Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 65 gostiju na mreži
ZIMSKA SLUŽBA GRADSKE ČISTOĆE SPREMNO DOČEKALA PRVE JAČE SNJEŽNE PADAVINE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 09 decembar 2017 15:19

Zimska služba KP “Gradska čistoća” Gradiška spremno je dočekala prve obilnije sniježne padavine.

čišćenje snijega

“Mehanizacije, ljudstva, soli i abrazivnog materijala ima dovoljno, a ekipe su od jutros na terenu i čiste gradske, te lokalne i nekategorisane puteve”, istakao je Željko Bilbija, v.d. direktora KP “Gradska čistoća” Gradiška.

Bilbija je istakao da će zimska služba djelovati u kontinutetu i po potrebi, te je ove godine na održavanju puteva ukjlučeno više mehanizacije.

“Iznajmili smo opremu od privatnih preduzeća, za zimasko čišćenje puteva na loklanim putevima van gradske i prigradske zone, i teritoriju opštine podijelili na četiri dijela. Mislimo da će ove godine čišćenje snijega biti mnogo kvalitetnije”, rekao je Bilbija.

Opština Gradiška je obezbijedila određene količine goriva po mjesnim zajednicma kako bi građani svojom mehanizacijom mogli očistiti manje frekventne seoske puteve.

Poslednje ažurirano subota, 09 decembar 2017 21:40
 
AKTIV ŽENA SNSD-A ORGANIZOVAO PREDAVANJE O NASILJU NAD ŽENAMA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 09 decembar 2017 14:10

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović izjavila je danas u Gradišci da je od prvog zakona u vezi sa nasiljem nad ženama, koji je usvojen 2005. godine, dosta toga promijenjeno, ali da nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama još nije dostignuta.

žene snsd predavanje


"Nasilje je društveni problem na koji želimo ukazati i poslati poruku da nijedna žena ne smije da trpi nasilje, jer postoje institucije koje će ih zaštititi. Treba, prije svega, znati koje su to institucije, jer, prema nekim istraživanjima, trinaest odsto žena u Srpskoj ne znaju da postoje istitucije kojima mogu da se obrate", rekla je Tešanovićeva na predavanju "Nasilje nad ženama – uzroci, posljedice i preventive", koje je Aktiv žena SNSD-a  organizovao u Kulturnom centru u Gradišci.

Predavanju, koje je organizovano povodom međunarodne kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja", prisustvovale su članice aktiva žena opštinskih organizacija SNSD-a Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora, koje pripadaju Izbornoj jedinici 2.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Gradiška Ranka Perić Romić istakla je da postoje zakonske regulative koje se bave sankcionisanjem nasilja nad ženama, ali da još nije u potpunosti izgrađena svijest u duštvu da treba prijaviti nasilje nad ženama.

"Još nismo potpuno svjesni da čin nasilja nad ženam ima i društvene posljedice, jer osobe koje su žrtve nasilja otežano obavljaju svoje radne i druge svakodnevne obaveze. Stalna edukacija o nasilju nad ženama nije završen proces, traje godinama, i ne traba od njega odustajati", naglasila je Romićeva.

Predsjednica Udruženja "Osmjeh žena" Laktaši Danica Bartolić kaže da su podacio o slučajevima nasilja nad ženama katastrofalni i da je najveći problem što ne postoje kompletni podaci u ovoj oblasti.

"Još postoji sram kod žena da prijave nasilje, kao i nemogućnost da se ode iz kuće kada se to desi. Tu je takođe u pitanju i sprovođenje krivičnog zakona od strane svih organa koji su u to uključeni", dodala je Bartolićeva.

žene snsd predavanje 1

Poslednje ažurirano subota, 09 decembar 2017 21:33
 
POČELO POSTAVLJANJE KLIZALIŠTA U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 09 decembar 2017 14:04

Na platou ispred Kulturnog centra Gradiška danas je počelo postavljanje klizališta, koje će početi sa radom 15. decembra, kada je planirano otvaranje „Zimskog grada“ u Gradišci.

klizalište

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević rekao je da je klizališete, koje postavljaju radnici „Gradske čistoće“ Gradiška, dimenzija 25 sa 12,5 metara, i da će koncept rada klizališta biti sličan kao i prošle godine.

„Klizalište će biti u Gradišci od 15. decembra do 15 januara. Korištenje klizališta koštaće 3 KM a iznajmljivanje klizaljki 1 KM, a sa osnovnim i srednjim školama dogovarmo i popuste, jer je planirano da se po jedan čas fizičkog vaspitanja za učenike održi na klizalištu“, naveo je Blagojević.

klizalište 1

 
SNIJEG OTEŽAO ISPORUKU ELEKTRIČNE ENERGIJE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 09 decembar 2017 11:06

20171209 105722

Zbog jačih snježnih padavina, na području mjesnih zajednica Kozinci, Bok Jankovac, Gornji Podgradci, Rogolji, Mašići, Miljevići, Jurkovica i Karajzovci došlo je do kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži, zbog čega u pojedinim djelovima gradiške opštine potrošači trenutno nemaju radovnu isporuku električne energije ili je ona otežana, potvrdio je za Radio Gradišku rukovodilac Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Gradiška Zoran Kuzmanović.

Kuzmanović je naglasio da je šest ekipa „Elektrodistribucije“ na terenu i da otklanjaju kvarove.

Poslednje ažurirano subota, 09 decembar 2017 16:29
 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 09.12.2017 PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 09 decembar 2017 09:31

SERVISNE-640x345

-Na području Gradiške u protekla 24 nije bilo krivičnih djela, a zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška. U istom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, sa materijalnom štetom.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška imali su juče dvije intervencije na gašenju požara, na napuštenoj kući u Čatrnji i kontejneru u Dositejevoj ulici u gradu.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledano je 35 pacijenata. Dežurni su bili doktori Siniša Čikić i Goran Borjanović.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 časa rođeni su jedna djevojčica i jedan dječak.

- Isporuka toplotne energije i vode  je redovna, a odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

-Iz Elektrodistibucije Gradiška nema najavljenih radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži.

-Vodostaj rijeke Save kod Gradiške, jutros u 7 časova iznosio je 342 cm.

Poslednje ažurirano subota, 09 decembar 2017 21:38
 
SUTRA U GRADIŠCI PREDAVANJE O TEMI BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 08 decembar 2017 13:43

stop nasilju nad zenama

Povodom Dana borbe protiv nasilja nad ženama, Aktiv žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata  održaće sutra u 12 časova u maloj sali Kulturnog centra Gradiška predavanje pod nazivom “Nasilje nad ženama-uzroci, posljedica i preventive” .

Predavanje i edukaciju o temi borbe protiv nasilja nad ženama održaće stručnjaci iz ove oblasti.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 255