Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 80 gostiju na mreži
GROM ORGANIZUJE ČETVRTI PO REDU "STREETBALL 3X3 GRADIŠKA 2017" PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
utorak, 15 avgust 2017 11:30

grom

Četvrti po redu “Streetball 3x3 Gradiška 2017”, koji organizuje Gradiška organizacija mladih -GROM, biće održan od 21. do 25. avgusta na sportskom terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci.

Turnir se igra po zvaničnim FIBA pravilima za uličnu košarku tri na tri, a očekuje se da će u takmičenju  u muškim i ženskim seniorskim, juniorskim, kadetskim i pionirskim  kategorijama i kategoriji mini basket učetvovati oko 100 ekipa.

Koordinator sportskih aktivnosti GROM-a Željko Sladojević rekao je da prijave traju već mjesec dana i da završavaju 19. avgusta.

Sladojević je istakao da je gradiški Streetball, po kvalitetu do sada prijavljenih ekipa, nagradnom fondu,  ali i po ocjeni organizatora drugih trurnira u susjednim zemljama, jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu.

Izvršni direktor GROM-a Jelena Lazić istakla je da je ono što izdvaja gradiški Streetball od ostalih u regionu to što, osim ekipnih takmičenja i  takmičenja u šutiranju trojki, slobodnom bacanju i zakucavanju, nastoje da organizuju i druge zanimljive sadržaje, pa tako svake godine turnir bude završen koncertom. Ove godine posjetioci će moći da uživaju u koncertu grupa “Divlje jagode” i “IRIE FM”.

“Gradiška organizacija mladih osnovana je 2014. godine i jedna od prvih aktivnsti GROM-a je bila organizacija prvog Streetball turnira.  Turnir je svake godine sve posjećeniji i kvalitetniji. Dnevno turnir posjeti od 500 do 1000 građana, najviše mladih ljudi. Prošle godine na završnom koncertu “Amadeus benda” bilo je oko 2500 posjetilaca a očekujemo da će na završnici turnira ove godine i koncertu “Divljih jagoda” biti 3000 ljudi”, istakla je Lazićeva.

Nagradni fond trunira iznosi preko 10.000 KM a nagrada  za prvo mjesto u muškoj seniorskoj kategoriji je 5.000 KM.

Turnir su podržali predsjednik Republike Srpske, Opština Gradiška i brojni sponzori.

 
LOŠA DEMOGRAFSKA SLIKA REPUBLIKE SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 10:03
natalitet
 
Prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srpske na području opštine Gradiška u prošloj godini rođeno je 375 djece, od čega 188 dječaka i 187 djevojčica, a čak 685 ljudi je umrlo.

Lošu demografsku sliku koju ima cijela RS popravlja jedino Banjaluka koja ima pozitivan prirodni priraštaj, a koji je, kako kažu stručnjaci, jako nizak.

Prošle godine u RS rođene su 9.452 bebe, od čega 4.931 dječak i 4.521 djevojčica, dok je ukupno umrlo 13.970 osoba.
"Banjaluka je zabilježila pozitivan prirodni priraštaj sa 2.100 rođenih beba, od čega 1.112 dječaka, 988 djevojčica, a umrlo je 1.969 osoba", podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

U pojedinim opštinama RS tokom godine bude rođeno jedno ili dvoje djece, kao što je slučaj u opštini Istočni Drvar, gdje je rođeno jedno dijete, a umrla jedna osoba. Pored te opštine, u Kupresu je rođeno svega dvoje djece, a umrle su tri osobe.

Prema podacima Zavoda za statistiku, možemo zaključiti da posebno odumiru opštine kao što su Pelagićevo, gdje su rođene svega dvije osobe, a umrlo njih čak 45, zatim Donji Žabar sa dvoje rođenih i 36 umrlih, te Trnovo sa pet rođenih i 19 umrlih.

Izvor: Nezavisne novine

Poslednje ažurirano utorak, 15 avgust 2017 10:04
 
U ŠKOLSKOJ 2017/2018 GODINI 23 NOVA UDŽBENIKA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 09:19
udzbenici
 
U školskoj 2017/2018. godini u Republici Srpskoj učenici će koristiti nova 23 udžbenika, i to 15 u osnovnoj, sedam u srednjoj školi i udžbenik o pčelarstvu za četvrti razred poljoprivredne škole.

Za drugi, treći i četvrti razred osnovne škole biće korišteni novi udžbenici iz predmeta Priroda i društvo, te Radna sveska za prirodu i društvo. Nova Čitanka biće odštampana za četvrti, peti i šesti razred, a Srpski jezik i jezička kultura za treći, četvrti i peti razred osnovne škole. Novi udžbenik Likovna kultura planirana je za drugi razred, a Poznavanje društva za peti razred.

Gimnazijalci će nove udžbenike Biologija dobiti u prvom i četvrtom razredu, Fizika u prvom i drugom razredu društveno-jezičkog smjera, Računarstvo i informatika u drugom, Istorija u trećem i Komunikacija u savremenom društvu za četvrti razred računarskog smjera.
Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je Srni da su za sva nova zanimanja u srednjim stručnim školama uvedeni novi nastavni planovi i programi, a u četiri srednje škole u Prnjavoru, Bijeljini, Derventi i Kotor Varošu uvedeno je takozvano dualno obrazovanje, odnosno povećana je praktična nastava za zanimanja stolar i obućar.

 "Kada je riječ o osnovnim školama, izvršene su izmjene nastavnih planova i programa u devetom razredu za istoriju i srpski jezik. Dodali smo sadržaj u vezi sa Holokaustom, zločinima i genocidom nad srpskim narodom", naveo je Damjanović i dodao da je isto urađeno i za četvrti razred srednjih škola. On je istakao da će osnovci od trećeg do devetog razreda dobiti domaće udžbenike engleskog jezika. Prema njegovim riječima, kvalitet obrazovanja postavljen je kao glavni cilj Strategije razvoja obrazovanja u Srpskoj za period 2016-2021. godine, što ne podrazumijeva samo kvalitetnije udžbenike, već i moderniji nastavni plan i program, drugačiji način rada nastavnika, uvođenje provjere znanja učenika kroz malu maturu, ocjenjivanje nastavnika i vrednovanje rada škola.
Damjanović upozorava da na težinu đačke torbe ne utiče samo težina udžbenika, već da nastavnici moraju voditi računa o rasporedu časova, odnosno da rasporede predmete po danima tako da đaci ne budu preopterećeni knjigama. On je naglasio da i roditelji više pažnje treba da posvete torbama, jer se dešava da djeca nose i potrebne i nepotrebne udžbenike i školski pribor.

Republički pedagoški zavod poziva i direktore škola da obezbijede ormariće ili prostoriju u koju bi učenici ostavljali udžbenike koji im nisu potrebni kući. Da bi bio postignut cilj da udžbenici budu što je moguće lakši, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva ih štampa na voluminoznom papiru koji je lakši od standardnog.
Portparol Zavoda Dejan Kerleta rekao je Srni da sprovode analizu o opravdanosti upotrebe tog papira, odnosno koliko je njegovom upotrebom smanjena težina udžbenika, a time i deformitet kičme kod djece. On je naveo da je većina udžbenika već u prodaji, dok će novi udžbenici, koji su trenutno u štampi, u knjižarama biti 10 dana prije početka nastave.
Kerleta je dodao da cijene udžbenika za ovu godinu ostaju nepromijenjene, odnosno da cijena udžbenika sa spiska obaveznih za treći razred iznosi 90 KM, četvrti 97,50 KM, peti 88 KM, šesti 135 KM, sedmi 128,50 KM, osmi 156,50 KM i deveti razred 145,50 KM. Riječ je o cijenama udžbeničkih kompleta bez udžbenika drugog stranog jezika, koji se u Republici Srpskoj izučava od šestog razreda.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nabaviće besplatne udžbenike za prve i druge razrede osnovnih škola, za šta će biti izdvojeno ukupno 950.000 KM. Za ove namjene od školske 2007/2008. godine Ministarstvo je izdvojilo oko 10,4 miliona KM. Nastava u školskoj 2017/2018. godini počeće 1. septembra, a ove godine prvi put je upisano manje od deset hiljada prvačića, odnosno tačnije 9.676 učenika.
"Prema dosadašnjim iskustvima, u periodu od maja do septembra bude upisano otprilike 200 učenika, tako da se nadamo da će broj prvačića upisanih u novu školsku godinu biti veći od navedenog broja", rečeno je Srni u resornom ministarstvu.

Srna

 
RAZMJENA UDŽBENIKA U NARODNOJ BIBLIOTECI GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 09:01

knjige razmjena

U Narodnoj biblioteci Gradiška danas je zadnji dan akcije “Razmjene udžbenika” za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gradiška.

Direktor JU Narodna biblioteka Gradiška, Snježana Miljković rekla je da pravo na razmjenu udžbenika prvenstveno imaju članovi biblioteke koji donesu udžbenike.

”Do sad smo ostvarili razmjenu udžebnika za osnovnu školu i to za  četvrti, peti, šesti i sedmi razred dok smo najmanje imali udžebenika za razmjenu za deveti razred kao i srednje škole” rekla je Miljkovićeva i dodala da iako razmjena zvanično završava danas da će  Biblioteka sa ovom aktivnošću nastaviti do početka školske godine, tačnije sve dok bude imala na raspolaganju poklonjenih udžbenika.

Prednost u razmjeni imaju članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, civilnih žrtava rata kao i socijalno ugrožene kategorije. Sa Udruženjem sa četvero i više djece Biblioteka ima potpisan ugovor o saradnji.

Cilj akcije “Razmjene udžbenika” je povećanje broja članova biblioteke ali i finansijska olakšica roditeljima kako ne bi morali kupovati svake godine nove udžbenike.

 
SERVISNE INFORMACIJE ZA UTORAK, 15. AVGUST 2017. GODINE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 08:44

SERVIS konacno

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjeno je jedno krivično djelo, javni red i mir nije narušavan. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška imali su jednu intervenciju u Kozincima, gdje se zapalio stub od rasvjete.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledano je 56 pacijenata. Dežurni su bili doktori Goran Borjanović i Siniša Čikić.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 časa obavljen je jedan porod, rođena je djevojčica.

-Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži danas će dolaziti do kraćih zastoja u isporuci električne energije na 20-kilovoltnim dalekovodima Laktaši i Berek i trafostanicama: Kozinci 3, Topola 4 i Govedarska farma. 

- Iz KP “Vodovod” obavještavaju korisnike da je zbog sanacije kvara obustavljena isporuka vode na vodovdnoj mreži od Brestovčine do Dušanova, (u naseljima Brastovčina, Brezik Laminci, Dubrave, Rovine, Nova Topola, Krajišnik, Dušanovo i Mašići). Redovna isporuka vode biće nastavljena u toku dana, nakon otklanjanja kvara.

- Prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

-Vodostaj rijeke Save jutros u 7 časova iznosio je -74 cm.

 
ODRŽAN TURNIR U ODBOJCI NA PILJEVINI "TREŠNJICE 2017" PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
ponedeljak, 14 avgust 2017 14:34

U zaseoku Trešnjice u Grbavcima proteklog vikenda odigran je turnir u odbojci na piljevini po sistemu 6 na 6. Na turniru je učestvovalo šest ekipa, a igrao je svako sa svakim da bi na kraju u velikom finalu igrali prvoplasirani i drugoplasirani tim.

U finalnoj utakmici ekipa „Čekić“ iz Gradiške je savladala ekipu „Penzija bar“ takođe iz Gradiške rezultatom 2:1.

odbojka Tresnjice

Prvoplasirani tim osvojio je nagradu u iznosu od 250 KM, a nagrada za drugoplasirani tim je iznosila 50 KM.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 14 avgust 2017 17:06
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 162