Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 75 gostiju na mreži


ODRŽANA UJEDINITELJSKA SKUPŠTINA UJEDINJENE SRPSKE I IZVORNE SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 17 mart 2017 21:34

ujedinjena srpska 2

U Gradišci je večeras održana ujediniteljska skupština Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.
Izvorna SDS od sada će djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da se u eri velikih političkih podjela i pritisaka nameće potreba velikog ujedinjenja i udruživanja svih političkih faktora i uglednih ličnosti u veliki projekat koji se zove Ujedinjena Srpska.

"Republika Srpska je nastala iz potrebe da se ujedinjujemo, sabiramo, opstanemo, razvijamo i stvorimo nešto što može da garantuje našu bezbjednost i opstanak na ovim prostorima. Mi smo ponosni što možemo da kažemo da svaki dan napredujemo i što smo našli jednu vrstu vakcine za te najgore srpske bolesti - neslogu i podjele koje su uzrok svih naših propadanja i koje mogu nanijeti veliku štetu Republici Srpskoj", naglasio je Stevandić.

On je istakao da je Ujedinjena Srpska najbolji mogući spoj ljudi koji su počinjali organizovanje srpskog naroda devedesetih godina prošlog vijeka i mladih, uspješnih i obrazovanih ljudi.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se Ujedinjenoj Srpskoj priključiti i Zlatko Maksimović iz Bijeljine, Stevandić je odgovorio da su vrata otvorena za sve, te najavio da će najkasnije za dvije sedmice u Hercegovini biti nastavljen projekat proširenja ove stranke.

Novoizabrani potpredsjednik Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da će Izvorna SDS od sada djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti i još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

On je naglasio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa posebno neće mijenjati jer i on i Nenad Stavandić djeluju u istom poslaničkom klubu.

us

Na ujediniteljskoj skupštini izabrani su novi članovi Predsjedništva Ujedinjene Srpske iz izbornih jedinica jedan, dva i pet.

Iz Izborne jednice jedan u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabrani su dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Izvorne SDS Gradiška Tihomir Mihajlović i Dunjić, koji je narodni poslanik iz Gradiške.

Iz Izborne jedinice dva u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabran je Slavko Đukić iz Kotor Varoša, a za člana Predsjedništva iz Izborne jedinice pet izabran je bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i bivši funkcioner SDS-a Dušan Stojčić, koji je imenovan i za potpredsjednika Ujedinjene Srpske.

Skupštini ujedinjenja Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS prisustvovali su i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, predstavnici Socijalističke partije i oko 300 simpatizera i delegata Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.

 
SRS RS :POZIV POLICIJI DA RADI ZA NAROD, A NE ZA KRIMINALCE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 23 jul 2013 07:58

Da stvar bude gora, reakcija rukovodstva Univerziteta i pojedinih studentskih predstavnika potpuno izostala, saopšteno je iz SRS Republike Srpske.

Pozivamo Policiju Srpske da umjesto što izvršava partijske zadatke vladajućeg SNSD-a i radi na zaštiti lika i djela lica najodgovornijih zato što većina građana ove zemlje egzistira na ivici bijede, radi svoj posao i obračuna se sa kriminalom s kojim se susrećemo na svakom koraku, navodi se u saopštenju.

Radikali kažu da se privođenjem dvojice studenata i prethodnim saslušavanjem novinara Željka Raljića, a sve zbog navodnog razotkrivanja lica koja su u Banjaluci lijepila plakate kojima se Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici prozivaju zbog kriminala i korupcije, umjesto da se obračunava sa kriminalom i korupcijom, policija otvoreno stavila u službu partijskih i ličnih interesa pojedinaca i izgubila svaki kredibilitet kod građana Republike Srpske.

Korištenjem policije, da joj sijanjem sile i straha štiti i gradi ugled kojeg nema, vladajuća vrhuška je pokazala koliko se plaši vlastitog naroda. Koliko razloga za takav strah treba da imaju, sam Milorad Dodik i ostala lica sa „potjrenica“ kojima je prije par dana oblijepljenja Banjaluka, najbolje znaju nakon svega što su proteklih godina svoje vladavine priredili ovom narodu, od desetina hiljada nezaposlenih, umanjenih plata i penzija, otetih prirodnih resursa izgubljnih stotina miliona maraka na raznim projektima, od kojih su najviše koristi imala isključivo lica koje su prozvana na plakatima, rečeno je u saopštenju SRS.

Slanjem policije da hapsi i maltretira studente i novinare ova vlast je silom ustala na vlastiti narod čime je priznala svoj potpuni politički poraz.

Vlast na ovaj način pokazuje da je potpuno svjesna da više ne može računati na glasove ovog naroda i sada joj je jedino preostalo da korištenjem sile pokuša bar djelimično zataškati svoja nadjela i koliko toliko olakšati svoj položaj pred onim što neminovno donose promjene koje dolaze, stoji na kraju saopštenja.

 
NAČELNIK ZORAN ADŽIĆ RAZGOVARAĆE SUTRA SA GRAĐANIMA GRADIŠKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 22 februar 2017 14:33

kulturni centar

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, razgovaraće sutra u 12 časova u Kulturnom centru Gradiška sa građanima, predstavnicima mjesnih zajednica, nevladinog sektora i medija.

Sastanak sa načelnikom je aktivnost koja se realizuje  u okviru Projekta ''Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini''. Ovo je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Švedske kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Sastanak je zamišljen kao razgovor načelnika i voditelja, uključujući pitanja publike.

Teme razgovora biće: nova vizija mjesnih zajednica i izbori u mjesnim zajednicama, učestvovanje građana u planiranju i kreiranju opštinskog budžeta, teme iz komunalne oblasti, razvoja i privrede, rad sa mladima, sa socijalno-ugroženim i drugim kategorijama i poboljšanje komunikacije sa građanima.

Fondacija za razvoj i demokratiju, kao spoljni saradnik na projektu, organizovaće sastanke u 23 opštine/grada koji učestvuju u projektu, kako bi doprinijeli razvoju kapaciteta građana kao aktivnih učesnika procesa donošenja odluka, kroz sastanke i debate o temi funkcionisanje mjesnih zajednica.

 
ŠUKALO: USKORO SVE JASNO O NAPREDNJACIMA U SRPSKOJ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 16:29

Adam Šukalo je predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj, a uskoro će sve biti jasno o naprednjacima u Srpskoj.
"Svima kojima je bliska ideja naprednjaka u Republici Srpskoj neka se još malo strpe i biće sve jasno", poručio je, predsjednik SNS-a, Adam Šukalo. 

On je izjavio da što se tiče njegovog statusa u SNS-u, svi koje to interesuje mogu se informisati u institucijama koje vode sudski registar i koje objavljuju ko predstavlja koju političku organizaciju. 

Šukalo je dodao da nema komentar na izjave pojedinaca koji, kako je rekao, izjavljuju određene stvari u ime SNS-a, a "nemaju veze sa stavom stranke". 

Poslednje ažurirano subota, 20 jul 2013 17:50
 
ODRŽANA ČETVRTA REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 16 februar 2017 20:56

SO

U Gradišci je danas održana četvrta redovna sjednica Skupštine opštine, na kojoj je, između ostalog usvojen Izvještaj o izvršenju Programa rada Skupštine i skupštinskih radnih tjela u 2016. godini i Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave Gradiška za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili Prijedloge Programa podrške razvoju poljoprivrede i preduzetništva za 2017.godinu.

Program podrške razvoju preduzetništva, za koji je predviđeno 250.000KM, ima za cilj smanjenje nezaposlenosti na području opštine Gradiška kao i obezbjeđivanje novčanih sredstava za pokretanje djelatnosti i nabavku opreme, podršku povećanju obima i kvalitete proizvodnje i samozapošljavanja žena u ruralnim područjima.

Budžetom opštine Gradiška za 2017. godinu, predviđena su sredstva za podršku razvoju poljoprivrede i depozite poljoprivrednih kredita te ostalih investicija vezanih za razvoj ruralnih područja opštine i raznih manifestacija i edukacija u iznosu od 200.000 KM.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da su budžetska sredstva za poljoprivredu povećana u odnosu na prošlu godinu, ali da će najveća podrška poljoprivrednicima u Lijevču polju i Potkozarju biti mogućnost otvaranja otkupnih centara na području Gradiške, u kojima bi poljoprivrednici mogli prodati svoje proizvode.

Odbornici su usvojili Prijedlog odluke o pokretanju postupka za dodjelu statusa grada opštini Gradiška, na osnovu koje će, prema riječima načelnika Adžića, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i nadležnim ministarstvima biti pokrenuta inicijativa za usvajanje Zakona o gradu Gradiška u Narodnoj skupštini Srpske.

Odbornici su usvojili i Prijedlog Plana korišćenja sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korišćenja šume i šumskog zemljišta za 2017.godinu, Prijedlog Programa korišćenja sredstava od naknade za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i sredstava od zakupnine zemljišta u svojini RS u 2017. godini. Usvojen je Programa finansiranja sporta u 2017. godini, Programi socijalne zaštite i rada javnih ustanova Kulturni centar, Zavičajni muzej i Narodna biblioteka, kao i Program razvoja civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja na području opštine Gradiška za 2017.godinu.

Usvojeni su Izvještaji o radu opštinskih inspekcija i Komunalne policije u prošloj godini, a na dnevnom redu bile su informacije o radu Poreske uprave Banja luka-Područne jedinice Gradiška, o stanju javne bezbjednosti i bezbjednosti saobraćaja na području opštine Gradiška.

Odbornici su usvojili Odluke o pristupanju izmjeni Prostornog plana opštine Gradiška 2005.-2020.godina, o usvajanju Urbanističkog plana Nove Topole 2014.-2034., o pristupanju izmjeni dijela Regulacionog plana Agroindustrijske zone u Novoj Topoli i o pristupanju izmjeni dijela Urbanističkog projekta ’’Manjurevi-Stadion-Toplana’’.

Odbornici su usvojili odluke o izmjeni Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, o sufinansiranju rekonstrukcije lokalnog puta ’’Nasip’’ u MZ Dubrave i o boravišnoj taksi.

Usvojene su i odluke o usklađivanju akata o osnivanju Turističke organizacije opštine Gradiška, o osnivanju, upravljanju, rasplaganju i korišćenju stambenog fonda uz primjenu principa socijalnog stanovanja, o stambenom zbrinjavanju korisnika kolektivnih vidova smještaja kroz implementaciju projekta ’’Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja’’ i o davanju saglasnosti na finansijski plan JZU ’’Apoteka’’ Gradiška.

Razmatrana je Informacija o provedenim radnjama u vezi izgradnje objekta sportsko-poslovnog centra Servicijum u Gradišci i stvaranju uslova za nastavak izgradnje.

Odbornici su usvojili Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor predsjednika Odbora za žalbe opštine Gradiška, Inicijativu o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, te Prijedloge akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Na sjednici je razrješen funkcije v.d. direktora JU Zavičajni muzej Dragan Matavulj, a za v.d. direktora Zavičajnog muzeja za naredni period imenovan je Bojan Vujinović.

Za v.d.direktora JU Turistička organizacija Gradiška imenovan je Veljko Jovanović.

 
POLICIJA PRIVELA DVA STUDENTA ZBOG PLAKATA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 15:23

Policija RS privela je danas oko 13 časova dvojicu studenata Univerziteta u Banjaluci.
Prema saznajima portala Istinito, studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su u okviru istrage koju MUP RS sprovodi povodom plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", koji su prekjuče osvanuli u više banjalučkih naselja.
Igor Macanović je predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 289