Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 38 gostiju na mreži
SERVISNE INFORMACIJE ZA 20.05.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 20 maj 2017 08:21

SERVISNE-640x345

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjeno je jedno  krivično djelo,dogdile su se i četri sabraćajne nezgode sa materijalnom štetom ,a jedno lice je povređeno , saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška su imali jednu   intervenciju na gašenju požara u kući u Miloševom brdu.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledan je  61 pacijent. Dežurni su bili doktori  Marijan Janković i Goran Borjanović.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice  nije bilo poroda .

- Isporuka vode je redovna ,a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

 

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci,  jutros u 9 časova iznosio je 121  cm.

Poslednje ažurirano subota, 20 maj 2017 10:53
 
TEHNIČKA ŠKOLA ISPRATILA MATURANTE 2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 19:02

maturant 1

Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra večeras je održana svečana prozivka maturanata Tehničke škole Gradiška.

Pomoćnik direktora Tehničke škole, Snežana Kočić, rekla je da Tehnička škola ove godine ispraća 169 maturanata iz generacije 2013/2017. godina.

maturant 2

’’Ispraćamo maturante sedam odjeljenja. U četvrtom stepenu to su mašinski i tehničari računara, tehničari za obradu drveta, a u trećem stepenu automehaničari, obrađivači metala rezanjem, varioci, bravari i mehaničari grejne i rashladne tehnike’’, navela je Kočićeva.

Ona je istakla da je riječ o dobroj generaciji učenika koji su postizali izuzetne rezultate na takmičenju iz programiranja i kompjuterskog konstruisanja kao i ekipno na sportskim takmičenjima iz odbojke i malog fudbala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

maturant 3

Kočićeva je istakla da će većina učenika koji su obavljali praktičnu nastavu kod privatnih preduzetnika zasnovati radni odnos, dok će drugi maturanti nastaviti školovanje na fakultetima.

Za učenika generacije Tehničke škole u četvrtom stepenu proglašena je Anja Zjajić, dok je učenik generacije u trećem stepenu Nemanja Lazić.

maturant 4

 
PRVA GRUPA DJECE PUTUJE U BEČIĆE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 16:02

becicic

U organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu sutra na ljetovanje u Bečiće putuje prva od 14 smjena u kojima će odmor na moru od 20. maja do 21. septembra provesti 1 900 djece iz svih krajeva Republike Srpske, najavljeno je iz Fonda.
Direktor Dječijeg fonda Nedeljko Jović kaže da je ova smjena specifična po tome što je realizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i čine je djeca predškolskog uzrasta iz pripremnog programa Ministarstva za polazak u osnovnu školu.

U prvoj smjeni učestvovaće djeca iz vrtića i predškolskih grupa iz Bijeljine, Zvornika, Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Banjaluke, Nevesinja, Gradiške i iz Dječijeg doma "Rada Vranješević".

Referent za dječiju zaštitu u Centru za socijalni rad Gradiška, Dijana Lajić, ranije je rekla da će u prvoj grupi djece za učenike predškolskog uzrasta u Bečiće prvi put otputovati 6 učenika Osnovne škole ‘’Sveti Sava’’ Dubrave. 

Lajićeva je navela da će na ljetovanje u Bečiće u okviru projekta ‘’Socijalizacija djece RS’’ ove godine otputovati ukupno 55 djece i 4 vaspitača iz Gradiške.

Kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

 
SERTIFIKACIJA AGRONOMA PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
petak, 19 maj 2017 15:59

sertif

Opština Gradiška organizovala je danas seminar za agronome o primjeni standarda GLOBAL GAP-a u poljoprivrednoj proizvodnji.

’’Opština je organizovala seminar s ciljem edukacije agronoma kako da pravilno sa poljoprivrednim proizvođačima učestvuju u praćenju procesa poljoprivredne proizvodnje i ispunjavanju potrebnih standarda’’, rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu u Opštini Gradiška, Branko Stojnić.

Stojnić je naveo da će agronomi popunjavati dokumentaciju propisanu normama, a inspektori obaviti kontrolu  nakon čega će poljoprivredni proizvođači dobiti sertifikat za svoj proizvod s kojim že moći da nastupe na stranom tržištu.

Agronom Slobodan Karan, rekao je da je projekat GLOBAL GAP-a duži vremenski period prisutan na našim terenima, ali da nije zaživio u potpunosti.

’’Ovo je prvi put da agronomi steknu dodatna znanja kako bi mogli u budućnosti da implementiraju GLOBAL GAP standard propisan u EU, kod naših poljoprivrednih proizvođača’’, naveo je Karan i dodao da proizvođači često ne prihvataju norme koje im se nameću i nastoje da izbjegnu standardizaciju, najčešće zbog ekonomske krize.

Predsjednik Udruženja proizvođača malina Gradiške i stručni konsultant, Mirko Subotić, rekao je da sertifikacija kod naših poljoprivrednih proizvođača još nije naišla na adekvatan odziv iako tržište, a posebno tržište EU zahtjeva ispunjavanje određenih uslova.

’’Poljoprivredni proizvođači moraju prihvatiti činjenicu da je uvođenje kvaliteta sastavni dio proizvodnje’’, naveo je Subotić i istakao da je to uvođenje i primjenjivanje dobre poljoprivredne prakse i da sertifikat predstavlja ’’pasoš’’ proizvoda.

Subotić se zahvalio načelniku i Opštini Gradiška kao partneru u olakšavanju implementacije standarda kvaliteta i omogućavanju edukacije ljudi uključenih u poljoprivrednu proizvodnju.

Osim agronoma sa područja opštine Gradiška u seminaru su učestvovali i agronomi iz Teslića, Tešnja, Maglaja i Doboja.

 
STANJE BEZBJEDNOSTI ZADOVOLJAVAJUĆE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 15:58

 

policija

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška za april ove godine je zadovljavajuće,  zabilježeno  je smanjenje  ukupnog broja krivičnih djela , smanjen je broj evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira,kao i ukupan  broj saobraćajnih nezgoda, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije, načelnik Policijske  uprave Gradiška, Miloš Brkić.

Načelnik odjeljenja kriminalističke policije, Željko Puzić rekao je da je na području Policijske uprave Gradiška,  u aprilu  ove godine,  zabilježeno smanjenje broja evidentiranih krivičnih za 25,50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.”Evidentiranih izvršilaca manje je za 44, 7 odsto ,a manji je  I broj podnesenih izvještaja nadležnim tužilaštvu za 22,22 odsto“, naglasio je Puzić.On je istakao da je od ukupno evidentirana 32 krivična djela,  26 krivičnih djela oblasti opšteg kriminaliteta , što je takođe manje za 31,58 odsto u odnosu na uporedni period kada je evidentirano 38 krivičnih djela.”Iz oblasti opšteg kriminaliteta ukupno je riješeno 18 krivičnih djela , a procenat ukupno rasvjetljenih krivičnih djela iznosi 75 odsto”, rekao je Puzić I dodao da je u posmatranom periodu prijavljeno 15 krivičnih djela protiv imovine I da je  rasvjetljeno 60 odsto imovinskih krivičnih djela.Puzić je istakao da nije bilo evidentiranih krivičnih  djela protiv polnog integriteta dok su u posmatranom periodu prijavljena tri samoubistva.Takođe u aprilu ove godine evidentirana su dva krivična djela protiv zloupotrebe opojnih droga I dva lica su lišena slobode.

Načelnik Odjeljenja  policije, Dejan Trifković rekao je da su u  aprilu ove godine na području Policijske uprave Gradiška evidentirana 23 narušavanja javnog reda I mira što je za 23,33 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine .”Takođe broj prekršaja je manji za 5 odsto ,a prekršaje je počinilo 30 lica među kojima su 4 povratnika dok nije registrovan ni jedan maloljetni počinilac”, istako je Trifković.U posmatranom periodu evidentirane su 33 saobraćajne nezgode u kojima je 6 lica zadobilo lakše tjelesne povrede,a 12 lica lake tjelesne povrede.Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja preduzeto je niz preventivno represivnih aktivnosti I tom prilikom je iz saobraćaja isključeno 69 vozača.

Trifković je apelovao na učenike završnih razreda srednjih škola da se  u narednom periodu , za vrijeme izvođenja maturalnih zabava maksimalno  suzdrže od upotrebe alkoholnih pića  i  narušavanja javnog reda i mira kako bi bile izbjegnute neželjene posljedice.

Policijska uprava Grdaiška  još jednom podsjeća da je na snagu stupio Zakon o izmjenama Zakona  oružju i municiji RS  kojim je propisano da građani vlasnici oružja za ličnu bezbjednost  imaju obavezu da do 30. Juna  2017.godine izvrše zanmjenu oružnih listova čiji je rok važenja istekao  I podnesu zahtjev  za izdavanje novog oružnog lista .

Novim pravilnikom  o organizaicji  I sistematizaiji radnih mjesta Ministarstva unutrašnjih poslova RS ,koji je stupio na snagu 6.aprila ove godine, formirana je Policijska uprava Gradiška. Policijska uprava Gradiška obuhvata teritriju opština Gradiška I Srbac,a u svom sastavu ima osam organizacionih jedinica.

 
MINISTAR MALEŠEVIĆ POSJETIO SREDNJU STRUČNU I TEHNIČKU ŠKOLU GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 19 maj 2017 14:23

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i saradnik na projektu „Prilika plus“ iz Agencije za mala i srednja preduzeća Srpske Emir Dervišević posjetili su danas Srednju stručnu i tehničku školu u Gradišci, gdje su sa direktorom ove škole razgovarali o mogućoj prodršci projektima unaprijeđenja praktktine nastave u zanimanju poljoprivreda i ugostiteljstvo.

dane u ssiš

Minstar Malešević je istako da Srednja stručna i tehnička škola u Gradišci ima školsku ekonomiju na kojoj izvodi praktičnu nastavu za poljoprivrednu struku, te da kroz projeket „Prilika plus“ postoji mogućnosti podrške razvoja plasteničke proizvodnje u školskoj ekonomiji i unaprijeđenja saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima.

„Pošto je namjera da se još neke poljoprivredene škole u banjalučkoj regiji uključe u ovakav vid izvođenja pratične natave potrebo je obezbjediti i otkupljivače proizvoda od školskih ekonomija, jer ne vrijedi obučiti učenike i dati im plastenike da proizvode papriku, luk i paradajz i da ne znaju šta će sa tim proizvodima“, naveo je Malešević i izrazio nadu da će Srednja stručna i tehnička škola Gradiška uspjeti da konkuriše za projekat unapređenja praktične nastave.

On je rekao da Ministarstvo prosvjete i kulture ima odličnu sradnju sa Agencijom za mala i srednja preduzeća Republike Srpske koja kroz projekat „Prilika plus“, koji finasira Ambasada Švajcarske u BiH, podržava brojne projkete za unaprijeđenje praktične nastave u srednjim školama.

„To se najviše odnosi na podršku prakičnoj nastavi u mašniskoj struci i zanimanja gdje bez dobre praktične nastave i opreme nema kvalitetne nastave i zanata a poslije ni dobrog radnika u proizvodnji. U oviru projekta „ Parilika plus“ u toku je i relizacija nabavke potrebne opreme za uvođenje novog zanimanja CNC operatera u Tehničkoj školi u Gradišci, koje će učenici moći da upišu u narednoj školskoj godini“, dodao je Malešević .

Saradnik na projektu „Prilika plus“ Emir Dervišević rekao je da vjeruje da će u narednom periodu svi izazovi koji su vezani za stručnu obuku učenika, studenata ali i nezaposlenih lica biti sve aktuelniji i da Agencija za mala i srednja preduzeća želi da sredstva sa kojima raspolaže usmjeri prema ovim kategorijama.

„Mislimo da podrška školama i unaprijeđenje praktične nastave i povezivanje šakola sa kompanijama u relnom sektoru dugoročno može donijeti značajne efekte“, rakao je Dervišević.

On je dodao da u oblasti proizvodnje povrća u zaštićenom prostoru i na otvorenom Agencija daje pakete podrške loklanim partnerima, kao što su poljoprivredne zaduge i škole.

„Ne želimo da namećemo nego da razgovaramo šta je to potrebno školi kako bi unprijedila praktičnu nastavu“, istakao je Dervišević i dodao da vrijednost paketa podrške u pojedinačnim projektima dostiže i do 50.000 KM.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Gradiška Darko Golić naveo je da je proteklih šet mjeseci dosta toga urađeno na parceli školske ekonomije, koju je škola dobila na koncesioni period od 15 godina.

„ Za sada smo popunili sav prostor. Imamo tri plastenika ukupne površine od 500 kvadrata u kojima su zasađene parike i paradajz, te zasad voća sa preko 60 voćnih vrsta i 200 sorata.“, neveo je Golić.

On je dodao da očekuje da će sa Agencijom za mala i srednja preduzeća, kroz projekat Prilika plus“, uspotaviti dobru saradnju i tako uanprijede praktičnu nastavu.

ssit škola

Poslednje ažurirano petak, 19 maj 2017 16:53
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 98