Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 30.09.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 17 gostiju na mreži
ZADOVOLJAVAJUĆE ZDRAVSTVENO STANJE DOMAĆIH ŽIVOTINJA PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
petak, 22 septembar 2017 15:01

kvrgava-koza

Zdravstveno stanje domaćih životinja na području opštine  Gradiške je zadovoljavajuće.

Direktor Veterinarskog instituta “Vaso Butozan”, Željko Sladojević rekao je da na cijelom području banjalučke regije nema pojava zaraznih bolesti. “Bolest plavog jezika je bila zastupljena prošle godine na većem broju životinja. Ove godine je smanjena tandencija pojave ove bolesti kod ovaca, ali i kod goveda. Bolest kvrgave kože se nije pojavila na području Republike Srpske i BiH i trenutno se sprovodi vakcinacija protiv ove bolesti” rekao je Sladojević.

On je dodao da je moguće da ovogodišnja suša putem hrane utiče na zdravlje životinja jer se u kukuruzu i silaži javlja aflatoksin koji se nagativno odražava na zdravstveno stanje u tovu brojlera, mlađih kategorija svinja, a naročito su osjetljive muzne krave.

 
OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA 15. LIKOVNE KOLONIJE "GRADIŠKA 2017" PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 22 septembar 2017 13:34

U galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci danas je otvorena izložba slika 15. saziva likovne kolonije "Gradiška 2017", na kojoj je predstavljeno 30 radova akademskih slikara iz Republike Srpske i Srbije.

izložba 2017 kolonija 1
Radovi su nastali tokom likovne kolonije koja je održana od 25. do 31. avgusta, na jezeru u Lamincima.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška Milovan Čikić rekao je novinarima da je ovogodišnji saziv likovne kolonije bio najkvalitetniji do sada.

"U radu kolonije učestvovali su izuzetni slikari iz Novog Sada, Banjaluke i Gradiške. Nadamo se da je ova godina prekretnica kolonije jer su urađene sve potrebne predradnje da bi kolonija mogla da funkcioniše u budućnosti. Kolonija je registrovana kao programski sadržaj Kulturnog centra Gradiška, a u organizaciju se uključio Zavičajni muzej", naveo je Čikić.

izložba 2017 kolonija 2

Direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović istakao je da je u narednom periodu potrebno sagledati mogućnost daljeg razvoja ove likovne kolonije.

"Potrebno je vidjeti zašto se ta kolonija razlikuje od drugih u okruženju, da li će se ići u smjeru uvođenja edukativnih radionica, primijenjene umjetnosti, da pozovemo dizajnere ili čak organizujemo prvi festival vizuelne umjetnosti u Republici Srpskoj", rekao je Vujinović.

 

Likovnu koloniju "Gradiška 2017" organizovalo je Udruženje likovnih umjetnika opštine Gradiška, uz pokroviteljstvo načelnika opštine Gradiška i podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kulturnog centra i Zavičajnog muzeja Gradiška.

Izložba u galeriji Zavičajnog muzeja biće otvorena za posjetioce tokom narednih mjesec dana.

 
ODRŽANA MANIFESTACIJA "U GRAD BEZ AUTOMOBILA" PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 22 septembar 2017 13:04

Povodom obilježavanja evropske inicijative „U grad bez automobila“ , koja se širom Evrope obilježava 22. septembra, u centru Gradiške danas je održana istoimena manifestacija.

dan bez automobila 2

U okviru programa manifestacije u glavnoj Vidovdanskoj ulici koja je bila zatvorena za saobraćaj, održana su takmičenj u odbojci i fudbalu, krosu, biciklijada i vožnja bicikala na poligonu, defile fijakera i kulturno-zabavni program.

dan bez automobila 1

Zmjenik načlenika opštine Gradiška Ognjen Žmirić, rekao je da evropska inicijativa „U grad bez automobila“ ima za cilj da probudi svijest građana da za prevoz ne moraju uvjek da koriste automobile, nego da više voze bicile, pješače ili koriste kolektivne vidove prevoza.

„Mi smo danas zaustavili saobraćaj i želimo da pokažemo kako to izleda jedan dan bez automobila u centru grada. Veći gradovi sigurno imaju više problema uzrokovanih sobraćajnim gužvama nego Gradiška ali i mi moramo biti svjsni da u budućnosti možemo da imamo veće gužve u saobraćaju nago danas“, rekao je Žmirić.

U sportsko-zabavnom programu manifestacije „U grad bez automobila“ učetvovala su djeca iz Predškolske utanove „Lepa Radić“, učenici Srednje stručne i tehničke škole i osnovnih škola „Vasa Čubrilović“, „Danilo Borković“ i „Kozaraska djeca“, Plesnog studija „Dens step“, Kulturno-umjetničkog društva „Kolovit“, članovi ekološke sekcije Gimnazije, Sportsko-planinarsko društvo “Patrija“, Konjički klub „Posavko“, Auto-moto društvo Gradiška i Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opštine Gradiška.

dan bez automobila 4

Evropski komesar za zaštitu životne sredine Markog Velstrom pokrenula je akciju „Evropksi dana bez automobila“ 2000. godine, kada je u akciju bilo uključeno 760 evropksih gradova a se „Evropski dan bez automobila obilježava 22.septembra u 3000 gradova širom Evrope.

Poslednje ažurirano petak, 22 septembar 2017 13:37
 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 22.09.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 22 septembar 2017 07:11

-Na području Gradiške u protekla 24 časa bio je mirno, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška..

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška su  imali jednu intervenciju  na gašenju požara u kući u Žeravici u 21 čas i 55 minuta .

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledano je 30 pacijenata. Dežurni doktori   su bili Zlatko Kotaraš i Marijan Janković.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 časa  obavljena su  tri poroda poroda, rođena  su dva dječaka i djevojčica.

-Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži, danas će dolaziti do kraćih zastoja u isporuci električne energije na trafostanicama i dalekovodima :  Mačkovac 2, Miloševo brdo 1 i 2, Trebovljani Panjik , Jurkovica  Šinici, Adžići,  Laminci Jaružani 1, Čatrnja 6 Milivojević,  Vrbaška 3 i Kijevci škola .

- Isporuka vode je uredna, a  odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

 

-Vodostaj rijeke Save je u prastu , jutros u 7 časova iznosio je  486 cm.

 
U PONEDJELJAK, 25.SEPTEMBRA -DEVETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 21 septembar 2017 15:52

skupstinaaa

Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana u ponedjeljak, 25.septembra sa početkom u 10 časova.

Na prvom zasjedanju lokalnog parlamenta, nakon ljetne pauze, pred odbornicima će se, između ostalog, naći Izvještaji o izvršenju Programa rada Skupštine opštine i radu radnih tijela Skupštine opštine i o izvršenju Budžeta opštine Gradiška za period januar-juni 2017.godine. Na dnevnom redu su i Informacije o položaju i statusu mladih, o statusu i položaju nacionalnih manjina , o stanju u oblasti nevladinog sektora kao i Informacija o stanju u stambenoj oblasti na području opštine Gradiške za 2016.godinu.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu Plana utroška sredstava ostvarenih od koncesione naknade na području Opštine za 2017.godinu, o Prijedlogu o javnom vodovodu i kanalizaciji na pdručju opštine Gradiška, o Prijedlogu Odluke o izmjenama Odluke o proizvodnji i isporuci toplotne energije i o Prijedlogu Odluke o usvajanju opštih uslova za isporuku toplotne energije.

Na dnevnom redu je Prijedlog Odluke o uvođenju subvencija za korisnike javnih vodnih usluga na području opštine Gradiška, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine Gradiška, kao i Prijedlozi Odluka o izmjenama Odluke o opštinskim administrativnim taksama i o dopuni Odluke o komunalnim taksama i Prijedlog Odluke o učešću u sufinansiranju asfaltiranja lokalnog puta Liskovac-Dubrave u MZ Dubrave, Prijedlozi akata iz imovinsko-pravne oblasti , razjerešenja i imenovanja i odbornička pitanja.

 
ODRŽANA 14. "STOČARSKA IZLOŽBA" I 35. "KONJIČKE IGRE" PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
četvrtak, 21 septembar 2017 13:03

Četrnaesta „Stočarska izložba“ i 35. „Konjičke igre“, koje su dio programa nanifestacije „Gradiška jesen 2017“, održane su danas na Hipodromu u Gradišci.

izlozba stoke 1

Na „Stočarskoj izložbi“ trideset izlagača predstavilo se kvalitetnim grlima goveda, svinja, ovaca i koza i sitnom živinom.

Načelnik Odjeljenja za privredu opštine Gradiška, Branko Stojnić istakao je da je zadovoljan odzivom izlagača i posjetilaca, i naglasio da stočarska proizvodnja zauzima zanačajno mjesto u ukupnoj proizvodnju na području opštine Gradiška.

„Gradiški stočari godišnje proizvedu 20 miliona litara mlijeka, preko 4.000 tovnih junadi, blizu 30.000 tovnih svinja, 6.000 jagnjadi i ovaca i milion i po tovnih pilića“, naveo je Stojnić.

On je dodao da Gradiška poljoprivreda ove godine bilježi smanjenje broja stočara, što je uzrokovano i elementarnim nepogodama, ali da stočari izlaze na kraj sa svim problemima i održavaju svoju proizvodnju na zavidnom nivou.

Član stručnog žirija za ocijenu goveda i svinja Željko Sladojević rekao je da su izložena kvalitetna grla priplodnih junica „holštajn“i norveške pasmine, te simentalske pasmine, koja je i najzastupljenija na našem području jer je zadravstveno najizdržljivija.

„Bitno je da su proizvođači prihvatili savjete da goveda odgajaju u čistoj rasi. Oni koji su se odlučili za proizvodnju mlijeka uzgajaju ili „simentalca“ ili „holštajna“ u čistoj pamini. U svinjarstvu je slična situacija, proizvođači su bazirani na proizvodnju mesa svinjskih pasmina „landras“ i „jorkšir“, naveo je Sladojević, koji je i direktor Veterinarskog instituta „Vaso Butozan“.

izlozba stoke 2

Proizvođač mlijeka iz Brastovčine Goran Erceg, koji je izložio holštajn grla, takođe kaže da planira da u naredom periodu za proizvodnju mlijeka koristi samo simentalsku rasu.

On je naveo da ima 35 muznih grla i mjesečnu proizvodnju oko 12.000 litara mijeka, i da očekuje da će mljekarstvo u narednom periodu biti isplativije jer su procjene da će cijena otkupa mlijeka porasti sa trenutnih 51 fening po litru.

„Mislim da će naredni period biti bolji za proizvođeče mlijeka, jer su se na području banjalučke regije pojavile još dvije mljekare koje će otkupljivati mlijeko. Problem je taj što su farmeri ostali bez radne snage i teško nalaze radnike za sezonske poslove“, rekao je Erceg.

izlozba stoke 3

Na ovogodišnjim 35. „Konjičkim igrama“ održana je izložba konja i fijakera, takmičenje u vožnji konjskih zapreka kroz prepreke, povlačenju tereta i trke konja.

Predsjednik Konjičkog kluba „Posavko“ Gradiška Mićo Ristić rekao je da je cilj „Konjičkih igara“ da se njeguje tradicija koja traje više od 200 godina, i sjećanje na prošla vremena kada su poljoprivrednici na Malu Gospojinu dolazili u Gradišku, prikazivali svoju stoku i konje, što je uvjek završavalo konjičkim trkama.

izlozba stoke 4

Poslednje ažurirano četvrtak, 21 septembar 2017 13:08
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 194