Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 69 gostiju na mreži


ĐOKIĆ: VLADA ĆE DOKAZIVATI OBIM ZLOČINA NAD SRBIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 17:08

GRADIŠKA, 27. MAJA (SRNA) - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske (RS) Petar Đokić izjavio je danas da se međunarodna politika opredijelila da većinu nedjela počinjenih u minulom ratu pripiše srpskom narodu, negirajući istovremeno teške zločine počinjene upravo nad Srbima.

        "Međunarodna zajednica jednostavno bježi od činjenica da su stravični zločini činjeni i nad srpskim narodom. Mi u Vladi RS se nećemo miriti sa time, dokazivaćemo obim zločina i nad nama", rekao je ministar Đokić u Gradišci.

        Đokić kaže da vlasti RS traže i od drugih, prije svega Srbije, da prenose potpunu istinu u svijet.

        "Srbija to u ovom trenutku čini manje nego što može i time smo razočarani", rekao je ministar Đokić.

 
SENAT RS:REFERENDUM ZA SADA NEPOTREBAN PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 17:03

BANjALUKA , 27. MAJA (SRNA) - Senat Republike Srpske /RS/ zaključio je da, za sada, nije potrebno organizovati referendum u Srpskoj nakon dogovora predsjednika RS Milorada Dodik i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

         Senat je Dodiku predložio zaključak da Srpska "za sada" odustane od referenduma, jer je potrebno sačekati rezultate strukturalnog dijaloga BiH i EU o reformi pravosuđa.

        "Ako rezultati strukturalnog dijaloga budu povoljni, onda nema potrebe za sprovođenje referenduma", rekao je senator Miroslav Mikeš novinarima poslije sjednice Senata.

        Prema njegovim rječima, predloženo je da Narodna skupština konstatuje da je stanje u pravosuđu u BiH neodrživo, kao i to da je referendum principijelno pravo kao najviši oblik izražavanja građana.

        Senator Mikeš izjavio je da je dogovorom Dodika i Eštonove postignut politički i pravni cilj da se problem pravosuđa u BiH podigne na nivo EU.

        Mikeš je naglasio da je nakon tog razgovora EU shvatila da postoji problem u radu pravosuđa u BiH, za šta Srpska ima argumente.        On je izrazio nadu da će se nakon pregovora o reformi pravosuđa stanje u Tužilaštvu i Sudu BiH biti bolje.

        Senator Aleksa Buha rekao je da ovim zaključcima referendum kao najviša demokratska institucija nije doveden u pitanje, ali da je potrebno sačekati rezultate najavljenih strukturalnih razgovora o reformi pravosuđa.

        On je istakao da će biti referenduma ako ti rezultati ne budu onakvi kako je obećala Eštononova.

 
SASTANAK PREDSTAVNIKA SREDNjE I ISTOČNE EVROPE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 09:29

 VARŠAVA, 27. MAJA (SRNA) - U Varšavi se danas održava samit 20 predstavnika država srednje i istočne Evrope na kome će učestvovati i američki predsjednik Barak Obama.

        Na poziv predsjednika Poljske Bronislava Komorovskog, lideri ovih država učestvovaće na sastanku "Putevi ka demokratiji: razmjena iskustava demokratskih promjena".

        "Poljska i cio region predstavljaju arhivu važnih odluka, donesenih prije 20 godina, čiji su konkretni rezultati danas vidljivi. Arapske države treba da se inspirišu našim uspjesima i da uče na našim greškama", nedavno je izjavio poljski ministar inostranih poslova Radoslav Sikorski.

        Prvi susret predsjednika srednje Evrope, tada samo Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije, Austrije i Njemačke, organizovao je tadašnji češki predsjednik Vaclav Havel 1994. godine u mjestu Litomišl.

        Postepeno se taj Havelov forum za ozbiljne teme i regionalne izazove, ali u neformalnoj atmosferi proširio na sadašnje 22 države.

        Varšva, koja 1. jula preuzima predsjedavanje EU, pridružila se NATO 1999. godine, a EU 2004.

 
SRBIJI POTREBAN DATUM ZA PREGOVORE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 07:47

BEOGRAD, 27. MAJA (SRNA) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija treba da bude ambiciozna i da joj je, osim kandidature, potreban i datum za pregovore za članstvo u EU.

        Tadić je sinoć poslije sastanka sa šefom evropske diplomatije Ketrin Ešton rekao da će dobijanje statusa kandidata i datuma za pregovore biti ogromno postignuće za Srbiju, ali i čitav region, naglasivši da ne treba praviti veliku pauzu u evropskim integracijama između Hrvatske, Srbije i Crne Gore i ostalih država regiona.

        On je istakao da je Srbija potpuno odlučna da do kraja ispuni sve reforme u procesu evropskih integracija koje su ponekad bolne, te da je današnjim hapšenjem generala Ratka Mladića ispunjen jedan od tih reformskih procesa.

        "Ovo je dokaz da je Srbija pravna država i da je vladavina prava jedan od temeljnih principa u provođenju reformi koje će biti nastavljene", dodao je Tadić i ukazao na važnost dijaloga o Kosovu.

        Od toga procesa, kaže, očekuju se rezulata i Srbija nema nijedan razlog da ga blokira nego ima interes da što prije pronađe rješenje za Kosovo i Metohiju.

        Kosovski problem je hornični problem i konflikt koji na prostoru jugoistočne Evrope postoji još iz vremena bivše Jugoslavije, napomenuo je predsjednik Srbije i dodao da je duboko uvjeren da zapadni Balkan ne može biti integrisan u EU, ako ne riješi svoje unutrašnje konflikte.

        "Sprovođenje reformi jedan je od najdubljih interesa za građane Srbije jer se samo tako mogu očekivati investicije i povećanje standarda", ocijenio je Tadić.

        Ketrin Ešton je čestitala na hapšenju generala Mladića, navodeći da je to najvažniji dan za Srbiju.

        Eštonova je naglasila da je došla u Beograd da razgovara o budućnosti Srbije u EU i dodala da EU vjeruje da će Srbija imati veliku korist od ovog članstva, kao i da će korist imati i sama Unija.

        Ona je navela da je EU moderator u dijalogu Beograda i Prištine i da vjeruje da je u praktičnom smislu moguće ostvariti bolji život ljudi na Kosovu.

        Eštonova nije odgovorila na pitanje da li će Srbija do kraja godine dobiti status kandidata za članstvo, navodeći da je hapšenje Mladića važan elemenat kojim je svježa energija udahnuta u čitav proces i da je ovo politički važan dan, ali da predstoji da se još radi na tehničkim pitanjima.

        Ona nije direktno odgovorila i na pitanje u kojim granicama EU vidi Srbiju - sa ili bez Kosova, pojasnivši da je Brisel siguran da je budućnost i Srbije i Kosova u EU i da je potrebno razvijati prkatični dijalog, a neka pitanja će biti predmet daljih razgovora. /kraj/vš/mb

 
BiH - EUSR / PETER SORENSEN - PRVI SPECIJALNI PREDSTAVNIK PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 07:42

 BRISEL, 27. MAJA (SRNA) - Danac Peter Sorensen (44) biće prvi šef delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, saznaje Srna.

        EU bi, očekuje se u evropskim diplomatskim krugovima, trebalo da danas zvanično objavi ovo imenovanje.

        Sorensen je aktuelni šef delegacije EU u Makedoniji, i prema evropskim izvorima, prekinuće mandat da bi došao u BiH.

        Ketrin Ešton, evropski visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost, odlučila se za Sorensena nakon višemjesečne potrage za ličnosti koja bi obavljala funkciju koja se smatra izuzetno važnom, javlja dopisnik Srne iz Brisela.
        
        Ešton je već uoči posjete Banjaluci i Sarajevu, odlučila da prvi šef delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU bude Sorensen. Pred drugim kandidatima prevagu je odnijelo njegovo detaljno poznavanje regiona.

        Danski diplomata koji je dugogodišnji briselski kadar za bivšu Jugoslaviju, služio je u mnogim bivšim jugoslovenskim zemljama.

        Bio je lični predstavnik ranije visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Havijera Solane, od 2006. do 2009.

        Od 2002. do 2006. bio je funkcioner UNMIK-a i direktor evropske kancelarije na Kosovu. Od 2000. do 2002. bio je specijalni savjetnik Solane za Kosovo. Tokom 2000. godine bio je specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Balkan (kraj)ib

 
Srbija - Mladić - saslušanje / DANAS NASTAVAK SASLUŠANjA MLADIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 27 maj 2011 07:41

 BEOGRAD, 27. MAJA /SRNA/ - Saslušanje generala Ratka Mladića danas bi trebalo da bude nastavljeno pred istražnim sudijom Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

        Mladić je sinoć u 19.30 časova izveden pred istražnog sudiju, ali je, prema riječima njegovog advokata Miloša Šaljića, saslušanje prekinuto zbog Mladićevog teškog psihofizičkog stanja.

        Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je novinarima da je kod istražno sudije potvrđen identitet Mladića i da je pod stalnim ljekarskim nadzorom.
        
        Mladić, koga Haški tribunal tereti za genocid i ratne zločine u BiH, uhapšen je u srijedu ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

        Procedura izručenja Tribunalu može da traje do sedam dana. Mladiću će istražni sudija pročitati optužnicu, a nakon toga će posebno odjeljenje Višeg suda doneti odluku da li ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

        Mladić će imati pravo da uloži žalbu, a nakon odluke o žalbi, prijedlog za izručenje biće dostavljen ministarstvu pravde koje donosi konačnu odluku.

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 238 od 293