Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 40 gostiju na mreži
ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA RODITELJA DJECE SA AUTIZMOM "DUGA"
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 februar 2018 22:13

duga1

U Kulturnom centru Gradiška večeras je, pred mnogobrojnom publikom, održan humanitarni koncert „Djeca za djecu“ koji je organizovalo Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške u saradnji sa Kulturnim centrom i Kulturno umjetničkim društvom „Kolovit“.

Predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške Saša Kasagić rekao je da će prihod od ulaznica biti utrošen u projekte Udruženja, angažovanje terapeuta, logopeda, psihologa i drugih medicinskih stručnjaka. Kasagić je istakao da je u dvije godine postojanja Udruženje napravilo velike korake.

“Cilj osnivanja je bio da se pomogne porodicama koje imaju djecu sa autizmom. Danas brojimo 23 člana, ali zbog nemogućnosti angažovanja većeg broja terapeuta na čekanju je 10-oro djece,” rekao je Kasagić i dodao da je Opština Gradiška prepoznala rad Udruženja i pružila podršku u vidu 10.000 KM u Budžetu opštine za 2018. godinu.

duga2   

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “Kolovit” iz Gradiške, Mirko Borjanović rekao je da su na koncertu učestvovale dječije grupe sa ciljem da djeca pomognu djeci.

Plesni koreograf i voditelj Plesnog kluba “Dens step” Vera Božić Kalajdžić je rekla da se uvijek trude učestvovati u humanitarnim akcijama i da su se na  poziv Udruženja  „Duga“ odazvala sva djeca koja su zajedno sa roditeljima podržala koncert.

Na koncertu"Djeca za djecu" nastupili su članovi plesnih klubova „Dens step“ i „Ritam“ te kulturno umjetničkih društava: „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške, „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca, „Una“ iz Kozarske Dubice i „Kolovit“ iz Gradiške.

duga3

Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 22:22
 
U JANUARU 2018. GODINE 22,5 % MANJE KRIVIČNIH DJELA U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 21 februar 2018 17:08

MUPJAN

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška u januaru je smanjen broj krivičnih djela za 22,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Miloš Brkić.On je rekao na konferenciji za novinare da je broj narušavanja javnog reda i mira smanjen za 60,71 odsto, a saobraćajnih nezgoda za osam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Brkić kaže da u januaru nisu evidentirana krivična djela veće društvene opsanosti, kao ni jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, dok u saobraćajnim nezgodama nije bilo smrtnih ishoda. 

"Zbog svega toga stanje bezbjednosti u januaru se može ocijeniti zadovoljavajućim", rekao je Brkić. 

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Željko Puzić rekao je da je u januaru evidentirano 31 krivično djelo, dok je nadležnim tužilaštvima podneseno 28 izvještaja protiv 29 lica. 

"Od ukupnog broja krivičnih djela, 27 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, po jedno iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i protiv bezbjednosti saobraćaja, te dva djela iz oblasti privrednog kriminaliteta", rekao je Puzić i dodao da je ukupna rasvijetljenost 81,48 odsto. 

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je u januaru evidentirano 11 narušavanja javnog reda i mira, dok je nadležnim sudovima podnoseno osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su tri prekršajna naloga. 

"Evidentirana su 854 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 80,93 odsto više u odnosu na januar prošle godine", rekao je Trifković. 

On je naveo da je u januaru iz saobraćaja isključeno 65 vozača, od toga 37 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, a 22 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava. 
U januaru je evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a 21 lake. 

 
Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 17:13
 
PLANIRANA NABAVKA PRIZEMNIH PROTIVGRADNIH GENERATORA
Društvo - Društvo RS, BiH, Svijet
sreda, 21 februar 2018 15:15

tiho

Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske Tihomir Dejenović rekao je danas novinarima u Gradišci da ove godine počinje pilot projekat nabavke 35 prizemnih generatora za odbranu od grada, koji će biti razmješteni na području od Kozarske Dubice do Srbca i prema aerodromu Mahovljani.

Dejanović je rekao da na ovom području postoji intenzivna voćarska proizvodnja, ali da zbog intenzivnog aviosaobraćaja često dolazi do zabrana ispaljivanja raketa.

„Zadnjih 15 godina imamo i problem zabrana ispaljivanja raketa u pograničnom području prema Hrvatskoj, što je slučaj i sa hrvatske strane, pa je i to razlog nabavke protivgradnih prizemnih generatora“, rekao je Dejenović.

On je dodao da je Protivgradna preventiva počela sa tehničkim pregledom raketa koje nisu ispaljene u toku prošle sezone, te da će do početka sezone, 15. aprila, raspolagati sa 2200 protivgradnih raketa.

Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 15:17
 
SNIJEG BI MOGAO OTEŽATI PUTNU KOMUNIKACIJU U ODREĐENIM OPŠTINAMA
Društvo - Društvo RS, BiH, Svijet
sreda, 21 februar 2018 15:02

MILEMEDJED

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed rekao je danas u Gradišci da su prohodni svi putevi na području opštine Petrovac-Drinić u kojoj je jutros proglašeno vanredno stanje zbog snježnih padavina.
Međed je istakao da je vanredno stanje u ovoj opštini proglašeno više kao preventivna mjera, budući da se sutra i u petak, 23. februara, očekuju jače padavine i dodatnih 30 centimetara snijega, što bi moglo da izazove probleme na putnim komunikacijama na ovom području. 

On je dodao da i nadležni u opštini Krupa na Uni strahuju od dodatnih padavina, jer je visina snijega na području ove opštine 60 do 70 centimetara, pa bi nove padavine mogle otežati prohodnost putnih pravaca prema selima u podgrmečkom kraju.

Međed je naveo da je Civilna zaštita ponudila i pomoć opštini Laktaši u pronalasku nestale Dušice Božić i da bi se jedinica za spasavanje na vodi i pod vodom do subote trebala uključiti u potragu.

Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 15:06
 
OBAVJEŠTENJE IZ ELEKTRODISTRIBUCIJE ZA 22. FEBRUAR 2018.
Privreda - Privreda Gradiška
sreda, 21 februar 2018 14:48

Potrošači na području opštine Gradiška koji se snabdijevaju električnom energijom iz trafostanice 110/20 kilovolti Nova Topola sutra neće imati struju.

Iz Elektrodistribucije Gradiška je saopšteno da će, zbog radova na ovoj trafostanici, sutra doći do prekida u isporuci električne energije na na 10-kilovoltnom dalekovodu Čatrnja od 9 časova do 10 časova i 30 minuta, na 10-kilovoltnom dalekovodu Topola od 10 i 30 do 12 časova i 10-kilovoltnom dalekovodu Liman od 12 do  13 časova i 30 minuta.

Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 14:52
 
CIVILNA ZAŠTITA I PROTIVGRADNA REPUBLIKE SRPSKE POTPISALE SPORAZUM O SARADNJI
Društvo - Društvo RS, BiH, Svijet
sreda, 21 februar 2018 13:11

 spor21

Direktori Republičke uprave Civilne zaštite i Javnog preuzeće Protivgradna preventiva Republike Srpske, Mile Međed i Tihomir Dejanović, potpisali su danas u Gradišci Sporazum o međusobnoj saradnji ove dvije institucije.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed rekao je da će ovaj sporazum doprinijeti jačanju sveukupnog sistema zaštite i spasavanja, te da, između ostalog, podrazumijeva mogućnost korištenja repetitora Protivgradne preventive za unaprjeđenje sistema veze Civilne zaštite i koroštenje skladišnog prostora Protivgradne preventive za privremeno odlaganje pronađenih neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava.

Direktor Protivgradne preventive Tihomir Dejanović rekao je da će saradnja sa Civilnom zaštitom biti korisna za Protivgradnu preventivu te da će uvezivanje ove dvije institucije doprinijeti racionalnijem korištenju sredstava i boljoj efikasnosti sistema zaštite građana.

Dejanović je naveo da će, za rane najave elementarnih nepogoda, Civilnoj zaštiti biti na raspolaganju radarski centar na Borju koji je već u funkciji šest mjesci i budući radarski centar na Jahorini.

„Pored postojećeg skladišnog prostora Protivgradne preventive u Novoj Topoli koje će Civilna zaštita moći koristiti za odlaganje neeksplodiranih minskoeksplozivnih sredstava, biće izgrađani i skladišni prostori u Trebinju i Bijeljini koji će takođe biti na raspolaganju i Civilnoj zaštiti“, dodao je Dejanović.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik direktora Civilne zaštite za sektor deminiranja Dragan Kos i glavni operativac deminerskog tima Vidosav Pejić.

Poslednje ažurirano sreda, 21 februar 2018 14:00
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 323