Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 70 gostiju na mreži


PIK : ŠTO HITNIJE FORMIRATI SAVJET MINISTARA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 07 jul 2011 17:16

SARAJEVO, 7. JULA (SRNA) - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIK) pozvao je političare u BiH na što hitnije formiranje Savjeta ministara BiH i na dvodnevnoj sjednici nije dao visokom predstavniku Valentinu Incku signal da se međunarodna zajednica uplete u formiranje vlasti na nivou BiH.
        
        Visoki predstavnik je danas na konferenciji za novinare, predstavljajući zaključke PIK-a, istakao da je zasjedanje bilo okrenuto ka budućnosti, odnosno izazovima sa kojima se BiH suočava u drugoj polovini 2011. godine.
        
        "PIK je utvrdio tri prioriteta u narednom periodu. Prvi je očigledan, i to je formiranje Savjeta ministara BiH. Drugi je prestanak osporavanja Dejtonskog sporazuma, a treći da se u BiH iskoristi prilika koju pruža ojačano prisustvo EU", rekao je Incko.
        
        Incko je naglasio da je PIK pozvao političke lidere na konstruktivni dijalog kako bi se otvorio put ka formiranju Savjeta minsitara BiH i pokazala odgovorna politika.

        Visoki predstavnik i njegov prvi zamjenik Roderik Mur potvrdili su da je Rusija izdvojila mišljenje u kominikeu, u dijelu koji se odnosi na osudu zaključaka Narodne skupštine RS od 13. aprila, koji su za ostale članove PIK-a neprihvatljivi i predstavljaju najveće osporavanje Dejtona od kada je potpisan.

        "Trenutna kriza je neutralisana. PIK je, međutim, istakao da zaključci Narodne skupštine RS doneseni 13. aprila ne oslobađaju vlasti tog entita obaveza u skladu sa Dejtonom, naročito u smislu aneksa 10 i četiri, odnosno ovlaštenja visokog predstavnika i Ustava", rekao je Incko.

        On je napomenuo da je PIK konstatovao da od prethodne sjednice nije učinjeno ništa na ispunjavanju "pet plus dva" uslova i cilja za tranziciju OHR-a.

         "PIK je dao do znanja da politička situacija nije samo zamrznuta, već da su stvari ozbiljnije od nedostatka napretka. Situacija se u nekim oblastima pogoršava i stranački lideri to moraju shavatiti jer BiH ide unazad, a ostale zemlje u regionu se kreću naprijed, poput Hrvatske koja je dobila odluku da postane članica EU. Sličan napredak u narednim izvještajima o napretku očekujemo za Srbiju i Crnu Goru", rekao je Incko.

        On je dodao da su politički direktori pozdravili imenovanje Pitera Sorensena na funkciju specijalnog predstavnika EU.

        "Uvjeren sam da ćemo Sorensen i ja izgraditi efikasan partnerski odnos koji će nam pomoći da sa novom energijom rješavamo probleme sa kojim se BiH suočava", rekao je Incko.

        Prema njegovim riječima, PIK je naglasio da uloga visokog predtavnika po Dejtonskom sporazumu ostaje nepromijenjena i da će visoki predstavnik nastaviti sa obavljanjem svog punog mandata.

        Visoki predstavnik je napomenuo da je konferencija za novinare nakon sjednice PIK-a kasnila zbog promocije brošure u okviru projketa "Generacija BiH za Evropu". Incko je rekao da je ta današnja prezentacija ujedno i njegov posljednji projekat koji je obavio u svojstvu specijalnog predstavnika EU.

 
UPRAVNI ODBOR DANAS SA PARLAMENTARCIMA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 07 jul 2011 07:55

        SARAJEVO, 7. JULA (SRNA) - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira u BiH (PIK) danas će u Sarajevu razgovarati sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

        PIK je juče počeo dvodnevni sastanak o glavnim izazovima sa kojima će se BiH suočiti u drugoj polovini ove godine, uz poseban osvrt na formiranje vlasti na državnom nivou.

        Dnevnim redom sastanka na nivou političkih direktora predviđena je i rasprava o trenutnoj političkoj situaciji, napretku u reformama neophodnim za evropske i evroatlantske integracije, izazovima na putu punog provođenja Dejtonskog sporazuma, jačanju prisustva EU u BiH, kao i napretku na programu "pet plus dva", koji je utvrdio PIK u februaru 2008. godine, saopšteno je iz OHR-a.

        Sastanak je juče počeo u zgradi OHR-a, a konferencija za novinare visokog predstavnika u BiH Valentina Incka zakazana je za danas u 14.00 časova, nakon završetka skupa.

        Sastanak sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine BiH počeće u 9.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH.

        Upravni odbor PIK-a visokom predstavniku daje političke smjernice, a svaka tri mjeseca sastaje se na nivou političkih direktora.

        Članice Upravnog odbora su Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Rusija, Velika Britanija, SAD, Predsjedništvo EU, Evropska komisija, i Organizacija islamske konferencije, koju predstavlja Turska. /kraj/ob

 
TADIĆ STIGAO U SARAJEVO PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 06 jul 2011 09:38

        SARAJEVO, 6. JULA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Boris Tadić doputovao je danas u Sarajevo u jednodnevnu posjetu BiH, a na aerodromu ga je dočekao ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj.

        Dobrodošlicu Tadiću, koji je stigao u 10.00 časova, poželjeli su i srpski ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović i ambasador BiH u Srbiji Boris Arnaut, te gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

        Tokom svečanog dočeka Tadića na aerodromskoj pisti bio je postrojen počasni vod Oružanih snaga BiH.

        Prema predviđenom protokolu, Tadić odlazi u rezidenciju "Konak", gdje će biti priređena ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, nakon čega slijedi sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

        Potom je planiran susret delegacija BiH i Srbije, nakon čega će u 12.15 časova biti održana konferencija za novinare.

        Tadić će u odvojenim susretima tokom poslijepodneva razgovarati sa članovima Kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem.


        Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo uručiće danas u Sarajevu Tadiću orden ovog pokreta, najviše priznanje organizacije.

        Osim Tadića, orden Evropskog pokreta za pomirenje naroda i promociju regionalnog partnerstva u procesu evropskih integracija ove godine dobili su ipredsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

        Ovo je druga zvanična posjeta Tadića BiH. Prethodno je Tadić posjetio BiH 29. juna 2006. godine.

/kraj/ob/mir//foto/

 
IZETBEGOVIĆ : TADIĆ JE DOBRODOŠAO U SARAJEVO PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 05 jul 2011 16:09

SARAJEVO, 5. JULA /SRNA/ - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da predsjednik Srbije Boris Tadić treba da dođe u Sarajevo i da je dobrodošao, jer su takvi susreti protrebni za popravljanje odnosa dvije zemlje.

        "BiH ima najveću robnu razmjenu, globalno, sa Srbijom. U BiH živi više od milion Srba, a u Srbiji više od 300 000 Bošnjaka i imamo sve razloge da popravimo odnose a to se ne može učiniti bez razgovora", rekao je Izetbegović novinarima.

        Izetbegović smatra da nije dobro da Srbija sarađuje samo sa jednim entitetom već sa BiH, ističući da je normalno da će se na sastanku Predsjedništva BiH i predsjednika Tadića otvoriti različite teme.

        "Ujutro ćemo predsjedavajući Radmanović, Komšić i ja još jednom definitivno dogovoriti teme sastanka sa predsjednikom Srbije. U ovom regionu je potrebno više sastanaka i razgovara", rekao je Izetbegović.

        On je napomenuo da su između BiH i Srbije još otvorena pitanja kao što su pitanje korištenja voda, granice, sukcesije.

        "Tadić je, kada smo bili u Karađorđevu, izrazio želju da se pitanja poput hapšenja Jovana Divjaka, Ejupa Ganića i Božidara Vučurevića definitivno riješe. To će biti, takođe, jedna od tema sutrašnjeg susreta", dodao je Izetbegović.

        Govoreći o izjavi predsjednika RS Milorada Dodika da "Sarajevo nema pravo da se busa u prsa antifašizmom" s obzirom da je Alija Izetbegović bio u "Handžar diviziji", Bakir Izetbegović je rekao da je njegov otac za vrijeme Drugog svjetskog rata "služio jedino partizansku vojsku".

        "Ja nosim ime po čovjeku koji je bio u partizanima i koji je ubijen u Jasenovcu", rekao je Izetbegović i dodao da je "vrijeme da se u BiH počne baviti pravim pitanjima i da se prestane sa političkim prepucavanjima".

 
DANAS O AKTIMA SA OSME SJEDNICE PARLAMENTA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 05 jul 2011 08:06


        BANjALUKA, 5. JULA (SRNA) - Klub Srba u Vijeću naroda Republike Srpske razmatraće danas akte koje je Narodna skupština Srpske usvojila na osmoj sjednici, među kojima je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike za prošlu godinu.
        
        Na sjednici će biti razmatran Konsolidovani izvještaj o investiranju javnih prihoda za prošlu godinu i Izvještaj o stanju u bankarskom sistemu Srpske za 2010. godinu, saopšteno je iz Kluba Srba u Vijeću naroda.
        
        Delegati će razmatrati i Izvještaj o stanju u sektoru osiguranja za prošlu godinu, kao i Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Srpske za prošlu godinu.

        Klub Srba će raspravljati i o materijalima za petu sjednicu Vijeća naroda.

        Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova. /kraj/bon/sp

 
PLATFORMAŠI TRAŽE INTERVENCIJU OHR-a PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 04 jul 2011 08:02

SARAJEVO, 4. JULA (SRNA) - Ukoliko u narednih sedam dana ne bude postignut kompromis između parlamentarnih stranaka u vezi sa predsjedavajućim Savjeta ministara, SDA, SDP, NSRB i HSP će se pismeno obratiti visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku kako bi se OHR uključio u rješavanje ovog pitanja.

        "Ako se desi da izostane dogovor, a kandidat platforme Slavo Kukić u drugom krugu glasanja bude osporen, ni mi nećemo podržati Borjanu Krišto, niti bilo koga drugog za predsjedavajućeg Savjeta ministara", rekao je za "Oslobođenje" zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić.

        On smatra da je u slučaju insistiranja dva HDZ-a i SNSD-a da kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara bude isključivo Borjana Krišto logično rješenje da OHR postupi kao u slučaju Vlade Federacije BiH.

        Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu BiH Lazar Prodanović izjavio je da stavovi stranaka iz Republike Srpske kada je u pitanju Kukićevo potvrđivanje neće biti promijenjene i da je ulazak u proceduru predlaganja i imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara bez formirane parlamentarne većine čista utopija.

        Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je za "Politiku" da se međunarodna zajednica neće uplitati u formiranje vlasti u BiH. /kraj/ss/mđ

 
<< Početak < Prethodna 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Sledeća > Kraj >>

Strana 232 od 295