Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 69 gostiju na mreži


BiH - Predsjedništvo - Savjet ministara / STRANKA ZA BiH ODUSTALA OD KONSULTACIJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:37

SARAJEVO, 31. MAJA (SRNA) - Stranka za BiH obavijestila je Predsjedništvo BiH da odustaje od konsultacija o kandidatu za mandatara novog saziva Savjeta ministara BiH koje bi trebalo da budu održane 2. i 3. juna, izjavio je Srni Đorđe Latinović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

        On je podsjetio da je previđeno da u četvrtak, 2. juna, u konsultacijama učestvuje sedam stranka, a prema redosljedu to su Savez za bolju budućnost BiH, PDP, Hrvatska stranka prava, Demokratska narodna zajednica, Demokratski narodni savez, Narodna stranka "Radom za boljitak" i Savez nezavisnih socijaldemokrata.

        Drugog dana, u petak, 3. juna, konsultacije će početi sa HDZ-om 1990, a slijede SDS, HDZ BiH, SDA, te Socijaldemokratska partija BiH.

        Latinović je naveo da će, nakon konsultacija, Centralnoj izbornoj komisiji BiH i Sipi na posebno predviđenom formularu biti dostavljena imena kandidata za mandatara za novi saziv Savjeta ministara BiH na provjeru.

        "Oni svoje mišljenje da li kandidati zadovoljavaju sve zakonske uslove da obavljaju tu funkciju treba da dostave Predsjedništvu BiH najkasnije za sedam dana, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbor mandatara za saziv Savjeta ministara BiH", pojasnio je Latinović.

        Prema njegovim riječima, članovi Predsjedništva BiH glasaju po preferencijalnom sistemu i kandidat sa najviše osvojenih bodova biće dostavljen kao prijedlog Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na potvrđivanje.

 
Milovanović / VRS SAČUVALA SRPSKE TERITORIJE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:34

BANjALUKA, 31. MAJA (SRNA) - General Vojske Republike Srpske u penziji Manojlo Milovanović rekao je na mitingu u Banjaluci da je Vojska Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića sačuvala srpski narod i srpske teritorije i da je to bio prvi rat u kome su civilni gubici bili manji od dva odsto.

        "Mladić je 1992. godine u Republici Srpskoj spojio ono što je zakonito i moguće po Zakonu o odbrani i Vojska RS je imala zadatak da zaštiti srpski narod", istakao je general Milovanović na mitingu podrške generalu Mladiću na Trgu Krajine.

        On je naveo da je general Mladić branio srpski narod od Knina do Beograda i istakao da je sada došlo vrijeme da ga "mi branimo" na mitinzima podrške i po sudovima.

        Milovanović je rekao da je Mladić znao kako zaustaviti uništavanje srpskog naroda, jer je u Vojsci RS - posljednjnoj i sedmoj oružanoj sili na prostoru SFRJ raskrstio sa paravojnim formacijama i odbacio ratovanje između partizana i četnika, već su se borci isključivo borili za RS.

        "Mladić je vodio peti rat u 20. vijeku u kojem su učestvovali Srbi i to je prvi rat u kojem Srbi nisu ratovali između sebe, već je stvoreno jedinstvo srpskog naroda na lijevoj obali Drine", istakao je Milovanoć.

        Milovanović je više od 12 000 okupljenih na mitngu podsjetio na generalove poruke koje mu je upućivao tokom rata, a glasile su "čuvaj ljude" i "ne treba nam zemlja bez ljudi".

        General Milovanović je Srbiji poručio "ko neće brata za brata doći će mu tuđin za gospodara".

 
ĐOKIĆ: PROGLASITI GENERALA MLADIĆA HEROJEM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:34

 BANjALUKA, 31. MAJA (SRNA) - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske (RS) Petar Đokić rekao je da Boračka organizacija RS treba da uputi u dalju proceduru inicijativu koju je sa mitinga podrške generalu Ratku Mladiću uputio predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz, a prema kojoj bi nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske RS bio proglašen herojem Odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

        "Ovo je inicijativa i po dostavljanju biće razmatrana u proceduri", rekao je Đokić novinarima nakon mitinga podrške generalu Mladiću na banjalučkom Trgu Krajine.

        On je naglasio da mitingu prisustvuje kao predstavnik Vlade, politička ličnost, građanin i vojnik Srpske, koji je na ovom skupu zajedno sa građanima koji su došli iz svih krajeva da iskažu protivljenje potpuno pogrešno postavljenoj koncepciji i radu Haškog suda.

        "Tim konceptom se odgovornost za raspad Jugoslavije i posljedice koje su nastupile tim raspadom najvećim dijelom želi prebaciti na srpski narod i na njegovo vojno i političko rukovodstvo", precizirao je Đokić.

        Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz predložio je na današnjem mitingu u Banjaluci da general Ratko Mladić bude proglašen herojem Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske. "Srbi su uvijek branili ono što je njihovo, a tuđe nam nije trebalo", poručio je Ćurguz pred više od 12 000 okupljenih građana koji su došli iz svih krajeva Srpske na miting podrške generalu Ratku Mladiću.

        Mitinzi podrške generalu Mladiću već su održani na Palama, Sokocu, Han Pijesku, Foči, Kalinoviku, Nevesinju, Zvorniku.

 
Srbija - Mladić - sud / ODBIJENA ŽALBA NA IZRUČENjE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:31

 BEOGRAD, 31. MAJA /SRNA/ - Vanraspravno krivično vijeće Specijalnog suda odbilo je žalbu advokata Ratka Mladića na rješenje o izručenju Haškom tribunalu.

        Odbijanjem žalbe o izručenju Tribunalu ispunjen je i posljednji uslov za Mladićevoprebacivanje u Hag, prenosi RTS.

        Naredni korak je da ministarka pravde Srbije Snežana Malović potpiše tu odluku, nakon čega Mladić može biti prebačen u Hag.

      

 
DžOMBIĆ: OČUVANA FISKALNA I SOCIJALNA STABILNOST PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 31 maj 2011 14:23


        BANjALUKA, 31. MAJA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić izjavio je danas da je u privih sto dana rada Vlade RS očuvana potpuna fiskalna i socijalna stabilnost i da u narednom periodu neće biti destabilizacije.

        "Počeli smo reformu penziono invalidskog i zdravstvenog sistema, krenuli u realizaciju projekta `Stop poslovnim barijerama`, a stvoreni su i preduslovi za otpočinjanje velikih investicionih radova", rekao je Džombić na `aktuelnom času`, odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a Gordane Dukić - šta je urađeno za privih sto dana rada Vlade RS.

        Odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a Aleksandre Dalšašo-Lepir - koje mjere je Vlada RS preduzela u prethodnom periodu kako bi podstakla zapošljavanje, Džombić je rekao da je tržište rada i broj nezaposlenih jedno od najtežih pitanja u ekonomiji.

        "Osim podrške koju smo davali privrednim subjektima kroz koncept Investiciono-razvojne banke u toku ove godine smo pokrenuli projekat `Podrška novom zapošljavanju` gdje smo izdvojili pet miliona KM i raspisali konkurs na koji se mogu prijaviti svi koji namjeravaju u narednom periodu da zaposle nove radnike za šta bi dobili po 2 500 KM", rekao je Džombić, napomenuvši da je u RS trenuto oko 150 hiljada nezaposlenih.

        Premijer RS je naglasio da je dug Federacije BiH /FBiH/ prema RS oko 48,5 miliona KM od raspodjele prihoda od Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

        "U ovom trenutku možemo izvršiti samo privremeno poravnanje i ovaj iznos je definitvno veliki problem FBiH. Nastavićemo sa sudskim sporom kako bismo dobili naš novac", dodao je Džombić, odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a Srđana Mazalice da uporedi osnovne makroekonomske pokazatelje i pokazatelje koji se odnose na stabilost budžeta, stanje nezaposlenosti, rast industrijske proizvodnje, a u svjetlu duga FBiH prema RS.

        On je istakao da je dug FBiH za Fond PIO RS veći od 500 miliona KM i da bi isplatom tog novca bio riješen problem Fonda PIO RS.

        Džombić je istakao da Vlada RS sistemski obezbjeđuje uslove za razvoj istočnog dijela RS.

        "Odobrili smo velike infrastrukturne projekte u istočnom dijelu RS koji su finansirani iz ekonomsko socijalne komponente", rekao je Džombić, odgovarajući na pitanje šefa Kluba poslanika PDP-a Zorana Đerića - da li Vlada RS ima strateški plan kako da se smanji razlika u razvijenosti istočnog i zapadnog dijela RS.    

 
VSTS / NEUJEDNAČENA SUDSKA PRAKSA U PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 30 maj 2011 17:29


        SARAJEVO, 30. MAJA /SRNA/ - Sudska praksa u predmetima ratnih zločinalj nije ujednačena i različito se primjenjuje u Sudu BiH, entitetskom pravosuđu i pravosuđu Brčko distrikta BiH - istaknuto je danas na sastanku Nadzornog tijela za praćenje provođenja mjera iz Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.
        
        Na sastanku je zaključeno da se raspoređivanje predmeta ratnih zločina između državnog i entitetskog pravosuđa odvija nezadovoljavajućom dinamikom, koju treba ubrzati - saopšteno je iz Visokog sudskog tužilačkog savjeta /VSTS/.

        Nadzorno tijelo predložilo je VSTS-u BiH da u drugoj polovini ove godine sazove konferenciju, na kojoj će učestvovati domaći i strani pravni eksperti i da se na taj način pokuša riješiti ovo pitanje.

        U saopštenju se navodi da će VSTS sačiniti detaljnu analizu vezanu za korištenje baze podataka ratnih zločina, koju će dostaviti Nadzornom tijelu i svim pravosudnim institucijama koje učestvuju u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

        Nadzorno tijelo podsjetilo je na izvršenje mjere 13 iz Strategije prema kojoj su ministarstva pravde BiH, entiteta i pravosudne komisije Brčko distrikta BiH kao i parlamenti bili dužni da dopune odgovarajuće zakone (Zakon o Sudu BiH, zakon o sudovima entiteta i Brčko distrikta BiH) kako bi se predvidjeli redovne zajedničke sjednice Apelacionog odjeljenja Suda BiH i vrhovnih sudova entiteta i Apelacionog suda Brčko distrikta BiH, na kojima bi se zauzimali zajednički stavovi isključivo u predmetima ratnih zločina.

        Sastanku su osim članova Nadzornog tijela prisustvovali i predsjednici Suda BiH, entitetskih vrhovnih sudova, Apelacionog suda Brčko distrikta, glavni tužioci BiH, Federacije BiH i Brčko distrikta, te u svojstvu posmatrača predstavnici OHR-a, EUSR-a, OEBS-a i UNDP-a BiH./kraj/svp/m

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 237 od 293