Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 71 gostiju na mreži


OBJAVLJENI PRELIMINARNI REZULTATI IZBORA ZA ČLANOVE SAVJETA MZ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 16 oktobar 2017 17:55

IZBORI MZ

Prema prvim preliminarnim rezultatima glasanja za izbor članova Savjeta mjesnih zajednica ,na području opštine Gradiška, najviše glasova osvojili su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Opštinska izborna komisija Gradiška donijela je danas Odluku o ponavljanju izbora za članove Savjeta Mjesne zajednice Obradovac.

Ponovni izbori koji su zakazani za nedjelju 5.novembra d 9 do 17 časova , raspisuju se iz razloga što na Zboru građana za izbor članova Savjeta, nije bio prisutan dovoljan broj građana.

Ponovni izbori sprovode se na osnovu kandidatskih lista i izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na izboru članova Savjeta , juče 15.oktobra, a kojem nije prisustvovao dovoljan broj građana.

U mjesnoj zajednici Obradovac, juče je na izbore izašlo 39 građana, a u odnosu na broj registrovanih birača bilo je potrebn da glasa najmanje 50 građana.

Na području opštine Gradiška juče su održani izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica, na kojima je glasalo ukupno  9.454 birača ili  16,93  odsto od  ukupno 55.853 birača upisanih u birački spisak.

 
NEOPHODAN DOGOVOR O CIJENI PŠENICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 02 avgust 2013 15:46

Mlinari i pekari u Republici Srpskoj trebalo bi da postignu dogovor o otkupnoj cijeni pšenice i cijeni brašna, da bi domaća pšenica bila otkupljena po 33 feninga po kilogramu, što pokriva troškove proizvodnje, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Obezbjeđenjem stimulacije od 0,05 KM po kilogramu za proizvedenu i prodatu merkantilnu pšenicu standardnog kvaliteta roda 2013. godine, obezbijeđena je dodatna podrška proizvođačima u iznosu od 200 KM po hektaru, navedeno je u saopštenju.

"Ukupan podsticaj za proizvodnju pšenice u Republici Srpskoj, uključujući regresirano mineralno đubrivo i dizel gorivo, iznosi prosječno 300 KM po hektaru, i to je maksimum podrške koji se mogao odobriti iz ovogodišnjeg budžeta poreskih obveznika", ističu u Ministarstvu.

U Republici Srpskoj ove godine pšenica je požnjevena na oko 40.000 hektara, uz prosječan prinos od oko četiri tone po hektaru.

Procjenjuje se da je nakon završetka žetve, od ukupnog ovogodišnjeg roda, oko 25.000 tona uskladišteno u silosima, u svrhu prodaje na tržištu.

U Republiku Srpsku svake godine uveze se oko 100.000 tona merkantilne pšenice.

Poslednje ažurirano petak, 02 avgust 2013 15:47
 
NA IZBORE ZA SAVJETE MJESNIH ZAJEDNICA IZAŠLO 9.454 BIRAČA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 15 oktobar 2017 18:07

izbori

Na području opštine Gradiška danas su održani izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica, na kojima je glasalo ukupno 9.454 birača ili 16,93 odsto od ukupno 55.853 birača upisana u birački spisak.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Nada Živković potvrdila je da su izbori u svih 56 mjesnih zajednica održani bez probleme i incidenata.

 

Poslednje ažurirano nedelja, 15 oktobar 2017 18:26
 
SDS TRAŽI OSTAVKU MINISTRA JOVIČIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 27 jul 2013 18:01

Predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, zatražio je danas ostavku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislava Jovičića, zbog, kako je naveo, korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata.
Bosić je napomenuo da je Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata, kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrasno svoj posao, ali da je "sada jasno da je potpao pod direktan uticaj politike i novopečenih bogataša". 

"Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije Policije Republike Srpske", naveo je Bosić. 

On je podsjetio da je Policija Srpske bila uz narod kada je Republika stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku, te da je jedan od stubova bezbjednosti i budućeg razvoja Srpske, saopšteno je iz SDS-a. 

"I ovo je dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni čije pare sada štiti vrh SNSD-a i zbog kojih policija tuče i privodi građane", ocijenio je Bosić. 

 
BROJNE AKTIVNOSTI PRED NOVIM ČLANOVIMA SAVJETA MZ BRESTOVČINA, GORNJI PODGRADCI I BREZIK-LAMINCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 13 oktobar 2017 11:54

 

PANIĆ I MELNIK

Izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže na području Gornih Podgradaca, najvažniji je projekat koji će se naći pred novim Savjetom ove mjesne zajednice, koji će biti biran u nedjelju 15.oktobra od 9 do 17 časova.

Osim ovog projekta, prema riječima aktuelnog predsjednika Savjeta MZ Gornji Podgradci, Zvjezdana Panića, u narednom periodu neophodno je izvršiti rekonstrukciju elektroenergetske mreže , završiti radove na rekonstrukciji putne infrastrukture ali i proširiti vodovodnu mrežu.

Panić je istakao da je na području ove MZ u proteklih godinu dana urađeno dosta i dodao da je asfaltirano 2 700 metara puta i da je u toku je Projekat rekonstrukcije Doma kulture „Lepa Radić“ koji finansira UNDP. Isto tako obnovljen je bazen Lučice koji je dugo bio zapušten.Panić je dodao da je ostvarena dobra saradnja između lokalne vlasti i predstavnika Mjesne zajednice i pozvao građane da izađu na izbore za članove Savjeta MZ , u nedjelju 15.oktobra.

Proširenje kanalizacione mreže očekuje i novog predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Brestovčina .Presjednik Savjeta, Boris Melnik izjavio je da je, osim ovog gorućeg problema, potrebno uvesti rasvjetu u pojedinim dijelovima Mjesne zajednice ali i završiti asfaltiranje ulica. Melnik je naglasio da mnoge stvari u Brestovčini nisu urađene zbog nerazumjevanja i slabe podrške predhode lokalne vlasti. Zato mnogo nade ulaže u sadanšnju lokalnu upravu, ali i građane ove MZ.

Zoran Jokić, predsjednik Savjeta MZ, Brezik-Laminci istakao je da je Savjet ove MZ u proteklom mandatu odradio dosta posla ali bez podrške prethodne lokalne vlasti.”Imali smo lošu saradnju sa bivšom skupštinskom većinom i tadašnjim načelnikom opštine”, rekao je Jokić i dodao da su u protekle četiri godine podnijeli više d 150 zahtjeva i na nisu dobili nikakve odgovore na njih .

Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica na području opštine Gradiška biće održani u nedjelju 15.oktobra 2017.godine, od 9 do 17 časova u 56 mjesnih zajednica na području opštine Gradiška.

 

Poslednje ažurirano petak, 13 oktobar 2017 11:59
 
SDS:VLAST ZADUŽILA BANJALUKU ZA VIŠE OD 200 MILIONA MARAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:49

Aktuelna vlast zadužila je Banjaluku za više 200 miliona KM, nema novih proizvodnih firmi i investicija, opada vrijednost građevinskih radova, industrijska proizvodnja četiri godine zaredom je u negativnom saldu, a broj penzionera je veći od broja radnika, ukazali su danas predstavnici banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

Potpredsjednik SDS-a i predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Ognjen Tadić, ukazuje na potrebu političke konsolidacije u Banjaluci, kako bi se stvorili uslovi za promjenu sadašnje situacije i prevazilaženja brojnih problema koje ima najveći grad u RS, koji "danas nije lider tog entiteta niti njegova ekonomska lokomotiva".

"Vlast u Banjaluci drži jedna mala grupa ljudi, bivših funkcionera Gradskog komiteta Saveza komunista, koja je isključena ne samo od ostatka RS, već i same Banjaluke. Ti se ljudi već sedam-osam godina smjenjuju na različitih funkcijama", rekao je Tadić na konferenciji za novinre u Banjaluci.

SDS podršku za promjenu sadašnjeg stanja traži i od svih stranaka i građana, jer je kranje vrijeme, kaže Tadić, da taj grad dobije poziciju koju zaslužuje.

Već za septembar najavljuje razgovore kako bi našla rješenja za sadašnje probleme.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 294