Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 60 gostiju na mreži


U GRADIŠCI ĆE BITI OBILJEŽEN 9.JANUAR- DAN REPUBLIKE SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 06 januar 2017 18:24

Povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradskom parku u Gradišci u ponedjeljak, 9. januara, u 11 časova biće služen parastos i položeni vijenci, najavljeno je iz Opštinske uprave Opštine Gradiška.

Udruženje "Veterani Republike Srpske" OO Gradiška uputilo je poziv članovima da se 9. januara u 10 časova okupe u kancelariji Udruženja, nakon čega će u Gradskom parku prisustvovati obilježavanju Dana Republike.

Kulturni centar Gradiška organizuje proslavu 25. rođendana Republike Srpske pod motom "Osmjehom iz Gradiške za Srpsku". Proslava će biti održana u nedjelju, 8. januara, u 19 časova na otvorenoj sceni Kulturnog centra, u svečanom ambijentu "Zimskog grada". U programu će učestvovati kulturno-umjetničko društvo "Kolovit" sa "Starogradskim igrama" i solisti, a nakon toga rođendansku zabavu prirediće gradiški rok bend "Tripl šot".

 

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:00
 
SDS TRAŽI OSTAVKU MINISTRA JOVIČIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 27 jul 2013 18:01

Predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, zatražio je danas ostavku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislava Jovičića, zbog, kako je naveo, korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata.
Bosić je napomenuo da je Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata, kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrasno svoj posao, ali da je "sada jasno da je potpao pod direktan uticaj politike i novopečenih bogataša". 

"Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije Policije Republike Srpske", naveo je Bosić. 

On je podsjetio da je Policija Srpske bila uz narod kada je Republika stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku, te da je jedan od stubova bezbjednosti i budućeg razvoja Srpske, saopšteno je iz SDS-a. 

"I ovo je dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni čije pare sada štiti vrh SNSD-a i zbog kojih policija tuče i privodi građane", ocijenio je Bosić. 

 
SO GRADIŠKA USVOJILA BUDŽET ZA 2017. GODINU U IZNOSU OD 24 MILIONA KM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 29 decembar 2016 00:57

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas budžet opštine za 2017. godinu u iznosu od 24.004.000 KM.

Poreski prihodi su 14.346.000 KM, a neporeski 8.052.000 KM. Budžetski rashodi planirani su u iznosu od 18.462.300 KM. Za podršku razvoju poljoprivrede u 2017. godini predviđeno je 150.000 KM, dok je za podršku zapošljavanju planirano 250.000 KM.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da budžet za 2017. godinu ima socijalnu i razvojnu komponentu. On je naveo da su umanjene plate funkcionerima, naknade odbornicima i izdvajanja za poličke partije, a ta sredstva biće usmjerena za socijalna davanja. "Za Program osiguranja penzionera do 65 godina starosti predviđeno je 65.000 KM, povećan je iznos sredstava za ratne vojne invalide, a prvi put su planirana sredstva za pomoć djeci sa autizmom i ženama žrtvama rata", rekao je Adžić. On je naveo da je važna stavka od 250.000 KM predviđena za subvenciju zapošljavanja i naglasio da treba omogućiti mladim i obrazovanim ljudima da odrade pripravnički staž i da se zaposle. Adžić je istakao da se prioritet treba dati djeci poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na današnjoj sjednici usvojeni su i Program boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata, Program zajedničke komunalne potrošnje za 2017. godinu, Program uređenja građevinskog zemljišta i komunalne infrastrukture, Program tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva i hidromelioracionog sistema za 2017. godinu.

Poslednje ažurirano četvrtak, 05 januar 2017 15:45
 
SDS:VLAST ZADUŽILA BANJALUKU ZA VIŠE OD 200 MILIONA MARAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:49

Aktuelna vlast zadužila je Banjaluku za više 200 miliona KM, nema novih proizvodnih firmi i investicija, opada vrijednost građevinskih radova, industrijska proizvodnja četiri godine zaredom je u negativnom saldu, a broj penzionera je veći od broja radnika, ukazali su danas predstavnici banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

Potpredsjednik SDS-a i predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Ognjen Tadić, ukazuje na potrebu političke konsolidacije u Banjaluci, kako bi se stvorili uslovi za promjenu sadašnje situacije i prevazilaženja brojnih problema koje ima najveći grad u RS, koji "danas nije lider tog entiteta niti njegova ekonomska lokomotiva".

"Vlast u Banjaluci drži jedna mala grupa ljudi, bivših funkcionera Gradskog komiteta Saveza komunista, koja je isključena ne samo od ostatka RS, već i same Banjaluke. Ti se ljudi već sedam-osam godina smjenjuju na različitih funkcijama", rekao je Tadić na konferenciji za novinre u Banjaluci.

SDS podršku za promjenu sadašnjeg stanja traži i od svih stranaka i građana, jer je kranje vrijeme, kaže Tadić, da taj grad dobije poziciju koju zaslužuje.

Već za septembar najavljuje razgovore kako bi našla rješenja za sadašnje probleme.

 
USVOJENI NACRTI BUDŽETA OPŠTINE GRADIŠKA ZA 2016. I 2017. GODINU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 08 decembar 2016 21:59

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas Nacrt budžeta opštine Gradiška za 2016. i Nacrt budžeta opštine za 2017. godinu.

Nacrt budžeta za 2017. godinu iznosi 24 miliona i 4 hiljade maraka i u odnosu na procjenu izvršenja budžeta za 2016. godinu manji je za 140 000 KM. Međutim, kada se uzmu u obzir neutrošena namjenska sredstva u budžetu za 2016. godinu u iznosu od 1 985 000 KM realni budžetski okvir za 2017. godinu veći je za 8, 33 odsto.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je Nacrt budžeta za 2016. godinu morao biti usvojen jer je budžetski okvir za ovu godinu donio Sud, a u skladu sa izvršenjem budžeta u 2015. godini, obzirom da je lokalni parlament bio u blokadi. Adžić je istakao da je Nacrt bužeta za 2017.godinu kreiran da bude realan, razvojni i socijalni, te da se ostvare uštede.

Odbornici SO Gradiška usvojili su Odluke o umanjenju plata funkcionerima u opštini Gradiška za deset odsto, o smanjenju odborničkih naknada sa 540 na 460 KM i umanjenju izdataka za političke organizacije sa 90.000 na 60.000 KM, čime će godišnje u budžetu opštine biti ostvarena ušteda od 102.000 KM. Prema Adžićevim riječima, sredstva ostvarena navedenim umanjenjima plata i naknada funkcionerima, odbornicima i političkim strankama, biće usmjerena na povećanje stavke za pomoć Udruženju penzionera i bužetska izdvajanja od 65.000 KM za finansiranje participacije za zadravstvenu zaštitu penzionerima mlađim od 65 godina, a biće povećana i izdavajanja socijalnim kategorijama preko Centra za socijalni rad Gradiška.

Usvojen je i Plan korištenja sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta za 2016.godinu. Odbornici su usvojili i Prijedlog Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Gradiška sa fokusom na raseljena lica i povratnike za 2016-2017.godinu, te prijedlog Odluke o prihvatanju grantovskih sredstava Evropske komisije po Projektu vodovod i kanalizacija RS za sufinansiranje projekta dogradnje sistema za otpadne vode i vodosnabdijevanje u opštini Gradiška i prijedlozi odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana ''Agroindustrijska zona'' Nova Topola.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine razrješeni su dosadašnji načelnici odjeljenja Opštinske uprave i imenovani vršioci dužnosti. Imenovani su, Dragana Ilić /SNSD/ za v.d. načelnika Službe načelnika opštine, za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Siniša Adžić /Koalicija Izvor/, za Prostorno uređenje i građenje Saša Subotić /DNS/, Komunalne i stambene poslove Branislav Savić /SNSD/, Društvene djelatnosti  Davor Glišić /DNS/, Opštu upravu Vlado Sladojević /SNSD/, Boračko – invalidsku zaštitu Radomir Pjanić /Koalicija Izvor/, Privredu i poljoprivredu Branko Stojnić /SP/, Odjeljenja za ekonomski razvoj Igor Marčeta /SNSD/ i Odjeljenja za inspekcije Goran Sember /SNSD/.

Usvojena su razriješenja i imenovanja pojedinih direktora, Upravnih i Nadzornih odbora preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Gradiška.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan je Tihomir Mihajlović /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević /Koalicija Izvor/, v.d. direktora Centra za socijalni rad Rade Cumbo /SNSD/, a za v.d. direktora Predškolske ustanove „Lepa Radić“ imenovana je Suzana Ivaštanin /DNS/.

Imenovani su članovi 17 stalnih radnih tijela Skupštine opštine Gradiška i usvojen je Prijedlog Rješenja o utvrđivanju liste stručnjaka za prijem službenika u Opštinskoj upravi.

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:07
 
NOVINARIMA PONOVO ZABRANJEN ULAZAK NA DEPONIJU U SARAJEVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:40

Na sarajevskoj gradskoj deponiji u Buća Potoku, gdje je u toku ekshumacija srpskih žrtava iz velike masovne primarne i sekundarne grobnice, danas ponovo nije dozvoljen pristup novinarima.

Iako je porodicama nestalih ulaz bio dozvoljen, oni su demonstrativno napustili deponiju, jer je novinarima bilo zabranjeno da prisustvuju ekshumaciji. 

Predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica Sarajevsko–romanijske regije Milan Mandić rekao je da je uputio dopis direktoru JKP "Rad", Selimu Babiću, da dozvoli porodicama i novinarskim ekipama da posjete mjesto masovnog ratnog zločina,ali da obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak. 

Mandić je naglasio da je dobio dopis iz Službe za odnose sa javnošću preduzeća "Rad" u kome ga obavještavaju da se mora obratiti Tužilaštvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu BiH. On je podsjetio da je u ponedjeljak, 22. jula, kada je počela ekshumacija, Tužilaštvo BiH dozvolilo ulazak, ali da direktor nije dao odobrenje. 

"Ovo se sve radi zbog toga što je mnoge u Sarajevu, koji su bili i koji su sad na vlasti, strah od ove masovne grobnice, koja je primarna i sekundarna", rekao je Mandić, ističući da se na ovaj način želi zataškati zločin nad Srbima. On je poručio da, dok je živ, neće dozvoliti da ovaj zločin bude zataškan. 

Mandić je rekao da je uputio poziv i specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu da danas dođe na deponiju i da podršku porodicama nestalih Srba, ali da se on nije pojavio. 

"Pozvao sam ga zbog toga što daje podršku bošnjačkom narodu, što i mi podržavamo, ali tražimo da istu podršku da i srpskom i hrvatskom narodu", dodao je Mandić. 

On je najavio da će se ponovo obratiti direktoru Babiću i da će ponovo za tri dana doći na deponiju, ali da se neće ponovo obraćati Tužilaštvu BiH.  
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 288