Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 41 gostiju i 1 član na mreži


VLADA UPLATILA PET MILIONA KM "ŽELjEZNICAMA" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 15 jun 2011 16:08


        SARAJEVO, 15. JUNA /SRNA/ - Vlada Republiek Srpske /RS/ uplatila danas pet miliona KM Javnom preduzeću "Željeznice RS", kako bi radnicima bili isplaćeni regresi i topli obroci iz prethodnog perioda - izjavio je premijer Srpske Aleksandar Džombić.

        Džombić je novinarima rekao da će Vlada sa Štrajkačkim odborom "Željeznica" do petka usaglasiti kompletan sporazum daljih aktivnosti i obaveza koje treba preduzeti radi rješavanja teške i složene finansijske situacije u ovom preduzeću.

        "Mi smo spremni da se kao Vlada angažujemo potpuno, da nađemo najbolja moguća rješenja za željeznički saobraćaj u RS", istakao je Džombić.

        On je napomenuo da je Vlada RS juče počela pregovore sa Štrajkačkim odborom i da su usaglašena prva sporna pitanja.

        Predstavnici Vlade RS i Štrajkačkog odbora "Željeznica" juče su u Banjaluci postigli saglasnost o većini zahtjeva štrajkača, čime su ispunjeni uslovi da bude uspostavljen minimum procesa rada u ovom preduzeću, što podrazumijeva da Željeznice RS budu na usluzi privredi kako ne bi trpjela gubitke.

        Svih šest sindikata "Željeznica RS" stupilo je 3. juna u štrajk zbog, kako su naveli, nepoštivanja sporazuma postignutog 15. februara sa Upravom preduzeća, a 8. juna i u generalni štrajk zbog disciplinskih prijava koje je poslovodstvo pokrenulo protiv nekih radnika

 
ULOGA EU BIĆE PROŠIRENA, A AMERIKE NASTAVLjENA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 13 jun 2011 15:21

  SARAJEVO, 13. JUNA /SRNA/ - Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas u Sarajevu da će uloga EU na zapadnom Balkanu biti proširena, a da će uloga SAD biti nastavljena.

        "Uloga SAD je uloga jednog od najvećih investitora, ali i faktora stabilnosti u BiH" - rekao je Incko nakon panela o temi "Izgledi za novu izvršnu vlast u BiH i uloga međunarodne zajednice" u okviru konferencije o zapadnom Balkanu pod nazivom "Progres, stagnacija ili regresija?".
        
        On je istakao da se novi Savjet ministara BiH mora da koncentriše na tri područja - EU, NATO i ekonomija, a u okviru nje na četiri-pet područja.

        "Tu je prije svega čista i obnovljiva energija. BiH u tome ima ogromne potencijale, da bude vodeća država u regionu u proizvodnji te energije - vodne energije, sunčeve, na vjetar, termalne i drugo" - pojasnio je Incko.

        Prema njegovom mišljenju, druga područja su šumarstvo, turizam, koji je prošle godine porastao od 10 do 20 odsto, te infrastruktura.

        On je pozdravio imenovanje novog šefa Delegacije EU u BiH Petera Sorensena, najavivši mu pomoć u njegovom radu, jer će imati dosta posla.

        Načelnik Odjeljenja za zapadni Balkan u evropskoj službi za spoljne poslove Džonas Džonson najavio je da je EU spremna da ojača svoj angažman u BiH, ali da želi da vidi formiranje Savjeta ministara BiH koji će da preuzme na sebe ispunjavanje mnogih zadataka koji se nalaze pred njim.

        "To treba da bude Savjet ministara BiH koji će da bude spreman da donese potrebne odluke kako bi ubrzala napredak Bih ka EU" - istakao je Džonson.

        Prema njegovim riječima, na panelu je bilo riječi o tome kako EU vidi BiH, u čemu su saglasne njene članice u pogledu jačeg i snažnijeg angažmana u BiH.

        I on je izrazio podršku Sorensenu.

        Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Martin Raguž smatra da BiH 16 godina poslije Dejtonskog sporazuma nije u procesu progresa, ni u stagnaciji, nego da, naprotiv, postoje ozbiljni znakovi regresije.

        "Nakon osam mjeseci od izbora, ne samo da nema novog Savjeta ministara BiH, nema parlamentarne većine, nema programskog okvira i nema naznaka dijaloga i ide se u jednu vrstu improvizacije i stvara privid rješavanja problema" – konstatovao je Raguž.

        Prema njegovom mišljenju, samo rekonceptualizovanje ove situacije i čitavog sistema može otvoriti šansu da ova agonija bude zaustavljena.

        Raguž je saglasan da je odgovornost najveća na domaćim akterima i tvrdi da i međunarodna zajednica ne može pobjeći od svoje odgovornosti zbog načina na koji je došlo do Dejtonskog sporazuma, ali i činjenice da BiH i zapadni Balkan predstavljaju strateški interes za mir i stabilnost čitave Evrope.
        
         "Ova konferencija je fundamentalno važna i došla je u pravom političkom momentu i pokazala kako se trebaju davati odgovori. Napravila je most između SAD i EU, zemalja u regiji, institucija akademske zajednice, političara i medija da se ponudi okvir rješavanja ovog negativnog trenda. Pozvao sam na novu redefinisanu interakciju koja bi se kroz periodične konferencije u organizacijskom, savjetodavnom i medijacijskom smislu dešavala" – pojasnio je Raguž. /kraj/ne/mir///foto/

 
IMENOVANjE KANDIDATA ZA PREDSJEDAVAJUĆEG PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 13 jun 2011 15:19

SARAJEVO, 13. JUNA (SRNA) - Predsjedništvo BiH sutra će održati hitnu sjednicu na kojoj bi trebalo da imenuje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, rekao je Srni Đorđe Latinović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bih Nebojše Radmanovića.

        On je istakao da su ispunjeni svi zakonski uslovi za održavanje ove sjednice, jer je Predsjedništvo BiH od Centralne izborne komisije BiH i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) dobilo informaciju da sva tri kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH - Borjana Krišto, Slavo Kukić i Mladen Ivanković Lijanović, ispunjavaju zakonom predviđene uslove za kandidaturu.

        Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH će sutra, nakon tajnog glasanja po preferencijalnom sistemu, donijeti pisanu odluku sa imenom kandidata koji je dobio najviše bodova i dostaviti je na potvrdu Komisiji za izbor i imenovanje Savjeta ministara BiH Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

        Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova, nakon čijeg će završetka biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji i rezultati glasanja. /kraj/ne/dad

 
USVOJENE IZMJENE O ZADUŽENjU ZA "NACIONALNE PUTEVE" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 09 jun 2011 13:02

BANjALUKA, 9. JUNA (SRNA) - Narodna skupština Republike Srpske /RS/ usvojila je danas Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci po projektu "Nacionalni putevi Banjaluka - Gradiška", a izmjene se odnose na krajnjeg korisnika i dužnika po kreditu, kao i na produženja završetka projekta do decembra 2013. godine.

        Predstavnik Ministarstva finansija Slavoljub Stojanović podsjetio je da je Narodna skupština 2005. godine donijela Odluku o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci po Projektu "Nacionalni putevi Banjaluka - Gradiška" u iznosu od 65 miliona evra.

        On je naveo da su ova kreditna sredstva odobrena pod uslovima - rok otplate 25 godina, grejs period šest godina uračunat u rok otplate, kamatna stopa fiksna ili promjenjiva, euribort ili libort uvećana za 0,55 odsto izračunata po proceduri Evropske investicione banke.

        Javna preduzeća "Putevi Republike Srpske" i "Autoputevi Republike Srpske" 16. marta 2010. godine zaključili su ugovor o primopredaji prava i obaveza po osnovu izgradnje auto-puteva u Republici Srpskoj kojim su prava i obaveze po osnovu kredita sa 31. martom 2010. godine prenesena sa JP "Putevi RS" na JP "Autoputevi RS".

        Stojanović je rekao da su ova sredstva namijenjena za izgradnju 29 kilometara autoputa dionica aerodrom Mahovljani - Laktaši – Gradiška.

        Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj 24. marta 2010. godine donijela Odluku kojom je dala saglasnost na ovaj ugovor.

 
ZLATKO KNEŽEVIĆ IZABRAN ZA SUDIJU USTAVNOG SUDA BiH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 09 jun 2011 12:59

BANjALUKA, 9. JUNA /SRNA/ - Zlatko Knežević imenovan je danas za sudiju Ustavnog suda BiH iz Republike Srpske.

        Kandidati za ovu funkciju bili su i Dragomir Vukoja, Mlađen Mandić i Ljubinko Mitrović.

        Narodna skupština imenovala je i Slobodana Radulja za vršioca dužnosti pravobranioca Srpske na period od dva mjeseca, čime je završeno sedmo skupštinsko zasjedanje.

        Kolegijum Narodne skupštine trebalo bi danas da utvrdi termin održavanja naredne sjednice parlamenta Srpske.

 
O PREDSJEDAVAJUĆEM SAVJETA MINISTARA 17. JUNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 09 jun 2011 12:05

SARAJEVO, 9. JUNA /SRNA/ - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izabrali su danas stalne i zajedničke komisije ovog doma, te članove delegacija u međunarodnim organizacijama, a sjednica o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara najavljena je za 17. juna.

        Izabrano je po devet članova Ustavnopravne komisije, Komisije za spoljne poslove, Komisije za spoljnu trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova, ukupno 54 člana od čega je 18 iz Republike Srpske a 36 iz Federacije.

        U ovim komisijama SNSD ima 12 članova, a SDS šest.

        Iz SDP-a je 12 članova u komisijama, SDA ima devet članova, SBB pet, HDZ BiH četiri, koliko i Mješoviti klub koji čine HDZ 1990, HSP i DNZ, dok SzBiH ima dva člana.

        U zajedničkim komisijama koje imaju po 12 članova izabrana su 72 člana, od kojih je polovina iz Predstavničkog doma.

        Od 12 članova iz Srpske osam ih je iz SNSD-a, a četiri iz SDS-a.

        Od 24 mjesta iz Federacije SDP-u je pripalo sedam, SDA ima šest članova, po tri člana imaju SBB, HDZ BiH i Mješoviti klub, a SzBiH ima dva člana.

        Ove komisije su Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost BiH, Zajednička komisije za nadzor nad radom Obavještajno-        bezbjednosne agencije BiH, Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj, Zajednička komisija za evropske integracije, Zajednička komisije za administrativne poslove, Zajednička komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

        U delegacijama u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, OEBS-u, Centralnoevropskoj inicijativi, Parlamentarnoj skupštini NATO, Parlamentarnoj skupštini Mediterana i pri Interparlamentarnoj uniji BiH ima 33 člana iz Predstavničkog doma i Doma naroda.

        Na današnjoj sjednici poslanici su usvojili i zapisnik sa konstitutivne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

        Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović najavio je da bi naredna sjednica ovog doma trebalo da bude održana 22. i 23. juna, a ako bude potrebno i 24. juna, dok bi sjednica o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara trebalo da bude održana 17. juna

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 233 od 293