Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 55 gostiju na mreži
PRILAGODITI VOŽNJU ZIMSKIM USLOVIMA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 24 januar 2017 13:00

16114886 1836387376572785 2031958422156986485 n

Iz Auto-moto društva Gradiška, zbog snijega i niskih temperatura, savjetuju vozačima da budu pažljivi jer vožnja u zimskim uslovima zahtijeva posebnu opreznost.

“Pažljivost je osnovno pravilo vožnje u zimskim uslovima. Sve radnje treba izvoditi sporije, jer nagle promjene mogu dovesti do gubljenja kontrole nad vozilom, a samim tim i do saobraćajne nezgode”, rekao je sekretar AMD Gradiška, Dejan Šljivić i podsjetio da vozači u svojim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Šljivić je apelovao na vozače, ali i pješake, da vode računa prilikom učestvovanja u saobraćaju. “Trotoari su uglavnom zatrpani snijegom pa se pješaci kreću kolovozom i zato bi trebali biti oprezniji, kretati se lijevom stranom kolovoza, nositi svjetlo-odbojne prsluke kao i druge detalje koji pomažu vozačima da ih lakše uoče”, rekao je Šljivić.

Šljivić je dodao da pozivom na broj 1825 vozači od AMS mogu zatražiti sve informacije o stanju na putevima, kao i savjete i pomoć u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode.

Poslednje ažurirano utorak, 24 januar 2017 19:36
 
STANJE BEZBJEDNOSTI U GRADIŠCI ZADOVOLJAVAJUĆE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 24 januar 2017 12:31

bezbj.policija

Stanje bezbjednosti na području gradiške opštine, uključujući kriminalitet, javni red i mir i stanje bezbjednosti u saobraćaju je zadovoljavajuće, rekao je načelnik Stanice javne bezbjednosti Gradiška, Bojan Škorić. Škorić je naveo da je smanjen broj krivičnih djela i povećana rasvjetljenost krivičnih djela, dok se stanje bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira kreće u istim okvirima kao i prethodnih godina i sa poboljšanjima u određenim oblastima.U 2016.godini evidentirano je 411 krivičnih djela, što je smanjenje broja krivičnih djela u odnosu na 2015.godinu za 14, 02 odsto, naveo je Škorić i dodao da je u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano 371 krivično djelo, što je smanjenje za 14, 52 odsto, u odnosu na 434 krivična djela počinjena u 2015.godini. On je naglasio da su u 2016.godini u oblasti opojnih droga evidentirana 4, a u oblasti privrednog kriminaliteta 8 krivičnih djela, dok je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano 25 krivičnih djela i 3 krivična djela iz oblasti Krivičnog zakona BiH. Škorić je naglasio da su u 2016.godini povećali ukupnu rasvjetljenost krivičnih djela na 83, 44 %. Evidentirano je blago povećanje narušavanja javnog reda i mira, naveo je Škorić i istakao da će u narednom periodu nastojati da pojačaju kontrole, kako bi spriječili i smanjili broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, prekršaja i krivičnih djela. Škorić je rekao da su u 2016.godini evidentirane 442 saobraćajne nezgode, 3 lica su u 2016.godini smrtno stradala u sabraćajnim nezgodama, evidnetirano je 308 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, 100 sa lakše povrijeđenim licima i 31 sa teško povrijeđenim licima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Centar, Zora Babić, rekla je da Savjet mjesne zajednice Centar smatra da bi u cilju povećanja bezbjednosti građana, posebno učenika, trebalo pojačati policijsku kontrolu saobraćaja i parkiranja vozila ispred Osnovne škole ''Vasa Čubrilović''. Takođe, ona je istakla da treba pojačati kontrolu u centru grada gdje radi veliki broj noćnih klubova i gdje se omladina kreće, posebno u kasnim satima u dane vikenda i pod uticajem alkohola pravi incidente i tako narušava javni red i mir. Babićeva je istakla dva problema u saobraćaju u centru grada. Prvi problem je kretanje teretnih vozila neprimjerenom brzinom ulicom Patrijarha Pavla, od graničnog prelaza, što ugrožava kretanje građana i srednjoškolaca, a drugi parkiranje dostavnih vozila u pješačkoj zoni prema ''Šumariji''. ''Ako nije moguće preusmjeriti saobraćaj u ulici Patrijarha Pavla potrebno je postaviti ''ležeće policajce'', te u pješačkoj zoni prema ''Šumariji'' odrediti vrijeme zadržavanja dostavnih vozila'', naglasila je Babićeva. Ona je istakla da je Savjet mjesne zajednice Centar upućivao zahtjeve opštinskoj upravi u prethodnom periodu i da su dobili usmeni odgovor da se saobraćaj ne može presumjeriti u ulici Patrijarha Pavla. Babićeva je istakla da su zahtjeve uputili i novoj lokalnoj upravi i da su dobili odgovor da je pitanje bezbjednosti saobraćaja u navedenim ulicama moguće riješiti, te da Savjet mjesne zajednice Centar očekuje da se uskoro riješe ovi problemi.

Poslednje ažurirano utorak, 24 januar 2017 12:42
 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 24.1.2017. GODINE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 24 januar 2017 08:42

SERVISNE-640x345

-U protekla 24 časa na području Gradiške evidentirana su dva krivična djela, javni red i mir nije narušavan, saopšteno je iz Stanice javne bezbjednosti Gradiška. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u protekla 24 časa imali su jednu požarnu intervenciju, juče u 11 časova i 42 minute, na gašenju požara u kontejneru u Dositejevoj ulici.

-U Službi Hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledana su 34 pacijenta. Dežurni su bili doktori Marijan Janković i Goran Borjanović.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u poslednja 24 časa obavljena su četiri poroda, rođena je jedna djevojčica i tri dječaka.

-Isporuka električne i toplotne energije je uredna, a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu.

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci je u opadanju, jutros u 7 časova iznosio je minus 7 cm.

 
POČELA NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
ponedeljak, 23 januar 2017 12:44

skola

Redovna nastava u drugom polugodištu školske 2016/17 u svih sedam osnovnih škola na području gradiške opštine počela je jutros, potvrdio je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola sa područja Gradiške, Zoran Miljević. Miljević je rekao da su direktori svih osnovnih škola ranije potvrdili da su ispunjeni svi uslovi za nesmetan početak nastave.

Miljević je naglasio da su, zbog niskih temperatura, radovi na rekonstrukciji škole Danilo Borković trenutno prekinuti i dodao da će čim vremenski uslovi to dozvole radovi biti nastavljeni. Direktor OMŠ “Branko Smiljanić“ Gradiška, Ivan Ristić, rekao je da je jutros počela nastava za 216 učenika ove škole u Gradišci i u područnom odjeljenju u Kozarskoj Dubici.

Nastava u drugom polugodištu počela je jutros i u sve tri gradiške srednje škole, potvrđeno je iz Gimnazije, Tehničke škole i Srednje stručne i tehničke škole. Direktori sve tri gradiške srednje škole potvrdili su da su ispunjeni svi uslovi za nesmetan početak nastave i da se nastava odvija po planu i programu.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 23 januar 2017 12:45
 
SVETOSAVSKA AKADEMIJA U GRADIŠCI 27. JANUARA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
ponedeljak, 23 januar 2017 12:12

svetoslavlje

Centralna Svetosavska Akademija u Gradišci pod nazivom ‘’Sveti Sava-princ i prosvjetitelj’’ biće održana u petak, 27. januara, u 19 časova u Kulturnom centru. Akademiju režira profesorica Radana Vila Stanišljević, a u programu će učestvovati: mališani iz Javne predškolske ustanove ‘’Lepa Radić’’, učenici osnovnih i srednjih škola, Gradski djevojački hor ‘Lira’’, Grad pozorište ‘’Gradiška’’, plesni klub ‘’Ritam’’ iz Srpca i brojni solisti.

Pokrovitelj Akademije je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

 
U SUBOTU PETO SAVJETOVANJE VOĆARA U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
ponedeljak, 23 januar 2017 12:09

vocari

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske, Dragoja Dojčinović, rekao je da će 28.januara u Gradišci biti održano peto Savjetovanje voćara Republike Srpske koje organizuju u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Banjaluci. Predviđeno je učešće stručnjaka i predavača iz Republike Srpske i Srbije. Savjetovanje će obuhvatiti oblasti irigacionih sistema, modele zaštite od mraza i prihrane voćnih kultura, udruživanja, klastera i zadrugarstva, ekspanziju malinarstva i razvoja novih voćnih vrsta na našem području. Ugledni profesori iz Banjaluke, Novog Sada i Beograda govoriće o temama: ’’Lijeska kao izazov za gajenje u Republici Srpskoj i BiH’’, ’’Ekonomski pokazatelji proizvodnje voća u Srbiji-dobit u zavisnosti od tehnologije, sorte i podloge’’, ’’Trendovi proizvodnje maline i tržište u BiH’’, ’’Primjeri dobre prakse voćarskih zadruga’’, ’’Integralne mjere kontrole prouzrokovača truleži korijena maline’’, ’’Aktuelni problemi u malinarstvu Republike Srpske’’, ’’Otvorena pitanja u voćarstvu’’, ’’Savremeni trendovi u ishrani voća’’ i ’’Sistem zaštite od mraza orošavanjem’’.

Dojčinović je pozvao sve zainteresovane voćare da dođu na Savjetovanje koje će biti održano 28.januara, u Kulturnom centru Gradiška, sa početkom u 10 časova.

Za sve zainteresovane učešće je besplatno.

 
<< Početak < Prethodna 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Sledeća > Kraj >>

Strana 313 od 324