Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 50 gostiju na mreži


BRITANSKI AMBASADOR SUTRA U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 13 februar 2017 10:44

gradiska

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Edvard Ferguson posjetiće sutra, 14.februara, u 9 časova Opštinu Gradiška i razgovarati sa načelnikom opštine Zoranom Adžićem o rezultatima realizacije projekta privlačenja investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou –LIFE kojeg Opština Gradiška implementira u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, članicom Grupacije Svjetske banke, a finansira Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini.

Opština Gradiška i Grupacija Svjetske banke zajednički rade na regulatornoj reformi administrativnih procedura, privlačenju investitora i stvaranju boljih uslova za investiranje u opštini.

Ciljevi realizacije ugovora i Projekta LIFE su: povećanje konkurentnosti putem snižavanja troškova i rizika poslovanja, pojednostavljenjem izdavanja dozvola, saglasnosti, odobrenja i poboljšanja propisa u nadležnosti Opštine Gradiška. Cilj je povećanje transparentnosti implementacije administrativnih procedura kroz kreiranje elektronskog internet registra (E-registar) svih administrativnih postupaka u nadležnosti Opštine Gradiška, kao i prevazilaženje administrativnih barijera i privlačenja novih investicija.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 13 februar 2017 16:47
 
SDS TRAŽI OSTAVKU MINISTRA JOVIČIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 27 jul 2013 18:01

Predsjednik SDS-a, Mladen Bosić, zatražio je danas ostavku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislava Jovičića, zbog, kako je naveo, korišćenja brutalne i neprimjerene sile protiv porodice Vulić, kao i zbog nedavnog privođenja i zastrašivanja novinara i studenata.
Bosić je napomenuo da je Jovičić imao podršku SDS-a na početku svog mandata, kada se činilo da će obavljati profesionalno i nepristrasno svoj posao, ali da je "sada jasno da je potpao pod direktan uticaj politike i novopečenih bogataša". 

"Stavljanjem policije u zaštitu interesa onih koji su pljačkali narod, ministar je ponizio i srozao ugled institucije Policije Republike Srpske", naveo je Bosić. 

On je podsjetio da je Policija Srpske bila uz narod kada je Republika stvarana i da je dala ogromne žrtve i doprinos njenom nastanku, te da je jedan od stubova bezbjednosti i budućeg razvoja Srpske, saopšteno je iz SDS-a. 

"I ovo je dokaz da je neophodno hitno usvojiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine i utvrditi na koji način su došli do bogatstva oni čije pare sada štiti vrh SNSD-a i zbog kojih policija tuče i privodi građane", ocijenio je Bosić. 

 
GRADIŠKA OBILJEŽILA DAN REPUBLIKE 9.JANUAR PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 09 januar 2017 13:06

Parastosom i polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u Gradišci je danas obilježen 9.januar, Dan Republike Srpske.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da se narod izborio za Republiku Srpsku i za pravo da slavi Dan Republike Srpske, 9.januar.

’’Osnovna je poruka da niko nikome ne može da izbriše datum rođenja jer bi to značilo njegovo nepostojanje. Narod je izrazio jasnu želju, svjesno je žrtvovao sebe da bi jačao svoju državu, državnost i svoju Republiku Srpsku’’, naveo je Adžić.

Adžić je istakao da je Dan Republike odluka naroda koji je na referendumu rekao da želi, da voli i da slavi Republiku Srpsku, da je ekonomski razvija u interesu svih njenih stanovnika, da svi imaju jednaka prava, mogućnosti i da svoj napredak i prosperitet ostvare u okviru Republike Srpske poštujući Zakone i Ustav Republike Srpske.

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj Skupštini BiH, Đorđe Krčmar, svim građanima Gradiške čestitao je Dan Republike sa željom dobrog zdravlja, zajedništva, tolerancije i ekonomskog napretka. Krčmar je istakao da Republika Srpska mora da doživi ekonomski preporod kako bi građani živjeli bolje i da svi političari na nivou BiH i RS treba da daju svoj doprinos u tome. On je naveo da je Republika Srpska realnost, da je priznata prije 25 godina Dejtonskim sporazumom i Ustavima BiH i Republike Srpske i da svoj rođendan danas slavi dostojanstveno i u miru.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška, Zoran Lazić, istakao je da je rukovodstvo RS 9.januara 1992.godine donijelo strateške i sudbonosne odluke za srpski narod, a da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu Vojska Republike Srpske i Policija RS odbranila prostor Republike Srpske. Lazić je istakao da borci danas nisu zadovoljni ni svojim statusom, ni standardom ni očekivanjima, ali su ponosni na svoje djelo jer su stvorili i odbranili Republiku Srpsku.

’’Da nema Republike Srpske pitanje je šta bi bilo sa srpskim narodom na ovom prostoru. Borci Republike Srpske žele da žive u dobru i prosperitetu kao i svi drugi građani. Odbrambeno-otadžbinski rat potvrđuje da imamo otadžbinu i da smo je odbranili’’, naveo je Lazić.

Član Veterana RS, Budimir Vulin, rekao je da su osjećanja boraca danas neopisiva i dokaz da se nisu džaba borili, da su učestvovali u ratu i stvorili državu na dobrobit generacijama koje dolaze.

’’Važno je da se udružimo, da budemo složni i da složno čuvamo ono što smo stekli, jer ono što se jednom stekne čuva se vječno’’, istakao je Vulin.

Vijence i cvijeće na centralno spomen-obilježje u Gradišci položile su delegacije Opštine Gradiška, Boračke organizacije Opštine Gradiška, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, Udruženja PTSP Gradiška, Udruženja Veterana Republike Srpske i OO SUBNOR-a Gradiška, kao i predstavnici političkih partija.

 
SDS:VLAST ZADUŽILA BANJALUKU ZA VIŠE OD 200 MILIONA MARAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:49

Aktuelna vlast zadužila je Banjaluku za više 200 miliona KM, nema novih proizvodnih firmi i investicija, opada vrijednost građevinskih radova, industrijska proizvodnja četiri godine zaredom je u negativnom saldu, a broj penzionera je veći od broja radnika, ukazali su danas predstavnici banjalučkog Gradskog odbora SDS-a.

Potpredsjednik SDS-a i predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, Ognjen Tadić, ukazuje na potrebu političke konsolidacije u Banjaluci, kako bi se stvorili uslovi za promjenu sadašnje situacije i prevazilaženja brojnih problema koje ima najveći grad u RS, koji "danas nije lider tog entiteta niti njegova ekonomska lokomotiva".

"Vlast u Banjaluci drži jedna mala grupa ljudi, bivših funkcionera Gradskog komiteta Saveza komunista, koja je isključena ne samo od ostatka RS, već i same Banjaluke. Ti se ljudi već sedam-osam godina smjenjuju na različitih funkcijama", rekao je Tadić na konferenciji za novinre u Banjaluci.

SDS podršku za promjenu sadašnjeg stanja traži i od svih stranaka i građana, jer je kranje vrijeme, kaže Tadić, da taj grad dobije poziciju koju zaslužuje.

Već za septembar najavljuje razgovore kako bi našla rješenja za sadašnje probleme.

 
U GRADIŠCI ĆE BITI OBILJEŽEN 9.JANUAR- DAN REPUBLIKE SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 06 januar 2017 18:24

Povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradskom parku u Gradišci u ponedjeljak, 9. januara, u 11 časova biće služen parastos i položeni vijenci, najavljeno je iz Opštinske uprave Opštine Gradiška.

Udruženje "Veterani Republike Srpske" OO Gradiška uputilo je poziv članovima da se 9. januara u 10 časova okupe u kancelariji Udruženja, nakon čega će u Gradskom parku prisustvovati obilježavanju Dana Republike.

Kulturni centar Gradiška organizuje proslavu 25. rođendana Republike Srpske pod motom "Osmjehom iz Gradiške za Srpsku". Proslava će biti održana u nedjelju, 8. januara, u 19 časova na otvorenoj sceni Kulturnog centra, u svečanom ambijentu "Zimskog grada". U programu će učestvovati kulturno-umjetničko društvo "Kolovit" sa "Starogradskim igrama" i solisti, a nakon toga rođendansku zabavu prirediće gradiški rok bend "Tripl šot".

 

Poslednje ažurirano nedelja, 08 januar 2017 23:00
 
NOVINARIMA PONOVO ZABRANJEN ULAZAK NA DEPONIJU U SARAJEVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 25 jul 2013 15:40

Na sarajevskoj gradskoj deponiji u Buća Potoku, gdje je u toku ekshumacija srpskih žrtava iz velike masovne primarne i sekundarne grobnice, danas ponovo nije dozvoljen pristup novinarima.

Iako je porodicama nestalih ulaz bio dozvoljen, oni su demonstrativno napustili deponiju, jer je novinarima bilo zabranjeno da prisustvuju ekshumaciji. 

Predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica Sarajevsko–romanijske regije Milan Mandić rekao je da je uputio dopis direktoru JKP "Rad", Selimu Babiću, da dozvoli porodicama i novinarskim ekipama da posjete mjesto masovnog ratnog zločina,ali da obezbjeđenje nije dozvolilo ulazak. 

Mandić je naglasio da je dobio dopis iz Službe za odnose sa javnošću preduzeća "Rad" u kome ga obavještavaju da se mora obratiti Tužilaštvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu BiH. On je podsjetio da je u ponedjeljak, 22. jula, kada je počela ekshumacija, Tužilaštvo BiH dozvolilo ulazak, ali da direktor nije dao odobrenje. 

"Ovo se sve radi zbog toga što je mnoge u Sarajevu, koji su bili i koji su sad na vlasti, strah od ove masovne grobnice, koja je primarna i sekundarna", rekao je Mandić, ističući da se na ovaj način želi zataškati zločin nad Srbima. On je poručio da, dok je živ, neće dozvoliti da ovaj zločin bude zataškan. 

Mandić je rekao da je uputio poziv i specijalnom predstavniku EU u BiH Peteru Sorensenu da danas dođe na deponiju i da podršku porodicama nestalih Srba, ali da se on nije pojavio. 

"Pozvao sam ga zbog toga što daje podršku bošnjačkom narodu, što i mi podržavamo, ali tražimo da istu podršku da i srpskom i hrvatskom narodu", dodao je Mandić. 

On je najavio da će se ponovo obratiti direktoru Babiću i da će ponovo za tri dana doći na deponiju, ali da se neće ponovo obraćati Tužilaštvu BiH.  
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 288