Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 114 gostiju na mreži


СРБИМА ПРИПАДАЈУ ЧЕТИРИ МИНИСТАРСКА МЈЕСТА У САВЈЕТУ МИНИСТАРА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 07 februar 2011 18:24
БЕОГРАД, 7. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Београду да Србима припадају четири министарска мјеста у Савјету министара БиХ, међу којима и мјесто министра иностраних послова.

"Када нас позову и кажу да четири мјеста стоје на располагању Србима, ми из СДС-а и СНСД-а ћемо отићи тамо и укључити се у рад. Других емоција уопште нема", рекао је Додик медијима из РС у Народном позоришту у Београду, гдје му је уручено признање за јачање привредних и културних веза Србије и Републике Српске.

Предсједник РС је истакао да представници Срба не претендују на мјесто предсједавајућег Савјета министара БиХ, али сматрају да им по природи ствари припада мјесто министра иностраних послова, док су за остала мјеста спремни да се договоре.

"Дакле, БиХ коју жели да направи Златко Лагумџија и његова платформа, за нас није атрактивна нити је пожељно мјесто гдје желимо да радимо. Ми не желимо да са Лагумџијом правимо програмску сарадњу, јер је она немогућа", рекао је Додик.

Предсједник Додик је нагласио да је мајоризација било које врсте у БиХ "пропао пројекат" већ посљедњих неколико година, бар што се тиче РС. "Ми имамо своју позицију која се зове позиција Републике Српске", додао је предсједник Додик.

Он је додао да представници из РС не желе да захтјеви Лагумџије за овим или оним изазову код њих било какве емоције или реакције.

"Лагумџијина платформа није на дневном реду, него је на дневном реду формирање Савјета министара. И унапријед морам да кажем да многи од Лагумџијиних приједлога никада неће доћи на дневни ред", рекао је Додик.
/крај/ јн/дк
 
ПЕТИЦИЈА ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ МАЈОРИЗАЦИЈЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 07 februar 2011 10:37


САРАЈЕВО, 7. ФЕБРУАРА (СРНА) - Хрватска удружења проистекла из посљедњег рата у БиХ, заједно са организацијама цивилног друштва, организоваће од 10. до 20. фебруара потписивање петиције под називом "Стоп мајоризацији Хрвата у БиХ".

Петиција ће бити упућена свим чланицама Савјета за провођење мира у БиХ и међународним институцијама.

Предсједник Организационог одбора удружења демобилисаних бораца Никица Томић појаснио је да је намјера да ова петиција буде грађански подстицај за заштиту права хрватског народа.

"Позвали смо политичке партије на јединство. Тражимо да буде проведено оно што је народ рекао. Желимо да на власт дођу они које је народ изабрао, а не они који данас имају један, а сутра други национални предзнак, све како би на тај начин дошли до фотеља", рекао је Томић за "Дневни аваз".

Он је истакао да се не жели да нови устав кроји неко ко на протеклим изборима није добио подршку народа, односно они који се продају и лажно представљају.         "Желимо за столом само људе које је народ изабрао", поручио је Томић.

Предсједница Удружења породица погинулих и несталих припадника Хрватског вијећа одбране Јасна Зломислић сматра да се не може "качити" за коментар предсједника Социјалдемократске партије БиХ Златка Лагумџије да у његовој странци има Хрвата, јер их има и у другим странкама.

Генерални секретар Бискупске конференције Иво Томашевић поновио је оно што, како каже, бискупи одавно упозоравају да "Хрватски народ у БиХ није равноправан".

"Када је ријеч о изборима нешто је накриво насађено. Треба ствари исправљати. Начин на који је држава изнутра уређена није праведан. Само се Хрватима може догодити да не могу бирати свога представника. Ако неко представља народ, онда он мора да буде изабран од тог народа. Исто тако, сигурно је да су Хрвати у таквом положају да не могу сами да изборе своју равноправност", сматра Томашевић. /крај/не/љљ

 

 
СТРАНКЕ ИЗ РС ТРАЖЕ МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БиХ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 05 februar 2011 14:36

БАЊАЛУКА, 5. ФЕБРУАРА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске (РС) Игор Радојичић рекао је да политичке странке из Републике Српске (РС) инсистирају да добију Министарство иностраних послова БиХ, јер је протекле четири године министар Свен Алкалај направио толико штете у свијету, не само Српској него и БиХ.         

"Алкалај је потпуно растргао Министарство иностраних послова, разбио дипломатску мрежу и направио изузетно лоше међуљудске односе у дипломатској мрежи", рекао је Радојичић синоћ за Радио-телевизију РС.

Радојичић најавио је да би њемачка канцеларка Ангела Меркел и предсједник РС Милорад Додик могли разговарати сљедеће седмице, те да РС на тај процес гледа као на још једну серију разговора који могу дати неки резултат, а оно о чему ће се сада разговарати, без икакве завршене форме, јесу питања уставне природе.

"Њемачка дипломатија је озбиљна и систематична и, уколико не буде сагласности домаћих политичких актера могуће је да не буде никаквог приједлога. Сматрам да је вријеме наметања потпуно завршено", рекао је Радојичић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Он је истакао је да је легитимно да странке имају своје политичке платформе, па према томе и СДП, али се не смију наметати другима. "Треба полазити од компромиса, јер ако нема договора онда у земљи имате политичку кризу. Ако се прича о Савјету министара у БиХ, то је опет ствар договора'', рекао је Радојичић.

Радојичић каже да покушај наметања или доминације, било из националистичког угла као код лидера Странке за БиХ Хариса Силајџића или квази-грађанског као код лидера СДП-а БиХ Златка Лагумџије, може само изазвати потресе у БиХ.

"Са осам посланика, колико Лагумџија има у парламенту БиХ, не може се наметнути воља осталим 34 представника оба ентитета и три конститутивна народа", рекао је Радојичић.

Радојичић је истакао да челници у Српској немају ништа против да се формирају двије изборне јединице у ФБиХ. Он сматра да ће то у највећој мјери зависити од бошњачких политичира, а у овом моменту највећи капацитет у парламентима који морају да доносе рјешења имају СДП и СДА.

"Не може се остварити доминација, па чак ни у ФБиХ. Треба прихватити реалност да је БиХ држава са два ентитета и три конститутивна народа који треба да се договрају", рекао је Радојичић.

 

 
РС - ВЛАДА- СМАЊЕЊЕ ТРОШКОВА ДОБАР ПРИМЈЕР СВИМА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 05 februar 2011 14:35

БAЊAЛУКA, 5. ФЕБРУАРА - Одлука Владе Републике Српске (РС) да укине плаћање рачуна за мобилне телефоне и репрезентацију и да ограничи употребу службених аутомобила донијеће знатне уштеде у буџету Српске, а то је и добар примјер како треба да раде и остале институције у БиХ, сматрају економисти и званичници.

Министар просвјете и културе РС Aнтон Касиповић рекао је за "Глас Српске" да министри и сви запослени у Влади треба да дијеле судбину друштва у цјелини и да се смањује свака могућа привилегија која је постојала.

Професор Економског факултета у Бањалуци Вујо Вукмирица рекао је да одлука Владе РС представља позитиван примјер да се може штедјети и да ће наићи на добар пријем код грађана. ''Ова одлука треба да буде примјер како треба да се ради у многим областима'', истакао је Вукмирица.

Влада РС донијела је мјере штедње иако су трошкови у институцијама Српске много мањи у поређењу са институцијама БиХ, које још не најављују смањење трошкова.

Према подацима Главне службе за ревизију јавног сектора РС из 2009. године, трошкови Министарства просвјете и културе за мобилне телефоне износили су 17.706 КМ. Министарство индустрије, енергетике и рударства РС је за комуналне и комуникационе услуге потрошило око 43.000, а породице, омладине и спорта РС нешто више од 37.000 КМ. Министарство за избјеглице и расељена лица РС на мобилне и фиксне телефоне потрошило је 90.796 КМ.

Током 2009. године Министарство здравља је за плаћање рачуна за мобилне телефоне потрошило 24.599, а Министарство рада и борачко-инвалидске заштите 13.841 КМ. У ревизорском извјештају за Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РС за 2009. годину наводи се да је рјешењем министра од 9. августа 2007. године ограничена висина трошкова рачуна за мобилне телефоне, па су 2009. године за то издвојене 16.303 КМ.

У извјештају Министарства финансија и трезора БиХ наводи се да су за телефонске и поштанске услуге у првих девет мјесеци прошле године институције БиХ потрошиле 7,8 милиона КМ. Највише су потрошили Управа за индиректно опорезивање - 1,83 милиона и Министарство иностраних послова БиХ - 1,18 милиона КМ

Poslednje ažurirano nedelja, 06 februar 2011 13:08
 
ДОДИК НЕ ВЈЕРУЈЕ ДА ЋЕ ВЛАСТ У БиХ БИТИ ФОРМИРАНА ДО КРАЈА ФЕБРУАРА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 04 februar 2011 17:56
БЕОГРАД, 4. ФЕБРУАРА (СРНА) - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Београду да не вјерује да ће до краја фебруара бити формирана власт на нивоу БиХ.

Он је нагласио да је позиција Републике Српске јасно дефинисана Дејтоном и да Српској припада један број министарских мјеста.

"Треба да нам припадну четири министарска мјеста. Тражимо Министарство иностраних послова, а о осталом можемо да се договоримо", рекао је Додик новинарима Срне и Радио-телевизије РС.

Он је навео да "ствар треба поједноставити" ако се жели постићи договор, односно завршити конституисање власти, а онда на дневни ред могу да се стављају различита питања.

Додик је додао да Српска нема посебан интерес да се залаже за неке ствари које се потенцирају из Сарајева. "То није наш дневни ред и сигурно нећемо ићи дневним редом који предлаже СДП у погледу неких реформи и других питања", рекао је Додик.

Он је навео да је СНСД заједно са СДС-ом, као и још неким политичким партијама из РС, спреман да уђе у структуре власти на нивоу БиХ.

"Овај пут показујемо потпуно јединство у настојању да узмемо оно што нама припада и да заједно покушамо да градимо рјешења која су могућа, а не да се унапријед, прије формирања власти, преузме обавеза било чега", рекао је Додик.

Он је рекао да је једина обавеза партија из РС Дејтон и Српска, а не БиХ у смислу како то желе да наметну из Сарајева.

"Наша обавеза, што се тиче БиХ, је искључиво у дејтонском капацитету и ништа више", рекао је Додик који је у Београду са премијером РС Александром Џомбићем присуствовао прослави 20 година постојања компаније "Делта".
 
У ПЛАНУ ИЗРАДА НОВОГ ЗАКОНА О ТУРИЗМУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 04 februar 2011 16:16
САРАЈЕВО, 4. ФЕБРУАРА - Министар трговине и туризма Републике Српске (РС) Горана Златковић рекла је да ово министарство планира да у овој години изради нове законе о туризму и о боравишној такси.

"Новим законом о туризму на системски начин биће ријешено питање финансирања туристичких организација за реализацију промотивних активности, те уведене новине у систему рада и унутрашњој организацији туристичких организација", рекла је Златковићева.

У области угоститељства планирано је доношење уредбе о критеријумима за одређивање радног времена у угоститељским објектима којом ће бити унифицирани услови рада у прописаном, продуженом или скраћеном радном времену свих угоститељских објеката на подручју РС, преноси портал "е-Капија".

Планирано је и доношење подзаконских аката којим ће, у складу са Законом о угоститељству, бити разврстани угоститељски објекти, те прописани општи и минимални услови за пружање угоститељских услуга, те и елементи за категоризацију угоститељских објеката.

У овој години планиран је и рад на измјенама и допунама Закона о трговини и Закона о заштити потрошача, Нацрту Закона о оглашавању, те измјенама и допунама Правилника о облику и начину вођења трговачке књиге.

Министарство има у плану и доношење уредби о одређивању фиксне цијене, о одређивању највише цијене, о одређивању најниже цијене, о начину формирања цијена и уредбе о враћању цијена на претходни ниво.

Приоритет Министарства је и брендирање производа и едукација јавности о значају заштите права потрошача.

Прве смјернице рада Златковићеве на челу Министарства трговине и туризма налазе се су Програму рада Владе за првих 100 дана ове године, што обухвата доношење одређених законских аката, подзаконских аката (правилници), одлука и уредби.       
 
<< Početak < Prethodna 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Sledeća > Kraj >>

Strana 282 od 295