Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 56 gostiju na mreži


RS - Nagradić / OBAVEZA DA SE UPUTI IZVINjENjE SRPSKOM NARODU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 29 februar 2012 09:08

 BANjALUKA, 29. FEBRUARA (SRNA) - Predsjednik Srpskog demokratskog foruma Slobodan Nagradić smatra da je neosnovano poređenje događaja u Srebrenici s holokaustom, te da se iza optužbi Bošnjaka za dešavanja u julu 1995. godine krije želja za destabilizacijom prilika u BiH.

        "Pred pravosuđem nema reciprociteta kada je riječ o srpskim žrtvama. Na području zapadnog Balkana vladaju dvostruki standardi po pitanju živih i mrtvih. Zato postoji obaveza da se uputi izvinjenje i srpskom narodu za nevine žrtve, koje su pale", izjavio je Nagradić.

        Prema njegovim riječima, upornim poređenjem događaja u Srebrenici sa sudbinom jevrejskog naroda tokom Drugog svjetskog rata, sarajevska politička elita želi da skrene pažnju na stradanje Bošnjaka tokom proteklog ratnog sukoba u BiH.
        
        "Ne uvažavaju se činjenice da se ratni zločini nisu dešavali samo u Srebrenici 1995. godine, nego se to događalo od samog početka građanskog rata. Fakti govore da su mnogi Srbi, vojnici, a još više civili, stradali tokom rata u selima oko Srebrenice, kao i mnogim drugim mjestima", izjavio je Nagradić za "Fokus".

        On je istakao da su potpuno neosnovani zahtjevi SDA da se zvaničnici Banjaluke ponovo izvinjavaju jer je to u ime srpskog naroda još 2004. godine učinio tadašnji predsjednik Srpske Dragan Čavić, a nešto kasnije i predsjednik Vlade Dragan Mikerević.

        Ocijenivši da će BiH biti provizorijum u kojem će još dugi niz godina biti mržnje, Nagradić je istakao da se malo čini da narodi na ovim prostorima žive jedni s drugima i da ne vidi da će se taj ideal ostvariti u dogledno vrijeme.

        "Većina ratova u istoriji završila je s jasnim pobjednikom ili gubitnikom. Ovdje to nije slučaj. Faktori, koji su dirigovali ratom, stavaljajući se na jednu stranu, uspjeli su da nakon rata nametnu da su Srbi gubitnička strana. Zato na Srbe pada krivica za sve što se desilo, iako to ne odgovara istorijskim činjenicama", kaže Nagradić.

        On je dodao da je jedan dio ljudi u Srbiji spreman da to prihvati i svoju ulogu sada vide u seriji izvinjenja u čemu prelaze mjeru, pa odgovornost za sve što se dešavalo u ratu pripisuju srpskom narodu, čak i onaj dio koji to realno nije. "Misle da će se tako dodvoriti drugima. To su iluzije, jer protivnici uvijek više cijene čvrst i jasan stav, nego nekakvo podaništvo bez povoda", naglasio je Nagradić. /kraj/mb

 
Patrijarh Irinej, Dodik / JAČATI ULOGU CRKVE U DRUŠTVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 28 februar 2012 15:58

BEOGRAD, 28. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej ocijenili su na današnjem sastanku u Patrijaršiji u Beogradu da je neophodno i dalje jačati ulogu Crkve u društvu, posebno u obrazovanju, te da je vidljivo da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ nije uključena u političke prepirke u regionu.

        Dodik je rekao novinarima iz Republike Srpske da je zadovoljan ponovnim susretom sa patrijarhom, sa kojim je razgovarao o važnim pitanjima vezanim za Crkvu i ukupna nacionalna i državna pitanja srpskog naroda.

        Predsjednik Dodik je rekao da je sa patrijarhom razgovarano i o položaju Crkve u Srpskoj, te dodao da je poznato da je saradnja državnih organa Republike Srpske sa SPC u Srpskoj veoma dobra i kvalitetna i u tom pogledu nema nijednog razloga niti opasnosti da se taj odnos uruši.

        "Naravno, mi sarađujemo i sa drugim vjerskim zajednicama, ali je primarno, imajući u vidu da u Republici Srpskoj dominantno žive Srbi, da SPC ostvaruje značajnu misiju i u pogledu Srba kao nacije, prije svega u vezi sa identitetom srpskog naroda", rekao je Dodik.

        On je ocijenio da je neophodno i dalje jačati ulogu Crkve i njen značaj u društvu jačanjem obrazovnih programa u osnovnim i srednjim školama.

        "Upoznao sam patrijarha sa namjerom da podržimo inicijativu da se u srednje škole uključe i određeni časovi vjeronauke, da se u Republici Srpskoj na četiri, odnosno pet destinacija u narednim godinama, u okviru Crkve, formiraju srpske gimnazije", rekao je Dodik.

        Dodik je upoznao patrijarha Irineja i o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj, navodeći da Srpska i dalje gradi visok stepen institucionalne i političke stabilnosti bez obzira na određene ekonomske i socijalne probleme.

        "Utvrdili smo da je, u ovom vremenu krize, veoma važno za budući razvoj da se sačuva stabilnost institucija i ukupna politička stabilnost", rekao je Dodik.

        On je rekao da SPC ima potpunu podršku Republike Srpske, koja je veoma srećna i zadovoljna načinom na koji Crkva ostvaruje svoje zadatke.

        "Vidljivo je da SPC nije uključena u političke dijaloge i političke prepirke u regionu i da je na pravi način etablirala svoju javnu ulogu. U tom pogledu se razlikuje od nekih vjerskih zajednica koje pokušavaju da zloupotrijebe svoju misiju, baveći se, prije svega, političkim pitanjima", rekao je Dodik.

        Predsjednik Dodik je zahvalio patrijarhu za prisustvo na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom 20. godišnjice postojanja Srpske.

        "Bio je to veoma važan događaj koji je poslao dugoročnu poruku u smislu želje za afirmacijom Srpske kao zajednice posvećene miru i razvoju", rekao je Dodik.

        Sastanku predsjednika Republike Srpske i Njegove svetosti prisustvovala je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka         Cvijanović.

PATRIJARH IRINEJ: DODIK RADI U INTERESU SRBA

        Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je danas da mu je velika čast što je primio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koga Srpska pravoslavna crkva /SPC/ podržava i prema kojem gaji veliku ljubav i poštovanje, jer radi u interesu srpskog naroda, Srbije i Srpske.

        "Dodik time pokazuje primer svima nama kakav stav treba da imamo kada je reč o našim zajedničkim ciljevima i željama", istakao je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej novinarima iz Republike Srpske poslije susreta sa Dodikom i ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željkom Cvijanović.

        Patrijarh srpski rekao je da je sa Dodikom u Patrijaršiji razgovarao o stanju SPC u Republici Srpskoj, i o Njegovom visokom preosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, čije je zdravlje narušeno.

        "Razgovarali smo i o obnovi patrijaršijskog ljetnjikovca, patrijaršijske vile, i ako bude mogućnosti da se u tome pomogne, bićemo unapred blagodarni i zahvalni", naveo je patrijarh Irinej.

        Tokom boravka u Beogradu Dodik će, zajedno sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željkom Cvijanović, posjetiti i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

 
Srbija - EU / DANAS ODLUKA MINISTARA O KANDIDATSKOM STATUSU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 28 februar 2012 09:42

 BEOGRAD, BRISEL, 28. FEBRUARA /SRNA/ - Odluka o statusu kandidata Srbije za EU trebalo bi da bude donesena danas na sastanku Savjeta za opšte poslove u Briselu, a konačnu odluku o tome donose šefovi država i vlada na samitu 1. i 2. marta.

        Na sastanku Savjeta za spoljne poslove, ministri 27 zemalja EU juče su samo razmijenili mišljenja o statusu kandidata za Srbiju.

        Diplomatski izvori u Briselu ističu da Srbija ima velike šanse da ove sedmice dobije status kandidata za pridruživanje EU, ali da o tome još nije postignut puni konsenzus, prenose beogradski mediji.

        Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe izjavio je nakon jučerašnje prijepodnevne runde ministarskog savjeta u Briselu da je postignuta potpuna saglasnost da se Srbiji da status kandidata i da se tome više niko ne protivi.

        Diplomatski izvori potvrdili su da među ministrima još nije postignuta potpuna saglasnost, jer neke zemlje, kao što je Holandija, čekaju na stav Njemačke.

        Prema riječima evopskog diplomate, koji je prisustvovao jučerašnjoj razmjeni mišljenja ministara spoljnih poslova zemalja članica EU u Briselu, Njemačka u načelu gleda pozitivno na kandidatski status Srbije, ali će se odluka o tome saopštiti danas.

        Danas se očekuje dolazak šefa njemačke diplomatije Gvida Vestervelea, dok ga je juče u Briselu u razgovorima zastupao politički sekretar.

        Rumunija i Litvanija se još opiru kandidaturi Srbije, prva zbog navodne diskrimanacije prema vlaškoj manjini, a druga zbog toga što želi mjesto predsjedavajućeg Generalne skupštine UN za koje konkuriše i Srbija.

        Predsjednik Srbije Boris Tadić, koji u Briselu boravi na marginama dvodnevnog ministarskog sastanka EU, razgovaraće danas s predsjednikom Evropskog savjeta Hermanom Van Rompejom.

        Tadić je juče razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i izrazili su nadu da će ministri EU danas odobriti Srbiji status kandidata za članstvo u Uniji. /kraj/mđ

 
Srbija - Đukić-Dejanović / IZBORI ĆE BITI RASPISANI 13. MARTA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 27 februar 2012 10:59

   BEOGRAD, 27. FEBRUARA /SRNA/ - Izbori za teritoriju cijele Srbije biće raspisani 13. marta, biće održani 29. aprila ili 6. maja, najavila je predsjednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

        "Raspisaću izbore za teritoriju čitave zemlje, ali to neće biti opšti lokalni izbori zato što nekim odbornicima ne ističu mandati u ovom periodu, nego tek za godinu ili dve, a zakon kaže da niko nema pravo da skrati mandat odbornicima", rekla je Đukić-Dejanović za RTS.

        Na pitanje kako će se glasati na Kosovu, za lokalne izbore, Dejanovićeva je rekla da će to biti organizovano u saradnji s međunarodnom zajednicom i u skladu s Rezolucijom 1244. /kraj/vš/mđ

 
Srbija - Kosovo - Stefanović / SPORAZUM NE ZNAČI PRIZNAVANjE NEZAVISNOSTI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
subota, 25 februar 2012 14:10

   BEOGRAD, 25. FEBRUARA (SRNA) - Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da sporazum o regionalnom predstavljanju Kosova, postignut u Briselu, ne predstavlja početak članstva Kosova u međunarodnim organizacijama kao što je UN, niti to znači da je Srbija priznala nezavisnost Kosova.

        On je istakao da je sporazum o regionalnom predstavljanju Kosova dobar za Srbiju, jer je sačuvao Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN i u skladu je sa Ustavom Srbije.

        "Republika Srbija nije priznala takozvanu nezavisnost Kosova, niti će to učiniti", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije po povratku iz Brisela.

        On je naglasio da sporazum podrazumijeva da Priština bude zastupljena u regionalnim organizacijama na asimetričan način i bez elemenata državnosti.

        Stefanović je rekao da će Priština biti predstavljena kao Kosovo sa zvjezdicom i da će u fusnoti pisati: "Ova oznaka je bez predrasuda o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti".

        Šef beogradskog tima rekao je da je ovo rješenje u potpunosti ispunilo zahtjeve Beograda i da je u skladu sa Ustavom Srbije, naglašavajući da je ovim sporazumom Rezolucija još jednom dobila međunarodnu podršku, "čime je potvrđena na međunarodnoj sceni".
        
        Stefanović je istakao da nije istina da postignuti sporazum predstavlja početak članstva Kosova u međunarodnim organizacijama i objasnio da se sprazum odnosi samo na organizacije u regionu, kojih je 30-tak, a ne i na međunarodne organizacije kao što su OEBS, Savjet Evrope i UN.

        "Ova formula biće primenjivana i na potpisivanje budućih regionalnih sprazuma i oni neće moći da ističu bilo kakve simbole državnosti", objasnio je Stefanović.

        On je istakao i da Sporazum ne otvara Kosovu vrata za evrointegracije i podsjetio da je proces evrointegracija pokrajine još od 2003. godine i samita EU u Solunu odvojen od Srbije.

        Stefanović je rekao da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom uz posredovanje Brisela i da bi trebalo razgovarati o pitanju povratka Srba na Kosmet, njihovoj imovini, otkrivanju sudbine nestalih, električnoj energiji i "Telekomu". Prema njegovim riječima, pozicije Beograda i Prištine o ovim pitanjima veoma su udaljene.

        Povodom izjave šefa prištinskog pregovaračkog tima Edite Tahiri da je fusnota "samo pahuljica koja će se istopiti kada prođe zima", on je rekao da, ukoliko je to tačno, onda nije jasno zbog čega je Priština pružala takav otpor postizanju sporazuma.

        "Ako neko misli da će se fusnota istopiti, jako se vara i ako već koristimo zimske metafore, zima njihovog nezadovoljstva neće proći, jer se ova fusnota neće istopiti", rekao je Stefanović.        

        Povodom raspisivanja lokalnih izbora na sjeveru Kosova i Metohije, Stefanović je rekao da će Vlada Srbije donijeti o tome odluku kada dođe vrijeme i u skladu sa Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 i situacijom na terenu.

 
ПОСТИГНУТ ДОГОВОР БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 24 februar 2012 16:56

Делегације Београда и Приштине постигле договор о регионалном представљању Косова и интегрисаном управљању прелазима.

Косово ће, према рјешењу до којег се дошло послије маратонских преговора, на регионалним скуповима наступати под таблом на којој ће писати Косово са звјездицом, а у фусноти ће бити наведено: "Овај натпис не прејудицира статус Косова и у складу је са Резолуцијом 1244 и мишљењем МСП о косовској декларацији о независности".

Није прихваћен захтјев Приштине да у фусноти буде наведена декларација о проглашењу независности.

Данас је такође постигнут и договор о примјени споразума о интегрисаном управљању прелазима.

Шеф тима Београда Борислав Стефановић изјавио је да је договор у потпуном складу с националним интересима Србије и додао да су сада испуњени сви услови Европског савјета за стицање статуса кандидата за Србију.

"Захтев Приштине да се у фусноту укључи и посебна референца на декларацију о независности Косова није испуњен", казао је Стефановић.

Он је истакао да садржај фусноте у потпуном складу како са српским националним интересима, тако и са Резолуцијом 1244 и Уставом Србије.

"Хоћу да са вама поделим задовољство због успешног исхода ове вишечасовне и вишедневне дипломатске борбе", рекао је Стефановић.

Он је навео да је сада јасно да су сви критеријуми које је Европски савјет поставио да би Србија добила статус кандидата потпуно испуњени. "Сада је на ЕУ и земљама чланицама да донесу одлуку у складу са закључцима Савјета", рекао је Стефановић.

Шеф београдског тима је подсјетио да је након данашњих разговора у потпуности испуњен захтјев да се успостави слобода кретања, договори примјена споразума о прелазима а испуњен је и најважнији критеријум - споразум о региналном представљању Косова. Едита Тахири се није обратила новинарима.

ТАДИЋ: КОСОВО НЕЋЕ БИТИ ПРЕДСТАВЉЕНО КАО НЕЗАВИСНА ДРЖАВА

Предсједник Србије Борис Тадић поздравио је договор Београда и Приштине у Бриселу, оцјењујући да Косово неће бити представљено у раду регионалних форума и институција као независна држава већ у складу са Резолуцијом 1244 УН о Косову и одлуком Међународног суда правде.

Тадић је оцијенио да је постигнутим договором политика "и Европа и Косово", коју је водио и за коју је добио подршку грађана Србије, прошла овај историјски тест чиме је доказано да је тај приступ једино реалан и онај који доноси резултате.

"Та политика обезбеђује европску будућност Србије, чува њене националне интересе, али и показује да је Србија фактор стабилности југоисточне Европе", саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

"Србија је чланица УН, која поштује и Резолуцију 1244 УН, која гарантује суверенитет над Косовом, као и одлуку Међународног суда правде, која такав суверенитет не успоставља", рекао је Тадић и подсјетио да пет држава чланица ЕУ није признало независност Косова.

Тадић је навео да Србија никада није имала намјеру да бојкотује или спречавамо учешће Приштине у регионалним форумима, јер је у интересу Београда да се то омогући, како би Србија кроз регионалне иницијативе овладала додатним утицајем на економске и политичке процесе у покрајини.

СЕЉИМИ: ФУСНОТА ЈЕ САМО ЈЕДНА РИЈЕЧ, ВАЖНО ЈЕ УЧЕШЋЕ

Замјеник министра иностраних послова Косова Петрит Сељими рекао је данас да ће договором постигнутим у дијалогу у Бриселу о регионалном представљању Косово постати чланица 36 регионалних иницијатива, да планира да договорену формулу користи за учлањење у друге међународне организације, те да Београд и Приштина треба да "заједно корачају ка ЕУ".

"Косово неће бити посматрач, нити придружени члан, већ пуноправни члан са правом потписа. До сада смо учествовали кроз УНМИК и Гимник формулу. То значи да ћемо имати право на споразумне односе. То нам је важно јер дозвољава да имамо већу интеракцију и будемо одговорнији члан међународне заједнице" објаснио је он у разговору са српским новинарима.

Сељими је нагласио да договор у Бриселу значи да ће Косово и Србија сједити за истим столом, и да ће Приштина моћи да отвори канцеларију у Београду.

"Европски процес је важан за све нас, и јако је битно да заједнички радимо на приближавању ЕУ. Фуснота је само једна ријеч, а важније је да постанемо чланица организације "- објаснио је замјеник шефа дипломатије додајући да Приштина није прихватила асиметрично представљање које би значло да је само нека врста посматрача, већ жели да буде пуноправни члан регионалних иницијатива.

ЕШТОН, ФИЛЕ: ВЕЛИКИ КОРАК НАПРИЈЕД

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон и европски комесар за проширење Штефан Филе изјавили су да је договор тимова Београда и Приштине велики корак напријед и нагласили да су нарочито добродошли имајући у виду предстојећу расправу о додјељивању статусу кандидата за Србију.

Ештон и Филе су у заједничком саопштењу поздравили постизање договора о регионалном представљању Косова и примјени договора о интегрисаном управљању прелазима.

"Ови споразуми представљају велики корак напријед и важни су не само за Србију и Косово него за стабилност цијелог региона и ЕУ", истиче се у саопштењу.

Кад је ријеч о Србији, истакли су они, постигнути споразуми су нарочито добродошли имајући у виду расправу сљедеће недјеље у Бриселу у вези са статусом кандидата за Србију.

РЕАГОВАЊА У СРБИЈИ

Договор Београда и Приштине који је данас постигнут у Бриселу од велике је важности за Србију и њен пут ка Европској унији , оцјењују представници владајуће странке, док дио опозиције сматра да је договор Београда и Приштине о регионалном представљању Косова "велеиздаја" због добијања кандидатуре за ЕУ.

"Договор о регионалном представљању Приштине који је постигнут у Бриселу значајан је корак ка додељивању статуса кандидата Србији 1. марта", изјавила је директор Владине канцеларије за европске интеграције Милица Делевић.

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оцијенио је данас да је договор постигнут у Бриселу "тежак ударац" за српску државу и најбољи доказ зашто би Србија требало да прогласи политичку неутралност.

"Нема бољег доказа зашто Србија треба да прогласи политичку неутралност и скине са себе бреме притисака и уцена Европске уније од штетности потписаних противуставних споразума са албанским сепаратистима", рекао је Коштуница.

Он је додао да је, договором у Бриселу, Европска унија заједно са властима у Београду нанијела тежак ударац српском народу и држави, а Србију натјерала да буде саучесник у стварању независне државе Косово.

Шеф посланичке групе "За европску Србију" Нада Колунџија сматра да је "од огромне важности за Србију договор у Бриселу, не само због европских интеграција већ пре свега као потврда залагања Србије да се сви проблеми у вези са Косовом и Метохијом рјешавају дијалогом уз сагласност обје стране", рекла је она.

"Најважније је то да Србија добија статус кандидата за члана ЕУ и ја се надам да ће после избора уследити коренити европски преокрет наше државне стратегије, као и да ћемо убрзо почети преговоре о придруживању ЕУ", сматра предсједник Српског покрета обнове Вук Драшковић.

Потпредсједник српских радикала Драган Тодоровић договор Београда и Приштине о регионалном представљању Косова види као "велеиздају због добијања кандидатуре за ЕУ", као и да овај договор представља заокружен процес потпуног отимања Косова који проводе САД и ЕУ .

Посланик Савеза војвођанских Мађара Балинт Пастор изјавио је да је постизање договора веома добра вијест јер је испуњен један од услова Србији за добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ.

Социјалдемократска унија поздравља постизање договора између званичне Приштине и Београда и изражава наду да ће овај договор бити не само добра основа за коначно добијање статуса кандидата за прикључење Европској унији, већ и да ће бити почетак нормализације односа у нашем региону.

Београдски аналитичар Предраг Симић смтара да је добро да је договор Београда и Приштине постигнут, јер је тиме отклоњена највећа препрека на путу Србије ка канадидатури за чланство у ЕУ и оцијенио да ће бити занимљиво како ће овај својеврсни преседан бити доживљен у Републици Српској.

"У датим околностима овај договор се може сматрати повољним. Он ће имати сигурно своје консеквенце и на друге. Мислим да ће бити посебно интересантно како ће у Бањалуци и Републици Српској бити доживљен овакав компромис који поставља одређени преседан у погледу сличних проблема", рекао је Симић Срни.

Симић је оцијенио да, чим фуснота о представљању Приштине садржи толико назива, значи да се Косово не може третирати као равноправно и једнако на скуповима. Он је додао да Косово није ријешило питање представљања у УН, ни у другим међународним организацијама.

 
<< Početak < Prethodna 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sledeća > Kraj >>

Strana 158 od 295