Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 70 gostiju na mreži
MINISTAR MALEŠEVIĆ POSJETIO SREDNJU STRUČNU I TEHNIČKU ŠKOLU GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 14:23

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i saradnik na projektu „Prilika plus“ iz Agencije za mala i srednja preduzeća Srpske Emir Dervišević posjetili su danas Srednju stručnu i tehničku školu u Gradišci, gdje su sa direktorom ove škole razgovarali o mogućoj prodršci projektima unaprijeđenja praktktine nastave u zanimanju poljoprivreda i ugostiteljstvo.

dane u ssiš

Minstar Malešević je istako da Srednja stručna i tehnička škola u Gradišci ima školsku ekonomiju na kojoj izvodi praktičnu nastavu za poljoprivrednu struku, te da kroz projeket „Prilika plus“ postoji mogućnosti podrške razvoja plasteničke proizvodnje u školskoj ekonomiji i unaprijeđenja saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima.

„Pošto je namjera da se još neke poljoprivredene škole u banjalučkoj regiji uključe u ovakav vid izvođenja pratične natave potrebo je obezbjediti i otkupljivače proizvoda od školskih ekonomija, jer ne vrijedi obučiti učenike i dati im plastenike da proizvode papriku, luk i paradajz i da ne znaju šta će sa tim proizvodima“, naveo je Malešević i izrazio nadu da će Srednja stručna i tehnička škola Gradiška uspjeti da konkuriše za projekat unapređenja praktične nastave.

On je rekao da Ministarstvo prosvjete i kulture ima odličnu sradnju sa Agencijom za mala i srednja preduzeća Republike Srpske koja kroz projekat „Prilika plus“, koji finasira Ambasada Švajcarske u BiH, podržava brojne projkete za unaprijeđenje praktične nastave u srednjim školama.

„To se najviše odnosi na podršku prakičnoj nastavi u mašniskoj struci i zanimanja gdje bez dobre praktične nastave i opreme nema kvalitetne nastave i zanata a poslije ni dobrog radnika u proizvodnji. U oviru projekta „ Parilika plus“ u toku je i relizacija nabavke potrebne opreme za uvođenje novog zanimanja CNC operatera u Tehničkoj školi u Gradišci, koje će učenici moći da upišu u narednoj školskoj godini“, dodao je Malešević .

Saradnik na projektu „Prilika plus“ Emir Dervišević rekao je da vjeruje da će u narednom periodu svi izazovi koji su vezani za stručnu obuku učenika, studenata ali i nezaposlenih lica biti sve aktuelniji i da Agencija za mala i srednja preduzeća želi da sredstva sa kojima raspolaže usmjeri prema ovim kategorijama.

„Mislimo da podrška školama i unaprijeđenje praktične nastave i povezivanje šakola sa kompanijama u relnom sektoru dugoročno može donijeti značajne efekte“, rakao je Dervišević.

On je dodao da u oblasti proizvodnje povrća u zaštićenom prostoru i na otvorenom Agencija daje pakete podrške loklanim partnerima, kao što su poljoprivredne zaduge i škole.

„Ne želimo da namećemo nego da razgovaramo šta je to potrebno školi kako bi unprijedila praktičnu nastavu“, istakao je Dervišević i dodao da vrijednost paketa podrške u pojedinačnim projektima dostiže i do 50.000 KM.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Gradiška Darko Golić naveo je da je proteklih šet mjeseci dosta toga urađeno na parceli školske ekonomije, koju je škola dobila na koncesioni period od 15 godina.

„ Za sada smo popunili sav prostor. Imamo tri plastenika ukupne površine od 500 kvadrata u kojima su zasađene parike i paradajz, te zasad voća sa preko 60 voćnih vrsta i 200 sorata.“, neveo je Golić.

On je dodao da očekuje da će sa Agencijom za mala i srednja preduzeća, kroz projekat Prilika plus“, uspotaviti dobru saradnju i tako uanprijede praktičnu nastavu.

ssit škola

Poslednje ažurirano petak, 19 maj 2017 16:53
 
''TORPEDO'' POBJEDNIK KUPA OFS GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
petak, 19 maj 2017 09:35

lopte fudbal

Fudbalski klub ‘’Torpedo’’ Cerovljani pobjednik je Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška u sezoni 2016/2017.

Torpedo je u finalu savladao Lamince rezultatom 4 : 2.

U finalu Omladinskog Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška ‘’Omladinac’’ iz Brestovčine pobjedio je ekipu Laminaca rezultatom 6 : 1.

Takmičenje za plasman u Kupu FS RS biće nastavljeno 24. maja kada se od 18 časova sastaju:

FK ,,Jedinstvo” Žeravica – FK ,,Laminci” Laminci

FK,,Torpedo” Cerovljani – FK ,,Lijevče” Nova Topola

 
POČEO TRODNEVNI ''KOZARS'' U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 09:00

KOZARS

U okviru Međunarodnog muzičkog festivala „KozArs“ sinoć je u Kulturnom centru Gradiška održan koncert  KantArs-Željko Galonja i Skomrah Gal orkestra.

Organizator festivala, Željko Galonja, koji za sebe kaže da je pjesnik Kozare, publici se predstavio svojim kantautorskim opusom pjesama o Kozari. Gosti koncerta bili su  Bojan Krtinić  i ženska pjevačka i muška izvorna pjevačka grupa KUD-a ‘’Kozara’’.

Muzički festival „KozArs“ nastavlja se danas u 16 časova simpozijuom u Kulturnom centru koji će otvoriti prof. dr Sonja Marinković.

“Velika mi je čast što smo organizovali dvodnevni simpozijum i što će ga otvoriti jedno od najvećih imena u muzikologiji Evrope“, istakao je Galonja.

Galonja je naveo da će u dvodnevnom simpozijumu, za koji žele da preraste u naučni skup učestvovati 12 izlagača.

Nakon otvaranja simpozijuma večeras u 20 časova u Kulturnom centru biće održan koncert „Ars Compuesto“.

Međunarodi festival „KozArs“ biće zatvoren koncertom „Modern Ars“ 21.vijeka, koji će biti održan sutra, 20. maja od 20 časova.

U okviru festivala organizovane su i radionice u Turjaku i Podgradcima.

Organizator prvog festivala ’’Koz Ars’’ u Gradišci je Udruženje za razvoj kulture ’’Skomrah’’.

 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 19.05.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 07:53

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjena su dva   krivična djela,i jedno narušavanje javnog reda i mira , saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška nisu imali  intervencija.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledan je  51 pacijent. Dežurni su bili doktori   Jelena Moravac  i  Goran Borjanović.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice  obavljena su tri  poroda , rođena su dva dječaka i  djevojčica .

-Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži danas će dolaziti do kraćih zastoja u isporuci električne energije  na trafostanicama: Laminci Dubrave, Cerovljani Greda, Turjak 3, Trnovac, Kruškik 3, Brestovčina Štetić, Žeravica 6 Glogovi, Žeravica 5 i Kruškik 4 Đilas.

- Isporuka vode je redovna , a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

 

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci,  jutros u 7  časova iznosio je 137  cm.

 
ODRŽAN PRVI VITEŠKI FESTIVAL PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 18 maj 2017 13:54

Zavičajni muzej Gradiška organizovao je danas, povodom Međunarodnog dana muzeja, Prvi viteški festival u Republici Srpskoj.U okviru edukativnog dijela Viteškog festivala, više od 300 učenika gradiških osnovnih škola imalo je priliku da u gradskom parku prisustvuje pokaznim vježbama mačevanja i gađanja lukom i strijelom.


vitez 1
Vježbe su izvodili članovi Udruženja "Beli orlovi" i Streličarskog kluba Republike Srpske, obučeni u vitešku srednjovjekovnu odjeću i oklope, nakon čega su i učenici mogli da probaju da gađaju lukom i strijelom i da se mačuju replikama mačeva od pjene i stiropora.

Neki od učenika učestvovali su i u školi heraldike, gdje su im predstavljeni simboli i grbovi iz doba srednjeg vijeka, a u gradskom parku, u okviru revijalnog dijela Prvog viteškog festivala, građani su imali priliku da uživaju u uzbudljivim borbama vitezova.

vitez 3

Član Udruženja "Beli orlovi" iz Beograda Bojan Tasić rakao je da se Udruženje bavi očuvanjem starih srednjovjekovnih vještina mačevanja i streličarstva, zanata kao što je kovački, izradom oklopa i odjeće od kože, drveta i metala, te proučavanjem srednjovjekovne arhitekture i eksperimentalnom arheologijom.

"Veliko je interesovanje za ovakve manifestacije, a djeca su najbolja publika i sa njima je najljepše raditi", naglasio je Tasić.

vitez 2
Udruženje "Beli orlovi" imao 40 aktivnih članova u Beogradu i još 60 članova u drugim gradovima Srbije. Neki od njih su u reprezentaciji Srbije u ful-kontakt borbama u oklopima, učestvuju na brojnim takmičenjima u Evropi, a na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Barseloni došli su do osmine finala takmičenja u ful-kontakt borbama.

Na Viteškom festivalu u Gradišci predstavio se i član Streličarskog kluba Republike Srpske Ranko Bujić, koji je i prvi srednjovjekovni vitez-streličar u BiH i čalan viteškog reda "Čuvara koplja svetog Georgija".

Bujić je naveo da uskoro ide u Rumu, gdje će biti proglašen srpskim vitezom, te da zajedno sa svojom suprugom putuje i nastupa na brojnim srednjovjekovnim renesansnim viteškim festivalima i takmičenjima u Evropi.

On je dodao da je, osim toga što je vitez-streličar, i sekretar Streličarskog saveza Republike Srpske koji postoji desetak godina i ima dva kluba u Banjaluci i jedan u Prijedoru, te da streličari iz Srpske ostvaruju zavidne rezultate i osvajaju pregršt medalja na evropskim i međunarodnim takmičenjima.

Vršilac dužnosti direktora Zavičajnog muzeja Gradiška Bojan Vujinović kaže da je u planu da Viteški festival u Gradišci postane tradicionalni regionalni, pa čak i međunarodni festival, i karakteristična manifestacija koja će svake godine biti održavana povodom Međunarodnog dana muzeja.

vitez 4

"Ideja je da Viteški festival u budućnosti obuhvati i obilaske kulturnog nasljeđa opštine Gradiška i prikaz starih zaboravljenih zanata i vještina srednjeg vijeka i drugih istorijskih perioda", dodao je Vujinović.

On je istakao da je Zavičajni muzej u Gradišci krajem februara organizovao izložbu "Doba viteštva" na kojoj su predstavljene srednjovjekovne nošnje, oklopi, oružja i oruđa, koju je u 14 dana posjetilo više od 3.000 građana, među kojima najviše djece i omladine.

"To je bio znak da za ovakve manifestacije postoje interesovanje i publika i to je bio motiv i opravdanje za ulaganje u projekat organizovanja Prvog viteškog festivala u Gradišci", smatra Vujinović.

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 18 maj 2017 18:38
 
OMŠ "BRANKO SMILJANIĆ" ORAGANIZOVALA MUZIČKU PREDSTAVU PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 18 maj 2017 11:51

Osnovna muzička škola „Branko Smiljanić“ Gradiška organizovala je danas u Kulturnom centru u Gradišci muzičku predstavu za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škole, u kojoj su glumci prijedorskog pozorišta na zanimljiv načinih brojnim mališanima predstavili instrumente koje mogu da uče u gradiškoj muzičkoj školi.

muzicka predstava oms

Direktor OMŠ „Branko Smljanić“ Ivan Ristić rakao je da je cilj da se pokaže šta to nudi i koji je značaj muzičke škole u Gradišci i da se neki od prisutnih dječaka i djevojčica odluče da u upišu prvi razred osnovne muzičke škole.

„Djeca su ima priliku da kroz osmišljenu priču glumaca vide i čuju nešto o isntumentima koje mogu uče u muzičkoj školi u Gradišci, a to su violina, klavir, harmonika, gitara, flauta i violončelo“, neveo je Ristić.

Ristić je dodao da će u junu biti orgnizovan upis za nove učenike OMŠ „ Branko Smiljanić“, uzrasta osam i devet godina.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 98