Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 21.10.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 95 gostiju na mreži


Bevanda / ZBOG ODLUKA FBiH PROPAO POVOLjAN STENDBAJ-ARANŽMAN SA MMF-om PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 14 februar 2012 10:22

SARAJEVO, 14. FEBRUARA (SRNA) - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda optužio je Federaciju BiH (FBiH) da je zbog nje propao povoljan stendbaj-aranžman BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
        
        "Taj nam je aranžman propao zbog odluka FBiH i urušavanja cijele koncepcije koja nam je donosila kredite Svjetske banke i Evropske komisije od 100 miliona evra" - pojasnio je Bevanda.
        
        On je podsjetio da je još kao poslanik u Parlamentu FBiH tražio da budu objavljeni svi uslovi pod kojima je sklopljen ugovor sa MMF-om da bi se vidjelo da taj dogovor stoji i da bi se vidjelo koliko koštaju avanture u koje se sada ide.
        
        "Nemamo jeftinijeg novca od onog iz MMF-a. Zar nije bolje dobiti kredit sa 1,3 odsto kamate nego novac plaćati sa šest ili sedam odsto kamate" - rekao je Bevanda za današnji "Dnevni avaz".
        
        On je istakao da i dalje zagovara nastavak saradnje sa MMF-om.
        
        "Uskoro ću na sjednici Fiskalnog savjeta pokrenuti to pitanje, pa ćemo vidjeti ko ima kakve stavove i zašto" - istakao je Bevanda.
        
        Prema njegovom mišljenju, dešavanja u vezi sa budžetom BiH za 2011. godinu imala su odraza na kreditni rejting BiH.
        
        "To znači da je poskupio novac. Posljedično, ekonomija u BiH koristiće skuplji novac. Druga stvar je što imamo novac, a ne servisiramo spoljni dug. To su dvije štete" - naglasio je Bevanda.
        
        Navodeći da novi saziv Savjeta ministara BiH ima kratkoročne i dugoročne planove, Bevanda je rekao da će se odmah krenuti sa izradom budžeta za ovu godinu.
        
        "Postoji uvjerenje da ćemo to uspjeti da uradimo do 31. marta kako bi mogli početi da normalno funkcionišemo. Ako bude nekih promjena u prihodima i rashodima uvijek može biti napravljen rebalans budžeta" - pojasnio je Bevanda.
        
        On smatra da BiH može do juna da podnese aplikaciju za članstvo u EU, a do kraja godine postati kandidat za članstvo.

 
USKORO TUŽBE PROTIV EŠDAUNA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 14 februar 2012 10:20

BANjALUKA, 14. FEBRUARA (SRNA) - Individualne tužbe protiv bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna, koji je smijenio nekoliko desetina funkcionera i službenika sa javnih i poslovnih funkcija, uskoro će biti pokrenute, rekao je Vitomir Popović, pravni savjetnik smijenjenih iz Republike Srpske.

        U izjavi za "Nezavisne novine" Popović je rekao da ne može otkriti više detalja dok optužnice ne budu objavljene.

        "U stalnoj sam prepisci sa advokatima, ali još nemamo ništa zvanično, s tim da očekujemo da bi se uskoro to konačno moglo pokrenuti", rekao je Popović.

        List saznaje da će biti angažovan i čitav tim britanskih advokata koji će pravne aktivnosti protiv Ešdauna usmjeriti na britanskim sudovima s obzirom na to da je on britanski državljanin.

        Ešdaun je, koristeći bonska ovlaštenja, smijenio više desetina funkcionera, najviše Srba, prvenstveno zbog nikad dokazane "pripadnosti mreži podrške haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću". Kasnije je OHR rehabilitovao smijenjene funkcionere, a većina ih je najavila da će zatražiti materijalnu i moralnu satisfakciju.

        Visoki predstavnici su od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do prije nekoliko godina smijenili oko 170 ljudi, a da nikada nisu iznijeli pravni osnov.

 
IZETBEGOVIĆ OSPORAVA NACRT ZAKONA O BUDžETU ZA 2011. GODINU? PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 14 februar 2012 10:19

SARAJEVO, 14. FEBRUARA (SRNA) - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović osporio je Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2011. godinu, koji je juče usvojio Savjet ministara BiH - piše današnji "Dnevni avaz".
        
        Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo je Nacrt zakona Predsjedništvu BiH na usvajanje, a potom je trebalo da ga potvrdi Kolegijum Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH.

        Prema pisanju ovog lista, Izetbegović je zatražio "dodatno vrijeme" da razmotri Nacrt zakona kako bi "određene stvari bile izračunate".

        Izetbegović insistira da sve bude prolongirano do kraja februara kako bi dospjele i preostale fakture za ovaj mjesec.
        
        List piše da bi situaciju mogli spasiti srpski i hrvatski članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Željko Komšić na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH, ukoliko budu glasali za Nacrt zakona i preglasali Izetbegovića.

 
Kosovo / REFERENDUM JE PORUKA SVIJETU I SRBIJI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
utorak, 14 februar 2012 10:17

KOSOVSKA MITROVICA, 14. FEBRUARA (SRNA) - Referendum, na kojem će se građani sa sjevera Kosova izjasniti o odnosu prema kosovskim institucijama neće riješiti sve probleme Srba, ali će biti jaka politička poruka svijetu i državi Srbiji, a posebno zemljama koje podržavaju nezavisnost Kosova da građani iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića neće da žive u toj samoproglašenoj i nepriznatoj državi, ističu srpski predstavnici u ovim opštinama.

        Predsjednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić istakao je da se "silom može porobiti", ali da se Srbi neće asimilirati i milom integrisati u samoproglašenu državu Kosovo.

        "Narod hoće da živi tu gde su mu preci živeli, a to je Republika Srbija", rekao je Dobrić za Radio-televiziju "Most", ističući da izjašnjavanje građana pomaže Srbiji u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u svom sastavu, da je to pitanje svih pitanja i da se ono može riješiti samo na referendumu.

        Predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Božović rekao je da "narod najbolje zna i oseća na svojoj koži šta treba da radi, da ne ulazi u sukob ni sa svojom državom, ni sa međunarodnom zajednicom", ali da treba da vuče poteze koji njemu odgovaraju da bi opstao.

        Predsjednik opštine Leposavić Slavko Stefanović rekao je da nije dobio ni jednu preporuku iz državnog vrha Srbije da referendum ne treba održati i naglasio da su za predsjednike opština i skupština opština odluke odbornika obavezujuće, te da su oni donijeli odluke o održavanju referenduma.

        "Mi ništa ne radimo protiv interesa države Srbije, mi štitimo i Ustav, njen integritet i suverenitet", dodao je Stefanović i podsjetio da su Srbi sa Kosova i Metohije mnogo učinili i da još čine za svoju državu.

        Referendum sa pitanjem "Da li prihvatate institucije takozvane republike Kosovo?" biće održan danas i sutra u četiri opštine na sjeveru Kosova.

 
LIDERI POLITIČKIH STRANAKA UKLjUČUJU SE U TRAŽENjE RJEŠENjA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 13 februar 2012 16:01

 
        SARAJEVO, 13. FEBRUARA (SRNA) - Komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci" odlučila je danas da Kolegijum Komisije održi sastanak sa predsjednicima svih parlamentarnih stranaka o ustavnim amandmanima kojima bi se provela ova odluka.

         Nakon konsultacija Kolegijuma sa liderima svih 13 parlamentarnih stranaka biće održan sastanak Komisije na kome ona treba da završi rad, zaključeno je na sjednici Komisije.

Krajnji rok do kojeg Komisija, prema ranijim zaključcima Predstavničkog doma i Doma naroda treba da završi rad i predloži ustavne amandmane, jeste 12. mart.

        Na današnjoj sjednici predstavljen je amandman SNSD-a na Ustav BiH koji se tiče izbora Doma naroda.

        Prema ovom amandmanu, Dom naroda sastojao bi se od 18 delegata od kojih 12 iz Federacije BiH (po pet Hrvata i Bošnjaka te dva iz reda nacionalnih manjina i nacionalno neopredijeljenih građana), te šest delegata iz Republike Srpske, odnosno pet Srba i jednog iz reda nacionalnih manjina i nacionalno neopredijeljenih.

        Ranije su u Komisiju stigli prijedlozi ustavnih amandmana ostalih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH.

        Prijedlog Beriza Belkića iz Stranke za BiH bio je da se Komisija danas izjašnjava o pojedinačnim prijedlozima amandmana, ali ovaj prijedlog nije prihvaćen, kao ni prijedlog predsjedavajućeg Komisije Šefika Džaferovića da Kolegijum organizuje sastanak sa liderima šest stranaka parlamentarne većine.

        Na insistiranje predstavnika Stranke za BiH i Saveza za bolju budućnost dogovoreno je da Kolegijum Komisije na konsultacije pozove lidere svih parlamentarnih stranaka budući da je riječ o dogovoru o amandmanima na Ustav BiH.

 
SOROŠ: MERKELOVA VODI EVROPU U POGREŠNOM SMJERU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 13 februar 2012 10:54

VAŠINGTON, 13. FEBRUARA (SRNA) - Američki milijarder Džordž Soroš tvrdi da njemačka kancalarka Angela Merkel vodi Evropu u pogrešnom smjeru i strahuje da bi mogle da se ponove greške iz krize koja je 1929. godine zadeseila Ameriku.

        "Divim se Merkelovoj zbog njenih liderskih sposobnosti, ali ona vodi Evropu u krivom smjeru", izjavio je Soroš njemačkom nedjeljniku "Der Špigl".

        On se zauzeo da se rješavanje ekonomskih kolebanja u evropskim zemljama zahvaćenim krizom ostvaruje putem ubrizgavanja novca, umjesto što da se vlade primoravaju na drakonske mjere štednje.

        "U protivnom, ponovićemo greške koje su Ameriku 1929. godine gurnule u veliku krizu. To je ono što Angela Merkel ne razumije", potvrdio je Soroš.
        
        Njemački dnevnik navodi da Soroš ne odobrava ni ideju o uključivanju Međunarodnog monetaranog fonda u rješavanje krize.

        On smatra da bi Evropa morala biti sposobna da sama rješi svoje probleme.

        Soroš ocijenjuje da je greška odobravanje kredita pomoći Grčkoj samo da bi plaćala visoke kamatne stope.

        "Zbog toga Grčka danas ne može više da bude spašena, a isto će se dogoditi Italiji ako dovedemo ovu zemlju u ćorsokak da plaća prinudne kamate", upozorava Soroš.        

        Slabost Grčke, prema njegovim riječima, prouzrokovaće eskalaciju krize u Italiji i Španiji, a zatim se proširiti i izvan Evrope.

         Soroš ipak očekuje novi spasilački potez Evrope za Atinu kako bi se izbjegao ovakav scenario.

 
<< Početak < Prethodna 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sledeća > Kraj >>

Strana 158 od 291