Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 01.07.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 33 gostiju na mreži
BORČE SREDOJEVIĆ NOVI TRENER "KOZARE" PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
četvrtak, 22 jun 2017 12:44

Borče Sredojević novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba “Kozara” iz Gradiške, a sa prvim treninzima i prozivkom igrača startovaće 7. jula, kada “Kozara” počinje pripreme za novu sezonu Prve fudbalske lige Republike Srpske.

KOZARA SLIKA

Sredojević je na današnjoj konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali predsjednik i član radne grupe FK “Kozara”, Milenko Pavlović i Ognjen Žmirić, i sportski direktor kluba Siniša Đurić, rekao da se nijednog trenutka nije dvoumio da prihvati poziv rukovodstva “Kozare”, jer je, kako kaže, shvatio da se klub nalazi u krizi u svim sektorima i da svi koji vole “Kozaru” moraju da pomognu.

“Imam tu obavezu jer sam dio “Kozare”, da pomognem klubu koliko je u mojoj moći i nadam se da ću sa svojim saradnicima i rukovodstvom kluba u tome i uspjeti. Cilj je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, bazirajući se na vlastiti igrački kadar koji će činiti mladi fudbaleri”, istakao je  Sredojević, koji je najveći trenerski uspjeh ostvario kada je kao pomoćni trener reprezentacije BiH učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

On je naglasio da je jedan od razloga zbog koga je preuzeo trenersku palicu “Kozare” i vizija rukovodstva kluba da budućnost zasniva na radu sa omladinskim selekcijama i mladim igračima koji će činiti kostur prvog tima, te da treneri u klubu trebaju da prihvate i primjene savremeni način treniranja i obuke mladih fudbalera i sami se stalno usavršavaju.

Sredojević je na klupi “Kozare” naslijedio Velimira Stojnića, kome je istekao ugovor kao i sad bivšim igračima kluba, Igoru Makitanu, Ranku Dekiću, Sandru Marinu i Vladimiru Petkoviću, koji će karijeru nastaviti u drugim klubovima.

Sportski direktor “Kozare” Siniša Đurić rekao je da će sa svim igračima obaviti razgovore do početka priprema, kako bi se zadržao postojeći igrački kadar i u skladu sa finansijskim mogućnostima eventualno ojačao sa par kvalitetnijih igrača.

Đurić je istakao da je cilj da se budućnost kluba gradi na omladinskim selekcijama “Kozare”, u kojima je nekada bilo 160 dječaka a danas ih je samo 70, i da se nakada prepoznatljiva kozarina škola fudbala kvalitetnim radom vrati na stare staze slave.

Predsjednik Radne grupe FK “Kozara” Milenko Pavlović  naveo je da su obaveze kluba, kada je u decembru prošle godine njegovo rukovođenje preuzela tročlana radna grupa, bile 287.420 KM i da je od tada dug smanjen na  152.000 KM.

On je nagalsio da dugovanja predstavljaju veliko opterećenje za funkcionisanje kluba ali da ljudi u klubu i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić žele da obezbjede stabilno finansiranje “Kozare”, koja je klub od posebnog opštinskog interesa.

Pavlović je naveo da je u naredne dvije godine planirana obnova i rekonstrukcija Gradskog stadiona, intenziviranje saradnje sa klubovima iz nižih rangova takmičenja sa područja Gradiške i susjednih opština, i za avgust najavio organizovanje kozarinog kapma na kome će okupiti mlade fudbalske talente iz Potkozarja i Lijevča polja.

Član Radne grupe kluba Ognjen Žmirić, rekao je da je cilj obezbjediti kvalitetne uslove za rad fudbalera i da je u tom pravcu sačinjen i projekat izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom, koji “Kozara” planira da relizuje u sardnji sa načelnikom opštine Gradiška, Ministarstvom porodice omladine i sporta i Fudbalskim savezom RS.

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 22 jun 2017 12:45
 
ZAVRŠEN PRVI UPISNI ROK PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 12:29

U tri gradiške  srednje škole, u prvom  upisnom roku  u prvi razred, upisano   je 381  učenik.

Direktor Tehničke škole, Vlado Tomić rekao je da je upisano 168 učenika koliko je i planirano, tako da su popunjena sva mjesta za sva planirana zanimanja.

Tomić je rekao da će zbog potrebe tržišta rada i politike Opštine Gradška da se upisuju deficitarna zanimanja, uputiti zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske da odobre proširenje za dva odjeljenja sa 24 na 28 učenika za upis  još 8 učenika , za 4 varioca i četri tapetara.

U Gimnaziji Gradiška, u prvom upisnom roku upisana su74 učenika,a ostala su slobodna 22  mjesta ,rekla je  Vesna Krunić, direktorica ove škole .

U Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška , od 168 planiranih ,  upisano je  139 učenika, ostalo je još 29 slobodnh mjesta,rekao je direktor Darko Golić.

Golić je rekao da je popunjeno svih pet odjeljenja četvrtog stepena za zanimanje medicinski tehničar, ekonomski tehničar , poslovno-pravni tehničar, poljoprivredni tehničar i ugostiteljski tehničar,  u koje je ukuno upisano  120 učenika.

U trećem stepenu u odjeljenju za kuvare upisano je 17 učenika ,ostalo je slobodno sedam mjesta, u kombinovanom odjeljenju cjećar , vrtlar, voćar, vinogradar prijavljena su dva učenika,   tako da su u ovom odjeljenju ostala slobodna 22 mjesta,rekao je Golić.

 

Drugi upisni rok biće obavljen od 3. do 5. jula, i od 10. jula , ali će učenici  moći  da  biraju škole u kojima je ostalo mjesta.U srednje

 
GRAĐANI PRIJAVILI NOVE GRUPE PASA LUTALICA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 11:07

Od kraja februara  ove godine od sto  pasa lutalica koji su se nalazili u azilu za pse u „Gradskoj  čistoći“ Gradiška  , šezdeset  je  udomljeno u azilima , a dvadeset pasa  su udomili građani , rekao je  Željko Bilbija, direktor  ovog  komunalnog preduzeća.

„ Obrađene pse nismo ispuštali iz azila , ali  ovih su  dana nadležnoj  službi   građani prijavili nove grupe pasa  lutalica , pa je ekipa  upućena na teren  ,tako da je u azilu zbrinuto  oko deset pasa  „ rekao je Bilbija i dodao da se akcija na zbrinjavanju napuštenih pasa nastavlja .

Bilbija je naglasio da  samo Gradiška u ovoj regiji ima azil za pse  , da svakog četvrtka nađu nove pse sa kučićima  ,  pa predpostavlja  da zbinjavaju  i pse sa drugih područja .

 

„Problem je u provođenju zakona ,  problem su vlasnički psi  ,  ali u   narednom periodu svaki vlasnički pas zbrinut kod domaćina će biti evidentiran , moraće da ima ušnu markicu  , pa očekujemo da će to riješiti određene probleme „ rekao je Bilbija .

 
VOLONTERI CRVENOG KRSTA REPUBLIKE SRPSKE PUTUJU U SOLFERINO U ITALIJI PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 10:35

 

Crveni krst Republike Srpske   organizuje odlazak volontera  Crvenog krsta  na manifestaciju  „Marš baklji „ u Solferinu u Italiji .

Pedeset predsavnika Crvenog krsta Republike Srpske  među kojima je i  David Trišić  volonter Crvenog   krsta iz Gradiške  sutra  će krenuti na put   u Italiju  na manifestaciju   koja će biti  održana  od 23.do  25. juna, a posjetiće i Muzej  crvenog krsta i  Crvenog  polumjeseca u mjestu Kastiljone.

Ova  manifestacija  se održava  povodom  bitke koja se odigrala 24.juna  1859. nedaleko grada Solferina u sjevernoj  Italiji  u kojoj su se sukobile  austrijska vojska na jednoj strani i francuske i talijanske trupe na drugoj.

Bitka je trajala preko 15 sati, a njen ishod bio je 40.000 ranjenih i umrlih. Zbog nedovoljnog broja sanitetskih službi ranjenicima nije imao ko da pomogne. Na tom mjestu zatekao se švajcarac Anri Dinan koji je organizovao pružanje pomoći povređenima u crkvi u susednom selu Kastiljone.

Nakon bitke Anri Dinan se vratio u Švajcarsku i sve opisao u knjizi ''Sećanje na Solferino''.

Anri Dinan je došao na dvije ideje, da se stvore društva za pomoć spremna da se brinu o ranjenicima u ratu i da se ustanovi skup pravila za zaštitu ranjenih vojnika.

Ovaj događaj bio je povod za nastanak današnje organizacije Crvenog krsta.

Poslednje ažurirano četvrtak, 22 jun 2017 10:44
 
NASTAVAK RUTE NAŠIH BICIKLISTA OD BEOGRADA DO TOKIJA PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
četvrtak, 22 jun 2017 09:48

 

lenda

Nakon 17 dana provedenih u Beogradu, čekajući vizu za Japan, biciklisti Nemanja Lendić i Nikola Dupalo nastavili su danas putovanje prema Tokiju.

Krenuli su preko Pančeva i Kovina do Smedereva gdje će noćiti kod profesora teologije Branivoja Golića, a sutra će nastaviti rutu prema Vršcu.

Vize za Tokio planiraju obezbjediti u Seulu u Južnoj Koreji.

Biciklista Nemanja Lendić iz Gradiške je 30. maja ove godine krenuo u avanturu do Tokija, dugu blizu 20.000 kilometara. U Banjaluci mu se pridružio biciklista iz Novog Grada, Nikola Dupalo.

Cilj putovanja je sakupljanje humanitarne pomoći za braću Stefana i Daria Kostadinovića iz Banja Luke koji boluju od distrofije misića.

Na stranici "Generosity" koja pripada platformi za grupno finansiranje Indiegogo svi zainteresovani mogu podržati njihovu ekspediciju.

Indiegogo kampanja: https://www.generosity.com/spor…/expedition-banja-luka-tokyo
#tokyo #NoVisa #cycling

 
NA PIJACI NAJTRAŽENIJE SEZONSKO VOĆE I POVRĆE PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
četvrtak, 22 jun 2017 09:22

pijaca 3

I ovog četvrtka na zelenoj pijaci u Gradišci bilo je najtraženije sezonsko voće i povrće.

Cijene većine proizvoda su nešto niže u odnosu na prethodni četvrtak-pijačni dan.

Kilogram krompira je 1 KM, mahune su 2.50 KM, paprika i paradajz se mogu kupiti po cijeni od 1.50 do 2 KM, tikvice su 1.50 KM, kilogram krastavaca oko 1 KM, a kupus je 60 feninga. Kilogram crvenog luka košta oko 1.50 KM, bijelog 8 KM, mrkva je 2 KM, a peršun i celer po 7 KM. Kilogram pasulja u zavisnosti od vrste košta od 4 do 6 KM.

pijaca 2

Kilogram trešanja i višanja ovog četvrtka može se pronaći po cijeni od 1.50 KM, kilogram malina je oko 6 KM, kajsije i nektarine su po 3 KM, breskve 1.50 KM, dinje 3 KM, dok je kilogram lubenice 1.40 KM. Kilogram banana je oko 2.50 KM, jabuke su 2 KM, kruške 1.50 KM, dok je kilogram limuna 3.50 KM.

Sir i kajmak se mogu kupiti po cijeni od 4 KM, sirac je 7 KM, a 1 litra mlijeka košta 1 KM.

pijaca 1

Za 1 KM može se kupiti 5 domaćih jaja na pijaci.

Kilogam kukuruznog brašna je 2 KM.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 123