Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 75 gostiju na mreži


ODRŽANA ŠESTA IZBORNA KONFERENCIJA OPŠTINSKE ORGANIZACIJE SNSD-A GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 14 maj 2017 19:24

snsd 1

U Gradišci je večeras održana šesta izborna konferencija Opštinske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška na kojoj je za predsjednika OO ove partije ponovo izabran Zoran Adžić, aktuelni načelnik opštine.

Predsjednik OO SNSD-a Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je njegov i zadatak svih članova u Gradišci da pokažu da je SNSD vodeća politička partija u Gradišci, Republici Srpskoj i BiH.

’’Moramo da uložimo dodatnu energiju da pokrenemo Gradišku, u interesu njenih građana i privrednika, da otvaramo nova radna mjesta i da mlade uključimo u kreiranje politika infrastrukturnog i svakog drugog razvoja. Moramo mladima da vratimo vjeru da u Gradišci i RS mogu dobro i ugodno živjeti’’, naveo je Adžić.

Adžić je istakao da su u prethodnom mandatu izgubljene četiri godine razvoja opštine i da SNSD sa svojim koalicionim partnerima i uz podršku Predsjednika i Vlade RS može da pokrene razvoj opštine Gradiška.

mile dodik

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je večeras nakon šeste konferencije Opštinske organizacije SNSD-a Gradiška da SNSD već 20 godina vodi uspješnu politiku u Gradišci, te da je ova partija i kada je gubila na izborima dokazivala sposobnost da se ponovo okupi i vrati energiju potrebnu za nove pobjede.

’’To se desilo na prošlim lokalnim izborima kada je SNSD ostvario najbolji mogući rezultat u izborima za načelnika opštine Gradiška. Zahvaljujući SNSD-u i političkim partnerima sada gradimo konzistentnu politiku stabilizacije opštine Gradiška kako bi mogla da nastavi sa razvojem’’, rekao je Dodik i naveo da je period od 2012. do 2016. godine u Gradišci bio period neadekvatnog upravljanja što dokazuje primjer gradiške Toplane, gdje je Opština na sebe preuzela dug od 12.000.000 KM, a Toplanu ustupila privatnoj firmi.

’’Moramo da vidimo kako da saniramo te dugove. Načelnik ima određene ideje, a sa nivoa Republike Srpske opština Gradiška doživljava se kao veoma važna lokalna zajednica’’, rekao je Dodik i dodao da je SNSD u Gradišci jedna od najboljih opštinskih organizacija ove partije u Republici Srpskoj.

snsd 2

Dodik je čestitao novoizabranom predsjedniku i članovima OO SNSD-a Gradiška i naglasio da je za sve političke partije najvažnija izborna 2018.godina, kada se potvrđuje ili gubi povjerenje građana.

’’Vjerujem da će novoizabrani predsjednik i OO u Gradišci dodatno predstaviti politike SNSD-a, da će nastaviti putem uspjeha i ostvariti pobjedu na narednim Opštim izborima’’, zaključio je predsjednik SNSD-a RS, Milorad Dodik.

snds 3

 

clanovi

Poslednje ažurirano nedelja, 14 maj 2017 19:25
 
REVIZIJA SPORAZUMA O GRANIČNIM PRELAZIMA SA HRVATSKOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 17 avgust 2013 12:33

Hrvatska će pristati na reviziju Sporazuma o graničnim prelazima, koji je napravio ogromne probleme stanovnicima u pojedinima graničnim regijama u BiH, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija BiH, Damir Hadžić.
On očekuje da će Savjet ministara BiH zahtražiti da potpisani sporazum još jednom bude analiziran i da se nekim graničnim prelazima vrati status koji su imali prije ulaska Hrvatske u EU. 

"Što se tiče prometa ljudi i robe preko graničnih prelaza nakon 1. jula, najveće opterećenje je u Gradišci i na prelazu Brod – Slavonski Brod. Posebno važno je da granični prelazi Gradiška i Bijača, preko kojih je dozvoljen izvoz robe biljnog i životinjskog porijekla, odlično funkcionišu", rekao je Hadžić za "Nezavisne novine". 

Prema njegovim riječima, Gradiška za sada nosi 95 odsto kapaciteta, dok će Bijača puno više biti u funkciji sljedeće godine, kada se završi preostala dionica autoputa do Međugorja. 

Hadžić očekuje da će sljedeće godine BiH sigurno imati više od 100 kilometara autoputa. 

 
ODRŽANA PANEL DISKUSIJA "ČUVANJE ANTIFAŠISTIČKIH TEKOVINA" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 10 maj 2017 07:44

Panel diskusija pod nazivom "Čuvanje antifašističkih tekovina", koju je organizovao OO Mladih socijaldemokrata Gradiška, održana je juče u sali Skupštine opštine Gradiška. 

Diskusiju, koja se sastojala iz dva dijela, otvorila je predsjednica OO MSD-a Gradiška, Nevena Rakić koja je rekla da mladi socijaldemokrati u prvom dijelu panela obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom, dok je drugi dio posvećen Danu Evrope.

msd1

"Mlađe generacije su se kroz školovanje dosta upoznale sa dešavanjima u Drugom svjetskom ratu, ali mi smo diskusiju organizovali kako bi oni od svoje generacije i onih nešto starijih čuli i naučili nešto novo" rekla je Rakićeva i dodala da je na diskusiji, povodom Dana Evrope, razgovarano o izazovima sa kojima se susreće Republika Srpska na putu ka Evropi i šta bi bilo dobro za Republiku Srpsku.

O antifašizmu, prisutnima su govorili Marko Šukalo i Denis Šulić.

Potpredsjednik OO MSD-a Gradiška, Marko Šukalo rekao je da je neophodno da mladi prenose baklju slobode u naredna vremena i da znaju kolike su bile srpske žrtve u Drugom svjetskom ratu. "Mladi iz Gradiške, mladi SNSD-a, baštine tradiciju antifašističke borbe, slobodarsku tradiciju i baštine ideale koje baštini SNSD u globalu a to je prije svega ideal slobode i ideal Republike Srpske" rekao je Šukalo.

msd2

Potpredsjednik OO SNSD-a Gradiška, Nemanja Panić rekao je da mladi socijaldemokrati poslednjih 6 godina obilježavaju Dan borbe protiv fašizma i naglasio da Savez nezavisnih socijaldemokrata podržava rad i projekte mladih.

msd3

Panel diskusiji "Čuvanje antifašističkih tekovina" prisustvovalo je oko 40 članova mladih socijaldemokrata i gostiju iz koalicionih partija. U skorije vrijeme Mladi imaju u planu realizaciju brojnih aktivnosti, između ostalih i Školu lokalne demokratije.

 

 
NOVIM ZAKONOM PRODUŽEN ROK ZA OTPLATU REPROGRAMIRANIH OBAVEZA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 13 avgust 2013 16:46

Ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija, izjavio je da je Zakonom o posebnom načinu izmirenja poreskog duga Srpske, koji je stupio na snagu, produžen rok za otplatu reprogramiranih obaveza sa tri na pet godina.

On je pojasnio da je do produžavanja rokova za izmirivanje reprogramiranih obaveza došlo jer je uočeno da mnoga preduzeća imaju poteškoće u poslovanju i svoje reprogramirane obaveze teško izvršavaju. 

Tegeltija je konstatovao i da u posljednje vrijeme ima dosta raskinutih ugovora o reprogramima, te naveo da postoje i oni poreski obveznici koji se samo prijave da dobiju reprogram, plate jednu ratu, a onda prestaju da plaćaju. 

Poreska uprava Republike Srpske trenutno u reprogramima potražuje 212 miliona KM. 

 
"REPUBLIKA SRPSKA SE PIŠE CVIJEĆEM" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 24 april 2017 15:58
Pod sloganom "Republika Srpska se piše cvijećem" članice Aktiva žena SNSD-a Gradiška danas su posadile cvijeće u parku kod Graničnog prelaza u Gradišci, na mjestu gdje su nekad stajale biste narodnih heroja, učesnika narodnooslobodilačkog rata.
 
aktiv SNSD
 
Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Gradiška, Ranka Perić Romić rekla je da Aktiv žena svake godine za vrijeme vaskršnjih praznika sprovodi brojne aktivnosti.
"Ove godine opredjelile smo se da na Dan opštine poklonimo našem gradu cvijeće u natpisu Gradiška i Republika Srpska i to baš na mjestu gdje su nekad stajale biste Lepe Radić, Envera Šiljka i Stevana Dukića. Želja nam je da, iako su biste izmještene, na tom mjestu uvijek cvjeta cvijeće", rekla je Romićeva i dodala da je cvijeće donacija Aktiva žena SNSD-a iz Karajzovaca.
Romićeva je naglasila da je Gradiška ulazna kapija u Republiku Srpsku i da će cvjetni natpisi biti pozdravna poruka onima koji dolaze ili odlaze iz Gradiške i Republike Srpske.
Aktiv žena SNSD-a Gradiška ovom akcijom želi ukazati na rad Aktiva žena i koliko aktivi mogu biti korisni, pa i kad je u pitanju uređenje grada.
 
VLADA I SINDIKAT UPRAVE RS BEZ DOGOVORA O POVEĆANJU CIJENE RADA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 08 avgust 2013 14:09

Predstavnici Vlade Republike Srpske i Sindikata uprave nisu danas postigli dogovor o visini osnovne cijene rada zaposlenih u javnim službama, nakon što je Vlada ponudila povećanje od šest KM.

Ministar finansija, Zoran Tegeltija, rekao je da od septembra, pa do kraja godine, odnosno usvajanja Ekonomske politike i budžeta za narednu godinu, moraju biti doneseni novi zakoni koji će eliminisati nepreciznosti u vezi sa platama zaposlenih u državnoj upravi i javnim službama. On je istakao da je na prethodnom sastanku sa granskim sindikatom usaglašeno da se u septembru ide u izradu novih zakona o platama zaposlenih u javnim službama, jer se pokazalo da u postojećim ima manjkavosti u smislu raspodjele.

Uz sve manjkavosti, zakon je obezbijedio ujednačavanje plata zaposlenih u javnim službama i državnoj upravi. Nažalost, kada se došlo do koeficijeneta vidjelo se da su u 2012. godini zaposleni u fondovima imali značajno više plate od zaposlenih u državnoj upravi, tako da je njihovo umanjenje bilo značajno više, rekao je Tegeltija.

On je precizirao da su, prema podacima koje je dostavio Fond zdravstvenog osiguranja, zaposleni sa srednjom stručnom spremom u ovoj ustanovi imali platu kao profesor u srednjoj školi.

Tegeltija je izrazio nezadovoljstvo neravnopravnim tretmanom zaposlenih koji plate primaju iz javnih fondova, pri čemu neki od izvršnih direktora u bolnicama koje posluju sa gubitkom imaju veću platu od ministra zdravlja.

Dobili smo i podatke da u javnim preduzećima koja posluju sa gubicima nekvalifikovani radnici primaju veće plate od zaposlenih u fondovima, rekao je Tegeltija nakon sastanka sa predstavnicima sindikata.

On je naveo da će se u zajedničkom radu dovesti u red ne samo plate zaposlenih u javnim službama, već i u fondovima koji, kako je rekao, sami sebi određuju plate.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, Tomislav Vrhovac, izjavio je da je Vlada ponudila uvećanje cijene rada za šest maraka, što je za sindikat neprihvatljivo.

"Tražili smo povećanje cijene rada na 130 KM, a minimum na koji bi sindikale organizacije fondova i Zavoda za zapošnjavanje pristali je 120 KM", istakao je Vrhovac.

On je podsjetio da su donošenjem Zakona o platama zaposlenih u javnim službama, zaposlenima u fondovima i Zavodu za zapošljavanje Srpske umanjene plate od 35 do 55 odsto.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 289