Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 28.10.2017. god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 33 gostiju na mreži


BAN KI MUN: ISTORIJSKI DAN ZA LIBIJU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 20 oktobar 2011 17:22

NjUJORK, 20.OKTOBRA (SRNA-Rojters) - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je da smrt svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija predstavlja istorijski događaj za Libiju.

        "Svi smo vidjeli izvještaje o smrti pukovnika Moamera Gadafija i okončanju sukoba u Sirtu i ostalim gradovima. Jasno je da ovaj dan za Libiju predstavlja istorijsku tranziciju", rekao je Ban na konferenciji UN o razvoju.

        Generalni sekretar UN dodao je da sada "borci sa svih strana u miru treba da polože oružje".

        Francuski ministar spoljnih poslova Alan Žipe izjavio je da Gadafijeva smrt označava kraj 42-godišnje tiranije i početak demokratije u Libiji.

        "To je početak nove ere, početak demokratije i obnove u Libiji", rekao je Žipe novinarima tokom posjete Nju Delhiju.

        Žipe je dodao da "objava o Gadafijevoj smrti i pad Sirta označavaju kraj veoma teškog perioda za libijski narod i kraj 42-godišnje tiranije".

        "Francuska je ponosna jer je pomogla libijskom narodu da ponovo stekne svoju slobodu", dodao je šef francuske diplomatije.

 
GADAFIJEVO TIJELO PREBAČENO U MISRATU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 20 oktobar 2011 17:20

KAIRO, 20. OKTOBRA (SRNA-Rojters) – Televizija Al Arabija prenijela je danas da je tijelo svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija prebačeno u libijski grad Misratu.

        Al džazira je prethodno emitovala, kako je rečeno, ekskluzivan snimak Gadafijevog tijela koje pobunjenici vuku po ulici.

        Na snimku se vidi tijelo sa kojeg je skinuta košulja. Muškarčevo lice je krvavo i ima rupu od metka na glavi.

        Libijska državna televizija i ostali kanali prikazali su snimke boraca prelaznog savjeta okupljenih oko dvije velike drenažne cijevi ispod autoputa, gdje je Gadafi, navodno, pronađen.

        Iznad cijevi sprejem je ispisano "gnusni Gadafi" i "Bog je najveći". Na snimcima je prikazano i tijelo jednog Gadafijevog lojaliste na tlu pored cijevi.

        Komandanti prelaznog savjeta sa lica mjesta u Sirtu rekli su da je bivši portparol svrgnutog režima Musa Ibrahim uhvaćen nedaleko od grada, te da je pronađeno i tijelo komandanta Gadafijevih oružanih snaga Abua Bakra Junusa Džabra.

        NATO i američki Stejt department nisu mogli da potvrde nijedan od ovih izvještaja.

        U međuvremenu, na ulicama Bengazija počelo je slavlje poslije izvještaja o Gadafijevoj smrti.

 
SAD - Dodik / PREDOČITI STAVOVE I POJASNITI POZICIJE U BiH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 19 oktobar 2011 16:20

VAŠINGTON, 19. OKTOBRA (SRNA) - Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da tokom boravka u SAD predstavnicima američke administracije želi predočiti svoje stavove, te da je važno da se dodatno pojasne pozicije koje postoje u BiH.

        "Njihovi stavovi su, otprilike, poznati. Smatram da nemamo nerazjašnjenih pitanja sa američkom administracijom, ali želimo s njom dobre odnose, a korektan partnerski dijalog najbolji je način da se to potvrdi", rekao je Dodik Radio-televiziji RS po dolasku u Vašington.

        On je dodao da ne očekuje da sagovornici u Americi pokrenu priču o nametanju nekih rješenja kada je riječ o formiranju vlasti u BiH.

        Dodik ističe da većina država i vlada apsolutno prihvataju stav da je formiranje vlasti i donošenje važnih odluka u BiH stvar njenih institucija.

        Predsjednik Srpske razgovaraće danas u Vašingtonu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

        Dodik je juče otputovao u višednevnu posjetu SAD, tokom koje će se sastati sa zvaničnicima Stejt dipartmenta, vladinih agencija, predstavnicima nevladinih organizacija i poslovne i akademske zajednice.

        Tokom posjete Dodik će imati više bilateralnih sastanaka sa članovima srpsko-američkih udruženja, predstavnicima srpskih udruženja i Srpske pravoslavne crkve u SAD. Planirano je i da predsjednik Srpske održi predavanje na Kolumbija univerzitetu u Njujorku.

 
Vasić - reagovanje / IZETBEGOVIĆ NE MOŽE DA PRIJETI SRBIMA U BiH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 19 oktobar 2011 16:18

BANjALUKA, 19. OKTOBRA (SRNA) - Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može da prijeti Srbima u BiH, naročito ne da svojata ono što je u ratu izgubio i što su velike sile međunarodnim ugovorom uknjižile kao srpsku zemlju i vlasništvo Republike Srpske.

        "Vodeći takvu politiku prijetnje i okupacije srpske zemlje i Republike Srpske, propalom srpskom politikom poznatom pod geslom `tamo gdje su srpski grobovi, tamo je srpska zemlja`, Izetbegović će živ dočekati raspad i njegove zemlje i njegove patriotske ideje", rekao je Vasić.

        On kaže da bi Izetbegović trebalo da se bavi politikom na način da radi ono za šta je izabran, jer on nije izabran da kontroliše ponašanje Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika, već da, kao `prva rezerva` Željku Komšiću, predstavlja Bošnjake u Predsjedništvu BiH - prenosi ''SNSD info''.

        "Izetbegović gubi vezu sa realnošću kada govori o stopostotnim patriotama za odbranu njegove cjelovite Bosne. Danas se, nakon rata i Dejtona, ovdje nema šta braniti cjelovito i patriotski. Bošnjačka politika koju je promovisao i vodio SDA, on i njegov babo, doživjela je poraz" ocijenio je Vasić.
        
        Prema njegovim riječima, Izetbegović bi trebalo da se bavi realnim političkim interesima Bošnjaka jer patriotski rat za cjelovitu BiH nije njihov interes.
        
        Vasić je dodao da je Izetbegović u Predsjedništvo BiH došao iz Federacije i trebalo bi njom i da se bavi, a Republika Srpska i Dodik nisu njegova briga.
        
        "Od njega se samo traži da poštuje činjenicu da postoje Srbi u BiH i Republika Srpska", rekao je Vasić.
        
        Izetbegović je optužio predsjednika Dodika da je odgovoran za "jednu od najdubljih kriza u BiH od Dejtona do danas" i zaprijetio da će, kako je naveo, "sto posto patriote" braniti cjelovitost BiH u svakom trenutku.

 
SRBI SA SJEVERA KOSOVA TRAŽE VRAĆANjE NA STANjE OD PRIJE 25. JULA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 19 oktobar 2011 16:14

ZUBIN POTOK, 19. OKTOBRA (SRNA) - Odbornici skupštine četiri opštine sa sjevera Kosova i Metohije nisu saglasni sa tim da se realno stanje mijenja nasilnim putem i traže vraćanje na stanje prije 25. jula.

        U zaključcima o situaciji na sjeveru Kosova koje su donijeli na današnjem sastanku u Zubinom Potoku traži se nezavisna istraga o događajima na Jarinju, pod mandatom Savjeta bezbjednosti UN.

        Predstavnici Srba ne prihvataju da se na sjeveru primjenjuju dogovori Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, jer su "štetni po interese srpskog naroda". Srbi traže da se dogovori vrate pod okrilje UN.
        
        Odbornici traže da Srbija "opozove saglasnost o raspoređivanju Euleksa na području Kosova i Metohije", odnosno da se ponovo aktivira Unmik civilna misija.

        Zahtijeva se i da država Srbija i Savjet bezbjednosti "obezbijede povratak dijela srpske vojske i policije i njihovo početno raspoređivanje na sjeveru Kosova i Metohije".

        U zaključcima se poručuje da su Srbi iz četiri opštine sa sjevera Kosova čvrsto opredijeljeni da "opstanu na tom području u sastavu Srbije".

        U posljednjem zaključku predsjednici opština se "zadužuju" da nastave razgovore sa Kforom kako bi se pronašli načini sa snabdijevanje njihovih vojnika.

        Prije sastanka načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedljeković izjavio je da su predstavnici Srba sa područja četiri srpske opštine sa sjevera Kosova u stalnom kontaktu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.
        
        "Svakodnevno sam u komunikaciji sa državnim vrhom. Državni vrh, predsednik Srbije i Vlada stoje iza nas, daju nam podršku da u mirnoj i odlučnoj borbi istrajemo u našim ciljevima", izjavio je Nedljeković, dodajući da državni vrh šalje preporuku da Srbi ne smiju ulaziti u sukob sa KFOR-om i ostalim međunarodnim institucijama niti smiju nasjedati na provokacije.

        Kfor je sinoć saopštio da je odlučan da preduzme akciju, ako Srbi ne donesu odluku o uklanjanju blokada. U saopštenju se navodi da su dva konvoja Kfora naišla na otpor u pokušaju da snabdiju vojnike stacionirane pored puteva ka prelazima Jarinje i Brnjak.

        Konvoj Kfora juče je krenuo ka prelazima na sjeveru Kosova i zaustavio se kod barikade u selu Jagnjenica, ali se poslije razgovora predsjednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i potpukovnika Kfora Klausa Glaba, vratio u bazu u Novom Selu.

        Komandant Kfora Erhard Drevs zatražio je u subotu da se Kforu omogući da kopnenim putem snabdijeva vojnike na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i Srbima dao rok da do ponedjeljka uklone barikade.         U suprotnom, kako je tada rekao, Kfor će mirnim putem ukloniti blokade sa puteva.

        U međuvremenu, ovaj rok je produžen do današnjeg sastanka predstavnika opština na sjeveru.

 
BiH - formiranje vlasti - Incko / NAJVEĆU ODGOVORNOST SNOSI ŠEST POLITIČKIH STRANAKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 19 oktobar 2011 10:58

 BANjALUKA, 19. OKTOBRA (SRNA) - Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko istakao je da šest najvećih političkih stranaka u BiH snosi najveću odgovornost za trenutnu situaciju u zemlji i za činjenicu da godinu dana od izbora još nema vlasti na državnom nivou.

        "Ima, istina, i nekih pozitivnih vijesti. Na nedavnom sastanku u Brčkom stranački lideri su razgovarali o konkretnim pitanjima. Pritom, ima i najava o skorom dogovoru u vezi sa formiranjem vlasti u dva kantona u Federaciji BiH", rekao je Incko za "Večernje novosti".

        Prema njegovim riječima, političari u BiH mogu i moraju da postignu dogovor bez uplitanja OHR-a, jer je to njihov posao.

        "Međunarodna zajednica može pomoći političkim liderima da razmotre različite elemente koji im mogu pomoći da se dogovore, ali oni su odgovorni za postizanje dogovora. Birači su im u oktobru prošle godine dali svoje povjerenje i oni moraju da ispune obećanja i opravdaju povjerenje. Odgovornost za ovu zemlju je u njihovim rukama", naglasio je Incko.

        On je rekao da je međunarodna zajednica zabrinuta zbog činjenice da je napredak BiH prema članstvu u EU i NATO previše spor, dodajući da su već vidljive posljedice po građane BiH zbog blokade konstituisanja vlasti na svim nivoima. /kraj/nb/ljlj

 
<< Početak < Prethodna 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sledeća > Kraj >>

Strana 209 od 292