Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 91 gostiju i 1 član na mreži


VELIKI POLITIČKI I DIPLOMATSKI USPJEH SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 09 jun 2011 08:29

        BEOGRAD, 9. JUNA (SRNA) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je dijalog Srpske i EU o neophodnosti korjenite reforme pravosuđa BiH veliki politički i diplomatski uspjeh.

        On je za beogradske "Večernje novosti" rekao da je Brisel tokom razgovora u potpunosti uvažio stavove i argumente Srpske o svim problemima u funkcionisanju domaćeg pravosuđa, čiji pristrasan i selektivan rad značajno otežava ukupne odnose u BiH.

        Predsjednik Dodik je dvodnevne razgovore predstavnika RS, BiH i EU u Banjaluci posvećene reformi pravosuđa ocijenio kao uspješne i konkretne.

        "Ovo je početak razgovora. Međutim, odmah smo uspjeli da sa jasnom koncepcijom problem neobjektivnog i selektivnog pravosuđa BiH, o kojem govorimo godinama, stavimo na dnevni red dijaloga sa EU, i time smo veoma zadovoljni", rekao je predsjednik Srpske.

        Odgovarajući na pitanje kada se mogu očekivati konkretni rezultati reforme pravosuđa, on je istakao da je suština cijele priče da je Evropa pokazala ogromno razumijevanje za stavove Srpske i potrebu reforme pravosuđa BiH i što se ušlo u partnerski odnos sa Briselom, čime je prekinuta praksa nametanja rješenja.

        On je napomenuo da ne treba očekivati da će se stvari riješiti preko noći, ističući da određeni uslovi treba da se ispune do avgusta, poslije čega će dijalog biti nastavljen.

        Na pitanja da li je dijalog bolje rješenje od referenduma koji je Skupština povukla i da li je taktika promijenjena zbog pritisaka, Dodik je rekao da nije bilo direktnog i klasičnog pritiska, ali je bilo učestalih upozorenja o mogućem djelovanju OHR-a u BiH.

         "To uopšte nisam doživio kao pritisak, niti smo se povinovali tome. Insistirali smo na dijalogu, i dobili ga", rekao je predsjednik Dodik.

        On smatra da Srpska ne može imati negativne implikacije zbog odluke Vlade o pomoći haškim optuženicima iz Srpske, niti od suđenja generalu Ratku Mladiću.

        Prema Dodikovim riječima, u konkretnom slučaju radi se o pojedinačnoj odgovornosti, a ne o kolektivnoj.

        "Haški tribunal ne sudi ni Srpskoj ni srpskom narodu i negativne posljedice ne mogu biti ni sada ni ubuduće", poručio je predsjednik Srpske. /kraj/vk/dad

 
ISKORISTITI STRUKTURALNI DIJALOG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 08 jun 2011 14:46

  BANjALUKA, 8. JUNA (SRNA) - Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić ocijenio je da je strukturalni dijalog o reformi pravosuđa u BiH koji je vođen u Banjaluci jedna od prilika koju vrijedi iskoristiti koliko je moguće.

        "Mora se shvatiti da je proces za integraciju sa EU izmijenjen sa ovim iskorakom i da Republika Srpska ima sve mehanizme da uđe u dijalog sa evropskom zajednicom", rekao je Kesić novinarima u Banjaluci.

        Prema njegovim riječima, BiH je sada preskočila neku proceduru i ušla u najosjetljiviji dio pregovora sa EU, a povelja koja je najznačajnija upravo je pravosuđe.

        Kesić je objasnio da iako BiH nije kandidat za članstvo u EU i nema taj status postoje ozbiljni razgovori u okviru Unije koji BiH izvlače izvan drugih zemalja koje tek treba da počnu prvu povelju.

        "To je vrlo pozitivno, ali problem će biti u motivaciji koja postoji u Federaciji BiH i strankama, posebno SDP-u, kojima je stalo da ti pregovori budu neuspješni, jer je njihov interes da SAD budu vodeće na ovim prostorima" zaključio je Kesić.                        

        U Banjaluci je u ponedjeljak, 6. juna, počeo strukturalni dijalog sa EU o reformi pravosuđa u BiH, koji su dogovorili predsjednik Srpske Milorad Dodik i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

 
SRPSKI GENERAL PRODAT PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 08 jun 2011 10:42

BANjALUKA, 8. JUNA (SRNA) - Bivši načelnik Informativne službe Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Milovan Milutinović hapšenje srpskog generala Ratka Mladića smatra prodajom, jer se čekalo da dostigne određenu cijenu pa da bude isporučen.

        Milutinović je rekao da se general Mladić nije sam predao Haškom tribunalu pošto nije dobio garancije koje je ranije tražio.

        "General Mladić je 1996. godine, poslije podizanja optužnice protiv njega, tražio garancije od predsjednika Francuske Žaka Širaka i predsjednika Ruske Federacije Borisa Jeljcina, jer je bio spreman da ide i da brani svoje pozicije i svoj narod, ali pod uslovom da ne idu ostali vojnici", pojasnio je Milutinović za "Nezavisne novine".

        On je naveo da je general Mladić bio izuzetan komandant i da je odličan poznavalac međunarodnog prava i ženevskih konvencija. S obzirom na vaspitanje nije mogao narediti nijedan zločin, kaže Milutinović.

        Milutinović je ispričao da je s ekipom iz pres-centra bio u Žepi kako bi ispratili odlazak muslimana i da je tada tu bio i Rupert Smit, komandant UNPROFOR-a, koji je odao generalu Mladiću priznanje na konkretnom odnosu prema Srebrenici.

        Prema njegovim riječima, Srebrenica je podignuta na nivo kada je u Splitu dogovoreno da muslimansko-hrvatske snage uz pomoć NATO-a krenu u razbijanje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, a negdje u tom vremenu isplanirane su i Markale 2, tako da su te stvari izazvale bombardovanje Srpske. /kraj/nb/mb

 
PRODOR SRPSKE NA MEĐUNARODNOM PLANU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 08 jun 2011 10:42

BIJELjINA, 8. JUNA (SRNA) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je u izjavi Srni da je njegova posjeta Rimu u okviru koje je razgovarao sa predsjednikom Vlade Italije Silvijem Berluskonijem uspješna za međunarodno pozicioniranje Srpske.

        "Sve što činimo je dio naših globalnih napora da Srpska ostvari prodor na međunarodnom planu i da obezbijedi investicije koje treba da garantuju razvoj, odnosno da izolovanost i zatvorenost RS iz ranijih vremena budu iza nas. To ostvarujemo na način na koji smo to radili nedavnim sastancima sa Ketrin Ešton, juče sa Štefanom Fileom i danas sa Berluskonijem, a veoma brzo i sa vodećim ljudima Ruske Federacije", naglasio je Dodik.

        Predsjednik Srpske ocijenio je da je privredna saradnja Srpske i Italije u usponu, kao i politički odnosi, odnosno razumijevanje koje Italija ima za probleme i procese u BiH, jer je vidljivo da ulaže napore da bude aktivna u rješavanju svih pitanja u BiH.

         Dodik i Berluskoni usaglasili su tokom jučerašnjeg razgovora u Rimu potrebu ulaska BiH, odnosno Srpske u EU, kao jedan od dugoročnih načina stabilizacije i prosperiteta na zapadnom Balkanu.

         Predsjednik Srpske je zahvalio je Berluskoniju za dosadašnji angažman Italije u BiH i podržao učešće italijanskih kompanija u projektima u Srpskoj.
/kraj/vj

 
RAZMATRANE IZMJENE ZAKONA O OSNOVNOM OBRAZOVANjU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 07 jun 2011 16:09

BANjALUKA, 7. JUNA (SRNA) - Narodna skupština Republike Srpske (RS) razmatrala je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju kojim se definiše postupak i uslovi kada osnovna škola i područna odjeljenja prestaju da rade.

        Ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović izjavio je da je dosadašnje zakonsko rješenje kojim su definisani postupak i uslovi kada osnovna škola i područna odjeljenja prestaju da rade ostavljali dosta nedoumica.

        Obrazlažući navedeni nacrt, on je naglasio da se želi ostvariti kvalitetnija saradnja kada je riječ o školskim upisnim područjima.

        "Jednice lokalne samouprave, s obzirom na nadležnosti i bazu podataka o stanovništvu koju posjeduje, može na najbolji način da odluči o opravdanosti zahtjeva da djeca budu upisana u školu čijem upisnom području ne pripadaju", rekao je Kasipović.

        Prema njegovim riječima, navedeni Nacrt zakona predložen je kako bi se zakonska rješenja uskladila sa Zakonom o republičkoj upravi, Zakonom o školovanju i stipendiranju mladih talenata , kao i sa Zakonom o inspekcijama RS.

        "Aktuelni tekst zakona u praksi je pokazao određene nepreciznosti i nedosljednosti, te je zbog toga bilo potrebno pristupiti izradi izmjena i dopuna Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju", dodao je Kasipović.

        On je naglasio da je Nacrtom zakona predviđeno da školska godina počne 1. septembra.

        "Za ovakvo rješenje smo se opredijelili, jer se dešavalo da nastava počne šestog ili sedmog septembra tako da se nastava završavala u junu kada su uslovi za rad otežani zbog visokih temperatura", pojasnio je Kasipović.

        On je istakao da se navedenim Nacrtom zakona rješava pitanje angažmana ljekara u komisijama kod upisa djece u prve razrede.

        "Zakonskom odredbom biće utvrđen tačan postupak upisa na način da ljekar utvrđuje zdravstvenu sposobnost, a ostali članovi komisije zrelost djeteta za pohađanje nastave", rekao je Kasipović.

 
РАЗМАТРАНЕ ИЗМЈЕНЕ ЗАКОНА О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 07 jun 2011 14:59

БАЊАЛУКА, 7. ЈУНА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске /РС/ разматрала је данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању којим је предвиђено да настава у првом полугодишту почиње првог радног дана у септембру.

        Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић истакао је да би се на тај начин избјегао каснији завршетак наставе на крају школске године, јер су у јуну отежани услови за рад због високих температура.

        Он је, образлажући Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, нагласио да је овим законским рјешењем предвиђено да министар именује комисију за креирање уписне политике ученика у први разред средње школе.

        Касиповић је напоменуо да су измјене неопходне ради усклађивања рјешења са Законом о републичкој управи, Законом о школовању и стипендирању младих талената, као и са Законом о инспекцијама РС.

        Према његовим ријечима, Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању регулисано је одсуство ученика са наставе и рок правдања изостанака ученика са наставе.

        Касиповић је истакао да је наведеним нацртом закона предвиђено да се именује испитна комисија за полагање испита у средњој школи.

        "Нацртом закона предвиђено је и да се у школама, које испуњавају услове предвиђене законом могу реализовати програми других држава и међународни програми уз сагласност ресорног Министарства, као и да лица која су стекла диплому по наставном плану и програму друге државе или међународном програму имају право на наставак образовања, као и запошљавање под истим условима као и лица која су завршила школу по наставном плану и програму РС", рекао је Касиповић.

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 234 od 293