 
PRVA RADNA SJEDNICA SO GRADIŠKA BIĆE ODRŽANA NAREDNE SEDMICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 01 decembar 2016 02:35

Prva radna sjednica Skupštine opštine Gradiška trebala bi da bude održana od 7. do 9. decembra 2016. godine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Milenko Pavlović, rekao je da bi se na prvoj radnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška trebao naći Nacrt budžeta za 2016., kao i Nacrt budžeta za 2017. godinu. Obzirom da skoro dvije godine nije bilo sjednica Skupštine opštine i da je budžet za 2016. godinu odredio Sud, nakon formiranja Skupštine potrebno je prvo usvojiti budžet za 2016., a paralelno s tim predložiti budžet za 2017.godinu, naveo je Pavlović. On je istakao da je važno da se budžet Skupštine opštine Gradiška za narednu godinu usvoji do 31.decembra. Pavlović je istakao da je, s obzirom na kratak vremenski period do kraja godine, veliki posao pred načelnikom opštine i njegovim zamjenikom da se pripreme materijali za prvu radnu sjednicu Skupštine opštine Gradiška. Pavlović je naveo da će na narednoj sjednici Skupštine opštine biti razriješeni dužnosti dosadašnji načelnici odjeljenja i da će biti imenovani novi vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u opštini Gradiška. Pavlović je rekao da je konstitutivna sjednica 25.novembra održana u tolerantnom i dostojanstvenom tonu predstavnika  političkih partija u lokalnom parlamentu. On je izrazio očekivanje da će predstojeće sjednice Skupštine opštine biti konstruktivne uz ozbiljan i odgovoran rad svih odbornika.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:02
 
ŠUKALO: USKORO SVE JASNO O NAPREDNJACIMA U SRPSKOJ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 16:29

Adam Šukalo je predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj, a uskoro će sve biti jasno o naprednjacima u Srpskoj.
"Svima kojima je bliska ideja naprednjaka u Republici Srpskoj neka se još malo strpe i biće sve jasno", poručio je, predsjednik SNS-a, Adam Šukalo. 

On je izjavio da što se tiče njegovog statusa u SNS-u, svi koje to interesuje mogu se informisati u institucijama koje vode sudski registar i koje objavljuju ko predstavlja koju političku organizaciju. 

Šukalo je dodao da nema komentar na izjave pojedinaca koji, kako je rekao, izjavljuju određene stvari u ime SNS-a, a "nemaju veze sa stavom stranke". 

Poslednje ažurirano subota, 20 jul 2013 17:50
 
IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 26 novembar 2016 01:44

U Gradišci je danas održana konstitutivana sjednica Skupština opštine, na kojoj je izbarano rukovodstvo Skupštine i zamjenik načelnika opštine Gradiška.

Za predsjednika Skupštine opštine Gradiška izabran je Milenko Pavlović iz SNSD-a, za potpredsjednika Vladimir Janković iz DNS-a, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabran je Nemanja Panić iz SNSD-a. Na prijedlog načlenika opštine Gradiška Zorana Adžića, za zamjenika načelnika opštine izabran je Ognjen Žmirić iz SNSD-a.

Skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu u Gradišci, prema ranije potpisanom koalicionom sporazumu, činiće 18 odbornika - deset odbornika SNSD-a, po tri odbornika DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije. U opozicji u Skupštini opštine Gradiška biće 13 odbornika, pet SDS, četiri PDP, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP i odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Gradiška Milenko Pavlović, izrazio je zadovoljstvo što je konstitutivana sjednica protekla u dostojanstvenom ambijentu, čime je, kako je rekao, stvoren uslov da se parlamentarna demokratija konačno vrati u Gradišku, obzirom da lokalni parlament nije zasjedao skoro dvije godine. Pavlović je rakao da odbornike u narednom periodu čeka puno posla i radne sjednice Skupštine opštine Gradiška.

Odbornik SDS-a Saša Lazić, rekao je da će opozicija u lokalnom parlamentu biti konstruktivna, da će upućuvati dobronamjerne sugestije vladajućoj većini, da će podržati sve dobre odluke ali i ukazivati na poteze vlasti koje budu smatrali lošim po interese građana opštine Gradiška.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, rekao je da je prva sjednica Skupštine opštine, na kojoj bi trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, prvobitno bila planirana za 2. decembar, ali da će, zbog činjenice da sutra na snagu stupa novi Zakon o lokanoj samoupravi Republika Srpske, prva skupštinaka sjednica biti održana najvjerovatnije u periodu od 7. do 9. decembra. Adžić je istakao da je koalicija SNSD, DNS, koalicija Izvor i SP, već utvrdila raspodjelu pozicija u lokalnoj upravi i kadrovska riješenja, i da očekuje da će Skupština opštine i opštinaka uprava u narednom periodu funkcionisati u punom kapacitetu i raditi u interesu građana i razvoja privrede opštine Gradiška.

Konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slavko Dunjić, Adam Šukalo i Goran Đorđić i poslanik u Predstavnickom domu Parlamentarne skupštine BiH Đorđe Krčmar.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:07
 
POLICIJA PRIVELA DVA STUDENTA ZBOG PLAKATA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 15:23

Policija RS privela je danas oko 13 časova dvojicu studenata Univerziteta u Banjaluci.
Prema saznajima portala Istinito, studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su u okviru istrage koju MUP RS sprovodi povodom plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", koji su prekjuče osvanuli u više banjalučkih naselja.
Igor Macanović je predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 288