Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 8 gostiju na mreži


DANAS IZVJEŠTAJ O SARADNjI SA HAGOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 06 jun 2011 08:23

        HAG, 6. JUNA (SRNA) - Glavni haški tužilac Serž Bramerc i predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson danas će pred Savjetom bezbjednosti UN u Njujorku predstaviti svoje redovne polugodišnje izvještaje o radu i izložiti ocjenu o saradnji država sa Tribunalom.

        U izvještaju koji je Savjetu bezbjednosti poslat prije nekoliko sedmica, Bramerc je kritikovao Srbiju zbog "nedovoljnih napora da uhapsi bjegunce". "Sadašnja strategija hapšenja predstavlja potpuni neuspjeh i ako se suštinski ne izmijeni, optuženi neće biti uhapšeni", ukazao je Bramerc u svom izvještaju.

        Nakon hapšenja i isporučivanja srpskog generala Ratka Mladića u Hag, Bramerc je saopštio da neće mijenjati izvještaj koji je već poslat, ali da će u svom usmenom obraćanju Savjetu bezbjednosti "izraziti zadovoljstvo time što je Srbija najzad izručila Mladića".
        
        Predsjednik Tribunala Patrik Robinson obavijestio je Savjet bezbjednosti da će postupak protiv Radovana Karadžića biti okončan do juna 2014. godine, a suđenje Vojislavu Šešelju, kako se procjenjuje, trajaće do septembra ove godine.

        On je u izvještaju naveo da bi suđenje generalu Zdravku Tolimiru trebalo da bude okončano do oktobra 2012., a Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću u julu 2012.

        Prema izvještaju sudije Robinsona, ponovljeno suđenje u predmetu Ramušu Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahimu Brahimaju trebalo bi da počne u junu ove godine i da se okonča nakon 13 mjeseci.

        Robinson je najavio da će presuda generalu Momčilu Perišiću biti izrečena u avgustu ove godine. /kraj/ljlg/tp

 
TRI KANDIDATA ZA PREDSJEDAVAJUĆEG SAVJETA MINISTARA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 03 jun 2011 15:55

SARAJEVO, 3. JUNA /SRNA/ - Političke stranke predložile su Borjanu Krišto, Slavu Kukića i Mladena Ivankovića-Lijanovića kao kandidate za budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, o čemu će se Predsjedništvo BiH izjasniti 14. juna, saopštio je predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović.

        Radmanović je imena kandidata saopštio na konferecniji za novinare, nakon konsultacija o izboru kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH sa predstavnicima 12 političkih partija, a Stranka za BiH je pismenim putem obavijestila Predsjedništvo BiH da nema svog kandidata.

        "Stranke koje su učestvovale u konsultacijama su se zbog nepisanog pravila o rotaciji na mjestu predsjedavajućeg zalagale da kandidat treba da bude iz reda hrvatskog naroda", rekao je Radmanović.

        Radmanović je rekao da da je Krišto zajednički kandidat HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, a da je Slavu Kukića predložio predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u ime stranaka potpisnica platforme.

        "Nakon konsultacija došao je još jedan prijedlog Mladena Ivankovića-Lijanovića da on bude kandidat za predsjedavajućeg. Telefonski smo se tri člana Predsjedništva BiH dogovorili da prihvatimo i taj prijedlog bez obzira što je on juče bio na kunsultacijama i rekao da će nastupiti zajedno sa prdstavnicima platforme", pojasnio je Radmanović.

        On je napomenuo da su sva tri kandidata za predsjeavajućeg Savjeta minsitara BiH iz reda hrvatskog naroda, dva iz političkih partija i jedan nestranački kandidat kojeg podržavaju platformaši.

        Predsjedavajući Predsjedništva BiH pojasnio je da slijedi tehnički dio posla i da će već danas kandidatima biti upućeni neophodni obrasci propisani zakonom, koji treba da budu ispunjeni do ponedeljka, 6. juna.

        "Predsjedništvo će te obrasce proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i očekujemio da ćemo od tih institucija do kraja iduće sedmice dobiti potvrde", rekao je Radmanović.

        On je napomenuo da će Predsjedništvo BiH 14. juna održati sjednicu na kojoj će odlučivati o predsjedavajućem Savjeta ministara BiH tajnim glasanjem.

        Radmanović je pozvao predsjednike političkih stranaka da iskoriste narednu sedmicu i pokušaju još jednom doći do dogovora o parlamentarnoj većini.

        "To ne govorim slučajno, jer ako dođemo do sjednice parlamenta a da ne postoji kvalifikovana parlamentarna većina onda je posao koji radimo uzaludan i ulazimo u proces kojem ne vidim kraja", dodao je Radmanović.

        Opšti izbori u BiH održani su 3. oktobra prošle godine, a Predstavniki parlamenta BiH konstituisan je 21. maja.(kraj)bm/foto/fono

 
ДОДИК: РЕФЕРЕНДУМ ЈОШ МОГУЋ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 03 jun 2011 15:50

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска није потпуно одустала од референдума, али је успјела да оствари циљ без његовог одржавања, јер је добила потврду да је у праву када је указала на проблеме у функционисању Суда и Тужилаштва БиХ.

"Референдум о било ком питању, на основу одлука парламента Српске, још је могућ, али сада нам није потребан. Европа нас је позвала да учествујемо у рјешавању правосудних питања и ми смо се обавезали. То засигурно јача позицију Бањалуке, јер смо постали партнер ЕУ", рекао је Додик за часопис "Корд", који излази у Београду на енглеском језику.

Он је нагласио да сви треба да схвате да је референдум уставно право Српске које јој није одузето, али да након постизања споразума са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон директно изјашњавање тренутно није потребно.

"Ако смо успјели да постигнемо циљ без референдума, његово одржавање под садашњим околностима био би непотребан чин и девалвација најстаријег демократског права", истакао је Додик, наводећи да је након састанка са Ештоновом постигнут резултат који је очекиван и након референдума.

Према његовим ријечима, РС је направила велики корак напријед, јер јој је дата додатна афирмација да је легалан ентитет.

"Сада сви знају шта Српска жели. Желимо да потврдимо наша права у складу са Анексом четири Дејтонског споразума, односно да РС, као легитиман ентитет, треба консултовати у процесу одлучивања", навео је Додик, додајући да је са овим споразумом гурнут по страни радикални сегмент међународне заједнице који је тражи увођење санкција Српској.

Предсједник Српске рекао је да Европа никад није референдум називала антидејтонским, већ су то ријечи високог представника. "Европа је говорила о референдуму као о потезу у лошем правцу, али га никад није окарактерисала као антидејтонски", додао је Додик.

Он је поновио да је ОХР дио проблема, а не рјешења у БиХ, јер високи представници, користећи политичку моћ умјесто правних овлаштења, намећу законе, укључујући Закон о Суду и Тужилаштву БиХ, који је усвојен 2000. године.

"Чак и такозвана `бонска овлаштења` кажу да високи представник не може доносити законе у БиХ. БиХ је данас легално угрожена земља захваљујући високом представнику", рекао је Додик, подсјећајући да је улога коју је имао високи представник током недавног наступа у Савјету безбједности УН, у најблажем случају, нечасна, јер је изрекао многе лажи о Српској и покушао да обмане јавност о односима и ситуацији у БиХ.

 
SDS JE ZA PRINCIP ROTACIJE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 03 jun 2011 10:17

        SARAJEVO, 3. JUNA (SRNA) - SDS je za princip rotacije na svim nivoima vlasti u BiH, pa i kada je riječ o predsjedavajućem Savjeta ministara, rekao je zamjenik predsjednika ove stranke Predrag Kovač nakon konsultacija sa članovima Predsjedništva BiH.        "Naše opredjeljenje je prijedlog Predsjedništva BiH donesen konsenzusom. Od tri političke partije koje imaju predstavnike u Predsjedništvu BiH očekujemo da povuku odgovarajuće poteze", rekao je Kovač u Sarajevu nakon konsultacija o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.        On je naveo da će organi SDS-a, na osnovu prijedloga i imena svih kandidata, donijeti odluku kako će se ponašati u narednom periodu.        Osim Kovača, na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH bili su i poslanici SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Borislav Bojić i Darko Babalj.        Nakon SDS-a, konsultacije će danas biti obavljene i sa HDZ-om BiH, Strankom demokratske akcije i Socijaldemokratskom partijom.        Juče su konsultacije obavljene sa predstavncima osam stranaka - Saveza za bolju budućnost BiH, PDP-a, Hrvatske stranke prava, Demokratske narodne zajednice, Demokratskog narodnog saveza, Narodne stranke "Radom za boljitak", SNSD-a i HDZ-a 1990.        Od 13 parlamentarnih stranaka koje su pozvane na dvodnevne konsultacije učešće je potvrdilo 12, dok je Stranka za BiH obavijestila Predsjedništvo BiH da neće učestvovati.        /kraj/ne/ljlj

 
ODBIO DA ČUJE I SLOVO OPTUŽNICE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 03 jun 2011 09:59

        HAG, 3. JUNA (SRNA) - Srpski general Ratko Mladić izjavio je u prvom pojavljivanju pred Haškom tribunalu da je teško bolestan čovjek i zatražio od sudije strpljenje jer mu je potrebno duže vremena da razmisli o optužnici.        Rekao je da nije pročitao optužnicu koja mu je dostavljena u ćeliju i da mu je za čitanje "tri fascikle papira", kako je opisao optužnicu od 37 stranica, potrebno barem dva mjeseca.        Mladić je ponovio da je u lošem zdravstvenom stanju zbog stresa i najavio da želi dobro pripremljen tim za odbranu.        On je odbio da mu se pročita i jedno slovo optužnice.        Optuženi general ušao je u sudnicu sa šapkom na glavi, neizmijenjenog je lika ali bez kose, vrlo otežano govori, a predstavio se kao general Ratko Mladić.        Pretpretresni sudija je Alfonso Ori, kao branilac po službenoj dužnosti uz Mladića je bio beogradski advokat Aleksandar Aleksić, a tužilaštvo je zastupao glavni tužilac Serž Bramerc.        Druga izmijenjena i dopunjena optužnica koja je operativna od 1. juna u 11 tačaka tereti Mladića za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995.        Kao i u predmetu protiv Radovana Karadžića, broj tačaka optužnice redukovan je sa 15 na 11, optužba za saučesništvo u genocidu je povučena. Tačka optužbe za genocid podijeljena je na dvije - prva se odnosi na Srebrenicu, a druga na osam opština BiH: Bratunac, Foču, Ključ, Kotor Varoš, Prijedor, Sanski Most, Vlasenicu i Zvornik.        Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) uhapšen je u Srbiji 26. maja, a izručen je Tribunalu 31. maja. /kraj/ljb
        

 
SRPSKA PROMOVISALA POLITIKU RANOG RASTA I RAZVOJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 02 jun 2011 15:45

  BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske /RS/ predstavila je danas Politiku ranog rasta i razvoja djece u RS za period 2011-2016. godine, dokument kojim se kao prva u regionu i peta u svijetu obavezala na poboljšanje položaja djece u najranijoj životnoj dobi.

        Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić rekao je da je ponosan na ovaj dokument, te da je ulaganje u djecu neophodno kako bi se oni izrasli u ljude koji će osigurati da ovo društvo bude konkurentnije u svijetu.

        "Naš stalni zadatak je da unapređujemo položaj djece kako bi se oni mogli dalje razvijati. U ovom trenutku mi ulažemo u skladu sa svojim mogućnostima, a naravno da može uvijek više", rekao je Džombić novinarima nakon prezentacije dokumenta Politike ranog rasta i razvoja djece u RS koja je danas održana u zgradi Vlade RS.

        Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je da je ovaj dokument na veoma jasan način donio karakteritike ranog rasta i razvoja djece, oblasti na koju smo, kako je rekao, zbog ratnih i poratnih uslova života pomalo zaboravili.

        "Mislim da je ovo veoma važan iskorak u ovoj oblasti koji će sigurno biti prepoznat i od lokalnih zajednica", rekao je Škrbić i dodao da se ovaj dokument uklapa ranije politike Ministarstva zdravlja i socijalne zatite RS kojima su pokušali centre za socijalni rad približiti lokalnim domovima zdravlja te na taj način omogućiti zajednički rad na obezbjećivanju zdrave društvene sredine za rad i razvoj svakog pojedinca.

        Usvajanje dokumenta Politike ranog rasta i razvoja djece u RS pozdravila je i ombudsman za djecu RS Nada Grahovac ističući da ovaj dokument zahtjeva unapređenje rada u različitim sektorima.

        "Ako bi mogli rangirati vrijeme u kojem je najvažnije prepoznati potrebe djece onda je to sigurno najraniji uzrast, zato politika ima posebno važan značaj za RS u cjelini a vezano za ostvarivanje prava i zaštite djece", rekla je Grahovac.

        Dokument Politika unapređenja ranog rasta i razvoja djece u RS urađen je i štampan uz podršku UNICEF-a, Evropske unije, Ambasade Norveške u BiH i UKAID-a.

        Na njenoj realizaciji u skladu sa strategijom i akcionim planom koji tek treba da budu usvojeni radiće sva ministarstva u Vladi RS, sve institucije, ustanove, ali i građani RS.

        Politika se zasniva na principima najboljeg interesa djeteta, nediskriminacije, individualnog pristupa, učešća korisnika, usklađenosti intervencija sa razvojnim potrebama djeteta i principu intersektoralnosti i multidisciplinarnosti.

        Ciljevi politike su jačanje porodice, jačanje integrisanog pristupa ranom rastu i razvoju djece, kontinuirano obrazovanje profesionalaca, roditelja i javnosti, unapređenje rada sa djecom sa posebnim potrebama, podsticanje nadarenosti kod djece, unapređenje dostupnosti zdravstvenih, obrazovnih i socijalnih usluga, te stvaranje sigurnog okruženja u kojem se dijete rađa, raste, hrani, igra i živi.

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 235 od 293