Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 32 gostiju na mreži


BIVŠI OFICIR KFOR-a STAO NA STRANU SRBA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 04 novembar 2011 10:12


        BEOGRAD, 4. NOVEMBRA (SRNA) - Bivši oficir Kfora Kristijan Kaš napustio je misiju i stao na stranu Srba na barikadi u Zupču, izvinivši im se zbog onoga što je radio kao oficir u informativnoj službi međunarodnih snaga na Kosmetu.

        "U vrijeme dok smo bili odgovorni za bezbjednost na Kosovu, odavde je etnički očišćeno oko 250 000 Srba i drugih nealbanaca. Zato, kao bivši oficir Kfora osjećam obavezu da se izvinim", rekao je Kaš za internet izdanje "Večernjih novosti".

        On je rekao da sada priznaje da je bio naivan kad je 2000. godine došao na ove prostore, uvjeren da je NATO napao Srbiju i doveo svoje vojnike na Kosmet da bi štitio ljudska prava.

        "Naša obaveza po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu bila je da zaštimo Srbe od odmazde Albanaca, ali smo u tome potpuno omanuli", naglasio je bivši major Kfora iz norveškog kontingenta.

        On je naveo da je "zahvaljujući friziranoj medijskoj euforiji oko Kosova riješio da se prijavi u norvešku vojsku i postane pripadnik Kfora" te da je zahvaljujući novinarskom obrazovanju i iskustvu dobio čin majora, a da je prije dolaska na teren proveo mnogo vremena učeći o Kosmetu na Norveškom institutu za međunarodne poslove.

        "Moj mentor mi je još tada govorio da je bombardovanje Jugoslavije bila katastrofalna greška i da albanska mafija vodi najveće poslove s narkoticima u Evropi. Ipak, pokazalo se da nisam bio dovoljno spreman za realnost na terenu. Nisam bio svestan da Kfor u stvari ne radi svoj posao. Mi smo bili kukavice, jer smo dozvolili da se OVK pretvori u Zaštitni korpus Kosova i kasnije u Kosovsku policiju. Na taj način su kriminalni elementi dobili legitimni status u kosovskim institucijama", dodao je Kaš.

        Kaš je rekao da piše knjigu o svojim iskustvima na Kosmetu i prikrivenom etničkom čišćenju Srba, te da će knjiga biti štampana na norveškom, srpskom i engleskom jeziku.

 
Jašarević / SARAJEVO STOPIRALO SRPSKI ZAHTJEV ZA INTERPOLOVOM POTJERNICOM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 03 novembar 2011 10:21

BEOGRAD, 3. NOVEMBRA (SRNA) - Srbija je od Interpola i njegove centrale u Lionu još prije devet mjeseci tražila raspisivanje potjernice za vehabijom Mevlidom Jašarevićem, ali je Ministarstvo bezbjednosti BiH zatražilo od centrale Interpola da se taj zahtjev Beograda odbije - pišu "Večernje novosti".

        Pozivajući se na više izvora u obavještajno-bezbjednosnim krugovima, list navodi da je u Sarajevu namjera Beograda da ovaj terorista bude zaustavljen okarakterisana kao "još jedan pokušaj hapšenja Bošnjaka, koji nije utemeljen na dokazima".

        Srbija je tada Jašarevića, koji je prije nekoliko dana pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, okarakterisala kao veoma opasnu osobu, člana radikalnog vehabijskog pokreta.

        List dodaje da će policijski stručnjaci Srbije za terorizam i američki agenti FBI, koji su doputovali u Beograd, narednih dana detaljno proučiti i kontakte vehabija iz Novog Pazara i okoline, sa onima na Kosmetu i u BiH.

        Posebna pažnja biće posvećena informacijama o tome sa kojim su grupama povezani u Evropi, ali i njihova saradnja sa međunarodnim terorističkim organizacijama.

        Pretpostavlja se da je FBI zainteresovan za broj vehabija u Sandžaku, njihovu organizaciju, način djelovanja, povezanost sa drugim vehabijskim centrima van Srbije.

        Posebno je značajno koliko ima radikalnih islamista spremnih da, kao Jašarević, uzmu oružje i pucaju.

        Sve ove informacije, kako saznaje list, posjeduju MUP Srbije i srpska tajna služba BIA i spremni su da ih dostave FBI.

        List navodi da u ovom trenutku desetak američkih agenta, vrhunskih stručnjaka za borbu protiv terorizma, najviše zanima veza Jašarevića sa privedenim vehabijama sa područja Novog Pazara, nakon napada u Sarajevu.

        Njih interesuje i hapšenje grupe vehabija u dva navrata u Sandžaku, od kojih se druga, manja grupa, čak obučavala za upravljanje avionima i uspostavljanje saradnje sa istomišljenicima u BiH, Makedoniji, Albaniji, Gruziji i Siriji.

        Agente FBI posebno su interesovali zaplijenjeni diskovi kod vehabija, sa snimcima ubistava američkih vojnika u Avganistanu i Iraku, kao i ruskih vojnika u Čečeniji.

 
Džombić / SRPSKA IMA VELIKE ŠTETE OD BiH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
četvrtak, 03 novembar 2011 10:19


        BANjALUKA, 3. NOVEMBRA (SRNA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić ocijenio je da Srpska ima velike štete od BiH zbog ogromne administrativne strukture na nivou države, koja je apsolutno nepotrebna i koju što prije treba racionalizovati.

        "Budžet zajedničkih institucija rastao je enormno od nekih 330 miliona KM do sadašnjih milijardu i 40 miliona. To što se neracionalno radi u zajedničkim institucijama nije u interesu niti jednog građanina BiH", rekao je Džombić.

        On je objasnio da je RS predložila da uštede u budžetu zajedničkih institucija budu od 100 miliona do 150 miliona KM, pojasnivši da su predložene uštede na platama od nekih 20 miliona KM, 30 miliona KM na nematerijalnim troškovima, te 50 miliona KM na kapitalnoj potrošnji.

        Džombić je naglasio da zajedničke institucije stvaraju dodatni pritisak kako bi se popustilo njihovim zahtjevima, dodajući da predstavnici zajedničkih institucija "veoma smiješno" prezentuju da će, ako ne bude dogovora u Fiskalnom savjetu BiH, doći do blokade budžeta.

        Govoreći o budžetu RS, premijer Srpske je za "Nezavisne novine" rekao da je on potpuno realno koncipiran, naglasivši da su rađene uštede na mnogim pozicijama i da ne stoje bilo kakve primjedbe o rasipničkom ponašanju.

        Džombić je istakao da Srpska nije prezadužena i da ne postoji bojazan da neće moći vraćati kredite, ponovivši da u ovom trenutku zaduženost iznosi 3,6 milijardi KM, a da je BDP oko 8,3 milijarde KM, što je negdje oko 44 odsto BDP-a.

        Komentarišući probleme u vezi sa "Željeznicama RS", premijer RS je rekao da ovo preduzeće ima šanse. "Od kada sam postao premijer borim se da 'Željeznice RS' ne odu u stečaj i boriću se, ali sve ono što je rađeno u prethodnom periodu išlo je u pravcu stečaja", istakao je Džombić.

 
Hrvatska - EU - Busek / NOVI MOTO DRŽAVE - "HRABRA ZEMLjA ZA VELIKI USPJEH" PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 novembar 2011 16:44

   ZAGREB, 2. NOVEMBRA (SRNA) - Predsjednik Evropskog parlamenta Jirži Busek izjavio je danas u Zagrebu da je Hrvatska "provela fantastične reforme" i da je "bez ikakve rasprave, primjer za cijelu regiju", te predložio da novi moto države bude - "Hrabra zemlja za veliki uspjeh".

        "Vaš sadašnji moto je - `Mala zemlja za veliki odmor`. `Hrabra zemlja za veliki uspjeh` to je vaš novi moto koji sada službeno predlažem", izjavio je Busek na konferenciji za novinare nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.

        On je naglasio da je Hrvatska učinila tri najvažnija koraka - provela je izuzetno teške reforme, izgradila odlične odnose s EU i proširila saradnju sa zemljama regije.

        Kosorova je poručila da će do 1. jula 2013. godine, kada se očekuje ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU, biti nastavljen uporan i predan rad na jačanju privrede i fiskalne odgovornosti.

        Ona je istakla da su svi reformski procesi nepovratni, te da se "Hrvatska ulaskom u EU vraća kući, tamo gdje pripada".

        Busek se prijepodne sastao i sa predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, kojem je potvrdio da će Evropski parlament 1. decembra sigurno odobriti pristupni ugovor između Hrvatske i EU i čestitao Zagrebu na velikim promjenama ostvarenim od 2009. godine.

        Busek će se sastati i sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, te potpredsjednicima Josipom Friščićem i Željkom Antunović, kao i predsjednicom Odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesnom Pusić i potpredsjedavajućom Zajedničkog parlamentarnog odbora EU i Hrvatske Marijom Pejčinović-Burić.

        Predsjednik Evropskog parlamenta počeo je danas trodnevnu posjetu zapadnom Balkanu. Posjeta Srbiji planirana je za sutra, a BiH u petak, 4. novembra. /kraj/mđ

 
Dodik - Čubrilović / PODRŠKA MINISTARSTVU NA IZGRADNjI AUTOPUTEVA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 novembar 2011 16:38

BANjALUKA, 2. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik razgovarao je danas sa ministrom saobraćaja i veza RS Nedeljkom Čubrilovićem o aktivnostima na izgradnji autoputeva u Srpskoj i izrazio podršku resornom ministarstvu da sve neophodne pripreme na tom poslu završi u najkraćem vremenu.

        Ministar Čubrilović je predsjednika Dodika upoznao sa razgovorima sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske o izgradnji mosta na rijeci Savi, koji bi spojio autoput Banjaluka – Gradiška sa autoputem kroz Hrvatsku, na kojima je dogovoreno da Javno preduzeće „Autoputevi RS“ preuzme poslove oko odabira izvođača radova, za šta je Srpska obezbijedila finansijske preduslove.

        Resorni ministar informisao je Dodika i o situaciji vezanoj za izgradnju pravaca autoputa Banjaluka-Doboj, Doboj-Jakeš, kao i sa završnim aktivnostima na dionici autoputa Banjaluka-Gradiška.

        Čubrilović je istakao da će u narednih dvadesetak dana biti završene finalne pripreme za puštanje u promet ove saobraćajnice, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS. /kraj/jp

 
NEODRŽIVA TRENUTNA ORGANIZACIJA I NADLEŽNOST SUDA BIH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 02 novembar 2011 10:34

BANjALUKA, 2. NOVEMBRA (SRNA) - Trenutna organizacija Suda BiH i njegova nejasno definisana nadležnost za Republiku Srpsku (RS) neodrživa je i zakonom se mora decidno regulisati za koje je slučajeve nadležan ovaj sud, izjavio je savjetnik ministra pravde RS Nikola Kovačević povodom drugog sastanka u okviru strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa koji je zakazan za 10. i 11. novembar u Sarajevu.

        "Imamo nedopustivu sudsku praksu da sudovi u RS i FBiH primjenjuju Krivični zakon bivše SFRJ koji je bio na snazi u vrijeme izvršenja krivičnih djela, a Sud BiH primjenjuje zakon iz 2003. godine. Mora se primjenjivati onaj zakon koji je važio u vrijeme izvršenja krivičnog djela, što znaju i studenti kada polažu krivično pravo", rekao je Kovačević za "Glas Srpske".

        Govoreći o nadležnosti Suda BiH u prvostepenom i u drugostepenom postupku, on je naveo da se mora riješiti pitanje odlučivanja po žalbi na prvostepene presude, jer to ne može da radi Sud BiH.

        Kovačević je dodao da prema sadašnjim propisima Sud BiH ima apelaciono vijeće koje je u sastavu tog suda, tako da isti sud donosi odluke i u prvom i drugom stepenu, što je nedopustivo.

        On je naglasio da će predstavnici RS posebno insistirati na donošenju zakona o Ustavnom sudu BiH, koji sada radi prema pravilima koja je sam donio, a ne na osnovu onih koja su utvrđena zakonom.

 
<< Početak < Prethodna 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sledeća > Kraj >>

Strana 209 od 295