Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 40 gostiju na mreži
DIVLJE SVINJE PRAVE ŠTETU POLJOPRIVREDNICIMA PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
sreda, 16 avgust 2017 10:56

Suša  nije jedina briga koja muči poljoprivrednike. Velike probleme ovih dana poljoprivrednicima stvaraju divlje svinje koje im uništavaju usjeve.

divljesvinje steta

Predsjednik Lovačkog udruženja “Prosara”, Milan Drageljević rekao je da su ovom Udruženju poljoprivrednici prijavili štetu koju su počinile divlje svinje, ali i da Udruženje preduzima brojne mjere zaštite.

“U posljednja tri lovna dana Udruženje je organizovalo akciju lova na divlje svinje. Za vrijeme hajke lovci su vršili i odstrel divljači što je jedna od mjera zaštite” rekao je Drageljević i dodao da lovci redovno prihranjuju divljač i sprovode brojne druge mjere zaštite i potsjetio da su i poljoprivrednici dužni zaštititi svoje usjeve.

Drageljević je naglasio da poljoprivrednici štetu koju je počinila divljač trebaju prijaviti nadležnom opštinskom odjeljenju sa zahtjevom da se izvrši procjena štete i dodao da lovačka udruženja i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prethodnih godina nisu nadoknađivali štetu koju je počinila nezaštićena divljač jer se smatralo da poljoprivrednik mora zaštititi svoje poljoprivredne kulture.

 
NOVI ASFALT U PETROVOM SELU PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
sreda, 16 avgust 2017 09:23

image-0-02-04-7cc97ae6569c5e25890c786d2ee8710f9cc35893df59edf300ecfbe0231ef682-V

 

Danas je započelo asfaltiranje dionice puta koja će povezati Donje Karajzovce i Petrovo selo, na potezu zaseok Subotići i centar Petrovog Sela. Završetak asfaltiranja dionece u dužini od 1050 m planiran je danas u 16 časova, nakon čega će načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić asfaltiranu dionicu svečano pustiti u u potrebu.

 

image-0-02-04-de940d0be90ce9022ebcae83e9a190afd1b3af5504e2d4167094959de3a9d6e0-V

Poslednje ažurirano sreda, 16 avgust 2017 09:25
 
RAZVOJ IRIGACIONIH SISTEMA U POTKOZARJU-PREZENTACIJA IDEJNOG RJEŠENJA PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 14:56

navodnjavanje

Izgradnjom brana obezbijedile bi se potrebne količine vode za navodnjavanje oko 1.750 hektara na području Potkozarja na kojem je zastupljena intenzivna biljna proizvodnja, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Nakon prezentacije provedenih aktivnosti na izradi idejnog rješenja razvoja irigacionog sistema na području voćnjaka u Potkozarju u opštini Gradiška, iz Ministarstva je saopšteno da bi predložena rješenja za brane, osim navodnjavanja, imale funkciju zaštite od voda.

"To je u skladu sa integralnim pristupom upravljanja vodama i potrebom da se grade višenamjenske brane", ističe se u saopštenju.

Izrada tehničke dokumentacije za ovu lokaciju finansira se iz kredita Svjetske banke u okviru Projekta razvoja navodnjavanja čije aktivnosti realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru resornog Ministarstva.

Projektant Zavod za vodoprivredu iz Bijeljine je, na osnovu raspoloživih podloga i urađenih istražnih radova, predstavio koncepte rješenja za izgradnju brana na više lokacija.

Na osnovu prijedloga koje dostave učesnici uključeni u projektne aktivnosti dogovoreno je da u narednom periodu, projektant pristupi detaljnoj razradi tehničkih rješenja za višenamjenske brane.

Prezentaciji je prisustvovao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, predstavnici sektora vodoprivrede i savjetodavne poljoprivredne službe, kao i predstavnici iz opštine Gradiška na čijoj teritoriji se planira relizacija projektnih aktivnosti. (Srna)

 

 
PROTIVGRADNA PREVENTIVA-MODERNIZACIJA PDF Štampa El. pošta
Privreda - Privreda Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 14:53

dejanovic

Preduzeće "Protivgradna preventiva Republike Srpske" dobilo je pet miliona KM kredita za realizaciju treće faze projekta "Uspostavljanje tehničko-meteorološkog servisa i modernizacija sistema protivgradne zaštite Republike Srpske".
Za realizaciju ovog projekta Vlade Republike Srpske, uključujući i ovu, posljednju tranšu, ukupno je odobreno 25 miliona KM kredita.

Direktor ovog preduzeća Tihomir Dejanović izjavio je da bi do kraja godine trebalo da bude postavljen meteorološki radar na Jahorini, a da je ovakav radar već mjesec dana u funkciji na Borju. On je naglasio da će ovim radarima, osmatračkog dometa od 220 kilometara, biti obezbijeđena kvalitetna radarska pokrivenost cijele Republike Srpske, odnosno BiH.

Napominjući da će modernizacijom sistema protivgradne zaštite biti postignuta veća efikasnost na suzbijanju grada s ciljem zaštite poljoprivredne proizvodnje i ostalih materijalnih dobara, on je dodao da je počela i montaža automatskih protivgradnih stanica.

"Određene su lokacije za cijeli zapadni dio do Banjaluke i rješavaju se imovinsko-pravni odnosi. Do sada je postavljeno 10 na području opštine Laktaši", naveo je Dejanović.

On je rekao da je realizaciju usporilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te da je planirana izgradnja ukupno 346 stanica.

Prema njegovim riječima, završen je jedan od bitnijih segmenata projekta - izgradnja Centra za prikupljanje, asimilaciju i distribuciju podataka, čiji rad za rezultat ima kvalitetniji i brži pristup određenim informacijama, blagovremeno upozorenje na ekstreme vremenske uslove, kao i pravovremeno davanje neophodnih informacija za akcije u vanrednim situacijama.

"Rezultati projekta moraju smanjiti degradaciju životne sredine i povećati bezbjednost ljudi angažovanih u vanrednim situacijama kao što su poplave, požari, bujice, klizišta, ali i putem blagovremenih prognoza opasnih pojava pružiti podršku za ublažavanje negativnih efekata prirodnih i katastrofa izazvanih ljudskim faktorom, zatim podršku u donošenju operativnih odluka, naročito u vanrednim situacijama", istakao je Dejanović.

On je podsjetio da je projekat, kojim će biti obuhvaćene sve 63 lokalne uprave Republike Srpske, počeo 2014. godine i da je do sada utrošeno 20 miliona KM.

Osim ovog projekta, prioriteti preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" u narednom periodu su saradnja sa službama u susjednim zemljama.

"Od vitalnog je interesa potpisivanje međudržavnog sporazuma sa Hrvatskom i Srbijom o slobodnom ispaljivanju protivgradnih raketa u pograničnoj zoni. Zajednički je interes potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa sličnim službama u državama regiona, čime bi se stvorio jedinstven region sa efikasnom zaštitom od grada", zaključio je Dejanović. (Srna)

 
ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA RASPRAVLJALI O JP ''RADIO GRADIŠKA'' PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
utorak, 15 avgust 2017 14:09

20170728 143408-01

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su na posljednjoj sjednici Informaciju o stanju u oblasti informativne djelatnosti na području opštine sa Izvještajem o radu JP ''Radio Gradiška'' za 2016. godinu.

Izvještaj o radu JP ''Radio Gradiška'' za 2016. godinu, u kojem je obrazložena uređivačka politika u prethodnom periodu, programski sadržaji u 2016. godini i način poslovanja, kao i tužbe i sporovi sa kojima se ovo preduzeće prvi put susrelo u toku svog 38-godišnjeg rada, izazvao je žustru raspravu odbornika i pozicije i opozicije.

Jedni su hvalili rad u proteklom periodu, dok su drugi ukazali na jednostrano izvještavanje i dominantnu ulogu politike, kada nisu ispoštovana sva pravila etike novinarstva i objektivnog informisanja i nije omogućen jednak radijski prostor svim političkim subjektima sa područja opštine.

Direktor JP ‘’Radio Gradiška’’, Aleksandra Stojanović, koja je tu funkciju preuzela krajem 2016. godine, objasnila je kakvo je stanje zatekla u ovom preduzeću i na koji način je radio izvještavao i informisao građane u periodu od 2013. do 2016. godine.

Posebna pažnja data je finansijskom izvještaju za protekli period, gdje su navedeni neopravdano visoki troškovi prethodnog rukovodstva, bez bilo kakvog ulaganja u prostor i tehniku ovog preduzeća koje radi sa opremom iz 1979. godine. Sadašnja direktorica je u obrazlaganju izvještaja o radu za protekli period istakla da je prethodno rukovodstvo oštetilo preduzeće ’’Radio Gradiška’’ za više od 13 000 KM.

Stojanovićeva je naglasila da u protekle tri i po godine zaposleni u ‘’Radio Gradišci’’ nisu ostvarivali pravo na zdravstveno osiguranje, jer su 2013. godine obustavljene opštinske dotacije i došlo je do kašnjenja u isplati plata.

 ‘’U decembru mjesecu 2016. godine zadnja isplaćena plata je bila za septembar 2016. godine i to zahvaljujući sindikalnoj organizaciji koja je insistirala na isplati bar jedne plate. Sa sindikalnom organizacijom je potpisan sporazum o isplati plate za novembar 2016. godine u ratama, iz sredstava ostvarenih od marketinga’’, rekla je Stojanovićeva i navela da radnici sad imaju zdravstveno osiguranje i da će novembarsku platu za 2016. godinu primiti do kraja 2017. godine.

Ona je naglasila da su građani prepoznali novu uređivačku politiku ‘’Radio Gradiške’’, da su sredstva ostvarena marketingom povećana u posljednjih pola godine i da do kraja 2018. godine očekuje da se sredstva od reklamiranja uduplaju.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je najveća dobit što se ‘’Radio Gradiška’’ vratio građanima Gradiške i naglasio da on treba da bude kritičan i prema lokalnoj upravi, što u prethodnom periodu nije bilo moguće.

Adžić je istakao da su nakon preuzimanja vlasti 2016. godine naslijedili obaveze u iznosu od 50 000 KM prema RTV BN, a da u protekle 4 godine nije ništa kupljeno u ‘’Radio Gradišci’’, kako bi se poboljšali uslovi rada zaposlenih.

‘’Radio Gradiška je poput RTRS-a javni servis koji se servisira od prihoda građana i treba da služi građanima’’, rekao je Adžić i naglasio da u programu lokalnog radija treba omogućiti prostor za sučeljavanje mišljenja i pozicije i opozicije.

Adžić je istakao da ‘’Radio Gradiška’’ treba da bude mobilniji, da bude dio Informativnog centra, da se osavremeni i da je to obaveza lokalne uprave.

Osma redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška održana je 28. jula 2017. godine. Novo zasjedanje lokalnog parlamenta predviđeno je u septembru.

Poslednje ažurirano utorak, 15 avgust 2017 14:09
 
GROM ORGANIZUJE ČETVRTI PO REDU "STREETBALL 3X3 GRADIŠKA 2017" PDF Štampa El. pošta
Sport - Sport
utorak, 15 avgust 2017 11:30

grom

Četvrti po redu “Streetball 3x3 Gradiška 2017”, koji organizuje Gradiška organizacija mladih -GROM, biće održan od 21. do 25. avgusta na sportskom terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci.

Turnir se igra po zvaničnim FIBA pravilima za uličnu košarku tri na tri, a očekuje se da će u takmičenju  u muškim i ženskim seniorskim, juniorskim, kadetskim i pionirskim  kategorijama i kategoriji mini basket učetvovati oko 100 ekipa.

Koordinator sportskih aktivnosti GROM-a Željko Sladojević rekao je da prijave traju već mjesec dana i da završavaju 19. avgusta.

Sladojević je istakao da je gradiški Streetball, po kvalitetu do sada prijavljenih ekipa, nagradnom fondu,  ali i po ocjeni organizatora drugih trurnira u susjednim zemljama, jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu.

Izvršni direktor GROM-a Jelena Lazić istakla je da je ono što izdvaja gradiški Streetball od ostalih u regionu to što, osim ekipnih takmičenja i  takmičenja u šutiranju trojki, slobodnom bacanju i zakucavanju, nastoje da organizuju i druge zanimljive sadržaje, pa tako svake godine turnir bude završen koncertom. Ove godine posjetioci će moći da uživaju u koncertu grupa “Divlje jagode” i “IRIE FM”.

“Gradiška organizacija mladih osnovana je 2014. godine i jedna od prvih aktivnsti GROM-a je bila organizacija prvog Streetball turnira.  Turnir je svake godine sve posjećeniji i kvalitetniji. Dnevno turnir posjeti od 500 do 1000 građana, najviše mladih ljudi. Prošle godine na završnom koncertu “Amadeus benda” bilo je oko 2500 posjetilaca a očekujemo da će na završnici turnira ove godine i koncertu “Divljih jagoda” biti 3000 ljudi”, istakla je Lazićeva.

Nagradni fond trunira iznosi preko 10.000 KM a nagrada  za prvo mjesto u muškoj seniorskoj kategoriji je 5.000 KM.

Turnir su podržali predsjednik Republike Srpske, Opština Gradiška i brojni sponzori.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 162