Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 66 gostiju na mreži


SUTRA SJEDNICA SKUPŠINE OPŠTINE UZ DIREKTAN PRENOS NA RADIO GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 30 oktobar 2017 11:20

Deseta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška, biće održana sutra sa početkom u 10 časova.

skupstina

Na dnevnom redu naći će se Procjena ugroženosti od elementarne nepogode i druge nesreće na području opštine Gradiška, Prijedlog etičkog kodeksa za izabrane odbornike u Skupštini opštine, Informacija o stanju u oblasti obrazovanja i   predškolskog obrazovanja u školskoj 2016/2017. godini i informacija o veterinarskoj djelatnosti sa posebnim osvrtom na kretanja zaraznih i parazitskih bolesti životinja na području opštine Gradiška tokom ove godine.

Odbornici bi trebalo da razmotre i prijedloge  Odluka o komunikaciji između lokalne uprave i građana,   prijevremenom otkupu druge emisije obveznica javnom ponudom, reviziji Strategije razvoja opštine Gradiška za period 2014-2020.godine, pristupanju izradi regulacionih planova za naseljeno mjesto Nova Topola, Regulacionog plana “Stadion“, izmjeni dijela Urbanističkog projekta “Manjurevi-Stadion-Toplana“, otpisu potraživanja po osnovu takse za vatrogastvo i prenosu vlasništva na osnovnom sredstvu.

Na dnevnom redu sjednice opštinskog parlameta naći će se izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju studenata na području opštine Gradiška i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti  na povećanje broja djece u vaspitnim grupama, razrješenja i imenovanja i redovna odbornička pitanja .

Sjednicu  Skupštine opštine Gradiška, Radio Gradiška će  direkitno prenositi od 10 časova.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 30 oktobar 2017 15:45
 
BiH NEĆE RATIFIKOVATI UGOVOR O GRANICI SA HRVATSKOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 21 avgust 2013 13:30

Srpski član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović, poručio je da BiH neće ratifikovati Ugovor o granici sa Hrvatskom, jer nije dobar za Republiku Srpsku. On je naglasio da je nepovoljno riješena granica na rijeci Uni.

Radmanović smatra da bi za BiH trebalo da bude zabrinjavajuća izjava hrvatskog premijera, Zorana Milanovića, koji je rekao da Zagreb "nema sagovornika u BiH" za ratifikaciju Ugovora o granici. Podsjetio je da su Ugovor o granici mimo zvaničnih procedura i potuno nelegalno 1999. godine potpisali tadašnji predsjednik Hrvatske, Franjo Tuđman i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Alija Izetbegović. 

"Taj ugovor nikada nije ratifkovan, a Hrvatska je prošle godine pokrenula to pitanje, na šta je BiH adekvatno reagovala. Podsjećam, za pokretanje procedure, za usvajanje i ratifikaciju međunarodnih ugovora nadležno je jedino Predsjedništvo BiH. O tome mora da se razgovara sa Predsjedništvom", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH. 

Oni ministri iz BiH, upozorava Radmanović, koji pričaju o mostu za Pelješac i o koridoru preko BiH, to čine potpuno neovlašćeno, čime zbunjuju javnost u BiH i kvare odnose sa susjedima. 

Srpski član Predsjedništva BiH takođe je podsjetio da BiH ni sa Crnom Gorom i Srbijom nema potpisan ugovor o granici, što bi trebalo da bude u fokusu narednih diplomatskih inicijativa BiH. 

 
 
 
 
 
 
 
ODRŽANA TREĆA IZBORNA KONFERENCIJA AKTIVA ŽENA OO SNSD GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 29 oktobar 2017 14:32

snsd 3

Na 3. Izbornoj konferenciji Aktiva žena Opštinske organizacije SNSD-a Gradiška, održanoj danas u Kulturnom centru Gradiška, podršku novoizabranih članica Opštinske organizacije Aktiva žena još jednom je dobila Ranka Perić-Romić koja će i u narednom periodu obavljati odgovornu funkciju predsjednice Aktiva žena SNSD-a Gradiška.

Ranka Perić-Romić je istakla je da će u narednom periodu nastojati opravdati ukazano povjerenje žena koje su glasale za nju i dodala da će aktivnosti usmjeriti na jačanje aktiva žena i jačanje uloge žene u politici. Prema njenim riječima, u fokusu rada biće pronatalitetna politika i podizanje svijesti o kupovini domaćih proizvoda, s ciljem da se osnaži privreda Republike Srspke.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Republike Srpske, Nada Tešanović, istakla je da ima puno povjerenje u Aktiv žena SNSD-a Gradiška i da im daje punu podršku i dodala da su žene najveća snaga SNSD-a . Prema njenim riječima, bez žena SNSD ne bi bio uspješan kao sada.

Predsjednik Opštinske organizacije SNSD-a Gradiška, Zoran Adžić istakao je da SNSD i statutarno i realno daje veliki značaj ženama u politici i naglasio da je Aktiv žena OO SNSD-a Gradiška jedna od najvećih poluga u aktivizmu i radu na terenu. Adžić je istakao da su žene SNSD-a Gradiška pokazale da su dominantne u društvenom, političkom i u privrednom životu.

Poslednje ažurirano nedelja, 29 oktobar 2017 16:19
 
REVIZIJA SPORAZUMA O GRANIČNIM PRELAZIMA SA HRVATSKOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 17 avgust 2013 12:33

Hrvatska će pristati na reviziju Sporazuma o graničnim prelazima, koji je napravio ogromne probleme stanovnicima u pojedinima graničnim regijama u BiH, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija BiH, Damir Hadžić.
On očekuje da će Savjet ministara BiH zahtražiti da potpisani sporazum još jednom bude analiziran i da se nekim graničnim prelazima vrati status koji su imali prije ulaska Hrvatske u EU. 

"Što se tiče prometa ljudi i robe preko graničnih prelaza nakon 1. jula, najveće opterećenje je u Gradišci i na prelazu Brod – Slavonski Brod. Posebno važno je da granični prelazi Gradiška i Bijača, preko kojih je dozvoljen izvoz robe biljnog i životinjskog porijekla, odlično funkcionišu", rekao je Hadžić za "Nezavisne novine". 

Prema njegovim riječima, Gradiška za sada nosi 95 odsto kapaciteta, dok će Bijača puno više biti u funkciji sljedeće godine, kada se završi preostala dionica autoputa do Međugorja. 

Hadžić očekuje da će sljedeće godine BiH sigurno imati više od 100 kilometara autoputa. 

 
DESETA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA BIĆE ODRŽANA U UTORAK, 31. OKTOBRA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 27 oktobar 2017 12:04

skupstina

Deseta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška, biće održana u utorak, 31. oktobra.

Među dvadeset jednom tačkom dnevnog reda nalazi se Procjena ugroženosti od elementarne nepogode i druge nesreće na području opštine Gradiška, Prijedlog etičkog kodeksa za izabrane odbornike u Skupštini opštine, Informacije o stanju u oblasti obrazovanja i  u oblasti predškolskog obrazovanja u školskoj 2016/2017 .godini, kao i Informacija u oblasti veterinarske djelatnosti sa posebnim osvrtom na kretanja zaraznih i parazitskih bolesti životinja na području opštine Gradiška u 2017. godini.

Pred odbornicima će se naći  i Prijedlozi Odluka o komunikaciji između lokalne uprave i građana,  o prijevremenom otkupu druge emisije obveznica javnom ponudom, o reviziji Strategije razvoja opštine Gradiška za period 2014-2020.godine, kao i Prijedlozi Odluka o pristupanju izradi regulacionih planova za naseljeno mjesto Nova Topola, o pristupanju izradi Regulacionog plana“Stadion“, o usvajanju izmjene dijela Urbanističkog projekta“Manjurevi-Stadion-Toplana“, o otpisu potraživanja po osnovu takse za vatrogastvo kao i Prijedlozi Odluka o prenosu vlasništva na osnovnom sredstvu, o dopunama Odluke o stipendiranju studenata na području opštine Gradiška i Priijedlog Odluke o davanju saglasnosti  na povećanje broja djece u vaspitnim grupama.

Sjednica će biti održana u sali za sjednice Skupštine opštine Gradiška  sa početkom u 10 časova.

 
NOVIM ZAKONOM PRODUŽEN ROK ZA OTPLATU REPROGRAMIRANIH OBAVEZA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 13 avgust 2013 16:46

Ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija, izjavio je da je Zakonom o posebnom načinu izmirenja poreskog duga Srpske, koji je stupio na snagu, produžen rok za otplatu reprogramiranih obaveza sa tri na pet godina.

On je pojasnio da je do produžavanja rokova za izmirivanje reprogramiranih obaveza došlo jer je uočeno da mnoga preduzeća imaju poteškoće u poslovanju i svoje reprogramirane obaveze teško izvršavaju. 

Tegeltija je konstatovao i da u posljednje vrijeme ima dosta raskinutih ugovora o reprogramima, te naveo da postoje i oni poreski obveznici koji se samo prijave da dobiju reprogram, plate jednu ratu, a onda prestaju da plaćaju. 

Poreska uprava Republike Srpske trenutno u reprogramima potražuje 212 miliona KM. 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 294