Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 55 gostiju na mreži
ZATVOREN ''ZIMSKI GRAD'' PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 25 januar 2017 14:33

zimzograd

"Zimski grad" u Gradišci zatvoren je danas.

Direktor Kulturnog centra Gradiška, Željko Blagojević, rekao je da su zadovoljni posjetom i realizacijom planiranih aktivnosti. Blagojević je istakao da su od 15. decembra 2016. godine, kada je zvanično otvoren prvi "Zimski grad" u Gradišci, realizovane brojne manifestacije. Prema njegovim riječima, organizovano je obilježavanje Dana Republike Srpske, održan je Dan tradicije, dani kratkih priča, dani plesa, upriličena je podjela novogodišnjih paketića, proslava dječije Nove godine, organizovano je pravljenje najvećeg Snješka Bijelića u Gradišci i brojna druga dešavanja.

"Nastojali smo da svaki dan bude tematski, da animiramo ljude i unesemo čaroliju u njihov život, da se zbliže i da im izmamimo osmijeh, u čemu smo i uspjeli", rekao je Blagojević. Blagojević je naglasio da su posebnu pažnju posvetili najmlađim sugrađanima koji su imali priliku da uživaju u klizalištu i drugim sadržajima prilagođenim djeci i mladima.

"Veliku pomoć i podršku u realizaciji "Zimskog grada", imali smo od načelnika opštine Gradiška, Zorana Adžića", istakao je Blagojević i dodao da su im takođe veliku pomoć pružili i zaposleni u Zavičajnom muzeju Gradiška kao i brojni partneri i sponzori.

Za sljedeću sezonu Zimskog grada Blagojević je najavio nove programske sadržaje i ekskluzivno za Radio Gradišku otkrio da će pored postojeće scenografije biti postavljen veliki Snješko Bijelić, a poseban akcenat biće stavljen na muzički program.

Generalni sponzor Zimskog grada koji je nešto više od mjesec dana uveseljavao djecu, ali i odrasle, bio je trgovački centar "Tropik", dok je pokrovitelj ove manifestacije bio predsjednik Republike Srpske.

 
UČENICI MUZIČKE ŠKOLE SE PRIPREMAJU ZA TAKMIČENJA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 25 januar 2017 13:31

OMŠ Branko Smiljanić

Direktor Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić „ Gradiška Ivan Ristić rekao je da su učenici ove škole sa početkom drugog polugodišta počeli sa intenzivnim pripremama za predstojeća takmičenja.

Ristić je naveo da su prvo polugodište obilježili brojni koncerti i nastupi na kulturnim dogođajima u Gradišci, dok se, kao i svake godine, većina regionalnih, republičkih i međunarodnih takmičenja održavaju tokom drugog polugodišta.

On je istakao da su učenici i tokom raspusta vrijedno vježbali na svojim instrumentima, ne intenzitetom kao pred nastupe i takmičenja ali dovoljno da budu spermni za obaveze u drugom polugodištu.

„Očekuju nas međunarodna takmičenja u Aranđelovcu, Bijeljini i Bečeju, a ovih dana dolaze pozivi i za nastupe na drugim takmičenjima u Republici Srpskoj i okuženju“, naveo je Ristić .

On je izrazio nadu da će učenici postići zavidne rezultate na takmičenjima i ponoviti upjeh iz prošle godine kada su osvojili ukupno 58 nagrada, od kojih su dvije specijalne i 19 prvih nagrada.

Ristić je naveo da će OMŠ “Branko Smiljanić“ 15. marta, zajedno sa prijedorskom muzičkom školom, po prvi put organizovati regionalno takmičenja na kome će moći učestvovati učenici svih muzičkih škola iz Republike Srpske.

Osnovnu muzičku školu „Branko Smiljanić“, u Gradišci i područnom odjeljenju u Kozarskoj Dubici, pohađa više od 200 učenika.

 

 
ZA PROGRAM KOMUNALNE INFRASTUKTURE U 2017.GODINI 3.090.000 KM PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 25 januar 2017 12:30

 

brane

Za program komunalne infrastrukture za 2017.godinu opštine Gradiška, predviđeno je tri miliona i 90 hiljada KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška, Branislav Savić rekao je da je, kada je riječ o putnoj infrastrukturi , prioritet završetak ranije započetih radova u ulici Svetog Đakona Avakuma i u ulici Miloša Crnjanskog. Prema njegovim riječima, rekonstrukcija i asfaltiranje ostalih ulica na području grada odvijaće se u skladu sa prioritetima.Ovim programom predviđena je i rekonstrukcija vodotornja i upravljačkog sistema u zoni vodoizvorišta, naglasio je Savić i dodao da je to trenutno jedan od prioriteta, za čiju realizaciju je planirano milion i 200 KM.Prema njegovim riječima u toku je izrada projektne dokumentacije.Savić je naglasio da je u toku izrada projektne dokumentacije i za izgradnju i proširenje sekundarne kanalizacione mreže na širem području vodoizvorišta, a zavisiće od  priliva sredstava.Savić je istakao da je u planu izrada studije čiji je cilj utvrđivanje stvarnog stanja postojeće kanalizacione mreže na području grada.

Govoreći o Programu tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva za 2017.godinu, Savić je rekao da su predviđena sredstva za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva sa asfaltnim kolovozom, krpanje udarnih rupa, čišćenje putnih jaraka, redovno održavanje putnih građevinskih objekata, cijevastih propusta , saobraćajne signalizacije , opreme puta i putnog pojasa.Savić je istakao da je Programom predviđena i rekonstrukcija najugroženijih dionica lokalnih i nekategorisanih puteva.Prema njegovim riječima , u narednom periodu, prioritet će biti odvodnja oborinskih voda , jer cjevasti propusti predstavljaju problem na 90 odsto lokalnih puteva.Savić je rekao da će , nakon topljenja snijega , s prvim danima proljeća , zajedno sa saradnicima izaći na teren i markirati najveće probleme na lokalnim putevima.

Kada je riječ o planu Zimske službe, Savić je irekao da je planom predviđeno održavanje najprioritetnijih puteva na području opštine i podsjetio da je za zimsko održavanje ulica na području grada zaduženo KP“Gradska čistoća“Gradiška, dok je za održavaje lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine zaduženo preduzeće „Ilinčić -Trgoturs“.

Poslednje ažurirano sreda, 25 januar 2017 13:05
 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 25.1.2017. GODINE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 25 januar 2017 09:03

SERVISNE-640x345

-U protekla 24 časa na području Gradiške dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, pričinjena je manja materijalna šteta. Krivična djela nisu zabilježena ,a  javni red i mir nije narušavan,  saopšteno je iz Stanice javne bezbjednosti Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u protekla 24 časa nisu  imali intervencija.

 -U Službi Hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledana su 32 pacijenta. Dežurni su bili doktori Marijan Janković i Zlatko Kotaraš.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u poslednja 24 časa obavljen je jedan porod, rođen je dječak.

-Isporuka električne i toplotne energije je uredna, a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu.

-Zbog radova na vodovodnoj mreži danas od 12 do 16 časova biće obustavljena isporuka  vode u ulicama: Prvog krajiškog korpusa, Kneza Lazara, Majora Milana Tepića, Miloša Crnjanskog, Šesnaeste krajiške brigade, te u naseljima Urije, Senjak, Kozinci i kod Jelšingrada.

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci je u opadanju, jutros u 7 časova iznosio je minus 2 cm.

-Visina snježnog pokrivača u Gradišci jutros je 28 cm.

 
DANI ZIME NA KOZARI PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 24 januar 2017 15:53

dani zime

Jedanaesta manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 28. i 29 .januara ove godine na Kozari.

Prvog dana manifestacije u subotu, 28. januara, biće održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola.

Centralna manifestacija biće održana na Mrakovici u nedjelju, 29. januara sa početkom u 11 časova. Samostalni stručni saradnik za turizam u opštini Gradiška, Veljko Jovanović rekao je da će na pomenutoj manifestaciji u gastro takmičenju, učestvovati lovačko udruženje “Kozara”, sekcija jedan i sekcija tri iz Gornjih Podgradaca i učenici Srednje stručne i tehničke škole Gradiška. Planirano je i učešće članova sportsko-planinarskog društva “Patrija” Gradiška i omladinske ekipe koja će učestvovati u sportkim takmičenjima.

Jovanović je naveo da se očekuju i prijave proizvođača rakija, domaćih vina i zdrave hrane kao i suvenira koji će zajedno sa ostalim učesnicima promovisati našu opštinu. Za odlazak na manifestaciju, čiji je cilj promocija turističkih potencijala Kozare, za građane će biti obezbijeđen prevoz. Jovanović je naglasio da je broj mjesta ograničen i dodao da će za građane biti obezbijeđena dva autobusa.

Poslednje ažurirano utorak, 24 januar 2017 19:32
 
SNIJEG POGODUJE VOĆARIMA ALI NE I POVRTLARIMA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 24 januar 2017 13:09

 

plastenik

Velike količine snijega i niske temperature ovih dana napravile su ogromne štete na plastenicima širom Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja povrtara RS Brane Mastalo rekao je da veliki problem u plastenicima predstavlja i zagrijavanje zbog čega mnoge povrtarske kulture, poput paradajza i krastavaca, nisu zasijane. Zbog toga će, kaže Mastalo, plastenička proizvodnja kasniti i do desetak dana, a ukoliko se niske temperature zadrže i u narednom periodu, proizvodnja će kasniti i više. Mastalo je naglasio da su niske temperature pričinile određenu štetu  i povrtlarskim kulturama zasijanim na otvorenom. Zbog svega toga moguće je da će se pojedine vrste, poput zelene salate, mladog luka i paradajza na domaćem tržištu naći po izrazito visokim cijenama.

Za razliku od povrtara, snijeg i niske tempearture pogoduju voćarskoj proizvodnji. Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske, Dragoja Dojčinović, naglasio je da niske temperature nisu nanijele nikakve štete voćarima i dodao da sve do minus 20 stepeni celzijusovih zategne drveće. “Ovo sada je idealno   tako da mi očekujemo dobru godinu kada je voćarska proizvodnja u pitanju“, rekao je Dojčinović. On je naglasio da bi, po svemu sudeći, vegetacija za razliku od prethodnih godina, mogla krenuti krajem marta i početkom aprila kada je i optimalno vrijeme za to.

Za poljoprivrednike koji se žale na snijeg i visoke minuse, dobre vijesti ne donose ni meteorolozi. U narednim danima za veći dio BiH prognoziraju se temperature koje će se spuštati i do minus 20, te slabije padavine.

Poslednje ažurirano utorak, 24 januar 2017 19:35
 
<< Početak < Prethodna 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Sledeća > Kraj >>

Strana 312 od 324