Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 45 gostiju na mreži


DODIK: PRILAGODITI PONUDU GRADIŠKE VELIKIM RAZVOJNIM PROJEKTIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 05 april 2017 19:19

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Gradiška za Srpsku predstavlja razvojnu šansu u "samom dodiru sa EU", te da je potrebno prilagoditi ponudu Gradiške velikim razvojnim projektima.

dodik1
Dodik, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar pravde Srpske Anton Kasipović i direktor "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić danas su sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima razgovarali o mogućnostima infrastrukturnog i privrednog razvoja ove opštine.

Predsjednik Dodik je nakon sastanka rekao novinarima da je republička vlast sačekala da nakon lokalnih izbora nova opštinska uprava sagleda sve probleme kako bi dali odgovore na goruća pitanja za građane i privredu opštine.

"Vidjeli smo u Gradišci načelnika opštine i lokalnu upravu koja je spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima i da što prije damo odgovore kako bi se Gradiška istrgla iz posljedica četvorogodišnjeg mrtvila, koji je uzrokovan eksperimentom tadašnjih opštinskih vlasti", rekao je Dodik i naveo da je prije 2012. godine u Gradišku uloženo više od 200 miliona KM u različite projekte.

dodik3
Dodik je rekao da će u projekte osiguranja od poplava ove godine na području opštine Gradiška biti uloženo oko četiri miliona KM.

"Pri kraju je rekonstrukcija Osnovne škole `Danilo Borković`. Trenutno tražimo rješenja za otvorena pitanja kako rasteretiti budžet opštine od problema iz prošlosti, a najveći problem je aranžman u vezi sa gradskom toplanom gdje je obaveze iz prethodnog perioda preuzela opština", naglasio je predsjedik Dodik.

On je rekao da su određena rješenja na pomolu, te da nakon toga slijedi rješavanje pitanja izgradnje sportske dvorane.

"Vidimo da ponovo postoji interes lokalne uprave, građana i sportista za nastavak izgradnje dvorane. Posebno me raduje što smo razgovarali o razvojnim aspektima, a poslovne zone Liman i Nova Topola imaju pažljivo odabran način kako da Gradiška bude prezentovana investitorima", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je pojasnio da postoji problem oko izmještanja zgrade Suda u Gradišci na novu lokaciju, jer je prvobitno sa donatorima dogovoreno da se rekonstruiše postojeća zgrada u centru.

"Načelnik Adžić je tražio urbanije rješenje, da se za isti novac zgrada suda sruši i izgradi nova na novoj lokaciji, a na tom mjestu izgradi trg. Dogovorili smo da predstavnici opštine Gradiška i ministar Kasipović razgovaraju o tome sa predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i donatorima kako bi ih privolili da prilagode taj projekat, a ja ću lično učiniti sve što budem mogao u kontaktu sa ambasadorima zemalja donatora", dodao je Dodik.

dodik2
Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić naveo je da je postignut dogovor da se u saradnji sa Ministarstvom finansija Srpske reprogramiraju postojeći krediti opštine na duži period i sa manjom kamatnom stopom i da se otvori nova kreditna linija za investiranje u infrastukturu, prije svega u Agro-industrijskoj zoni u Novoj Topoli gdje bi trebalo da bude izgrađena putna infrastuktura, vodovodna i kanalizaciona mreža i tako omoguće optimalni uslovi za privredna ulaganja.

Prema njegovim riječima, razgovarano je o mogućnostima rekonstrukcije vodotornja u Gradišci, izgradnji oko 102 kilometra vodovodne mreže u selima u Lijevču polju i završetku kanalizacione mreže u zoni vodoizvorišta u Žeravici.

Adžić kaže da je sa direktorom "Puteva Republike Srpske" Nenadom Nešićem razgovarao o rekonstrukciji regionalnog puta Čatrnja-Turjak, izgradnji trotoara u Novoj Topoli u dužini od dva kilometra i trotora u Čatrnji i Gornjim Podgradcima.

"Tim saobraćajnicama kreće se puno đaka i želimo da ih zaštitimo i izgradimo trotoare u ovoj građevinskoj sezoni", rekao je Adžić.

Tema sastanka, prema Adžićevim riječima, bila je i mogućnost raspisivanja javnog konkursa za dodjelu zemljišta poljoprivrednicima koje se trenutno ne obrađuje ili za koje nisu uredno plaćene koncesije, te podjela drvnih sortimenata drvoprerađivačima na području opštine Gradiška.

Načelnik Adžić je nakon sastanka sa predsjednikom Dodikom i ostalim učesnicima sastanka rekao da je sada uvjeren da opština Gradiška ima podršku svih institucija Republike Srpske.

 

Poslednje ažurirano sreda, 05 april 2017 19:20
 
REVIZIJA SPORAZUMA O GRANIČNIM PRELAZIMA SA HRVATSKOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 17 avgust 2013 12:33

Hrvatska će pristati na reviziju Sporazuma o graničnim prelazima, koji je napravio ogromne probleme stanovnicima u pojedinima graničnim regijama u BiH, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija BiH, Damir Hadžić.
On očekuje da će Savjet ministara BiH zahtražiti da potpisani sporazum još jednom bude analiziran i da se nekim graničnim prelazima vrati status koji su imali prije ulaska Hrvatske u EU. 

"Što se tiče prometa ljudi i robe preko graničnih prelaza nakon 1. jula, najveće opterećenje je u Gradišci i na prelazu Brod – Slavonski Brod. Posebno važno je da granični prelazi Gradiška i Bijača, preko kojih je dozvoljen izvoz robe biljnog i životinjskog porijekla, odlično funkcionišu", rekao je Hadžić za "Nezavisne novine". 

Prema njegovim riječima, Gradiška za sada nosi 95 odsto kapaciteta, dok će Bijača puno više biti u funkciji sljedeće godine, kada se završi preostala dionica autoputa do Međugorja. 

Hadžić očekuje da će sljedeće godine BiH sigurno imati više od 100 kilometara autoputa. 

 
ODRŽANA PETA REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 30 mart 2017 14:28

Skupština opštine Gradiška usvojila je danas Nacrt statuta opštine koji je upućen u tridesetodnevnu javnu raspravu, te program rada načelnika opštine i opštinske uprave za ovu godinu.

SO 5 sjednica
Usvojen je i Prijedlog programa kapitalnih investicija za period 2016-2020. godina i izvještaj o završenim kapitalnim investicijama predviđenim programom kapitalnih investicija, period 2012-2016. godina, za 2015. godinu, te razmatran izvještaj Republičkog javnog pravobranilaštva Banjaluka za prošlu godinu.

Najviše rasprave izazvao je Prijedlog sudskog poravnanja između opštine Gradiška, Sportskog centra Servicijum i "Niskogradnje" Laktaši u vezi sa izgradnjom sportske dvorane, te su prilikom glasanja o ovoj tački dnevnog rada odbornici SDS-a i PDP-a napustili sjednicu i nisu se vraćali do kraja zasjedanja.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da ni on nije zadovoljan ovim sporazumom, za koji je dobio ovlašćenje da ga potpiše, ali da je to sada najbolje rješenje koje daje mogućnost nastavka gradnje sportske dvorane.

"2012. godine propuštena je prilika da se nastavi gradnja sportske dvorane.
Prethodni načelnik i tadašnja vlast su zaustavili gradnju, nisu raskinuli ugovor o izgradnji i tri i po godine nisu komunicirali sa izvođačem-ulagačem. Nakon toga, iako je otvoren sudski postupak jer je izvođač radova bio prinuđen da tuži zbog moguće zastare, pokušali su da postignu sporazum o nastavku gradnje dvorane, a da se napravi vlasničko razgraničenje i znađu sredstva za dalju gradnju", naveo je Adžić.

On kaže da, zbog nepoznatih razloga, prethodni načelnik i lokalna uprava nisu uvažili tada potpisani sporazum sa "Niskogradnjom", da je nakon toga nastavljen sudski proces i da je sada lokalna uprava prinuđena da sačini sporazum po kojem bi opština Gradiška u najmanjoj mogućoj mjeri bila oštećena i izbjegla moguće milionske budžetske izdatke, koji bi bili plod nastavka sudskog procesa.

Pred odbornicima Skupštine opštine Gradiška bila je i informacija o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područne jedinice Gradiška.

Usvojene su i odluke o otpisu zastarjelih i nenaplativih potraživanja i obaveza opštine, o troškovima izadavanja lokacijskih uslova, o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine.

Na sjednici su usvojene odluke o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine Milenko Pavlović informisao je da je odbornik Vujadin Miljić istupio iz Kluba odbornika SDS-a i da će djelovati kao samostalni odbornik, te da je Klub odbornika Koalicije "Izvor" promijenio naziv u Klub Ujedinjena Srpska.


SO 5 sjednica 1

 

Poslednje ažurirano petak, 31 mart 2017 12:23
 
NOVIM ZAKONOM PRODUŽEN ROK ZA OTPLATU REPROGRAMIRANIH OBAVEZA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 13 avgust 2013 16:46

Ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija, izjavio je da je Zakonom o posebnom načinu izmirenja poreskog duga Srpske, koji je stupio na snagu, produžen rok za otplatu reprogramiranih obaveza sa tri na pet godina.

On je pojasnio da je do produžavanja rokova za izmirivanje reprogramiranih obaveza došlo jer je uočeno da mnoga preduzeća imaju poteškoće u poslovanju i svoje reprogramirane obaveze teško izvršavaju. 

Tegeltija je konstatovao i da u posljednje vrijeme ima dosta raskinutih ugovora o reprogramima, te naveo da postoje i oni poreski obveznici koji se samo prijave da dobiju reprogram, plate jednu ratu, a onda prestaju da plaćaju. 

Poreska uprava Republike Srpske trenutno u reprogramima potražuje 212 miliona KM. 

 
PETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA 30.MARTA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 27 mart 2017 18:31

 

skupstina

Peta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana u četvrtak, 30.marta, sa početkom u 10 časova u sali za sjednice Skupštine opštine Gradiška.

Na dnevnom redu je Statut opštine Gradiška, Program rada Načelnika opštine i Opštinske uprave za 2017.godinu, kao i Prijedlog Programa kapitalnih investicija za period 2016.-2020.godina.

Pred odbornicima će se naći Izvještaj o završenim kapitalnim investicijama predviđenim Programom kapitalnih investicija za period 2012-2016. godina za 2015. godinu, Prijedlog sudskog poravnanja između opštine Gradiška, sportskog centra Servicijum i Niskogradnje Laktaši, te Informacije o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područne jedinice Gradiška i Republičkog javnog pravobranilaštva Banjaluka za prošlu godinu.

Na dnevnom redu su prijedlozi Odluka o troškovima izadavanja lokacijskih uslova, o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine Gradiška, odluka o otpisu potraživanja i obaveza, Prijedlog Odluke o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, Prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine, Prijedlozi akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, razrješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška će direktno prenositi sjednicu.

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 30 mart 2017 12:46
 
VLADA I SINDIKAT UPRAVE RS BEZ DOGOVORA O POVEĆANJU CIJENE RADA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 08 avgust 2013 14:09

Predstavnici Vlade Republike Srpske i Sindikata uprave nisu danas postigli dogovor o visini osnovne cijene rada zaposlenih u javnim službama, nakon što je Vlada ponudila povećanje od šest KM.

Ministar finansija, Zoran Tegeltija, rekao je da od septembra, pa do kraja godine, odnosno usvajanja Ekonomske politike i budžeta za narednu godinu, moraju biti doneseni novi zakoni koji će eliminisati nepreciznosti u vezi sa platama zaposlenih u državnoj upravi i javnim službama. On je istakao da je na prethodnom sastanku sa granskim sindikatom usaglašeno da se u septembru ide u izradu novih zakona o platama zaposlenih u javnim službama, jer se pokazalo da u postojećim ima manjkavosti u smislu raspodjele.

Uz sve manjkavosti, zakon je obezbijedio ujednačavanje plata zaposlenih u javnim službama i državnoj upravi. Nažalost, kada se došlo do koeficijeneta vidjelo se da su u 2012. godini zaposleni u fondovima imali značajno više plate od zaposlenih u državnoj upravi, tako da je njihovo umanjenje bilo značajno više, rekao je Tegeltija.

On je precizirao da su, prema podacima koje je dostavio Fond zdravstvenog osiguranja, zaposleni sa srednjom stručnom spremom u ovoj ustanovi imali platu kao profesor u srednjoj školi.

Tegeltija je izrazio nezadovoljstvo neravnopravnim tretmanom zaposlenih koji plate primaju iz javnih fondova, pri čemu neki od izvršnih direktora u bolnicama koje posluju sa gubitkom imaju veću platu od ministra zdravlja.

Dobili smo i podatke da u javnim preduzećima koja posluju sa gubicima nekvalifikovani radnici primaju veće plate od zaposlenih u fondovima, rekao je Tegeltija nakon sastanka sa predstavnicima sindikata.

On je naveo da će se u zajedničkom radu dovesti u red ne samo plate zaposlenih u javnim službama, već i u fondovima koji, kako je rekao, sami sebi određuju plate.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, Tomislav Vrhovac, izjavio je da je Vlada ponudila uvećanje cijene rada za šest maraka, što je za sindikat neprihvatljivo.

"Tražili smo povećanje cijene rada na 130 KM, a minimum na koji bi sindikale organizacije fondova i Zavoda za zapošnjavanje pristali je 120 KM", istakao je Vrhovac.

On je podsjetio da su donošenjem Zakona o platama zaposlenih u javnim službama, zaposlenima u fondovima i Zavodu za zapošljavanje Srpske umanjene plate od 35 do 55 odsto.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 288