Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 74 gostiju na mreži


NAPREDNA SRPSKA OČEKUJE OD NARODNE SKUPŠTINE RS DA SPROVEDE VOLJU GRAĐANA ISKAZANU NA REFERENDUMU PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 25 septembar 2016 23:13

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS, Adam Šukalo, rekao je danas u Gradišci, gdje se sa porodicom izjasnio o referendumskom pitanju, da očekuju od institucija Republike Srpske, a prije svega od Narodne Skupštine RS da sprovede volju naroda na referendumskom izjašnjavanju.

’’ Ovim putem želimo da poručimo svim institucijama u RS da se ne poigravaju sa voljom naroda i da u nijednom slučaju ne spovedu odluku Ustavnog suda o ukidanju Dana republike’’, istakao je Šukalo i dodao da je to osnovna i centralna  poruka sa današnje konferencije za medije. Šukalo je naglasio da će Napredna Srpska kao poslanička grupa u Narodnoj skupštini RS, u slučaju da se krene sa sprovođenjem odluke Ustavnog suda, pokrenuti inicijativu da referendum, odnosno sve ostale građanske inicijative koje su definisane Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi u narednom veremenskom periodu, da ne bi bilo poigravanja, budu obavezne za sprovođenje.

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS, Goran Đorđić, rekao je da danas kada se građani izjašnjavaju na referendumu, nema gubitnika i pobjednika već je pobjednik Republika Srpska. Đorđić je istakao da će poslanička grupa Napredna Srpska veoma ozbiljno pratiti 11.oktobra izmjenu Zakona o praznicima RS i šta će biti sa odlukom Ustavnog suda. Dobro ćemo gledati i pratiti šta rade nadležni u RS i ako bude bilo potrebe poslanička grupa Napredna Srpska će pokrenuti inicijativu o izmjeni Zakona o referendumu i referendumskom izjašnjavanju u RS, ako institucije RS ne budu željele i ne budu u stanju da na pravi način provedu volju građana, istakao je Đorđić.

 
BOSIĆ: AKO SNSD MISLI DA SU MU U ODBRANI SRPSKE BOLJI PARTNERI SDA, SBB I HDZ NEKA IZBACI SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:27

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, ocijenio je danas da ta stranka nema ništa protiv najava SNSD-a da će ih isključiti iz Savjeta ministara, ako, kako kaže, u SNSD-u misle da će im "bolji partneri u odbrani interesa RS biti SDA, SBB i HDZ".

Onda će SNSD morati da preuzme svu odgovornost za takav svoj čin i SDS neće otežavati situaciju u Sarajevu, poručio je Bosić.

Bosić je naglasio da SNSD treba da kaže da li je i stav te stranke "prijetnja" potpredsjednika SNSD-a, Igora Radojičića o izbacivanju SDS-a iz Savjeta ministara BiH i da li oni time najavljuju prekid platforme dvaju stranaka o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Potvrdio je da nisu ni sa jednom političkom partijom razgovarali o bilo kakvim novim političkim aranžmanima u Sarajevu.

Ipak, čini mu se, kako je kazao, da su takve izjave iz SNSD-a "posljedica njihovih unutrašnjih problema, turbulencija i pada rejtinga".

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Igor Radojičić, prethodno je rekao da se "svašta kuha" oko Savjeta ministara i da su "glavnu priču zakuhale federalne partije", ali i da bi se moglo desiti da neke stranke "izlete" iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao da je dosta partija već ušlo u neke bilateralne razgovore i da je puno toga vezano za federalne vlasti.

 
SVA GLASAČKA MJESTA ZA IZJAŠNJAVANJE NA REFERENDUMU OTVORENA NA VRIJEME U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
nedelja, 25 septembar 2016 23:10

Povodom referenduma svih 88 redovnih glasačkih mjesta u Gradišci otvoreno je jutros u 7 časova, potvrdio je predsjednik Opštinske komisije za sprovođenje referenduma, Milan Raca.

On je naglasio da je u opštinsku komisiju stigao dovoljan broj glasačkih listića, da su prema informacijama sa terena građani jutros rano počeli da dolaze na referendum i da će prvi presjek izlaznosti imati poslije 10 časova. Građani svoje pravo da se izjasne o Danu Republike Srpske, 9.januaru mogu ostvariti danas do 19 časova na redovnim biračkim mjestima, na kojima se sprovode i Lokalni izbori, koji će se održati 2. oktobra 2016. godine. Izuzetak je glasačko mjesto Obradovac 4 u Gradišci, gdje se glasanje obavlja u Osnovnoj školi ’’Kozarska djeca’’ Kruškik. Glasači i dalje mogu provjeriti na kojem glasačkom mjesu glasaju slanjem svog jedinstvenog matičnog broja putem besplatne SMS poruke na broj 065 12 44.

Poslednje ažurirano nedelja, 25 septembar 2016 23:11
 
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA I ĐURAŠKOVIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:20

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe", Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U optužnici, podignutoj 9. maja, oni se terete da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća i budžet Srbije.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih preduzeća, a protiv Živojina Petrovića i Jadranke Bardić zbog utaje poreza.

 
RACIONALNO TROŠENJE SREDSTAVA U PROTEKLE 4 GODINE STABILIZOVALO OPŠTINU GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 22 septembar 2016 00:01

Ono što smo uradili u protekle 4. godine daje nadu da se racionalnim trošenjem sredstava, domaćinskom politikom, definisanjem dobrih prioriteta i principijelnim sprovođenjem politike,  može napraviti mnogo za lokalnu zajednicu i gradjane, rekao je, povodom Male Gospojine - krsne slave opštine Gradiška, načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović.

Latinović je gostujući u programu Radio Gradiške, svim građanima opštine, posebno domaćinima koji slave Malu Gospojinu kao svoju krsnu slavu, uputio iskrene čestitke i istakao da nam je potrebno mnogo sreće i upornog rada da nastavimo da se razvijamo kao perspektivna zajednica. Latinović je rekao da danas, na dan kad obilježavamo slavu opštine , možemo konstatovati da su u protekle četiri godine napravljeni veliki iskoraci u poboljšanju kvaliteta života svih građana opštine Gradiška i podsjetio da je stanje u Gradišci 2012.godine bilo alarmantno i da je  opština bila dovedena u stanje dužničkog ropstva. Prema njegovim riječima ukupno zaduženje opštine iznosilo je 44 miliona KM, odnosno dva godišnja budžeta  i istakao da je u protekle četiiri godine vraćeno preko 17 miliona KM kreditnih i drugih kratkoročnim obaveza , stabilizovan je budžet i spriječena finansijska propast Gradiške. Danas je opština u poziciji da redovno izmiruje svoje obaveze i prema budžetskim korisnicima i dobavljačima , a realizovani su i važni infrastrukturni projekti. Sve je moglo bolje, da je opština Gradiška imala podršku Vlade RS, istakao je Latinović i dodao da je poražavajuće da neko ko je na vlasti na  republičkom nivou ne vidi potrebu da razvija i opštine jer, prema njegovim riječima, bez jakih opština i gradova nema ni jake RS. Latinović je istakao da je to sve prošlost  koju ne treba previše potencirati, već se okrenutu budućnosti i stvarati perspektivu za bolji život svih građana Gradiške.

Poslednje ažurirano četvrtak, 22 septembar 2016 00:03
 
FORMIRANE 133 OD 142 OPŠTINSKE POPISNE KOMISIJE U SRPSKOJ I BIH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:18

Do danas su formirane 133 od 142 potrebne popisne komisije lokalne samouprave za popis stanovništva i domaćinstava u oktobru ove godine u BiH.

Iz Agencije za statistiku BiH saopšteno je da većina opština ima zakazane sjednice skupština za danas i u ponedjeljak, 8. jula, pa se očekuje da će i preostalih devet lokalnih popisnih komisija biti formirano na vrijeme, odnosno prije 10. jula, kada je planirano objavljivanje oglasa za popisivače i opštinske instruktore.

Centralni popisni biro imaće u utorak, 9. jula, konačne rezultate o formiranju popisnih komisija lokalne samouprave kada će dati mišljenje i preporuke o ovoj i narednim aktivnostima, te informisati javnost i Savjet ministara BiH.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 288