Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 21.10.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 90 gostiju na mreži


VLAST TROŠI NEMILICE, ALI ZA POLJOPRIVREDNIKE NEMA PARA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 23 jul 2013 14:25

SDS predlaže da podsticaj za proizvodnju ovogodišnje pšenice  bude  osam feninga po kilogramu, jer je četiri feninga, koliko Vlada daje, premalo, izjavio je član Odbora SDS  za poljoprivredu Miladin Stanić.

Zvanične cijene otkupa pšenice nema, a otkupljivači poljoprivrednicima nude nerentabilne cijene, zbog čega bi vladina subvencija trebala biti dvostruko veća- rekao je Stanić.

Uz podsticaj od osam feninga, moguća je i niža cijena hljeba od jeseni- smatraju u SDS-u.

Ova stranka podržava proteste poljoprivrednika, jer na tržište RS i BIH ulazi pšenica iz zemalja koje imaju mnogo veće podsticaje-k aže Stanić navodeći primjer Hrvatske. U odnosu na domaćeg proizvođača, hrvatski ulazi na naše tržište povoljnije  za 500 maraka, tvrdi Stanić.

U SDS - u smatraju da je vladina odluka o subvencionisanju proizvođača pšenice selektivna, jer se radi isključivo o onim proizvođačima koji su u sjetvi koristili, kako je naglašeno, skupo i loše đubrivo iz Robnih rezervi.

Stanić kaže da je za ovako haotično stanje u poljoprivredi kriv i prethodni ministar, Miroslav Milovanović, koji je, kako tvrde u SDS-u, zarad lokalnih izbora potrošio dvostruko veći budžet. Najveći dio tog duga je isplaćen, a novi ministar se ne snalazi u tako naslijeđenom haosu-zaključuje Stanić.

 

 
SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 31 maj 2017 14:07

Sedma redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana sutra, 1. juna sa početkom u 10 časova .

Na dnvnom redu sjednice  naći će se Prijedlog  Statuta  opštne Gradiška  ,  Nacrt  Poslovnika o radu Skupštine opštine, Prijedlozi  kapitalnih ulaganja  za 2017 . godinu i  Programa  ulaganja sredstava  za podršku ruralnog razvoja  i razvoja Agroindustrijske zone Nova Topola .

Odbornici  bi trebalo da razmotre informacije o  stanju u  privredi , poljoprivredi  za 2016. godinu  , vodosnabdjevanju  i odvođenju otpadnih voda , upravljanju čvrstim otpadom  kao i  izvještaje o poslovanju  Komunalnih preduzeća „Vodovod „, „Gradska čistoća  „ i „Dep –ot „  Banja luka  za 2016. godinu .

Na dnevno redu sutrašnje sjednice opštinskog parlameta  su i informacije o  proizvodnji i distribuciji toplotne nergije  u protekloj grejnoj sezoni i realizacija ugovora  zaključenog između Opštine  Gradiška i  preduzeća IEE Toplana  Banja luka .

Stanje u  u javnom prevozu  i taksi prevozu ,  zdravstu , oblasti kulture, šumarstva i lovstva , poštanskog saobraćaja  snabdjevanja električnom energijom  u 2016 . godini,   informacija o pogrebnoj djelatnosti  , izvještaji o  poslovanju  JP Sportskog centra „Servitium“ , realizaciji  politike volontiranja  i rada   Agencije za lokalni razvoj  u protekloj  godini, takođe su teme o kojima će se raspravljati tokom sutrašnjeg skupštinskog zasjedanja .

Odbornici bi trebalo da  razmotre i donesu odluku  o utvrđivanju kriterijuma  za imenovanje direktora  i upravnih odbora  javnih ustanova  čiji je osnivač  opština Gradiška  , a na dnevnom redu su i razješenja i imenovanja i odbornička pitanja .

Radio Gradiška , sutra  od 10 časova direktno će prenositi sjednicu Skupštine opštine  .

Poslednje ažurirano sreda, 31 maj 2017 14:08
 
SRS RS :POZIV POLICIJI DA RADI ZA NAROD, A NE ZA KRIMINALCE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 23 jul 2013 07:58

Da stvar bude gora, reakcija rukovodstva Univerziteta i pojedinih studentskih predstavnika potpuno izostala, saopšteno je iz SRS Republike Srpske.

Pozivamo Policiju Srpske da umjesto što izvršava partijske zadatke vladajućeg SNSD-a i radi na zaštiti lika i djela lica najodgovornijih zato što većina građana ove zemlje egzistira na ivici bijede, radi svoj posao i obračuna se sa kriminalom s kojim se susrećemo na svakom koraku, navodi se u saopštenju.

Radikali kažu da se privođenjem dvojice studenata i prethodnim saslušavanjem novinara Željka Raljića, a sve zbog navodnog razotkrivanja lica koja su u Banjaluci lijepila plakate kojima se Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici prozivaju zbog kriminala i korupcije, umjesto da se obračunava sa kriminalom i korupcijom, policija otvoreno stavila u službu partijskih i ličnih interesa pojedinaca i izgubila svaki kredibilitet kod građana Republike Srpske.

Korištenjem policije, da joj sijanjem sile i straha štiti i gradi ugled kojeg nema, vladajuća vrhuška je pokazala koliko se plaši vlastitog naroda. Koliko razloga za takav strah treba da imaju, sam Milorad Dodik i ostala lica sa „potjrenica“ kojima je prije par dana oblijepljenja Banjaluka, najbolje znaju nakon svega što su proteklih godina svoje vladavine priredili ovom narodu, od desetina hiljada nezaposlenih, umanjenih plata i penzija, otetih prirodnih resursa izgubljnih stotina miliona maraka na raznim projektima, od kojih su najviše koristi imala isključivo lica koje su prozvana na plakatima, rečeno je u saopštenju SRS.

Slanjem policije da hapsi i maltretira studente i novinare ova vlast je silom ustala na vlastiti narod čime je priznala svoj potpuni politički poraz.

Vlast na ovaj način pokazuje da je potpuno svjesna da više ne može računati na glasove ovog naroda i sada joj je jedino preostalo da korištenjem sile pokuša bar djelimično zataškati svoja nadjela i koliko toliko olakšati svoj položaj pred onim što neminovno donose promjene koje dolaze, stoji na kraju saopštenja.

 
PAVIĆ: CILJ DNS-a NA NAREDNIM IZBORIMA VIŠE OD 100.000 GLASOVA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 20 maj 2017 10:50

Cilj DNS-a je da na narednim parlamentarnim izborima osvoji više od 100.000 glasova, više od 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkciju predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, za šta je potrebno od 15 do 20 odsto više glasova nego na lokalnim izborima, izjavio je sinoć u Gradišci predsjednik stranke Marko Pavić.

DNS 1

Pavić je, koji je u Gradišci prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora DNS-a, rekao da je zadovoljan rezultatima ovog opštinskog odbora stranke i njihovim učešćem u lokalnoj vlasti, ističući da je stav DNS-a da svi izabrani predstavnici stranke, od predsjednika gradskih i opštinskih odbora do funkcionera u opštinskim upravama ili javnim preduzećima, moraju da prihvate odgovornost za razvoj lokalne zajednice i institucija kojima rukovode.

"Ako to nije slučaj, bez obzira da li je riječ o članovima DNS-a, mi takav rad ne podržavamo", rekao je Pavić novinarima nakon izborne skupštine.

DNS 2

On je podsjetio da je DNS u Gradišci i na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i SP-om, i da o krupnim stvarima nastoje da se dogovore.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih programskih zadataka DNS-a je da čuva nacionalna bogatstva, rijeke, hidrocentrale, rudnike i šume, da bi to ostalo budućim generacijama.

Na pitanje novinara da prokomentariše inicijativu opozicije za smjenu Vlade Srpske, Pavić je rekao da je "zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu i da dođe na vlast".

"Imali smo jednu destabilizaciju ne samo u koaliciji, nego i uopšte u Republici Srpskoj, rekao bih navijača od kojih su neki bili za vlast, neki za opoziciju, neki za `Mital`, neki za RŽR /`Ljubija`/. Druga nam destabilizacija ne treba jer bi to puno ljudi odvuklo od njihovih aktivnih poslova, a bavili bi se opet politikantstvom", rekao je Pavić.

DNS 3

Na izbornoj skupštini DNS-a Gradiška za predsjednika Opštinskog odbora izabran je aktuelni potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška Vladimir Janković, koji je na funkciji predsjednika gradiškog DNS-a od 2009. godine, a izabrani su i članovi Opštinskog odbora i delegati za izbornu skupštinu DNS-a Republike Srpske, koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

Janković je zahvalio delegatima izborne skupštine na ukazanom povjerenju da i naredne četiri godine vodi ovu stranku u Gradišci.

On je istakao da je cilj DNS-a u Gradišci da formira još mjesnih odbora na području opštine, uveća članstvo i ojača ovaj odbor.

DNS 4

"Želimo da krenemo da radimo za naredne parlamentarne izbore. Predsjednik Pavić nam je dao zadatak koliko moramo da povećemo rezultat u odnosu na lokalne izbore - za deset do 15 odsto, što znači da moramo osvojiti minimum 2.900 glasova u Gradišci, jer smo na lokalnim osvojili 2.448", naveo je Janković.

Izbornoj skupštini DNS-a Gradiška prisustvovali su potpredsjednik i sekretar DNS-a Dragomir Jovičić i Dragutin Rodić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Gradiška, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i narodni poslanik Slavko Dunjić, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Kozaraska Dubica Darko Banjac, predstavnici SP-a.

Poslednje ažurirano subota, 20 maj 2017 11:14
 
ŠUKALO: USKORO SVE JASNO O NAPREDNJACIMA U SRPSKOJ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 20 jul 2013 16:29

Adam Šukalo je predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj, a uskoro će sve biti jasno o naprednjacima u Srpskoj.
"Svima kojima je bliska ideja naprednjaka u Republici Srpskoj neka se još malo strpe i biće sve jasno", poručio je, predsjednik SNS-a, Adam Šukalo. 

On je izjavio da što se tiče njegovog statusa u SNS-u, svi koje to interesuje mogu se informisati u institucijama koje vode sudski registar i koje objavljuju ko predstavlja koju političku organizaciju. 

Šukalo je dodao da nema komentar na izjave pojedinaca koji, kako je rekao, izjavljuju određene stvari u ime SNS-a, a "nemaju veze sa stavom stranke". 

Poslednje ažurirano subota, 20 jul 2013 17:50
 
ODRŽANA ŠESTA IZBORNA KONFERENCIJA OPŠTINSKE ORGANIZACIJE SNSD-A GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 14 maj 2017 19:24

snsd 1

U Gradišci je večeras održana šesta izborna konferencija Opštinske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška na kojoj je za predsjednika OO ove partije ponovo izabran Zoran Adžić, aktuelni načelnik opštine.

Predsjednik OO SNSD-a Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je njegov i zadatak svih članova u Gradišci da pokažu da je SNSD vodeća politička partija u Gradišci, Republici Srpskoj i BiH.

’’Moramo da uložimo dodatnu energiju da pokrenemo Gradišku, u interesu njenih građana i privrednika, da otvaramo nova radna mjesta i da mlade uključimo u kreiranje politika infrastrukturnog i svakog drugog razvoja. Moramo mladima da vratimo vjeru da u Gradišci i RS mogu dobro i ugodno živjeti’’, naveo je Adžić.

Adžić je istakao da su u prethodnom mandatu izgubljene četiri godine razvoja opštine i da SNSD sa svojim koalicionim partnerima i uz podršku Predsjednika i Vlade RS može da pokrene razvoj opštine Gradiška.

mile dodik

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je večeras nakon šeste konferencije Opštinske organizacije SNSD-a Gradiška da SNSD već 20 godina vodi uspješnu politiku u Gradišci, te da je ova partija i kada je gubila na izborima dokazivala sposobnost da se ponovo okupi i vrati energiju potrebnu za nove pobjede.

’’To se desilo na prošlim lokalnim izborima kada je SNSD ostvario najbolji mogući rezultat u izborima za načelnika opštine Gradiška. Zahvaljujući SNSD-u i političkim partnerima sada gradimo konzistentnu politiku stabilizacije opštine Gradiška kako bi mogla da nastavi sa razvojem’’, rekao je Dodik i naveo da je period od 2012. do 2016. godine u Gradišci bio period neadekvatnog upravljanja što dokazuje primjer gradiške Toplane, gdje je Opština na sebe preuzela dug od 12.000.000 KM, a Toplanu ustupila privatnoj firmi.

’’Moramo da vidimo kako da saniramo te dugove. Načelnik ima određene ideje, a sa nivoa Republike Srpske opština Gradiška doživljava se kao veoma važna lokalna zajednica’’, rekao je Dodik i dodao da je SNSD u Gradišci jedna od najboljih opštinskih organizacija ove partije u Republici Srpskoj.

snsd 2

Dodik je čestitao novoizabranom predsjedniku i članovima OO SNSD-a Gradiška i naglasio da je za sve političke partije najvažnija izborna 2018.godina, kada se potvrđuje ili gubi povjerenje građana.

’’Vjerujem da će novoizabrani predsjednik i OO u Gradišci dodatno predstaviti politike SNSD-a, da će nastaviti putem uspjeha i ostvariti pobjedu na narednim Opštim izborima’’, zaključio je predsjednik SNSD-a RS, Milorad Dodik.

snds 3

 

clanovi

Poslednje ažurirano nedelja, 14 maj 2017 19:25
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 291