Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 69 gostiju na mreži


DOGOVOR SA EŠTONOVOM JE POLITIČKI DOBITAK ZA SRPSKU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 24 maj 2011 10:36

  BANjALUKA, 24. MAJA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je dolazak visokog predstavnika EU Ketrin Ešton u Banjaluku i dogovor o referendumu pažljivo planirana politička strategija i dobitak za RS.

        Dodik je napomenuo da je najava referenduma u RS uspjela da skrene pažnju EU i važnih političkih faktora na neka veoma bitna politička pitanja u BiH, ističući da je Eštonova veoma značajna ličnost u EU i da je njen dolazak u Banjaluku politički veoma važan.

        Prema njegovim riječima, referendum nije neophodan, jer je RS dobila šansu za dijalog i može da dobije ono što je tražila.

        "Naša odluka o referendumu bila je veoma pažljivo planirana i mi smo Ketrin Ešton doveli u Banjaluku u skladu sa standardima EU. To je jedan jako veliki uspjeh, jer su prihvaćene naše četiri tačke i veoma je relevantno to što će komesar za proširenje EU Štefan File biti na čelu komisije koja će biti formirana", rekao je Dodik za "Pres".

        Predsjednik Srpske ocijenio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nije očekivao ovaj dogovor sa Eštonovom i da je bio je potupno zatečen ovim događajem.

        "Incko je došao veoma ostrašćen iz Amerike, s namjerom da pokaže mišiće, ali, sada je sve palo u vodu i na kraju je ostao `kao prazan balon`", dodao je Dodik.

        Na pitanje kakva je njegova vizija razvoja Srpske, Dodik je rekao da je to što samostalnija Srpska u okvirima EU i Dejtonskog sporazuma, koji RS poštuje.

        Eštonova i Dodik su početkom maja postigli dogovor o reformi pravosuđa BiH.        Narodna skupština RS u aprilu je donijela odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj na kojoj su građani trebali da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, nakon čega je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko najavio je će poništiti odluku o referendumu ukoliko to ne učini parlament Srpske. /kraj/dć/mđ

 
Selman / SRPSKA SPREMNA DA PRIMIJENI SVE EVROPSKE STANDARDE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 24 maj 2011 10:33

  BANjALUKA, 24. MAJA /SRNA/ - Republika Srpska /RS/ u potpunosti je spremna da u reformi javne uprave primijeni sve evropske standarde i principe koji su već uokvireni u upravama zemalja članica EU, izjavio je danas ministar pravde RS Džerard Selman.

        Otvarajući konferenciju o temi "Modernizacija upravljanja državnom upravom u RS iz perspektive EU" u Banjaluci, Selman je rekao da očekuje da će konferencija imati uspješan rad i da će njeni zaključci biti u cilju daljeg jačanja profesionalne i efikasne državne uprave i pozicija određenih nadležnih ministarstava i Vlade RS u razvoju RS i ispunjavanju svih evropskih ciljeva i standarda koji se stavljaju pred RS i BiH.

        Selman je istakao da je poseban pečat ovoj reformi Vlada RS dala 2008. godine donošenjem određenog seta zakona koji regulišu ovu oblast, a na osnovu kojih je iskazala svoj zahtjev i želju da ima izuzetno profesionalnu i efikasnu državnu upravu.

        On je napomenuo da je državna uprava ono na što Vlada RS kao izvršni organ treba u potpunosti da se osloni kako bi nesmetano provodila svoje reformske ciljeve, odnosno strategije koje se rade u okviru ministarstava.

        "Ovo pitanje svakako Vlada RS je prepoznala još 2003. godine i u potpunosti je učestvovala u reformi javne uprave i u svim njenim fazama za koje je bilo neophodno da kao izvršni organ da punu podršku", zaključio je Selman.

        Agencija za državnu upravu RS u saradnji sa organizacijom SIGMA iz Pariza organizuje konferenciju o temi "Modernizacija upravljanja državnom upravom u RS iz perspektive EU".

        U radu konferencije učestvuju domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti upravljanja ljudskim resursima i reforme javne uprave./kraj/ms/mir//foto/

 
BOSIĆ UPUTIO PISMO RADMANOVIĆU I ŠPIRIĆU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 24 maj 2011 10:31

 BANjALUKA, 24. MAJA /SRNA/ - Predsjednik SDS-a Mladen Bosić zamolio je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikolu Špirića da iskoristite svoj autoritet kako bi se, uz pomoć domaćih i međunarodnih institucija, što prije vratila ugrožena ljudska prava i slobode građanima Republike Srpske i BiH koji su posljednjih deset godina sankcionisani nezakonitim i neustavnim odlukama visokih predstavnika.

        "Uprkos našim stalnim apelima, ali i zahtjevima i upozorenjima drugih domaćih institucija, stručne javnosti, pa i upozorenja Venecijanske komisije, da OHR prestane da preuzimanja sudske nadležnosti u zemlji, čime se ozbiljno ugrožavaju ljudska prava pojedinaca zagarantovana Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama, čiji prag ne smije preći ni sam visoki predstavnik, ovo pitanje sve do sada nije ozbiljno uzeto u razmatranje", nevedeno je u pismu koje je Bosić uputio Radmanoviću i Špiriću.

        Bosić u pismu traži od Radmanovića i Špirića da, koristeći svoja ovlaštenja i mogućnosti, o ovome obavijeste relevantne međunarodne faktore u UN i Evropskoj uniji pod čijim mandatom i ovlašćenjima djeluje visoki predstavnik i njegova kancelarija.

        Bosić navodi da su SDS i on lično u više navrata tražili od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i njegovih prethodnika da prestanu sankcije i političke i druge zabrane prema velikom broju građana RS koje su nametali visoki predstavnici u BiH tokom posljednjih deset godina.

        "Različite forme sankcija, političkih zabrana i kazni, nestandardne, a neke i potpuno nepoznate u našem ustavno-pravnom sistemu, vremenski neograničene, donesene bez bilo kakvog sudskog postupka, prava na odbranu i prava na žalbu i pravni lijek, primijenjene su u najdrastičnijem i najokrutnijem obliku, posebno u vrijeme visokog predstavnika Pedija Ešdauna, na više od stotinu pojedinaca u RS tokom 2003, 2004. i 2005. godine", naveo je Bosić u pismu.

 
TEČE 70 DANA ZA IZBOR SAVJETA MINISTARA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 23 maj 2011 11:21

   SARAJEVO, 23. MAJA (SRNA) - Procedura za izbor kompletnog Savjeta ministara BiH mora biti završena u roku od 70 dana od konstituisanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao je danas za Srnu sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Aljoša Čampara.

Konstituisanje Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH završeno je u petak, 20. maja, izborom tročlanog Kolegijuma i Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, kada su počeli teći rokovi za izbor predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara.

Prema Čamparinim riječima, od petka je počeo teći rok od 15 dana u kojem je Predsjedništvo BiH dužno predložiti predsjedavajućeg Savjeta ministara.

"Ime koje se dogovori u Predsjedništvu dostavlja se Centralnoj izbornoj komisiji, nakon čega je kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara, u skladu sa zakonom, dužan ispuniti izjavu koju potpisuje CIK", objasnio je Čampara, dodavši da potom Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa) provodi provjeru kandidata za predsjedavajućeg.

Po završetku ovih provjera Predsjedništvo dostavlja Predstavničkom domu, odnosno njegovoj Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara, ime kandidata za predsjedavajućeg, zajedno sa kompletnom dokumentacijom dobijenom od CIK-a i Sipe.

        "Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara daje Predstavničkom domu preporuku za izbor predsjedavajućeg", rekao je Čampara precizirajući da kompletna procedura za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara u Predstavničkom domu mora biti završena za 20 dana, a ministara u roku od 30 dana.

        Čampara je naglasio da procedura izbora kompletnog Savjeta ministara mora biti završena u roku od 70 dana od konstituisanja Predstavničkog doma.

        Uporedo sa rokovima za izbor Savjeta ministara teku i rokovi za formiranje radnih tijela Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

        Rok za formiranje klubova poslanika je sedam dana, 14 dana za stalne komisije Predstavničkog doma, a potom će biti potrebno izabrati članove u zajedničke komisije, u kojima svoje predstavnike ima i Dom naroda, koji još nije konstituisan, te u delegacije Parlamentarne skupštine BiH u međunarodnim organizacijama.   

 
LAJČAK: DODIK POSTIGAO DOBAR DOGOVOR SA EŠTONOVOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 20 maj 2011 16:15

GRAČANICA, 20. MAJA /SRNA/ - Izvršni direktor za zapadni Balkan u Službi za spoljne poslove EU Miroslav Lajčak smatra da je predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik postigao dobar dogovor sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

        "To je dogovor dobar za sve. Tu niko ništa ne gubi. Svi njime dobijaju i sada jedino što lično očekujem je da dogovor ispoštuju svi oni na koje se odnosi", rekao je Lajčak Srni tokom posjete Gračanici.

        On je istakao da je dobro što je dogovor postignut, jer se samo dogovorom mogu rješavati sporna pitanja u BiH.
        
        "Pretpostavljam da su svi uvidjeli da EU ima adekvatan način i adekvatne instrumente da rješava probleme sa kojima se suočava BiH", zaključio je Lajčak.

        Lajčak je danas sa predsjednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom i komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom posjetio Kosovo, gdje se sastao sa premijerom privremene kosovske Vlade Hašimom Tačijem i posjetio novoformiranu opštinu Gračanica, sa većinskim srpskim stanovništvom.

         Dodik i Ešton postigli su 13. maja u Banjaluci dogovor o otvaranju strukturalnog dijaloga o pitanjima rada i funkcionisanja pravosuđa u BiH. Eštonova je najavila da će EU formirati komisiju koja će analizirati ra­d pravosudnih institucija BiH, na čijem čelu će biti Štefan File, a koja će na kraju svog rada dati preporuke za rješavanje nedostataka u pravosudnom sistemu BiH. Nakon razgovora sa visokim zvaničnikom Unije, Dodik je rekao da referendum za sada nije neophodan i da Srpska i njene institucije mogu biti sigurne da je EU na najvišem nivou spremna da se angažuje i da otvori strukturalni dijalog o pitanjima rada i funkcionisanja pravosuđa u BiH.

 
IDEJA O PODJELI KOSMETA POSTOJI VEĆ 50 GODINA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 20 maj 2011 16:13

BEOGRAD , 20. MAJA (SRNA) - Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da se ne treba čuditi idejama o podjeli Kosova i Metohije, napominjući da su sve ideje dobro došle, ali da treba naći samo onu koja je primjenjiva i prihvatljiva i za srpsku i za albansku stranu, kao i međunarodne činioce.

        "Ne treba zatvarati oči pred činjenicom da se o Kosovu i Metohiji od šezdesetih godina prošlog veka vodi rasprava u našoj javnosti. Ideja o podeli je stara i sada se začuditi pred takvom idejom ne odgovara stvarnosti", rekao je Tadić, podsjećajući da je tu ideju 1968. godine pominjao i Centralni komitet u tadašnjoj Skupštini Srbije, navodeći da Kosovo nije samo srpsko i albansko pitanje nego i globalno.

        Tadić je istakao da Srbija pitanju Kosova mora da pristupa inovativno i da nudi nova rješenja, i da treba da pronađe međunarodne partnere i prijatelje koji bi stali u odbranu njenih legitimnih interesa na Kosovu, a da te partnere treba da nađe na raznim strana svijeta, među velikim silama.

        On je rekao da je podjela Kosova samo jedno od mogućih rješenja, te podsjetio da se u javnosti pojavio i plan za Kosovo po ugledu na dvije Njemačke koji ne podrazumijeva da Srbija prizna Kosovo, nego da se rješavaju neka tehnička i životna pitanja.

        Tadić je rekao da ne želi u ovom trenutku da kalkuliše i iznosi bilo kakve prognoze povodom dijaloga Beograda i Prištine, navodeći da nijedno rješenje nije realistično dok se ne uđe u novu fazu dijaloga i taj dijalog ne pretvori u pregovore.

        "Za to su potrebne međunarodne okolnosti i tu nije odlučujuća samo želja Srba ili Albanaca, nego čitave međunarodne zajednice" rekao je Tadić.

        On je ponovio da niko iz EU ne postavlja Srbiji uslov da prizna Kosovo, ali da je on potpuno svjestan da će se na Srbiju gledati blagonaklonije ako rješava svoje probleme.

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 240 od 293