Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 11 gostiju na mreži


ДАНАС ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 01 februar 2011 09:33


БАЊАЛУКА, 1. ФЕБРУАРА (СРНА) - Премијер Републике Српске (РС) Александар Џомбић изјавио је да би у Службеном гласнику РС данас требало да буде објављена одлука Уставног суда РС према којој није повријеђен витални интерес Бошњака његовим избором за премијера Српске.

Џомбић је најавио да би сједница новог сазива Владе РС у том случају требало да буде одржана у четвртак, 3. фебруара.

Говорећи о приоритетима у раду Владе, Џомбић је рекао да прије свега треба урадити реформе социјалног сектора и пензионог система, затим укинути административне баријере, те очувати фискалну и социјалну стабилност.

''Очекујемо да ћемо наћи модел и почети одређене инфраструктурне пројекте, међу којима је и изградња аутопута Бањалука - Добој, као и реализација пројеката везаних за енергетику'', рекао је Џомбић синоћ за Радио-телевизију РС.

Премијер Српске је истакао да је тренутно стање на рачунима РС добро и да је буџет на нивоу прошлогодишњег.

Он је поновио да ће до суботе, 5. фебруара, бити исплаћене накнаде борцима који имају одликовања, а 20. фебруара борачки додатак.

Коментаришући захтјев замјеника предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сулејмана Тихића за оцјену уставности Закона о извршењу буџета РС за ову годину и Одлуке о усвајању буџета РС, Џомбић је оцијенио да је потпуно неоснован и да ће бити одбачен.                        /крај/бон/дп/да

 

 
НИЈЕ ПОВРИЈЕЂЕН ВИТАЛНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 31 januar 2011 11:56

БАЊАЛУКА, 31. ЈАНУАРА /СРНА/ - Вијеће за заштиту виталног националног интереса Уставног суда Републике Српске /РС/ одлучило је да није повријеђен витални интерес Бошњака избором Александра Џомбића за предсједника Владе.

Вијеће је утврдило да оспореном одлуком није повријеђен интерес бошњачког народа, јер се од наведених функција највише двије могу попунити из реда реда једног конститутивног народа или из реда осталих, саопштено је из Уставног суда РС.

Тиме што је изабран за предсједника Владе представник из реда српског народа, Вијеће сматра да Народна скупштина није повриједила дефиницију из члана 69. Устава РС јер се управо кретала у оквиру наведене норме.

Избором предсједника Владе извршен је избор другог члана из реда српског народа на неке од функција члана 69. Устава што је у складу са поменутом уставном одредбом, наводи се у саопштењу.

Клуб делегата бошњачког народа сматра да је одлуком о избору предсједника Владе повријеђен витални интерес Бошњака јер је онемогућено њихово право да буду адекватно заступљени у законодавним, извршним и правосудним органима власти и у процесу доношења одлука.

Тиме су, како наводи Клуб Бошњака, повријеђене одредбе Устава РС о заступљености конститутивних народа на изабраним функцијама, јер је искључивањем Бошњака са свих шест функција извршена дискриминација бошњачког народа.

Народна скупштина РС изабрала је на сједници одржаној 29. децембра прошле године Владу и премијера Александра Џомбића.

Клуб Бошњака уложио је приговор о повреди виталног националног интереса при избору Владе и премијера, да би на сједници Вијећа народа 10. јануара повукао дио приговора који се односи на састав Владе.                /крај/нн/да                                        


 

 
АМБАСАДА У КАИРУ ТРАЖИ ЕВАКУАЦИЈУ ДРЖАВЉАНА БиХ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 31 januar 2011 08:12

САРАЈЕВО/КАИРО, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Амбасадор БиХ у Египту Слободан Шоја потврдио је да су сви грађани БиХ који се налазе у Египту добро и безбједни, али да је, након свакодневних контаката са њима, одлучено да Министарству иностраних послова (МИП) БиХ прослиједе приједлог за евакуацију.

"Сви грађани БиХ који су у Египту су добро и безбједни су, али су у великом страху и изразили су жељу да се врате у БиХ. С обзиром на захтјев наших грађана, упутили смо допис МИП-у и поступићемо у складу са њиховим одговором", рекао је Шоја за "Независне новине".

Он је нагласио да постоји више могућности за евакуацију, те да без обзира на уличне нереде и све чешће насиље не би требало да буде проблема да грађани БиХ буду евакуисани.

"Можемо видјети са замљама из окружења да организујемо заједничку евакуацију, а могуће је то учинити и у сарадњи са турском Амбасадом у Каиру, посебно што постоје летови из Истамбула до Сарајева. Који ће то начин бити, знаћемо када добијемо одговоре из МИП-а", објаснио је Шоја.

Он је додао да је на сигурном и 25 студената из БиХ који се налазе у Египту, те још двоје држављана БиХ који бораве са њима.

"Овдје има и око 40 грађана из БиХ који ту раде или су у браку са Египћанима, али су се и они обратили Амбасади БиХ са захтјевом за евакуацију. Укратко речено, у Каиру влада неизвјесност и хаос, јер су групе пљачкаша по улицама. Рецимо, зграда у којој се налази Амбасада БиХ има 18 спратова, а ми смо на 11. Станари те зграде ходају са моткама около и бране да ко не упадне у њихове станове", пренио је Шоја дио свакодневице у Каиру ових дана.

Према његовим ријечима, много је малољетника који "праве ред по улицама", а на мети су биле продавнице из којих је изношена роба, али и музеји у којима су непроцјењиве културне вриједности ове афричке земље. "Војска колико-толико одржава ред. МИП Египта, али и остале институције раде. Можемо контактирати с њима и особље Амбасаде БиХ то и чини. У контакту смо и са амбасадама других земља и до сада није било напада на дипломатска представништва", нагласио је Шоја.

Он је навео да су због пљачки и насиља ријетке продавнице које раде, па су већ на помолу несташице хране, бензина и остале робе, а велике су колоне аутомобила испред аеродрома и аутобуских станица, па се саобраћај одвија отежано.

Из МИП-а је препоручено држављанима БиХ, који се по било којем основу налазе у Египту, да се одмах врате или да буду у контакту са Амбасадом БиХ у Каиру. Онима који су намјеравали да путују у Египат из МИП-а препоручују да то до даљег не чине.

Из МИП-а су навели да су у сталном контакту са Амбасадом БиХ у Египту, али осим препоруке о повратку нема детаља у вези са евакуацијом. Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај неће моћи да одлучи о евакуацији, јер борави у посјети Аустралији и Новом Зеланду до 10. фебруара.

Десетине хиљада људи у Египту учествују у протестима захтијевајући оставку предсједника Хоснија Мубарака, који је посјетио Операционални центар египатске армије да би провјерио како се контролише безбједности у земљи.

У сукобима демонстраната, полиције и војске погинуло је најмање 150 људи, а међу њима и радник Амбасаде Азербејџана. Према посљедњим подацима, више од 4 000 лица је повријеђено, а било је најмање 60 силовања у антивладиним протестима који шести дан потресају Египат.

 

 

 
ДАНАС ОДЛУКА О ИЗБОРУ ПРЕМИЈЕРА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 31 januar 2011 08:11


БАЊАЛУКА, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске (РС) требало би данас да разматра да ли је избором Александра Џомбића за предсједника Владе РС повријеђен витални интерес Бошњака.

Вијеће ће размотрити и захтјев Клуба Бошњака у Вијећу народа РС да присуствују јавној расправи у предмету за утврђивање постојања виталног националног интереса код избора предсједника Владе Српске, саопштено је из ове институције.

Уставни суд РС данас ће одлучивати о више приједлога и иницијатива за покретање поступка за оцјењивање уставности закона и уставности и законитости других прописа и општих правних аката.

Изјаве за медије предвиђене су за 11.30 часова у просторијама Уставног суда РС.

Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда РС прихватило је 19. јануара захтјев Клуба Бошњака за утврђивање повреде виталног интереса бошњачког народа приликом избора предсједника Владе, а коначну одлуку о том питању Суд би требало да донесе сутра.

Клуб делегата бошњачког народа сматра да је одлуком о избору предсједника Владе повријеђен витални интерес Бошњака, јер је онемогућено њихово право да буду адекватно заступљени у законодавним, извршним и правосудним органима власти и у процесу доношења одлука.

Тиме су, како наводи Клуб Бошњака, повријеђене одредбе Устава РС о заступљености конститутивних народа на изабраним функцијама, јер је искључивањем Бошњака са свих шест функција извршена дискриминација бошњачког народа.

Народна скупштина РС изабрала је на сједници 29. децембра прошле године Владу и премијера Александра Џомбића. Клуб Бошњака уложио је приговор о повреди виталног националног интереса при избору владе и премијера, да би на сједници Вијећа народа 10. јануара повукао дио приговора који се односи на састав Владе, али је уложио вето на избор премијера. /крај/бон

 

 

 
ЧЛАНОВИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДАНАС У ЗАГРЕБУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 31 januar 2011 08:10

САРАЈЕВО, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић започињу данас дводневну званичну посјету Хрватској.

Према протоколу посјете, за чланове Предсједништва БиХ у 14.00 часова у кабинету хрватског предсједника Иве Јосиповића биће приређен свечани дочек, након чега се очекују званични разговори делегација БиХ и Хрватске.

Јосиповић ће у 20.00 часова у свом кабинету приредити свечану вечеру у част чланова Предсједништва БиХ.

Другог дана посјете предвиђена је посјета чланова Предсједништва БиХ Хрватском сабору, те њихов сусрет са предсједником Сабора Луком Бебићем.

Након тога, предвиђен је сусрет са предсједницом Владе Хрватске Јадранком Косор, те радни ручак који ће Косорова приредити у част Предсједништва БиХ, након чега ће у исту част, предсједник Хрватске организовати вечерњи пријем.

Радмановић би сутра требало да се састане са митрополитом загребачко-љубљанским и цијеле Италије Јованом и да посјети Српско народно вијеће у Загребу, сазнаје Срна.

Савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Ђорђе Латиновић изјавио је раније да је предстојећа посјета чланова Предсједништва БиХ Хрватској важна због тога што је прва званична у протекле четири године, па су се накупиле много тема које би требало да буду ријешене.

Он је навео да ће најбитнија тема посјете бити билатерални односи, а у оквиру тога споразум о двојном држављанству, који стоји дуго неријешен, имовина БиХ у Хрватској и обрнуто, уговор о имовинско-правним односима, као и питање државне границе.

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Предсједништва БиХ, изјавио је раније да је предстојећа посјета Хрватској прилика да се договори динамика за рјешавање отворених питања између двије земље.

Ирена Јеличић, службеник за односе с јавношћу Жељка Комшића, хрватског члана Предсједништва БиХ, изјавила је да Комшић вјерује да ће посјета допринијети унапређењу односа двије државе и бољој сарадњи.        (крај)бе

 

 

 
Санино / УСПЈЕХ ЗАВИСИ ОД ПОЛИТИЧКЕ ВОЉЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 28 januar 2011 16:51

САРАЈЕВО, 28. ЈАНУАРА- Замјеник генералног директора Директората Европске комисије за проширење Стефано Санино окончао је петодневну посјету БиХ током које је оцијенио да БиХ има потенцијал да успије у свему о чему постоји политичка воља, саопштено је данас из Делегације ЕУ у БиХ.

Током посјете Санино је одржао низ конструктивних састанака са представницима власти и предсједницима водећих политичких странака у БиХ о томе како да се покрене процес европских интеграција у БиХ у тренутку када остале земље у региону остварују напредак у овом процесу.

У саопштењу се наводи да је Санино подсјетио да је неопходно потпуно провођење Споразума о стабилизацији и придруживању, усклађивање Устава БиХ са Европском конвенцијом о људским правима те да се што прије успостави државно тијело за координацију помоћи како би се од БиХ добила вјеродостојна апликација за чланство у ЕУ.

Са представницима политичких странака Санино је разговарао о томе како европски програм и процес европских интеграција могу помоћи у формирању власти.

Европска комисија је потврдила да је у потпуности спремна да подржи БиХ на њеном путу ка ЕУ, при чему ће значајна финансијска средства и стручна помоћ бити на располагању новим властима у њиховим напорима да проведу неопходне реформе, истиче се у саопштењу.

У оквиру посјете БиХ Санино је у Сарајеву, Бањалуци и Мостару разговарао са представницима власти БиХ и ентитета, као и са лидерима водећих политичких странака.

 
<< Početak < Prethodna 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Sledeća > Kraj >>

Strana 284 od 295