Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 30 gostiju na mreži


ИСПУЊЕНИ СВИ УСЛОВИ ЗА ОКОНЧАЊЕ СУПЕРВИЗИЈЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 03 februar 2011 12:41
БАЊАЛУКА, 3. ФЕБРУАРА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске (РС) Игор Радојичић и амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан Харченко данас су током састанка у Бањалуци закључили да је рјешавањем снабдијевања електричне енергије испуњен и посљедњи услов за окончање супервизије у Брчко дистрикту.

        Радојичић и Харченко су изразили очекивање да ће Савјет за провођење мира на наредној сједници у марту утврдити да су испуњени сви услови за окончање супервизије у Брчко дистрикту.

        Преостаје рјешавање питања државне имовине, око чега је потребан договор и сагласност страна у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине РС.

        Радојичић је информисао Харченка о завршетку процеса конституисања власти у РС, те својеврсној "правној офанзиви неких бошњачких партија према правосудним институцијама, чији је искључиви циљ пребацивање проблема из Федерације БиХ на РС".

        Саговорници су се сагласили по многим отвореним политичким питањима, те разговарали и о наставцима сарадње институција Руске Федерације и БиХ и РС.
 
ЦВИЈАНОВИЋЕВА, ПРОДАНОВИЋ И ТОПОЛОВИЋ У ВАШИНГТОНУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 03 februar 2011 12:23

 

 БАЊАЛУКА, 3. ФЕБРУАРА - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске (РС) Жељка Цвијановић, на позив америчке администрације, присуствоваће традиционалном молитвеном доручку у Вашингтону, потврђено је Срни у овом министарству.

        Током посјете Вашингтону, у оквиру програма који је организован за госте, Цвијановићева ће имати више билатералних сусрета, као и више састанака са представницима америчког Конгреса и Сената, који су договорени у оквиру њеног боравка у САД.

        Молитвеном доручку, 59-том, присуствоваће и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић.
        
        Продановић је прије одласка на пут рекао Срни да национални молитвени доручак доживљава као један од најзначајнијих и највећих неформалних скупова свјетских лидера, који даје значајан допринос изградњи мира, разумијевања и толеранције међу људима и државама.
        
        Истичући да му је част што поново присуствује овој манифестацији, Продановић је подсјетио да му је ово треће путовање на молитвени доручак у Вашингтон.

        Данашњем молитвеном доручку присуствује и начелник општине Лакташи Милован Тополовић, на позив чланова америчког Конгреса.        У току посјете Вашингтону Тополовић ће се састати са представницима Конгреса и амбасадором БиХ у САД.

        Чланови Конгреса и предсједник САД сваке године састају се са државним функционерима и лидерима, дипломатама и пријатељима из више од 130 земаља да би "дух пријатељства" подијелили кроз молитву и захвалност.

 
ЗАДРЖАВАЊЕ ФИСКАЛНЕ И СОЦИЈАЛНЕ СТАБИЛНОСТИ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 03 februar 2011 09:30

БАЊАЛУКА, 3. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да је ова година можда
једна од најизазовнијих од када је почела економска криза, али да су Економска политика и Буџет Српске конципирани тако да без проблема могу бити измирене плате, пензије, инвалиднине и друге обавезе те сви повјериоци.

Џомбић је истакао да ће приоритети у раду Владе бити задржавање фискалне и социјалне стабилности РС, а потом враћање на позиције какве су биле прије утицаја економске кризе.

Говорећи о дефициту у јавним фондовима, Џомбић је рекао да ће Фонд ПИО бити саниран кроз реформу пензијског система.

"Закон који ћемо усвојити у будућем периоду и повећање стопе доприноса обезбиједиће додатне приходе и Фонду ПИО и Фонду здравства и уз одређене уштеде сматрамо да је то сасвим довољно да се постигне санација Фонда ПИО", рекао је премијер у интервјуу за "Глас Српске".

Џомбић је додао да апелација Уставном суду БиХ коју је поднио Сулејман Тихић у вези са Законом о извршењу буџета и одлуке о усвајању буџета неће успорити планиране активности Владе, нити може нанијети било какву штету јер је ријеч о неоснованом захтјеву који ће сигурно бити одбијен.

Он је најавио да ће бити преиспитан рад свих, па и јавних предузећа, јер постоје проблеми. Као примјер је навео "Жељезнице РС", које су према подацима из 2009. године имале губитак од око 14 милиона из теретног и од око 17 милиона КМ из путничког саобраћаја.

Џомбић је додао да проблема има и у "Шумама РС", јер домаћи дрвопрерађивачи, који запошљавају око 17 000 радника, немају континуитет у снабдијевању обловином и увозе је из Словеније и Хрватске, а неопходно је да имају дугорочне уговоре о снабдијевању како би могли да остваре своје планове.

Говорећи о изградњи аутопута Бањалука - Добој, Џомбић је рекао да је битно да ова дионица буде израђена у будућем четворогодишњем мандату, а исто толико је битно да буду ангажовани домаћи извођачи.

/крај/нб/мђ


 

 
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ФИНАНСИРАЊУ ИПА 2010. PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 februar 2011 16:09
САРАЈЕВО, 2. ФЕБРУАРА  - Државна координаторка за Инструменте предприступне помоћи /ИПА/ Невенка Савић и отправник послова Делегације ЕУ у БиХ Борис Јарошевич потписали су данас у Сарајеву Споразум о финансирању државног пакета ИПА за 2010. годину /први дио/ између БиХ и Европске комисије, у укупном износу од 92.288.099 евра.

        Савић, која је и директорка Дирекције за европске интеграције БиХ, рекла је да се државни пакет за 2010. годину састоји од укупно 16 пројеката, а алокација ИПА средстава извршена је према четири осе Вишегодишњег индикативног планског документа /МИПД/ - политички критеријуми, економски критеријуми, односно антикризни пакет, способност преузимања обавеза за чланство и програми подршке.

        "Износ од 31, 9 милиона евра, односно 34,57 одсто од укупне вриједности државног пакета ИПА 2010, алоциран је за испуњавање политичких критеријума и он обухвата девет пројеката, 45,6 милиона евра, или 49,41 одсто од укупне вриједности, алоцирано је за испуњавање економских критеријума, односно за пакет превазилажење економске кризе, а овдје су укључена два пројекта", појаснила је Савић на конференцији за новинаре.

        Према њеним ријечима, 8,31 милион евра, односно девет одсто ИПА 2010. алоцирано је за способност преузимања обавеза из чланства, а овај дио укључује три пројекта, а 6.478.099 евра, односно 7,02 одсто, намијењено је за програме подршке што се односи на учешће БиХ у програмима заједнице, те на Инструмент подршке припреми пројеката.

        Савић је навела да је од тих шеснаест пројеката, пројекат Обнове и изградње инфраструктуре вода, отпадних вода и чврстог отпада у БиХ, у оквиру антикризног пакета пројекат са највећим износом вриједности од укупно 40 милиона евра ИПА средстава.

        "Сврха пројекта је изградња и реконструкција водоводне и канализационе мреже, реконструкција и изградња погона за третман отпадних вода те проширење постојећих и изградња нових регионалних санитарних депонија. Пројекат би требало да осигура нови инвестициони замах и креирање нових радних мјеста", нагласила је Савић.

        Она је навела да ће се и пројекти из овог пакета ИПА имплементирати у централизованом систему имплементације, што значи да је Делегација ЕУ надлежна за њихову примјену и управљање средствима, те да се улажу напори да БиХ развије своје капацитете за децентрализовани систем имплементације ЕУ помоћи, и тако буде оспособљена за управљање процесом имплементације ЕУ фондова.

        Савић је рекла да потписивање финансијског споразума не значи да примјена пројеката одмах почиње, већ да ће се у складу са процедурама ЕУ и у складу с испуњавањем потребних предуслова вршити постепена примјена пројеката, те да се очекује да ће се овај државни пакет спровести у наредне три до четири године, наравно, поштујући рокове за њихову примјену.

        Отправник послова Делегације ЕУ у БиХ Борис Јарошевич рекао је да је укупан износ од 100 милиона евра, уствари, цјелокупна вриједност средстава који су додијељени БиХ у току прошле године, а на то постоје и неки мањи пројекти, са мањим износима.

        Према његовим ријечима, структура ових пројеката одговара извјештају о напретку БиХ који Европска комисија објављује сваке године, тако да су сви ови пројекти у оквиру ИПА, допринос и помоћ ЕУ БиХ у процесу придруживања.

        "Поменуо бих само двије главне области у којима се реализују неки пројекти, а то су владавина закона и пакет за превладавање економске кризе", истакао је Јарошевич додавши да што се тиче владавине права, која је и приоритет који ЕУ види за земље западног Балкана, три су главна пројекта, а тичу се развоја полицијских снага, борба против корупције, те помоћ за даљи развој судског система.

        Када је ријеч о пакету за превладавање економске кризе, Јарошевич је рекао да је ЕУ прошле године БиХ додијелила 14 милиона евра, а ове године још 50 милиона евра који ће бити уложени у инфраструктурне пројекте.
Poslednje ažurirano sreda, 02 februar 2011 16:11
 
ДОКАЗИ ДА ЈЕ САНАДЕР УЗИМАО ПРОВИЗИЈУ ЗА КРЕДИТЕ ОД ХИПО БАНКЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 februar 2011 16:06
ЗАГРЕБ, 2. ФЕБРУАРА  - Аустријско државно тужилаштво у Клагенфурту посједује доказ да је бивши премијер Хрватске Иво Санадер примао уплате од Хипо банке, па би могао да буде процесуиран због лажног свједочења у којем је одбацио сваку повезаност са том банком и њеним руководиоцима, јавио је аустријски радио.

        Тужилаштво у Клагенфурту има информације да је Санадер током деведесетих година, док је био замјеник тадашњег министра спољних послова Мате Гранића, тражио и примио провизију од Хипо банке за сређивање кредита и то у висини од неколико милиона тадашњих шилинга.

        Према тим информацијама, провизију Санадеру одобрили су руководиоци банке Волфганг Култерер и Гинтер Штридингер.

        Досадашња одбрана њих тројице темељила се на изјави да се они не познају.

        Хрватски медији наводе да се у посљедње вријеме појавило више индиција да су Гранић и Санадер били наводно главни посредници у пословању Хипо банке у Хрватској, што је и предмет занимања истражилаца у Аустрији.

        Санадер је ухапшен по међународној потјерници хрватске полиције 10. децембра прошле године у Аустрији, а током испитивања пред судијом у Салцбургу је рекао да се не осјећа кривим за злоупотребе положаја и овлаштења у случају незаконитог пословања ХЕП-а и Диокија, те удруживање с осталим осумњиченима у извлачењу новца из министарстава и државних фирми преко маркетиншке агенције "Фими медија".
 
БиХ - ЦИК - ПОТВРЂЕНИ РЕЗУЛТАТИ У СЕДАМ ОПШТИНА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 februar 2011 16:03

    САРАЈЕВО, 2. ФЕБРУАРА- Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ потврдила је данас резултате пријевремених избора за начелнике општина Осмаци, Шековићи, Бихаћ, Србац, Сребреник, Доњи Жабар и Вогошћа.

        Портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић изјавила је Срни да ће резултати пријевремених избора за начелника општине Вукосавље бити накнадно утврђени, а затим и потврђени, јер је ЦИК-у БиХ био уложен приговор Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/, који није прихваћен.

        На изборима одржаним 16. јануара у Бихаћу је за начелника изабран Албин Муслић из Социјалдемократске партије БиХ, у Српцу Живко Микулић из СНСД-а, у Доњем Жабару Стево Стевић из СНСД-а, у Сребренику Мехмед Бајректаревић из Странке демократске акције /СДА/, Осмацима Љубо Петровић из Српске демократске странке /СДС/, у Шековићима Момир Ристић из СНСД-а и Вогошћи Един Мајић из СДА.

 
<< Početak < Prethodna 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Sledeća > Kraj >>

Strana 283 od 295