Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 20 gostiju na mreži


ПРИВРЖЕНОСТ ЕВРОПСКОМ ПУТУ, АЛИ БЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 26 januar 2011 12:52

БАЊАЛУКА, 26. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједник Владе Републике Српске (РС) Александар Џомбић рекао је да су европске интеграције приоритет Владе, али да неће дозволити злоупотребу процеса попут захтјева за централизацију БиХ, јер то није стандард ЕУ.

"Схватамо да Европска комисија не захтијева било какву централизацију на нивоу БиХ, већ постизање европских стандарда. То нас охрабрује и ми ћемо у наредном периоду радити управо на постизању свих принципа и циљева који нас воде ка ЕУ, јер је то наш приоритет и интерес свих грађана РС и БиХ", рекао је Џомбић.

Он је након састанка са замјеником генералног директора Директората ЕУ за проширење Стефаном Санином у Бањалуци рекао новинарима да се о отвореним питањима мора постићи потпуна сагласност унутар БиХ.

"Добијање кандидатског статуса треба да буде приоритет свих власти на нивоу БиХ и то ће бити приоритет и Владе РС. У наредном периоду показаћемо потпуну спремност и приврженост свим стандардима које треба да постигнемо на еворпском путу на свим отвореним питањима, поштујући уставе РС и БиХ", рекао је Џомбић.

Санино је рекао да је састанак са Џомбићем био конструктиван, те да је на њему направљен преглед свих питања потребних за наставак разговора о уласку БиХ у ЕУ.

Он је додао да је дошао у Бањалуку како би се постигао споразум и омогућило да се настави процес европских интеграција у БиХ, као и да ће ЕУ наставити дијалог у БиХ.

"Надамо се да ће доћи до неопходног договора и већ смо на неким практичним питањима попут визне либерализације показали да је то могуће. То је била успјешна сарадња која је завршила корисним договором", подсјетио је Санино.

Санино је рекао да ће наставити да се фокусира на сегменте важне за све грађане Републике Српске, Федерације БиХ и БиХ, као би омогућили да стабилност и напредак који постоји у другим земљама ЕУ, постоји и овдје.

Он је додао да прави разлику између политичког нивоа за који су одговорни политичари у земљи и конкретног аспекта интеграција у ЕУ, у чему Унија може дати допринос. /крај/мџ/сп /фото/

 

 
БОРЦИ НАЈАВИЛИ ПРОТЕСТЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 januar 2011 18:15
БИЈЕЉИНА, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Борачка организација Републике Српске /БОРС/ од Владе РС захтијева да до краја јануара исплати комплетне накнаде за одликовања и медаље у износу од 2.650.000 КМ, а исплату борачког додатка максимално ће чекати до Дана бораца, 14. фебруара - рекао је вечерас Срни предсједник Предсједништва БОРС-а Дражен Перендија.

"Ми 1. фебруара крећемо у најаву окупљања, да би испоштовали законску процедуру Министарства унутрашњих послова о окупљању људи и њиховом организовању", рекао је Перендија.

Он је појаснио да су почетни закључци са данашње сједнице Предсједништва БОРС-а кориговани и прецизирао да ће БОРС од 1. фебруара интензивно кренути у припреме за одржавање протеста, а до Дана бораца чекати исплату борачког додатка, односно да Влада испуни њихове захтјеве.

"Дан бораца ће БОРС дочекати или по церемонијалу који се договара упоредо, уколико све буде уреду, или ће га обиљежити на улицама на начин како је већ најавила и поручила надлежним властима", рекао је Перендија.

Претходно је, након сједнице Предсједништва Борачке организације РС у Пелагићеву, најављено да ће борци 1. фебруара блокирати граничне прелазе и главне саобраћајнице у РС ако борачки додатак и накнада за демобилисане борце не буду исплаћени до 31. јануара.

Сједници је присуствовао и помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић, који је констатовао да ресорно министарство није прекршило законски рок.

"Борачки додатак је регулисан Уредбом о борачком додатку и њоме је предвиђена исплата до 31. марта, односно у првом кварталу текуће године за прошлу годину", навео је Милуновић, који није желио да прогнозира да ли ће Влада РС испоштовати закључке предсједништва БОРС-а.
 
УСВОЈЕНА МАРТИЈЕВА РЕЗОЛУЦИЈА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 januar 2011 17:26
БЕОГРАД, 25. ЈАНУАРА /СРНА/ - Парламентарна скупштина Савјета Европе усвојила је Резолуцију, којом се међународна заједница и власти у Београду, Приштини и Тирани позивају да предузму мјере ради расвијетљавања трговине људским органима и других злочина током и послије сукоба на Косову.

Парламентарна скупштина Савјета Европе је претходно гласала о амандманима поднијетим на резолуцију и прихватила оба амандмана које је предложио Марти, док је одбацила готово све амандмане албанских посланика којима се покушава да ублажи резолуција.

Марти је предложио да се у Нацрт резолуције убаци параграф у којем се тражи разјашњење компетенција Еулекса или неког другог међународног судског тијела који има мандат да води истраге, тако да њихова територијална и временска јурисдикицја буде призната за све злочине повезане са сукобом на Косову.

Други амандман Мартија односи се на промјену параграфа у којем се прецизира шта се очекује од албанске власти и косовске админситарције.
Претходно је Дик Марти посланицима Парламентарне скупштине Савјета Европе представио свој извјештај о организованом криминалу на Косову, у којем је бивши премијер Хашим Тачи описан као "шеф мафије".

За Резолуција је гласало 169 посланика од 191 присутног. Против је било осам, а 14 уздржаних посланика.

Шеф делегације Србије у Парламентарној скупштини Савјета Европа Драгољуб Мићуновић честитао је Мартију на грађанској храбрости, јер је знао какву ће буру изазвати његов извјештај о трговини људским органима на Косову.

"Истина тражи помоћ храбрости да би изашла на светлост дана, а Марти је помогао истини", нагласио је Мићуновић у расправи на засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Мићуновић каже да злочинци највећу наду полажу у то да неће успјети да буду откривени, па је задатак нас у Савету Европе и свих цивилизованих људи да им не дозволимо да се истина никада не открије.

Он је нагласио да је то питање савјести свих, без обзира на политичка увјерења и националну припадност.
 
ПОВЕЗАНОСТ ЗЛОЧИНА НА КОСОВУ И У ОКОЛИНИ БРОДА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 januar 2011 15:01
САРАЈЕВО, 25. ЈАНУАРА (СРНА) - Члан делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштни Савјета Европе Милица Марковић данас је у Стразбуру, у говору у оквиру дебате о трговини људским органима на Косову, изразила увјерење да су ови злочини у вези са злочином над цивилима, међу којима је било 23 дјеце, у околини Брода 1992. године.

Истичући да је то злочин који је страшнији него онај на Косову, јер је ријеч о дјеци, Марковић је навела да су 1992. године на путу кроз Брод мистериозно нестала четири аутобуса у којима су се налазили путници који су били избјеглице и који су ишли према западној Европи.

"Године 2004. у селу Сијековац близу Брода откривена је масовна гробница у којој је нађено 59 лешева од којих су 23 дјечија", рекла је Марковић.

Она је додала да се након откривања гробнице, Удружењу породица несталих лица Републике Српске јавила особа која је признала да је учествовала у том масакру наводећи да су прије смрти женама и дјеци повађени органи који су послати у мјесто гдје је организована недозвољена трговина људским органима.

"То је страшан злочин. Удружење породица несталих лица посједује доказе да су зликовци тог масакра били извршиоци из ОВК", нагласила је Марковић.

Према њеним ријечима, више података о жртвама и масакру посједују некадашњи тужилац Тужилаштва БиХ Дејвид Швендимен, који данас ради као међународни тужилац на Косову, Британски институт за форензичку експертизу и Удружење породица несталих лица Републике Српске.

Због истине и задовољења правде за жртве Марковић је позвала извјестиоца Дика Мартија или неког другог из Савјета Европе да сакупи све ове податке и уврсти их у извјештај о трговини људским органима на Косову.

"Убијеђена сам да су они који су одговорни за злочине на Косову били и налогодавци за злочине у Броду", нагласила је Марковић у говору, који је медијима достављен из Парламентарне скупштине БиХ.

Марковић је честитала Мартију на изванредном извјештају о трговини људским органима на Косову и позвала чланове Парламентарне скупштине Савјета Европе да усвоје предложену резолуцију јер би то могло значити да постоји воља и одлучност да се Косово маркира као пробламатични регион, да није априори привилеговано и да Европа има начина да се томе супротстави.

Да извјештај не би остао мртво слово на папиру, Марковић је истакла да је неопходно провести свеобухватну истрагу како би се казнио ратни злочин, борило против организованог криминала, задовољила правда за жртве те Косово означило као тржиште људским органима, хероином и другим наркотицима.

Чланови Парламентарне скупштине Савјета Европе на данашњем засједању у Стразбуру разматрају резолуцију начињену на основу извјештаја извјестиоца Дика Мартија о трговини људским органима на Косову и Метохији и у Албанији.

Уколико Савјет Европе подржи Мартијев извјештај, међународна заједница ће покренути обимну истрагу о наводима из овог извјештаја, укључујући оптужбе да је Тачијева "Дреничка група" била умијешана у широк спектар прљавих радњи - убиства, отмице, шверц дроге, белог робља и оружја и, на крају, трговину органима. (крај)сс
 
ДО КРАЈА ЈАНУАРА ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА О ВЕТУ БОШЊАКА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 25 januar 2011 14:53
БАЊАЛУКА, 25. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједник Владе Републике Српске (РС) Александар Џомбић изразио је очекивање да ће Уставни суд РС до краја јануара одлучити да ли је повријеђен витални национални интерес бошњачког народа на избор премијера, наводећи да су право и правда на страни изабраних институција РС.

Џомбић је истакао је бошњачки вето успорио Владу, те да нови министри још нису дошли у позицију да преузму ресоре.

Он је за магазин "Екстра" рекао да је очигледно да ће нова власт бити изложена политичким притисцима током цијелог мандата, имајући у виду да се на самом почетку суочила са политичким притисцима Клуба Бошњака у Вијећу народа РС, као и високог представника у БиХ који је ван снаге ставио један закон.

Џомбић је истакао да је енормним растом јавне потрошње у заједничким институцијама нарушен принцип финансирања и ентитети доведени у тежи положај.

"У заједничким институцијама има око 22 000 запослених и њихове плате укупно износе око 671 милион марака. Истовремено, на буџету РС има око 34 000 запослених, заједно с образовањем и полицијом, а буџетски основ за плате износи 627 милиона марака. И многи други подаци говоре да се ради о једној нерационалној управи на нивоу БиХ, које ентитети више не могу финансирати", истакао је премијер РС.

Он је поручио да не долази у обзир повећање буџета институција БиХ, подсјетивши да је њихов оквир прошле године износио милијарду и 42 милиона марака, од чега је 689 милиона било са Јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање.

"Став Владе РС је да приходи с Јединственог рачуна у буџету институција БиХ за 2011. годину могу да износе толико, што је за 232 милиона мање у односу на предложено. Евидентно је да у периоду од 2009. године, односно од настанка рецесије, буџет институција БиХ није смањио потрошњу, док су ентитетски буџети на свим нивоима направили уштеде близу милијарде КМ", рекао је Џомбић.

Он је оцијенио да је Влада РС водила одговорну и одрживу фискалну политику, са Међународним монетарним фондом (ММФ) и без њега.

"Када смо ушли у стендбај-аранжман због посљедица и утицаја свјетске економске кризе, тражено је да све структуре власти на нивоу БиХ испуне услове за остваривање транше ММФ-а. И онда је тешко ишло са ФБиХ, јер понекад није могла да испуни те захтјеве. Ми смо тражили да нас третирају одвојено, да ентитети по испуњењу услова повуку траншу. Одговор је био да се ради о правном питању, да је БиХ чланица ММФ-а и да заједно морамо испунити услове како бисмо повукли средства", рекао је Џомбић.

Он је додао да ће од свих међународних финансијских институција бити затражено да РС посматрају одвојено у односу на Федерацију. /крај/мџ/дп
 
НАЈРЕАЛНИЈА КОАЛИЦИЈА ШЕСТ СТРАНАКА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 24 januar 2011 17:28
САРАЈЕВО, 24. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједник СДА Сулејман Тихић изјавио је Срни да је могућа коалиција СНСД-а, СДС-а, СДА, СДП-а, ХДЗ-а и ХДЗ-а 1990 на државном нивоу најреалнија опција, уколико се буде могао постићи договор.

Тихић је након састанка у Сарајеву са замјеником директора Генерелног директората Европске комисије за проширење Стефаном Санином рекао да брзина процеса формирања власти зависи од два ХДЗ-а, односно, како је рекао, да ли ће они наставити блокирати или ће конституисати власт у кантонима у Федерацији.

Он је навео да су Санинове поруке што бржа имплементација изборних резултата те убрзан рад на испуњавању услова из Привременог споразума, Споразума о стабилизацији и придруживању и Европског партнерства, јер се БиХ ту налази у заостатку./крај/бе/
 
<< Početak < Prethodna 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Sledeća > Kraj >>

Strana 285 od 295