Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.01.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 60 gostiju na mreži


POKRENUTA PROCEDURA ZA PRUŽANjE POMOĆI FONDACIJI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 01 jun 2011 15:27

 BANjALUKA, 1. JUNA (SRNA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas da je pokrenuta procedura za pružanje pomoći fondaciji za pružanje pravne pomoći osumnjičenima pred Haškim tribunalom.
        
        Džombić je rekao novinarima da će sutra predložiti takvu odluku na sjednici Vlade, izrazivši nadu da će je Vlada usvojiti.

        Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić rekao je ranije danas da će formiranje fondacije za pomoć optuženima pred Haškim tribunalom u Republici Srpskoj biti ubrzano i okončano konkretnim odlukama, a da će zadatak fondacije biti da organizuje odbranu i obezbijedi sve što je optuženima potrebno.

        Ćurguz je juče na mitingu podrške generalu Mladiću na banjalučkom Trgu Krajine predložio Vladi Srpske da odmah rebalansom budžeta odredi finansijska sredstva za potrebe odbrane optuženih za ratne zločine u Hagu - bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića i za optužene pred Sudom BiH.

 
PRIJEDLOG SPORAZUMA O GRADNjI MOSTA PREKO SAVE KOD GRADIŠKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 01 jun 2011 15:16

 SARAJEVO, 1. JUNA (SRNA) - Savjet ministara BiH utvrdio je danas Prijedlog sporazuma sa Vladom Hrvatske o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica i usvojilo Izvještaj o ponovnim pregovorima.

        Ovim sporazumom definisana je saradnja u vezi sa zajedničkom izgradnjom mosta preko rijeke Save na dionici brze ceste Okučani - granica BiH i dionici autoputa Gradiška - granica Hrvatske.
        
        Ministarstvo komunikacija i saobraćaja dostaviće Prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen resorni ministar, saopšteno je iz Savjeta ministara.

        Pitanja koja se odnose na uspostavljanje graničnih prelaza i potrebe granične kontrole ugovorne strane će urediti posebnim sporazumom, a izgradnja graničnih dionica pratiće dinamiku izgradnje mosta i graničnih priključnih dionica.

 
GENERAL U AVIONU NA PUTU ZA HAG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 17:26

BEOGRAD, 31. MAJA /SRNA/ - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović saopštila je da je potpisala nalog za izručenje generala Ratka Mladića Haškom tribunalu i da se on nalazi u avionu na putu za Hag.

        Malovićeva je na vanrednoj konfernciji za novinare u Beogradu saopštila da je donijela odluku da se odobrava izručenje Mladića Tribunalu.

        "Postupak izručenja je započeo", rekla je Malovićeva i dodala da je Mladić izručen na osnovu otpužnice koja ga tereti za najteže zločine protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

        Ona je navela da je Srbija, izručenjem Mladića, ispunila svoju međunarodnu i moralnu obavezu.

        "Dokazali smo da smo ljudi od reči", rekla je Malovićeva, navodeći da će "izvođenje Mladića pred lice pravde biti satisfakcija za žrtve i doprineće pomirenju u regionu".

        Ona je dodala da će biti istraženo i ko je Mladiću pomagao u skrivanju.

        Pripadnici specijalne policije pod jakim mjerama obezbjeđenja sproveli su transport Ratka Mladića na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", odakle je vladinim avionom otputovao za Hag.

        Rješenje o ispunjenosti uslova za izručenje Mladića u petak je donio istražni sudija Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

        Ranije danas Krivično vanpretresno vijeće Odjeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu Mladićevog branioca Miloša Šaljića, te potvrdilo rješenje o ispunjenosti uslova za Mladićevo izručenje Haškom tribunalu, čime je ono postalo pravosnažno.

        Mladić je uhapšen 26. maja u kući njegovog rođaka Branka, u selu Lazarevu kod Zrenjanina, i od tada je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu gdje je čekao ekstradiciju Hagu.

        Izmijenjenom optužnicom haškog tužilaštva, Mladić se umjesto u 15 sada tereti u 11 tačaka, od kojih su dvije za genocid, tereti se za zločin protiv čovječnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH od 1992. do 1995. godine.

        Prva optužba za genocid odnosi se na događaje u prvoj godini rata u BiH od maja 1992. do maja 1993. godine za događaje i zločine u gradovima u istočnoj BiH - Zvornik, Vlasenica, Višegrad, kao i za Bosansku Krajinu - Prijedor i Ključ.

        Druga optužba za genocid odnosi se na jul 1995. godine za zločine počinjene u Srebrenici. Ostale tačke su za zločin protiv čovječnosti, a tiču se Sarajeva i zločina u više opština BiH.

 
PRIJEDLOG ZA STAVLjANjE VAN SNAGE ODLUKE O RASPISIVANjU REFERENDUMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 16:32

BANjALUKA, 31. MAJA (SRNA) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik predložio je danas poslanicima u Narodnoj skupštini RS usvajanje Odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju republičkog referenduma, kao i pratećih akata za njeno izvršenje.

        "Za ovakav prijedlog smo se odlučili imajući u vidu da smo zajednički sa EU ocijenili da referendum za sada nije neophodan", istakao je Dodik u obraćanju poslanicima u parlamentu RS tokom rasprave o Prijedlogu odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju republičkog referenduma.

        Dodik je podsjetio da je zajedničkim stavom potvrđena legalnost i legitimnost rasprave i akata Narodne skupštine, ističući da se današnjom raspravom dodatno jača uloga Narodne skupštine kao mjesta konačnog odlučivanja o svim važnim pitanjima za RS.

        Predsjednik Dodik je napomenuo da je i Senat Republike Srpske na zasjedanju u Banjaluci, koje je održano 27. maja, podržao ove aktivnosti, uz ocjenu da referendum za sada nije neophodan.

        Narodna skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma u RS na kojem bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u parlamentu BiH.

        Poslanici su usvojili set od 29 zaključaka, među kojima i zaključak da se Narodna skupština RS ograđuje od rada Suda i Tužilaštva BiH, kao i da te pravosudne institucije generišu međunacionalnu mržnju i netrepeljivost.

        Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i predsjednik RS Milorad Dodik postigli su 13. maja u Banjaluci dogovor o otvaranju strukturalnog dijaloga o pitanjima rada i funkcionisanja pravosuđa u BiH.

 
BiH - Predsjedništvo - Savjet ministara / STRANKA ZA BiH ODUSTALA OD KONSULTACIJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:37

SARAJEVO, 31. MAJA (SRNA) - Stranka za BiH obavijestila je Predsjedništvo BiH da odustaje od konsultacija o kandidatu za mandatara novog saziva Savjeta ministara BiH koje bi trebalo da budu održane 2. i 3. juna, izjavio je Srni Đorđe Latinović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

        On je podsjetio da je previđeno da u četvrtak, 2. juna, u konsultacijama učestvuje sedam stranka, a prema redosljedu to su Savez za bolju budućnost BiH, PDP, Hrvatska stranka prava, Demokratska narodna zajednica, Demokratski narodni savez, Narodna stranka "Radom za boljitak" i Savez nezavisnih socijaldemokrata.

        Drugog dana, u petak, 3. juna, konsultacije će početi sa HDZ-om 1990, a slijede SDS, HDZ BiH, SDA, te Socijaldemokratska partija BiH.

        Latinović je naveo da će, nakon konsultacija, Centralnoj izbornoj komisiji BiH i Sipi na posebno predviđenom formularu biti dostavljena imena kandidata za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH na provjeru.

        "Oni svoje mišljenje da li kandidati zadovoljavaju sve zakonske uslove da obavljaju tu funkciju treba da dostave Predsjedništvu BiH najkasnije za sedam dana, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbor mandatara za saziv Savjeta ministara BiH", pojasnio je Latinović.

        Prema njegovim riječima, članovi Predsjedništva BiH glasaju po preferencijalnom sistemu i kandidat sa najviše osvojenih bodova biće dostavljen kao prijedlog Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na potvrđivanje.

 
Milovanović / VRS SAČUVALA SRPSKE TERITORIJE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:34

BANjALUKA, 31. MAJA (SRNA) - General Vojske Republike Srpske u penziji Manojlo Milovanović rekao je na mitingu u Banjaluci da je Vojska Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića sačuvala srpski narod i srpske teritorije i da je to bio prvi rat u kome su civilni gubici bili manji od dva odsto.

        "Mladić je 1992. godine u Republici Srpskoj spojio ono što je zakonito i moguće po Zakonu o odbrani i Vojska RS je imala zadatak da zaštiti srpski narod", istakao je general Milovanović na mitingu podrške generalu Mladiću na Trgu Krajine.

        On je naveo da je general Mladić branio srpski narod od Knina do Beograda i istakao da je sada došlo vrijeme da ga "mi branimo" na mitinzima podrške i po sudovima.

        Milovanović je rekao da je Mladić znao kako zaustaviti uništavanje srpskog naroda, jer je u Vojsci RS - posljednjnoj i sedmoj oružanoj sili na prostoru SFRJ raskrstio sa paravojnim formacijama i odbacio ratovanje između partizana i četnika, već su se borci isključivo borili za RS.

        "Mladić je vodio peti rat u 20. vijeku u kojem su učestvovali Srbi i to je prvi rat u kojem Srbi nisu ratovali između sebe, već je stvoreno jedinstvo srpskog naroda na lijevoj obali Drine", istakao je Milovanoć.

        Milovanović je više od 12 000 okupljenih na mitngu podsjetio na generalove poruke koje mu je upućivao tokom rata, a glasile su "čuvaj ljude" i "ne treba nam zemlja bez ljudi".

        General Milovanović je Srbiji poručio "ko neće brata za brata doći će mu tuđin za gospodara".

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 238 od 295