Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 76 gostiju na mreži


100 NOVIH ČLANOVA MLADIH SOCIJALDEMOKRATA GRADIŠK A PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 12 april 2017 13:48

Opštinski odbor Mladih socijaldemokrata Gradiška održaće Šestu konferenciju, sutra, 13. aprila u 19 časova u Kulturnom centru ,na kojoj će biti promovisano 100 novih članova Mladih socijaldemokrata Gradiška i prikazan film o istoriji Opštinskog odbora Mladih socijaldemokrata u Gradišci.

Tokom  radnog dijela Konferencije  biće izabran  Opštinski odbor Mladih socijaldemokrata , predsjedništvo  i uže rukovodstvo  Opštinskog odbora Mladih scijaldemokrata Gradiška .

Mladi socijaldemokrati Gradiške očekuju da će  ovoj Konferenciji prisustvovati funkcioneri SNSD-a i  predsjednik Milorad Dodik, koji bi trebalo da uruči članske  karte novim-mladim članovima stranke .

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 12 april 2017 13:50
 
SDS TRAŽI OSTAVKU MINISTRA JOVIČIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 27 jul 2013 18:01

Predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, zatražio je danas ostavku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislava Jovičića, zbog, kako je naveo, korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata.
Bosić je napomenuo da je Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata, kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrasno svoj posao, ali da je "sada jasno da je potpao pod direktan uticaj politike i novopečenih bogataša". 

"Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije Policije Republike Srpske", naveo je Bosić. 

On je podsjetio da je Policija Srpske bila uz narod kada je Republika stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku, te da je jedan od stubova bezbjednosti i budućeg razvoja Srpske, saopšteno je iz SDS-a. 

"I ovo je dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni čije pare sada štiti vrh SNSD-a i zbog kojih policija tuče i privodi građane", ocijenio je Bosić. 

 
DODIK: PRILAGODITI PONUDU GRADIŠKE VELIKIM RAZVOJNIM PROJEKTIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 05 april 2017 19:19

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Gradiška za Srpsku predstavlja razvojnu šansu u "samom dodiru sa EU", te da je potrebno prilagoditi ponudu Gradiške velikim razvojnim projektima.

dodik1
Dodik, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar pravde Srpske Anton Kasipović i direktor "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić danas su sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima razgovarali o mogućnostima infrastrukturnog i privrednog razvoja ove opštine.

Predsjednik Dodik je nakon sastanka rekao novinarima da je republička vlast sačekala da nakon lokalnih izbora nova opštinska uprava sagleda sve probleme kako bi dali odgovore na goruća pitanja za građane i privredu opštine.

"Vidjeli smo u Gradišci načelnika opštine i lokalnu upravu koja je spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima i da što prije damo odgovore kako bi se Gradiška istrgla iz posljedica četvorogodišnjeg mrtvila, koji je uzrokovan eksperimentom tadašnjih opštinskih vlasti", rekao je Dodik i naveo da je prije 2012. godine u Gradišku uloženo više od 200 miliona KM u različite projekte.

dodik3
Dodik je rekao da će u projekte osiguranja od poplava ove godine na području opštine Gradiška biti uloženo oko četiri miliona KM.

"Pri kraju je rekonstrukcija Osnovne škole `Danilo Borković`. Trenutno tražimo rješenja za otvorena pitanja kako rasteretiti budžet opštine od problema iz prošlosti, a najveći problem je aranžman u vezi sa gradskom toplanom gdje je obaveze iz prethodnog perioda preuzela opština", naglasio je predsjedik Dodik.

On je rekao da su određena rješenja na pomolu, te da nakon toga slijedi rješavanje pitanja izgradnje sportske dvorane.

"Vidimo da ponovo postoji interes lokalne uprave, građana i sportista za nastavak izgradnje dvorane. Posebno me raduje što smo razgovarali o razvojnim aspektima, a poslovne zone Liman i Nova Topola imaju pažljivo odabran način kako da Gradiška bude prezentovana investitorima", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je pojasnio da postoji problem oko izmještanja zgrade Suda u Gradišci na novu lokaciju, jer je prvobitno sa donatorima dogovoreno da se rekonstruiše postojeća zgrada u centru.

"Načelnik Adžić je tražio urbanije rješenje, da se za isti novac zgrada suda sruši i izgradi nova na novoj lokaciji, a na tom mjestu izgradi trg. Dogovorili smo da predstavnici opštine Gradiška i ministar Kasipović razgovaraju o tome sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i donatorima kako bi ih privolili da prilagode taj projekat, a ja ću lično učiniti sve što budem mogao u kontaktu sa ambasadorima zemalja donatora", dodao je Dodik.

dodik2
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić naveo je da je postignut dogovor da se u saradnji sa Ministarstvom finansija Srpske reprogramiraju postojeći krediti opštine na duži period i sa manjom kamatnom stopom i da se otvori nova kreditna linija za investiranje u infrastukturu, prije svega u Agro-industrijskoj zoni u Novoj Topoli gdje bi trebalo da bude izgrađena putna infrastuktura, vodovodna i kanalizaciona mreža i tako omoguće optimalni uslovi za privredna ulaganja.

Prema njegovim riječima, razgovarano je o mogućnostima rekonstrukcije vodotornja u Gradišci, izgradnji oko 102 kilometra vodovodne mreže u selima u Lijevču polju i završetku kanalizacione mreže u zoni vodoizvorišta u Žeravici.

Adžić kaže da je sa direktorom "Puteva Republike Srpske" Nenadom Nešićem razgovarao o rekonstrukciji regionalnog puta Čatrnja-Turjak, izgradnji trotoara u Novoj Topoli u dužini od dva kilometra i trotora u Čatrnji i Gornjim Podgradcima.

"Tim saobraćajnicama kreće se puno đaka i želimo da ih zaštitimo i izgradimo trotoare u ovoj građevinskoj sezoni", rekao je Adžić.

Tema sastanka, prema Adžićevim riječima, bila je i mogućnost raspisivanja javnog konkursa za dodjelu zemljišta poljoprivrednicima koje se trenutno ne obrađuje ili za koje nisu uredno plaćene koncesije, te podjela drvnih sortimenata drvoprerađivačima na području opštine Gradiška.

Načelnik Adžić je nakon sastanka sa predsjednikom Dodikom i ostalim učesnicima sastanka rekao da je sada uvjeren da opština Gradiška ima podršku svih institucija Republike Srpske.

 

Poslednje ažurirano sreda, 05 april 2017 19:20
 
SDS:VLAST ZADUŽILA BANJALUKU ZA VIŠE OD 200 MILIONA MARAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:49

Aktuelna vlast zadužila je Banjaluku za više 200 miliona KM, nema novih proizvodnih firmi i investicija, opada vrijednost građevinskih radova, industrijska proizvodnja četiri godine zaredom je u negativnom saldu, a broj penzionera je veći od broja radnika, ukazali su danas predstavnici banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

Potpredsjednik SDS-a i predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Ognjen Tadić, ukazuje na potrebu političke konsolidacije u Banjaluci, kako bi se stvorili uslovi za promjenu sadašnje situacije i prevazilaženja brojnih problema koje ima najveći grad u RS, koji "danas nije lider tog entiteta niti njegova ekonomska lokomotiva".

"Vlast u Banjaluci drži jedna mala grupa ljudi, bivših funkcionera Gradskog komiteta Saveza komunista, koja je isključena ne samo od ostatka RS, već i same Banjaluke. Ti se ljudi već sedam-osam godina smjenjuju na različitih funkcijama", rekao je Tadić na konferenciji za novinre u Banjaluci.

SDS podršku za promjenu sadašnjeg stanja traži i od svih stranaka i građana, jer je kranje vrijeme, kaže Tadić, da taj grad dobije poziciju koju zaslužuje.

Već za septembar najavljuje razgovore kako bi našla rješenja za sadašnje probleme.

 
ODRŽANA PETA REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 30 mart 2017 14:28

Skupština opštine Gradiška usvojila je danas Nacrt statuta opštine koji je upućen u tridesetodnevnu javnu raspravu, te program rada načelnika opštine i opštinske uprave za ovu godinu.

SO 5 sjednica
Usvojen je i Prijedlog programa kapitalnih investicija za period 2016-2020. godina i izvještaj o završenim kapitalnim investicijama predviđenim programom kapitalnih investicija, period 2012-2016. godina, za 2015. godinu, te razmatran izvještaj Republičkog javnog pravobranilaštva Banjaluka za prošlu godinu.

Najviše rasprave izazvao je Prijedlog sudskog poravnanja između opštine Gradiška, Sportskog centra Servicijum i "Niskogradnje" Laktaši u vezi sa izgradnjom sportske dvorane, te su prilikom glasanja o ovoj tački dnevnog rada odbornici SDS-a i PDP-a napustili sjednicu i nisu se vraćali do kraja zasjedanja.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da ni on nije zadovoljan ovim sporazumom, za koji je dobio ovlašćenje da ga potpiše, ali da je to sada najbolje rješenje koje daje mogućnost nastavka gradnje sportske dvorane.

"2012. godine propuštena je prilika da se nastavi gradnja sportske dvorane.
Prethodni načelnik i tadašnja vlast su zaustavili gradnju, nisu raskinuli ugovor o izgradnji i tri i po godine nisu komunicirali sa izvođačem-ulagačem. Nakon toga, iako je otvoren sudski postupak jer je izvođač radova bio prinuđen da tuži zbog moguće zastare, pokušali su da postignu sporazum o nastavku gradnje dvorane, a da se napravi vlasničko razgraničenje i znađu sredstva za dalju gradnju", naveo je Adžić.

On kaže da, zbog nepoznatih razloga, prethodni načelnik i lokalna uprava nisu uvažili tada potpisani sporazum sa "Niskogradnjom", da je nakon toga nastavljen sudski proces i da je sada lokalna uprava prinuđena da sačini sporazum po kojem bi opština Gradiška u najmanjoj mogućoj mjeri bila oštećena i izbjegla moguće milionske budžetske izdatke, koji bi bili plod nastavka sudskog procesa.

Pred odbornicima Skupštine opštine Gradiška bila je i informacija o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područne jedinice Gradiška.

Usvojene su i odluke o otpisu zastarjelih i nenaplativih potraživanja i obaveza opštine, o troškovima izadavanja lokacijskih uslova, o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine.

Na sjednici su usvojene odluke o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine Milenko Pavlović informisao je da je odbornik Vujadin Miljić istupio iz Kluba odbornika SDS-a i da će djelovati kao samostalni odbornik, te da je Klub odbornika Koalicije "Izvor" promijenio naziv u Klub Ujedinjena Srpska.


SO 5 sjednica 1

 

Poslednje ažurirano petak, 31 mart 2017 12:23
 
NOVINARIMA PONOVO ZABRANJEN ULAZAK NA DEPONIJU U SARAJEVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:40

Na sarajevskoj gradskoj deponiji u Buća Potoku, gdje je u toku ekshumacija srpskih žrtava iz velike masovne primarne i sekundarne grobnice, danas ponovo nije dozvoljen pristup novinarima.

Iako je porodicama nestalih ulaz bio dozvoljen, oni su demonstrativno napustili deponiju, jer je novinarima bilo zabranjeno da prisustvuju ekshumaciji. 

Predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica Sarajevsko–romanijske regije Milan Mandić rekao je da je uputio dopis direktoru JKP "Rad", Selimu Babiću, da dozvoli porodicama i novinarskim ekipama da posjete mjesto masovnog ratnog zločina,ali da obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak. 

Mandić je naglasio da je dobio dopis iz Službe za odnose sa javnošću preduzeća "Rad" u kome ga obavještavaju da se mora obratiti Tužilaštvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu BiH. On je podsjetio da je u ponedjeljak, 22. jula, kada je počela ekshumacija, Tužilaštvo BiH dozvolilo ulazak, ali da direktor nije dao odobrenje. 

"Ovo se sve radi zbog toga što je mnoge u Sarajevu, koji su bili i koji su sad na vlasti, strah od ove masovne grobnice, koja je primarna i sekundarna", rekao je Mandić, ističući da se na ovaj način želi zataškati zločin nad Srbima. On je poručio da, dok je živ, neće dozvoliti da ovaj zločin bude zataškan. 

Mandić je rekao da je uputio poziv i specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu da danas dođe na deponiju i da podršku porodicama nestalih Srba, ali da se on nije pojavio. 

"Pozvao sam ga zbog toga što daje podršku bošnjačkom narodu, što i mi podržavamo, ali tražimo da istu podršku da i srpskom i hrvatskom narodu", dodao je Mandić. 

On je najavio da će se ponovo obratiti direktoru Babiću i da će ponovo za tri dana doći na deponiju, ali da se neće ponovo obraćati Tužilaštvu BiH.  
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 289