Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 25.11.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 90 gostiju i 1 član na mreži


USVOJEN ZAKON O PRIVATIZACIJI DRŽAVNIH STANOVA U RS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 21 jun 2011 15:37

BANjALUKA, 21. JUNA (SRNA) - Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o privatizaciji državnih stanova, kojim se do 30. juna 2015. godine produžava rok za otkup državnih stanova u RS.

        Zakon su podržala 63 poslanika, četiri su bila protiv, dok su tri narodna poslanika bila uzdržana.

        Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić rekla je da je osnovni razlog za donošenje ovog zakona produženje roka za otkup državnih stanova koji ističe 30. juna.

        Golićeva je istakla da je donošenje ovog zakona potrebno i zbog činjenice da otkup državnih stanova još nije u potpunosti okončan i to prvenstveno stanova koji su državnim sredstvima građeni po posebnim programima za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, izbjeglih i raseljenih lica, kao ni otkup državnih stanova na kojima ne postoji stanarsko pravo.

        Pozivajući se na podatke Investiciono-razuvojne banke (IRB) RS, Golićeva je navela da je u Srpskoj ukupno otkupljeno 59 483 državnih stanova, od čega je 37 776 plaćeno gotovim novcem tako da je na račun Fonda stanovanja RS uplaćeno 59,8 miliona maraka.

        Ona je navela i da je na rate otkupljeno oko 19 000 državnih stanova za šta će biti uplaćeno oko 53,7 miliona maraka.

        Zakonom je definisano da otkupnu cijenu stana ne plaća lice koje ima pravo na otkup stana, a ima utvrđen status porodice poginulog borca ili je ratni vojni invalid prve ili druge kategorije, član njegovog porodičnog domaćinstva, kao i maloljetno dijete čija su oba roditelja ubijena, poginula, umrla ili nestala kao civilne žrtve rata.

        Otkupnu cijenu stana ne plaćaju lica koja imaju status najtežih civilnih invalida u kolicima i slijepa lica. Rok otplate u mjesečnim ratama ne može biti duži od 20 godina.

        Otkup stana kupac može vršiti sredstvima svoje stare devizne štednje ili stare devizne štednje njegovog bračnog druga koja je položena kod poslovnih banaka RS ili obveznicama RS koje se isplaćuju kao naknada za nematerijalnu štetu nastalu u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. godine do 19. juna 1996. godine, a najviše do 60 odsto utvrđene otkupne cijene stana, navodi se u obrazloženju ovog zakona.

        Poslanik SNSD-a Saša Bošković rekao je da je ovaj zakon dobar, pogotovo jer je izašao u susret boračkim kategorijama u Srpskoj.

        Šef poslaničkog kluba PDP-a Zoran Đerić smatra da bi pravo na otkup državnih stanova trebalo da imaju ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije.

        Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da je ovaj zakon trebalo donijeti u redovnoj proceduri, a ne da ide po hitnom postupku u Narodnu skupštinu RS.

        Poslanik DNS-a Svjetlana Sredić mišljenja je da je značajno donošenje ovog zakona i da je posebna vrijednost zakona što on daje potvrdu da Srpska stoji institucionalno, a ne deklarativno iza boračkih kategorija u RS.

        Vojislav Gligić iz Demokratske partije (DP) kaže da je ovaj zakon trebalo donijeti u redovnoj proceduri, a ne po hitnom postupku.

        Poslanik Socijalističke partije (SP) i Partije ujedinjenih penzionera Predrag Gluhaković rekao je da je ovo kvalitetan zakon koji omogućava trajno rješavanje stambenog pitanja boračkih kategorija u RS.

 
BITNO JE DA BiH NE ZAOSTAJE IZA ZEMALjA REGIONA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 21 jun 2011 08:11

 BANjALUKA, 21. JUNA /SRNA/ - Ambasador Slovenije u BiH Andrej Graseli izjavio je da je za BiH jako pozitivno da će Hrvatska ući u EU, jer će time granica EU doći do BiH, ističući da i ostale zemlje regiona kreću dosta brzo naprijed i da je bitno da BiH ne zaostaje za njima.

        "Prije nekoliko godina BiH je bila ispred mnogih drugih, a sada je na začelju. S tog aspekta mislim da je dobro što se primjenjuju inovativni pristupi, poput strukturisanog dijaloga, za koji vjerujemo da bi mogao donijeti neki pozitivni rezultat", rekao je Graseli.

        Govoreći o ostvarivanju prava radnika iz BiH u Sloveniji, on je istakao da postoji pozitivan pomak i da se situacija znatno promijenila nabolje po tom pitanju, nakon što se Slovenija dosta angažovala.

        "Prvo smo išli u promjene ugovora o socijalnoj sigurnosti s namjerom da ti ljudi dobiju mnogo bolji status nego što su ga imali dosad. To je sada urađeno. U međuvremenu, ne znam da li su promjene ugovora i ratifikovane u parlamentu BiH zbog ove situacije u vezi s formiranjem vlasti", rekao je Graseli za današnje "Nezavisne novine".

        On je dodao da se ide i u sklapanje ugovora o zapošljavanju, koji će biti na nivou standarda EU na tom planu./kraj/nb/mir

 
DELEGACIJA BiH OD DANAS U STRAZBURU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 20 jun 2011 07:50


        SARAJEVO, 20. JUNA (SRNA) - Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvuje na Trećem dijelu redovnog zasjedanja ovog tijela koje počinje danas u Strazburu i trajaće do 24. juna.

        Prema preliminarnom dnevnom redu, za prvi dan zasjedanja planirana je promjena u članstvima komiteta, kao i izbor dva potpredsjednika, nakon čega bi bio razmatran budžet i program rada Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za 2012/2013, saopšteno je ranije iz parlamenta BiH.

        Najavljeno je i razmatranje zahtjeva Parlamenta Maroka za status partnera za demokratiju sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope i prezentacija više izvještaja, kao što su saradnja između Savjeta Evrope i nastajućih demokratija u arapskom svijetu, situacija u Tunisu, azilanti i izbjeglice, nacionalni parlamenti - garant ljudskih prava u Evropi i zaustavljanje naglog pada u zaposlenosti mladih.

        Delegaciju BiH čine Milica Marković, Mladen Bosić, Saša Magazinović, Ismeta Dervoz i Boško Tomić.
                                                                                                                                       

 
JEDNOSTAVNIJA PROCEDURA OD DRUGE POLOVINE JULA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 jun 2011 16:46

  PRIJEDOR, 17. JUNA (SRNA) - Novi pravilnik o ostvarivanju zdravstvene zaštite izvan Republike Srpske (RS), kojim se pojednostavljuje dosadašnja procedura, umjesto od druge polovine juna, kako je bilo najavljeno, biće primjenjivan od druge polovine jula, rečeno je Srni u Fondu zdravstvenog osiguranja RS.

        "Novi pravilnik treba da stupi na snagu polovinom jula, tačnije osam dana nakon što se objavi u Službenom glasniku RS. Do tada se radi po starom pravilniku, gdje Fond izdaje ino obrazac na osnovu ljekarskog uvjerenja da osiguranik ne boluje od neke hronične ili akutne bolesti, kojeg izdaje porodični ljekar", podsjećaju iz Fonda.

        Iz Fonda navode da je procedura ista i za pacijente registrovane u privatnoj ambulanti porodične medicine, dok starim pravilnikom nisu obuhvaćena djeca registrovana u privatnim pedijatrijskim ordinacijama koje imaju ugovore sa Fondom, te će ona na ovaj vid zdravstvene usluge morati da čekaju primjenu novog pravilnika.

        Osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja RS pravo na zdravstvenu zaštitu mogu koristiti u zemljama sa kojima BiH ima potpisan Sporazum o socijalnom osiguranju, a to su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Turska, Holandija, Austrija, Njemačka i Italija.

        Po dolasku u neku od ovih zemalja oni treba da se jave organizacionoj jedinici zdravstvenog osiguranja u toj zemlji, gdje će dobiti bolesnički list, koji će im, u slučaju da im zatreba hitna medicinska pomoć, poslužiti kao zdravstvena knjižica.

        U slučaju da se osiguranicima iz Srpske, uprkos posjedovanja ino obrasca, ipak naplati pružena usluga, po dolasku u RS mogu predati zahtjev Fondu za refundaciju troškova.

 
SRPSKA JEDAN OD NAJSTABILNIJIH PARTNERA RUSKE PRIVREDE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 jun 2011 16:44

BANjALUKA, 17. JUNA /SRNA/ - Republika Srpska /RS/ jedan je od najstabilnijih partnera ruske privrede i kompanija u regionu i Međunarodni ekonomski forum u Sankt-Peterburgu prilika je da se dobri rezultati te saradnje dodatno afirmišu, rečeno je danas tokom bilateralnih sastanaka predsjednika RS Milorada Dodika sa zvaničnicima i predstavnicima kompanija koje su prisutne na ovom skupu.

        Dodik je u Sankt-Peterburgu razgovarao sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS, BiH i regionu.

        On je na Međunarodnom ekonomskom forumu razgovarao sa ministrom energetike Ruske Federacije Sergejem Šmatkovom o dosadašnjim aktivnostima i rezultatima na planu ekonomske saradnje RS i Ruske Federacije i mogućnostima njihovog daljeg intenziviranja, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

        Predsjednik RS razgovarao je, u odvojenim susretima, sa predstavnicima kompanija "Gaspromnjeft", "Zarubežnjeft", kao i Vnješekonom banke o intenziviranju istraživanja nalazišta nafte u Srpskoj i mogućnostima da se, u najskorije vrijeme, nastavi sa rekonstrukcijom nove linije Rafinerije nafte u Brodu.

        "U tom smislu, očekuje sa da u avgustu mjesecu počne proizvodanja naftnih derivata, u skladu sa evropskim standardima, odnosno evro 5 dizela. Aktivnosti u Rafineriji nafte u Brodu, Rafineriji ulja u Modriči i distributivnoj mreži, u okviru Optima grupe, nastaviće da prati Vnješekonom banka", navodi se u saopštenju.

        Dodik se danas sastao i sa predstavnicima kompanije Rusal.

 
PUŠTEN RATNI NAČELNIK OPŠTINE TREBINjE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 jun 2011 16:44

BEOGRAD, 17. JUNA (SRNA) - Ratni načelnik opštine Trebinja Božidar Vučurević pušten je danas popodne iz pritvora u Beogradu - rekao je Srni njegov advokat Svetozar Vujačić.

        Vujačić je istakao da će Vučurević nakon puštanja iz pritvora na slobodi sačekati kraj ekstradicionog postupka i dodao da je "pravda pobijedila".

        On je rekao da Vučurevića neće pogoditi sudska mjera da ne napušta Srbiju i da mu se oduzmu putne isprave, te dodao da Vučurević ima kćerku koja živi u Beogradu.

        Vujačić je naveo da je Vučurević oko 16.00 časova pušten iz pritvora i da treba da ga dočekata ambasador BiH u Beogradu Boriša Arnaut, nakon čega će svi proslaviti puštanje u nekom od beogradskih restorana.

        Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj, po potjernici Hrvatske koja ga tereti za granatiranje Dubrovnika, a naknadno je i BiH zatražila njegovo izručenje.

        Krivično vijeće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koje je preuzelo Vučurevićev slučaj od suda u Šapcu, produžilo mu je 8. juna pritvor za još dva mjeseca.

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 232 od 293