Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 36 gostiju na mreži


Tadić / O IZBORIMA NA KOSOVU KADA DOĐE VRIJEME PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 22 februar 2012 17:14

 BEOGRAD, 22. FEBRUARA (SRNA) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će sve institucije u Srbiji, kada za to dođe vrijeme, razgovarati i o pitanju raspisivanja lokalnih izbora na sjeveru Kosova i Metohije.

        "Taj most ćemo prelaziti kada do njega dođemo", rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

        On je podsjetio na činjenicu da, prema Ustavu Srbije, predsjednik Skupštine Srbije raspisuje lokalne izbore, kao i da tu ima i pravnih pitanja i međunarodnih pitanja.

        "Nećemo odustati od pravne mirotvorne borbe za očuvanje našeg integriteta na Kosovu i Metohiji, bilo da je reč o dijalogu u Briselu, bilo da su u pitanju izbori. Sve što činimo biće u saglasnosti sa strategijskim ciljem očuvanja našeg integriteta", rekao je Tadić.

        Tadić je naglasio da ne odustaje ni od članstva u EU, koje je takođe strateški cilj Srbije.

        "Nakon svih ovih razgovora i pregovora, izaći ću pred građane i reći kakav je moj stav i kuda dalje. Ja ne odustajem", rekao je Tadić.
                
        Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je ranije danas da je realizacija lokalnih izbora na Kosovu delikatna zbog saradnje s međunarodnom zajednicom.
        
        Ona je istakla da neće raspisati opšte lokalne izbore u Srbiji zbog toga što postoje i lokalne samouprave koje su izbore održale poslije izbora u maju 2008. godine i kojima mandat traje četiri godine od konstituisanja. Kako je navela, najveći broj lokalnih samouprava će imati izbore ovog proljeća, zajedno s parlamentarnim izborima.
        
        "Prema Ustavu Srbije, imam obavezu da raspišem izbore na celoj teritoriji Republike, odnosno u svim opštinama i gradovima u kojima su se stekli uslovi za to i u kojima aktuelnim sazivima ističe četvorogodišnji mandat", rekla je Đukić-Dejanović za Betu.
        
        Beogradski nedjeljnik "Novi magazin" objavio je prethodno da je predsjednica Skupštine rekla da neće raspisati lokalne izbore u opštinama na sjeveru Kosova, ali je u međuvremenu objavljen demanti Đukić-Dejanovićeve koja tvrdi da su njene riječi u "Novom magazinu" pogrešno interpretirane. /kraj/jn/dp

 
TUŽILAŠTVO ĆE RAZMOTRITI JURIŠIĆEVU INICIJATIVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 22 februar 2012 17:12

 SARAJEVO, 22. FEBRUARA /SRNA/ - Tužilaštvo BiH će u najskorije vrijeme razmotriti dostavljenu inicijativu člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Marka Jurišića, rekla je Srni portparol Tužilaštva Selma Hećimović.

        Jurišić je uručio Tužilaštvu BiH na davanje mišljenja naredbu koja predviđa popis i sahranu tijela u opštinama gdje su ekshumirana.

        Hećimovićeva nije mogla da komentariše činjenicu da je Jurišić uručio inicijativu bez saglasnosti ostalih članova Kolegijuma direktora Instituta, kako tvrdi Milutin Mišić, srpski član Kolegijuma direktora Instituta.

        Tim za koordinaciju aktivnosti i istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske najavio je da će uputiti pismo Tužilaštvu BiH u kojem će zatražiti da ne razmatra naredbu dostavljenu iz Instituta za nestala lica koja predviđa popis i sahranu tijela u opštinama gdje su ekshumirani, jer na to nema zakonsko pravo.

        Protiv inicijative Jurišića već su se izjasnili Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije i Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije.

 
ХРВАТСКА: И ДАЉЕ 40.000 СРБА БЕЗ СТАНАРСКИХ ПРАВА PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
ponedeljak, 20 februar 2012 17:29

Коалиција удружења избјеглица у Србији саопштила је да Хрватска није вратила 40.000 одузетих станарских права, имовину и стечена права избјеглим Србима, те је поздравила позив америчког државног секретара Вилијама Бернса упућен Хрватској да заједно са сусједима ради на рјешавању отворених питања, као што су питања избјеглица и имовине.

Коалиција је апеловала да владе Србије и Хрватске подрже иницијативу да буде отворен дијалог о проналажењу свеобухватног, правичног и трајног рјешења проблема избјеглица и грађана Србије чија су имовинска права угрожена у Хрватској.

У саопштењу се подсјећа, да 50.000 пензионера тражи неисплаћене пензије, док више од 10.000 српских породица безуспјешно тражи накнаду штете за срушене куће и привредне објекте у терористичким акцијама ван подручја ратних дјеловања.

У Коалицији сматрају да ће једино рјешавањем питања отете, опљачкане и уништене имовине, затим двоструких стандарда у суђењима за ратне злочине и нестала лица, као и осталих отворених питања између двије државе, бити створени предуслови за ''стварно помирење српског и хрватског народа".

Хрватска је одузела српску земљу "јер се на основу рјешења судова до сада укњижила као власник у земљишним књигама на преко 800.000 катастарских честица чији су катастарски власници, до 1995. године били Срби", саопштено је из Коалиције удружења избјеглица у Србији, поводом разговора Бернса са министарком спољних послова Хрватске Весном Пусић.

Бернс је рекао да је Хрватској дат подстицај да настави развој добрих односа у региону, као и да ријеши питање избјеглица и повратника.

 
Kesić / BEOGRAD DA PREISPITA POLITIKU PREMA KOSOVU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 februar 2012 10:14

BEOGRAD, 17. FEBRUARA (SRNA) - Referendum na sjeveru Kosova i Metohije pokazuje da su svi prethodni pregovori pogoršali i ugrozili poziciju srpske zajednice na sjeveru, kao i da je Beograd izgubio povjerenje građana, zbog čega treba ozbiljno da preispita politiku i njene rezultate, smatra politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.

        "Za zvanični Beograd ovo je potvrda da ne može da upravlja političkom voljom građana na severu Kosova i Metohije, što nije ni tako loše, barem ne u kontekstu političkih uslova koje Srbiji postavljaju Nemačka i druge članice EU", istakao je Kesić, koji je analitičar kompanije "TSM global kosaltants" iz Vašingtona.

        On je za beogradski dnevnik "Danas" rekao da referendum neće odmah, niti suštinski promjeniti trenutnu situaciju u vezi sa statusom Kosova.

        Kesić smatra da ovo izjašnjavanje afirmiše odlučnost srpske zajednice da odbiju nasilnu asimilaciju pod autoritetom državnih institucija iz Prištine, a njihov pokret građanske neposlušnosti proširuje i usmjerava je, ne samo na Prištinu i Euleks, nego i protiv vlasti u Beogradu.

        On očekuje da će do predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji dijalog s Prištinom pod pokroviteljstvom EU biti više simboličan nego što će imati suštinske rezultate.

        "Međunarodna zajednica nema jasno rešenje za sever Kosovu i Metohiji, niti postoji saglasnost između SAD i EU, kao ni u samoj Uniji oko mogućih rešenja. Zato se sve vratilo na osnovni konsenzus da je najbolje rešenje, ipak, Ahtisarijev plan", rekao je Kesić.

        Kako smatra Kesić, najveći problem je što Beograd ni danas nema jasno artikulisane stavove o tome šta predlaže kao rješenja za sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji.

        "Dijalog Beograda i Prištine je u velikoj meri netransparentan, neiskren, bez punog legitimiteta, a dogovori teško da mogu da budu implementirani. Četiri tačke predsednika Srbije su najnoviji, slabo definisani ciljevi srpske politike", zaključuje Kesić.

        On navodi da su četiri tačke predsjednika Srbije iznijete bez ozbiljne rasprave i konsenzusa između najveće vladajuće i opozicione stranke, iz čega se da zaključiti da predstavljaju neku vrstu privremene pozicije Beograda, koji bi mogao da izađe s novim stavovima, bilo pod pojačanim pritiskom međunarodne zajednice ili zbog promjena poslije izbora.

 
Izetbegović - reagovanja / TANASKOVIĆ: ZAPAD IH ODBIO, PA SE OKREĆU TURSKOJ PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 februar 2012 10:13

BANjALUKA, 17. FEBRUARA /SRNA/ - Srpski orijentalista Darko Tanasković smatra da se dio sarajevskih političara još više okrenuo prema Turskoj kada su shvatili da zapadne sile odbijaju da budu promoteri bošnjačke nacionalne politike.

        "/Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir/ Izetbegović računa na snažnu pomoć Turske, jer više nema nikog drugog kome bi mogao da se obrati za pomoć. Okretanje kursa dobrog dijela međunarodne zajednice izaziva nervozu u bošnjačkom vrhu, zbog čega podrška Turske još više dobija na značaju", rekao je Tanasković.

        On je istakao da se takva politika potpuno podudara sa turskim ambicijama na Balkanu, čiji je glavni promoter turski premijer Tajip Erdogan.

        "To je loše za odnose unutar same BiH, jer možemo samo zamisliti kakve bi reakcije u bošnjačkoj javnosti bile kada bi neki srpski političar proglasio /ruskog predsjednika/ Vladimira Putina za zajedničkog lidera ili da Hrvati takav epitet daju /njemačkom kancelaru/ Angeli Merkel", rekao je Tanasković za "Pres".

        Izjava Izetbegovića tokom posjete Ankari da je Erdoan "naš zajednički lider", prema mišljenju Tanaskovića ukazuje na nemogućnost traženja konstruktivnih rješenja unutar BiH, pa se pribjegava ovakvim nesmotrenim izletima.

        Zamjenik ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić Babić kaže da je veliko pitanje da li Izetbegović može da govori u ime cijelog bošnjačkog nacionalnog korpusa, pogotovo ako se uzme u obzir da je na prošlim izborima ostvario tijesnu pobjedu.

        "Čisto sumnjam da bi se i svi Bošnjaci složili sa Izetbegovićem da im neki stranac bude lider. Mislim da ova izjava više govori o tome da dio političkih snaga u ovoj zemlji niti može, niti želi da sopstvenom zemljom upravlja zajedno sa ostalim narodima. Zato stalno pozivaju u pomoć neke strane sile, bilo da je u pitanju OHR, Turska ili neko treći", poručuje Trišić Babić.

        Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozvao je tokom susreta sa turskim predsjednikom Abdulahom Gulom u Ankari na još intenzivniji angažman Turske na svim poljima u BiH i poručio da je Erdoan "naš zajednički lider".

 
Ivanović / NEMA PREKIDA VEZA SA SRBIMA NA SJEVERU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 17 februar 2012 10:12

BEOGRAD, 17. FEBRUARA (SRNA) - Državni sekretar u Ministarstvu Srbije za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da poslije referenduma, neće biti prekida političkih veza između Vlade Srbije i Srba sa sjevera pokrajine.

        Ivanović je rekao da referendum neće proizvesti nijednu pravnu posledicu, ali da će kao najteža posljedica ostati zaključak na međunarodnom planu "da se vlast u Beogradu više ne može osloniti na narod na Kosovu".

        "Kako će naši zvaničnici svojim sagovornicima u međunarodnoj areni da dokazuju da je Kosovo deo Srbije ako je referendum praktično pokazao da nemaju kontrolu nad svojim stanovništvom u Pokrajini?", rekao je Ivanović za beogradske "Večernje novosti".

        On je ocijenio da referendumom nije mnogo ugroženo pitanje dobijanja kandidature Srbije za članstvo u EU, ali će Srbiji trebati više truda da poslije ovog "incidenta" ubijedi svih 27 članica EU da je pouzdan partner u svemu što se dogovori.

        Ivanović je naglasio da poslije referenduma na sjeveru Kosova i Metohije očekuje nastavak provokacija iz Prištine i ocijenio da će pod posebno velikim pritiskom biti srpsko stanovništvo u enklavama južno od Ibra.

        Tokom prošlog vikenda u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije održan je referendum na kojem su građani ubjedljivom većinom odbacili kosovske institucije, odbivši istovremeno i preporuku Vlade Srbije da ne idu na glasanje.

 
<< Početak < Prethodna 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sledeća > Kraj >>

Strana 158 od 294