Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 51 gostiju na mreži
NA PIJACI NAJTRAŽENIJE SEZONSKO VOĆE I POVRĆE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 09:22

pijaca 3

I ovog četvrtka na zelenoj pijaci u Gradišci bilo je najtraženije sezonsko voće i povrće.

Cijene većine proizvoda su nešto niže u odnosu na prethodni četvrtak-pijačni dan.

Kilogram krompira je 1 KM, mahune su 2.50 KM, paprika i paradajz se mogu kupiti po cijeni od 1.50 do 2 KM, tikvice su 1.50 KM, kilogram krastavaca oko 1 KM, a kupus je 60 feninga. Kilogram crvenog luka košta oko 1.50 KM, bijelog 8 KM, mrkva je 2 KM, a peršun i celer po 7 KM. Kilogram pasulja u zavisnosti od vrste košta od 4 do 6 KM.

pijaca 2

Kilogram trešanja i višanja ovog četvrtka može se pronaći po cijeni od 1.50 KM, kilogram malina je oko 6 KM, kajsije i nektarine su po 3 KM, breskve 1.50 KM, dinje 3 KM, dok je kilogram lubenice 1.40 KM. Kilogram banana je oko 2.50 KM, jabuke su 2 KM, kruške 1.50 KM, dok je kilogram limuna 3.50 KM.

Sir i kajmak se mogu kupiti po cijeni od 4 KM, sirac je 7 KM, a 1 litra mlijeka košta 1 KM.

pijaca 1

Za 1 KM može se kupiti 5 domaćih jaja na pijaci.

Kilogam kukuruznog brašna je 2 KM.

 

 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 22.06.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 08:23

SERVISNE-640x345

-Na području Gradiške u protekla 24 časa nije počinjeno nijedno krivično djelo, javni red  i mir nije narušavan, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u protekla 24 časa imali su dvije intervencije gašenja požara na otvorenom.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledano je 40 pacijenata. Dežurni su bili doktori  Zlatko Kotaraš i  Marjan Janković.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 sata obavljena su dva poroda, rođene su dvije djevojčice.

- Isporuka vode je redovna, prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

- Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži danas će dolaziti do kraćih prekida u isporuci električne energije na 20-kilovoltnom dalekovodu Trebovljani izlaz Jablanice i trafostanicama: Turjak 1, Grbavci škola i Dubrave 1.

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci jutros u 7 časova iznosio je minus - 20  cm.

 
POVEĆANA OPASNOST OD POŽARA NA OTVORENOM PROSTORU PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 jun 2017 12:58

Starješina Profesionalne vatrogasne  jedinice Gradiška, Goran Stojaković apelovao je na građane Gradiške da budu  odgovorni u periodu kada su rizici od požara na otvorenom prostoru veći nego inače i naglasio da je Opštinskom Odlukom o mjerama i zaštitama od požara zabranjeno paljenje na otvorenom od 15. maja do 1. oktobra.

image00003

“Pred nama je period  žetve zato skrećemo pažnju svim pravnim i fizičkim licima da izvrše pregled svojih tehničkih sredstava te da ih opreme sa odgovarajućom protivpožarnom opremom. Takođe apelujemo na poljoprivrednike da ne pale strnjišta”, rekao je Stojaković i dodao da će komunalna policija kazniti  fizičko lice sa novčanom kaznom od 100KM, a pravno lice sa 1 000 i više KM, ukoliko utvrdi da je prekršena Odluka o mjerama i zaštitama od požara.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška u okviru redovnih aktivnosti obavlja sve pripremne radnje i prevetntivne aktivnosti s ciljem smanjenja rizika i posljedica od požara na otvorenom prostoru. Povećana je saradnja  i sa Službom zaštite od požara  pri Šumskom gazdinstvu Gradiška zbog mogućih šumskih požara.

Od početka 2017. godine do danas pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice imali su 126 intervencija, što je neznatno veći broj nego u istom period prošle godine.

 
NAČELNIK OPŠTINE SA UČENICIMA I NASTAVNICIMA SA KOSOVA I METOHIJE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 jun 2017 12:45

Načelnik opštine  Gradiška Zoran Adžić organizovao je danas prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja borave  u Gradišci u okviru akcije "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Pozdravljajući 44  učenika iz  Prilužja  iz opštine Vučitrn i njihova tri nastavnika ,  Adžić  je izrazio zadovoljtvo što su došli u Gradišku  , poželio im dobrodošlicu i izrazio nadu da će se nastaviti sa ovakvim susretima .

“Želimo da podržimo akciju , da  djeca steknu drugare sa kojima će se možda sresti u daljnjem školovanju  na prostorima Srbije ili Republike Srpske  ili nrgdje u svijetu “, rekao je Adžić.

Zoran A djeca sa kosova

On je naglasio da žele da djeci pruže gostoprimstvo, da ponesu lijepe uspomene sa prostora opštine Gradiška da i da osjete naša srca kucaju za njih .

“Djeci smo pripremili  skromne darve koji će im trebati u narednom školovanju , da ponesu kao uspomenu, znak pažnje i sjećanja na boravak na prostoru  opštine Gradiška”, rekao je Adžić .

Načelnik opštne Zoran Ažić je zahvalio direktoricama osnovnih škola” Kozarska djeca”  iz Kruškika i “Sveti Sava”  iz Dubrava  , Zori Malešević  i Rajni  Soldat , učenicima i njihovim roditeljima koji su bili domaćini učenicima  iz Prilužja , opština Vučitrn  sa Kosova i Metohije .

Radovan Dejanović  učenik sedmog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić “iz Prilužja rekao je da su juče obišli planinu  Kozaru  gdje su se družili , obišli muzej , da će mu zauvjek ostati u sjećanju i da neće zaboraviti boravak u Gradišci i Republici Srpskoj .

Nikolija Petronijević učenica osmog razreda rekla da je prvi put u Republici Srpskoj ,da je u Gradišci stekla dosta prijatelja  sa kojima će ostati u kontaktu .  Ona je rekla da su ih porodice kod kojih borave vodili  na razna mjesta da upoznaju Gradišku i da se odlično ovdje osjećaju.

Projekat "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije ,  a pod pokroviteljstvom  predsjednika  Republike Srpske i predsjednika Vlade Srpske .

Iz Kosovske Mitrovice je u subotu, 17. juna, u Republiku Srpsku doputovalo 650 učenika sa 50 nastavnika sa Kosova i Metohije koji će u Srpskoj boraviti  do subote 24 juna .

Poslednje ažurirano sreda, 21 jun 2017 17:17
 
U TOKU DERATIZACIJA U GORNJIM PODGRADCIMA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 jun 2017 11:05

Na području opštine Gradiška svakodnevno se vrši deratizacija domaćinstava u potkozarskim selima, gdje živi većina pacijenata koji su zbog simptoma hemoralgične ili mišje groznice upućeni na liječenja na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

milenkovic

"Do sada je izvršena deratizacija u više od 300 domaćinstava u Gornjim Podgradcima, a radnici Higijensko-epidemiolške službe tokom obilaska domaćinstava građanima dijele i brošure sa savjetima kako se zaštititi od zaraze mišjom groznicom", rekao je načelnik Higijensko-epidemiolške službe Doma zdravlja Gradiška primarijus doktor Bogdan Milenković. 


On kaže da je građanima savjetovano da i dalje sami nastave deratizaciju svojih domaćinstava s ciljem sprečavanja širenja epidemije mišje groznice. 

Milenković je podsjetio da je sa simptomima mišje groznice na liječenje na Infektivnu kliniku u Banjaluku upućeno ukupno 11 pacijenata iz Gradiške, od kojih je za jedno lice utvrđeno da nije riječ o ovom obliku infekcije. 

"Do petka, 16. juna, kada je proglašena epidemija mišje groznice, na liječenje na Infektivnu kliniku upućeno je šest pacijenta, a do danas njih još pet. Dva pacijenta su već otpuštena sa bolničkog liječenja, jer je riječ o blažem obliku oboljenja", naglasio je Milenković. 

On je istakao da je epidemija hemoralgične groznice za sada proglašena samo na području Gradiške, ali da ima i nezvaničnih informacija o nekoliko oboljelih u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Srpcu. 

Milenković je naveo da su simptomi ovog oboljenja visoka temperatura, drhtavica, glavobolja, zamućenje vida, crvenilo i svrab očiju, crvenilo kože, a u drugoj fazi bolesti javljaju se oštećenja bubrega, te dodao da liječenje može trajati i do tri mjeseca. 

On je podsjetio da infekciju šire sitni glodari svojim izlučevinama, da do zaraze ljudi najčešće dolazi prilikom čišćenja prostorija sa stočnom hranom i podruma, rada na pilanama i u šumi, gdje može doći do udisanja inficirane prašine, te prilikom konzumiranja povrća ili voća koje je bilo u kontaktu sa zaraženim miševima. 

"Potrebno je da se prilikom navedenih radova koriste maske, te vodom poprskati prostor koji se čisti, povrće dobro oprati prije konzumiranja i često prati ruke", dodao je Milenković.

 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 21.06.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 jun 2017 08:37

SERVISNE-640x345

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjeno je jedno krivično djelo, javni red  i mir nije narušavan, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice nisu imali intervencija.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledana su 44 pacijenta. Dežurni su bili doktori  Aleksandra Džino i  Marjan Janković.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 sata nije bilo poroda.

- Isporuka vode je redovna, prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

- Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži danas će dolaziti do kraćih prekida u isporuci električne energije na 20-kilovoltnom dalekovodu Trebovljani izlaz Jablanica i trafostanicama: Turjak 1, Berek 1, Kozinci 5, Karajzovci Baraći, Kočićev 7 i Petrovo Selo .

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci jutros u 7 časova iznosio je minus - 17  cm.

Poslednje ažurirano sreda, 21 jun 2017 08:38
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 123