Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 69 gostiju na mreži


DODIK : HAPŠENJE MLADIĆA ISPUNJAVANJE DEJTONSKIH OBAVEZA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 26 maj 2011 16:32

BANjALUKA, 26. MAJA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da hapšenje generala Ratka Mladića predstavlja ispunjenje međunarodnih obaveza iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, koje su preuzele sve države u regionu.

        U saopštenju za javnost iz Kabineta predsjednika RS navodi se da se hapšenje Ratka Mladića neće odraziti na mir i stabilnost u RS koja upravo posljednjih dana vodi međunarodnu borbu da svi koji su počinili ratne zločine za te zločine i odgovaraju.

        "Izražavam nadu da će Ratko Mladić imati pravično suđenje, koje garantuju sve konvencvije o ljudskim pravima", rekao je Dodik.

        On je izrazio nadu da će se uskoro pred licem pravde naći i general Atif Dudaković, Naser Orić i ostali visoki politički funkcioneri i generali tzv. Armije BiH, jer bi to značilo da BiH ima šanse da na istini izgradi neophodno povjerenje.

        "Institucije RS nikada nisu stajale, niti će stajati u odbrani bilo koga ko je počinio ratne zločine, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost", poručio je Dodik.                  

 
Guskova / SRPSKA EKONOMSKI I POLITIČKI SNAŽNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 26 maj 2011 09:46


        BANjALUKA, 26. MAJA (SRNA) - Republika Srpska /RS/ pokazala je da je veća od Federacije BiH (FBiH), ali od cijele BiH, zato što se bori za svoja prava i postavlja uslove evropskim organima, smatra član Senata RS Jelena Guskova.

        "Nakon pregovora sa Briselom i dolaska visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton u Banjaluku radi razgovora o referendumu i pravosuđu, Srpska je pokazala da je ekonomski, moralno i politički snažna", ocijenila je za "Fokus" Guskova, koja je i ruski akademik.

         Ona kaže da je Evropa došla da pregovara sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom da bi regulisali pitanja koja smetaju cijeloj RS, dodajući da su se oni (EU) nadali da će za neko vrijeme promjeniti situaciju i uticati na RS da više ne bude entitet.

        Guskova je naglasila da je Dodik izrastao u dobrog političara koji ima strategiju i taktiku da predlaže mirne varijante.

        Govoreći o pregovorima o pitanju pravosuđa, ona je naglasila da političari iz RS imaju mogućnost da se mirnim i pravnim putem bore za interese Srpske.

 
KONSULTACIJE O MANDATARU ZA SVJET MINISTARA BIH 2. I 3. JUNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 25 maj 2011 17:10

SARAJEVO, 25. MAJA /SRNA/ - Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića danas je upućen poziv za 13 stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Paralmentarne skupštine BiH na konsultacije o kandidatu za mandatara novog saziva Savjeta ministara BiH, koje bi trebalo da budu održane 2. i 3. juna.

        "Previđeno je da prvog dana, u četvrtak, 2. juna, u konsultacijama učestvuje sedam stranka i to: Stranka za bolju budućnost BiH, Partija demokratskog progresa, Hrvatska stranka prava, Demokratska narodna zajednica, Demokratski narodni savez, Narodna stranka `Radom za boljitak` i, kao posljednji, Savez nezavisnih socijaldemokrata", potvrdio je Srni Radmanovićev savjetnik Đorđe Latinović.

        Drugog dana u petak, 3. juna, konsultacije će početi sa Hrvatskom demokratskom zajednicom /HDZ/ 1990, a slijede Srpska demokratska stranka, HDZ BiH, Stranka demokratske akcije, Stranka za BiH i Socijaldemokratska partija BiH.

        Latinović je objasnio da do konsultacija nije moglo doći ranije zbog nemogućnosti da budu usklađene obaveze članova Predsjedništva BiH i drugih učesnika u ovom procesu.

        "Ovo može da znači na određeni način probijanje termina, ali nije toliko strašno s obzirom koliko već kasnimo u ovom procesu", istakao je on.

        Latinović je naveo da će nakon konsultacija, Centralnoj izbornoj komisiji BiH i Sipi, na posebno predviđenom formularu, biti dostavljena imena kandidata za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH na provjeru.

        "Svoje mišljenje da li kandidati zadovoljavaju sve zakonske uslove da obavljaju tu funkciju, CIK i Sipa treba da dostave Predsjedništvu BiH najkasnije za sedam dana, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda – izbor mandatara za saziv Savjeta ministara BiH", pojasnio je Latinović.

        Prema njegovim riječima, članovi Predsjedništva BiH glasaju po preferencijalnom sistemu i kandidat sa najviše osvojenih bodova biće dostavljen kao prijedlog Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na potvrđivanje.

 
STRUKTURISANI DIJALOG POČINjE 6. I 7. JUNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 25 maj 2011 11:32

  BANjALUKA, 25. MAJA /SRNA/ - Strukturisani dijalog između BiH i EU u oblasti reforme pravosuđa, kojim će predsjedavati evropski komesar za proširenje Štefan File, počeće u Banjaluci 6. i 7. juna, najavila je danas ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske /RS/ Željka Cvijanović.

        Ona je dodala da je za taj sastanak već utvrđen dnevni red koji će se kretati u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno njegovom članu koji definiše pitanja vezana za pravosuđe.

        Cvijanovićeva je navela da će se na dnevnom redu, između ostalog, naći i nadležnosti pravosudnih institucija, kordinacija tih nadležnosti i pravni okvir za njihovo funkcionisanje.

        "Jedna od važnih tema jeste saradnja u oblasti krivičnih i građanskih predmeta i to na regionalnom i međunarodnom nivou, kao i druga pitanja vezana za funkcionisanje pravosudnog sistema", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

        Prema njenim riječima, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS do sada je uradilo sve aktivnosti koje su bile potrebne da se identifikuje evropsko zakonodavstvo.

        "To znači da smo mi identifikovali sve ono što je vezano za funkcionisanje u oblasti pravde i pravosuđa prema osnivačkim i revizionim ugovorima EU, dakle prema primarnom zakonodavstvu. Takođe, identifikovali smo sva pitanja koja su regulisana u okviru sekundarnog zakonodavstva, gdje smo se prvenstveno bavili direktivama", naglasila je Cvijanović.

        Ona je dodala da su, takođe, izdvojene oblasti vezane za pravosuđe i koji proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a identifikovane su sve obaveze u vezi sa sugestijama ili prioritetim uspostavljenim u okviru dokumenta "Evropsko partnerstvo".

        "Prošli smo i kroz neke primjere evropske prakse, te vidjeli i identifikovali na koji je način u decentralizovanim državama uređen pravosudni sistem i na koji način je uspostavljena korelacija obaveza između tih sistema i EU", dodala je Cvijanovićeva.

        Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i predsjednik RS Milorad Dodik su 13. maja postigli dogovor o početku strukturalnog dijaloga o problemu pravosuđa BiH, a za uzvrat da skupština Srpske revidira odluku o referendumu.

        Narodna skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj na kojem bi građani trebali da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, nakon čega je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko najavio da će poništiti odluku o referendumu ukoliko to ne učini parlament Srpske./kraj/nb/mđ

 
DODIK: POSTIĆI KOMPROMIS U PREDSJEDNIŠTVU BiH O SAVJETU MINISTARA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 24 maj 2011 16:48

BANjALUKA, 24. MAJA /SRNA/ - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je u Predsjedništvu BiH potrebno
postići kompromis kada je riječ o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

        "Bilo kakvo preglasavanje člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića u vezi sa predlaganjem predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH biće odbijeno", rekao je novinarima Dodik.

        On je istakao da SNSD ostaje pri ranijim stavovima o formiranju Savjeta ministara BiH, te da ne postoji mogućnost da SNSD formira vlast na nivou BiH bez SDS-a.

        Predsjedništvo BiH trebalo bi u narednih 15 dana da predloži kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

 
DAČIĆ: BEOGRAD POLAKO GUBI KOSOVO PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 24 maj 2011 16:46

BEOGRAD, 24. MAJA (SRNA) - Srbija polako gubi Kosovo i Metohiju i trebalo bi što prije nešto da preuzme dok još nije kasno, izjavio je srpski ministar policije Ivica Dačić.

        "Iz dana u dan se nalazimo u nepovoljnijem položaju. Ispostavilo se da je Rezolucija 1244 - prevara. Dok smo mi poštovali Ustav i međunarodno pravo, neke zemlje međunarodne zajednice su iza leđa Srbije priznale nezavisnost Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

        Dačić, koji je učestvovao na okruglom stolu u vezi sa kandidaturom Srbije za članstvo u EU, istakao je da možda njegov prijedlog za razgraničenje terotorija na kojima žive Srbi i Albanci na Kosovu možda nije najbolji i da je svjestan da sadašnji Ustav ne dozvoljava takvo rješenje.

        On je ocijenio da je u interesu srpskog i albanskog naroda da dođe do razgraničenja i mirnog života jednih pored drugih, ali da ne vjeruje da će Albanci taj predlog prihvatiti.

        "Zašto bi, ako mogu da uzmu celo Kosovo? Ali, sa druge strane, dokle će međunarodna zajednica da govori da taj predlog nije dobar, jer ga Albanci ne prihvataju. Međunarodna zajednica želi mir, a ne stavljanje stvari pod tepih", dodao je Dačić.

        On je naveo da nije dovoljno reći "pridržavamo se Ustava", podržati neki patriotski skup i guslarsko veče i biti uvjeren da je time riješeno pitanje Kosova, jer se tako Kosovo može sačuvati "samo u pjesmama".a

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 239 od 293