Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.01.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 65 gostiju na mreži


ODBIO DA ČUJE I SLOVO OPTUŽNICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 03 jun 2011 09:59

        HAG, 3. JUNA (SRNA) - Srpski general Ratko Mladić izjavio je u prvom pojavljivanju pred Haškom tribunalu da je teško bolestan čovjek i zatražio od sudije strpljenje jer mu je potrebno duže vremena da razmisli o optužnici.        Rekao je da nije pročitao optužnicu koja mu je dostavljena u ćeliju i da mu je za čitanje "tri fascikle papira", kako je opisao optužnicu od 37 stranica, potrebno barem dva mjeseca.        Mladić je ponovio da je u lošem zdravstvenom stanju zbog stresa i najavio da želi dobro pripremljen tim za odbranu.        On je odbio da mu se pročita i jedno slovo optužnice.        Optuženi general ušao je u sudnicu sa šapkom na glavi, neizmijenjenog je lika ali bez kose, vrlo otežano govori, a predstavio se kao general Ratko Mladić.        Pretpretresni sudija je Alfonso Ori, kao branilac po službenoj dužnosti uz Mladića je bio beogradski advokat Aleksandar Aleksić, a tužilaštvo je zastupao glavni tužilac Serž Bramerc.        Druga izmijenjena i dopunjena optužnica koja je operativna od 1. juna u 11 tačaka tereti Mladića za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995.        Kao i u predmetu protiv Radovana Karadžića, broj tačaka optužnice redukovan je sa 15 na 11, optužba za saučesništvo u genocidu je povučena. Tačka optužbe za genocid podijeljena je na dvije - prva se odnosi na Srebrenicu, a druga na osam opština BiH: Bratunac, Foču, Ključ, Kotor Varoš, Prijedor, Sanski Most, Vlasenicu i Zvornik.        Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) uhapšen je u Srbiji 26. maja, a izručen je Tribunalu 31. maja. /kraj/ljb
        

 
SRPSKA PROMOVISALA POLITIKU RANOG RASTA I RAZVOJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 15:45

  BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske /RS/ predstavila je danas Politiku ranog rasta i razvoja djece u RS za period 2011-2016. godine, dokument kojim se kao prva u regionu i peta u svijetu obavezala na poboljšanje položaja djece u najranijoj životnoj dobi.

        Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić rekao je da je ponosan na ovaj dokument, te da je ulaganje u djecu neophodno kako bi se oni izrasli u ljude koji će osigurati da ovo društvo bude konkurentnije u svijetu.

        "Naš stalni zadatak je da unapređujemo položaj djece kako bi se oni mogli dalje razvijati. U ovom trenutku mi ulažemo u skladu sa svojim mogućnostima, a naravno da može uvijek više", rekao je Džombić novinarima nakon prezentacije dokumenta Politike ranog rasta i razvoja djece u RS koja je danas održana u zgradi Vlade RS.

        Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je da je ovaj dokument na veoma jasan način donio karakteritike ranog rasta i razvoja djece, oblasti na koju smo, kako je rekao, zbog ratnih i poratnih uslova života pomalo zaboravili.

        "Mislim da je ovo veoma važan iskorak u ovoj oblasti koji će sigurno biti prepoznat i od lokalnih zajednica", rekao je Škrbić i dodao da se ovaj dokument uklapa ranije politike Ministarstva zdravlja i socijalne zatite RS kojima su pokušali centre za socijalni rad približiti lokalnim domovima zdravlja te na taj način omogućiti zajednički rad na obezbjećivanju zdrave društvene sredine za rad i razvoj svakog pojedinca.

        Usvajanje dokumenta Politike ranog rasta i razvoja djece u RS pozdravila je i ombudsman za djecu RS Nada Grahovac ističući da ovaj dokument zahtjeva unapređenje rada u različitim sektorima.

        "Ako bi mogli rangirati vrijeme u kojem je najvažnije prepoznati potrebe djece onda je to sigurno najraniji uzrast, zato politika ima posebno važan značaj za RS u cjelini a vezano za ostvarivanje prava i zaštite djece", rekla je Grahovac.

        Dokument Politika unapređenja ranog rasta i razvoja djece u RS urađen je i štampan uz podršku UNICEF-a, Evropske unije, Ambasade Norveške u BiH i UKAID-a.

        Na njenoj realizaciji u skladu sa strategijom i akcionim planom koji tek treba da budu usvojeni radiće sva ministarstva u Vladi RS, sve institucije, ustanove, ali i građani RS.

        Politika se zasniva na principima najboljeg interesa djeteta, nediskriminacije, individualnog pristupa, učešća korisnika, usklađenosti intervencija sa razvojnim potrebama djeteta i principu intersektoralnosti i multidisciplinarnosti.

        Ciljevi politike su jačanje porodice, jačanje integrisanog pristupa ranom rastu i razvoju djece, kontinuirano obrazovanje profesionalaca, roditelja i javnosti, unapređenje rada sa djecom sa posebnim potrebama, podsticanje nadarenosti kod djece, unapređenje dostupnosti zdravstvenih, obrazovnih i socijalnih usluga, te stvaranje sigurnog okruženja u kojem se dijete rađa, raste, hrani, igra i živi.

 
ZA PRAVNU POMOĆ OSUMNjIČENIM ZA RATNE ZLOČINE 100.000 KM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 15:02

     BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić rekao je da će Vlada RS izdvojiti 100.000 KM za Fondaciju za pružanja pravne pomoći osumnjičenima za ratne zločine pred sudom u Hagu.

        "Fondacija je formirana 2004. godine. Njome upravlja Boračka organizacija RS i mi smo predložili da izdvojimo sredstva za Fondaciju, a Boračka organizacija će donijeti odluke kako, na koji način i kome će pomoći", rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.

        Na pitanje da li će Vlada RS pomoći odbranu generala Ratka Mladića, Džombić je rekao da će Vlada izdvojiti 100.000 KM za Fondaciju, a da je na Boračkoj organizaciji RS da odluči na koga će ta sredstva iskoristiti. /kraj/

 
UTVRĐENE PREPORUKE ZA PREDSTAVNIKE SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 15:00

BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ Igor Radojičić izjavio je danas da je parlament utvrdio preporuke za predstavnike Srpske u strukturalnom dijalogu o pravosuđu BiH i da je Vlada RS pripremila dokument koji predstavlja osnovu za raspravu.

        "Utvrđeno je još nekoliko dokumenata koji su stručna podloga. U njima se insistira na bržem procesuiranju ratnih zločina, procesuiranju dokumetovanih ratnih zločina nad srpskim stanovništvom koji nisu dospjeli do sudova, prestanak retroaktivne primjene Krivičnog zakona BiH, razdvajanje apelacione nadležnosti Suda BiH", rekao je novinarima Radojičić.

        Prema njegovim riječima, širi okvir razgovora odnosiće se na temeljnu rekonstrukciju pravosuđa u BiH koja uključuje sve postojeće institucije na nivou BiH.

        Radojičić je naglasio da je predviđeno da se na početku strukturalnog dijaloga razmatraju pitanja strategije pravosuđa BiH, procesuiranja ratnih zločina, kao i pitanje budžetiranja pravosudnih institucija, funkcionisanja i koordinacije pravosudnog sistema.

        Govoreći o formiranju fonda za pomoć osumnjičenima za ratne zločine iz RS, Radojičić je rekao da je Narodna skupština RS 13. aprila usvojila zaključak koji predviđa finansijsku podršku za odbranu lica osumnjičenih za ratne zločine prema kojem bi trebalo da postupi Vlada RS.

        Strukturalni dijalog o pravosuđu BiH trebalo bi da počne u ponedjeljak, 6. juna, u Banjaluci.      

 
I 14. JANUAR DRŽAVNI PRAZNIK PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 14:58

  BANjALUKA, 2. JUNA (SRNA) - Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o praznicima RS - prijedlog narodnog poslanika Nenada Stevandića, kojim se Pravoslavna nova godina, 14. januar, proglašava državnim praznikom u Srpskoj.

        "Usvajanjem dopuna Zakona o praznicima u RS, kao što je predloženo, svi zaposleni građani u Srpskoj bili bi dovedeni u ravnopravan položaj i 14. januar bi bio praznik i neradni dan za sve zaposlene u RS", istakao je poslanik SDS-a Nenad Stevandić.

        Stevandić je podsjetio da je do 2007. godine, kada je usvojen aktuelni Zakon o praznicima u Srpskoj, početak Nove godine po Julijanskom kalendaru bio neradni dan u RS.

        On je naveo da je od 2007. godine Vlada RS 14. januar proglašavala neradnim danom za zaposlene u javnim institucijama, javnim ustanovama, javnim preduzećima, dok je za ostale građane, zaposlene u privatnom sektoru, ovaj dan bio radni.

        "Ovakav pristup doveo je u praksi veliki dio radno aktivnog stanovništva u neravnopravan položaj", zaključio je Stevandić. /nastaviće se/ms/bon/sp

 
ODAZVALO SE 12 STRANAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 08:35

 

SARAJEVO, 2. JUNA (SRNA) - Od 13 parlamentarnih stranaka koje su pozvane na konsultacije o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koje će biti obavljene danas i sutra učešće potvrdilo je 12, dok je Stranka za BiH obavijestila Predsjedništvo BiH da neće učestvovati.        Đorđe Latinović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, izjavio je Srni da će danas, prvog dana, u konsultacijama učestvovati osam stranaka, a otvoriće ih u 9.15 časova Savez za bolju budućnost BiH koji će predvoditi predsjednik Fahrudin Radončić.       

 Slijedi Partija demokratskog progresa koju će predstavljati Zoran Đerić i Vesna Krstović, zatim Hrvatska stranka prava sa Zvonkom Jurišićem, Demokratska narodna zajednica sa Rifatom Dolićem, Demokratski narodni savez sa Markom Pavićem, Narodna stranka "Radom za boljitak" sa braćom Mladenom i Jerkom Ivankovićem - Lijanovićem, Savez nezavisnih socijaldemokrata, za koji se još ne zna ko će ih predstavljati, i na kraju Hrvatska demokratska zajednica 1990 sa Božom Ljubićem.        Sutra će konsultacije biti obavljene sa četiri stranke, a počeće sa Srpskom demokratskom strankom koju će predstavljati Mladen Bosić i Predrag Kovač, slijede HDZ BiH sa Draganom Čovićem, Stranka demokratske akcije sa Sulejmanom Tihićem i na kraju Socijaldemokratska partija sa Zlatkom Lagumdžijom.        Latinović je podsjetio da su dva glavna zakonska akta koja regulišu ovu materiju Zakon o Savjetu ministara BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva BiH.        "Postoji određena nesaglasnost između Zakona i Poslovnika kada je riječ o proceduri izbora kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, od kojih prednost ima Zakon o Savjetu ministara BiH koji je do sada pretrpio određene izmjene i dopune", objasnio je Latinović.        Prema Zakonu o Savjetu ministara BiH, Predsjedništvo nakon obavljenih konsultacija šalje Agenciji za istrage i zaštitu i Centralnoj izbornoj komisiji BiH imena kandidata koja će se pojaviti na konačnoj listi za glasanje.        "Svaki član Predsjedništva za glasanje može predložiti najviše tri kandidata, što znači da ih najviše može biti devet. Zakon kaže da se putem preferencijalnog bodovanja, odnosno ako ih je devet, najmanje vrednovanom može dati jedan, a najviše devet bodova", precizirao je Latinović i dodao da se samo jedno ime kandidata dostavlja Parlamentarnoj skupštini BiH na potvrđivanje.        Prema njegovim riječima, ako ne bude potvrđeno Predsjedništvo BiH mora u roku od sedam dana da dostavi drugi prijedlog.        Komentarišući predstojeće konsultacije, on je istakao da bi stranke trebalo da u razgovoru sa članovima Predsjedništva BiH na neki način sugerišu većinsku političku volju o kandidatu što bi članovima Predsjedništva BiH trebalo da olakša izbor.        "Trebalo bi da budu poštovani neki principi kao što su princip rotacije, nacionalne ravnopravnosti i parlamentarne većine", istakao je Latinović.        On je naglasio da se konsultacije često ne tiču samo imena kandidata, nego se dobiju i informacije koje stranke podržavaju jedna drugu i ugrubo o sastavu Savjeta ministara BiH. /kraj/ne/ljlj

 

 

 

 

 

 

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 237 od 295