Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 19.08.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 82 gostiju na mreži


NOVA OPŠTINSKA VLAST MIJENJA PRAVILNIK O SISTEMATIZACIJI RADNIH MJESTA U OPŠTINI GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
sreda, 23 novembar 2016 22:26

Formiranje radnog tima za izmjenu Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Gradiška i samostalnog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, prvi su koraci koje je nakon preuzimanja dužnosti  napravio novi načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

Gostujući u program Radio Gradiške, Adžić je istakao da je u planu i formiranje samostalnog Odsjeka za internu reviziziju s ciljem kontrole rada lokalne uprave. Adžić je kao prioritete u naredne četiri godine naveo otvaranje novih radnih mjesta kroz privlačenje stranih investitora  i podršku domaćim privrednicima. U fokusu nove vlasti biće i razvoj komunalne infrastrukture, društveni i sportski razvoj opštine. Kao najvažnije infrastrukturne projekte, Adžić je naveo završetak izgradnje sportske dvorane, stavljanje u puni kapacitet Agro-industrijske zone u Novoj Topoli, kao i izgrdanju industrijske zone “Liman” koja će se nalaziti u blizini budućeg mosta na rijeci Savi i novog carinskog terminala. Govoreći o  trenutnom stanju u budžetu opštine Gradiška, Adžić je istakao da je budžet opštine u protekle četiri godine bio stabilan  i dodao da je prethodna vlast redovno servisirala svoje obaveze po kreditnim i drugim zaduženjima. Adžić je naglasio da je u protekle četiri godine, na osnovu kreditnih i drugih kratkoročnih obaveza vraćeno oko 10,5 miliona KM. U budžetu opštine naredne godine, prema riječima Adžića, trebalo bi da se nađe i grant od 1 milion i 300 hiljada KM Evropske investicione banke, namjenjen za Projekat ”Vodovod i kanalizacija”. Odluku o tome  odbornici novog saziva lokalnog parlamenta trebalo bi da donesu  već na prvoj redovnoj sjednici, koja je planirana za 2. decembar ove godine.

U petak 25. novembra biće održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Gradiška  na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednik i potpredsjednik i imenovan v. d. sekretar Skupštine opštine. Dnevnim redom  predviđen je i izbor zamjenika načelnika opštine Gradiška, kao i izbor komisije za izbor i imenovanja.

 
BOSIĆ: AKO SNSD MISLI DA SU MU U ODBRANI SRPSKE BOLJI PARTNERI SDA, SBB I HDZ NEKA IZBACI SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:27

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, ocijenio je danas da ta stranka nema ništa protiv najava SNSD-a da će ih isključiti iz Savjeta ministara, ako, kako kaže, u SNSD-u misle da će im "bolji partneri u odbrani interesa RS biti SDA, SBB i HDZ".

Onda će SNSD morati da preuzme svu odgovornost za takav svoj čin i SDS neće otežavati situaciju u Sarajevu, poručio je Bosić.

Bosić je naglasio da SNSD treba da kaže da li je i stav te stranke "prijetnja" potpredsjednika SNSD-a, Igora Radojičića o izbacivanju SDS-a iz Savjeta ministara BiH i da li oni time najavljuju prekid platforme dvaju stranaka o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Potvrdio je da nisu ni sa jednom političkom partijom razgovarali o bilo kakvim novim političkim aranžmanima u Sarajevu.

Ipak, čini mu se, kako je kazao, da su takve izjave iz SNSD-a "posljedica njihovih unutrašnjih problema, turbulencija i pada rejtinga".

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Igor Radojičić, prethodno je rekao da se "svašta kuha" oko Savjeta ministara i da su "glavnu priču zakuhale federalne partije", ali i da bi se moglo desiti da neke stranke "izlete" iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao da je dosta partija već ušlo u neke bilateralne razgovore i da je puno toga vezano za federalne vlasti.

 
GENERALNI KONZUL HRVATSKE U BANJALUCI RAZGOVARAO S NAČELNIKOM OPŠTINE GRADIŠKA ZORANOM ADŽIĆEM PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 18 novembar 2016 02:16

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci, Zlatko Kramarić, razgovarao je danas sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem o dosadašnjoj i budućoj prekograničnoj saradnji. Kramarić je rekao da promjene u lokalnoj vlasti u Gradišci neće uticati na buduću dobru saradnju Gradiške i Republike Hrvatske.

On je naveo da mu je drago da je Vlada Hrvatske deklarisala projekat izgradnje mosta kod Gradiške, kao i mosta kod Svilaja i istakao da će otvaranjem komunikacija biti stvorene mogućnosti da se hrvatske kompanije prošire i na ovom području. Kramarić je naglasio da se ne treba vraćati u prošlost, već treba gledati naprijed i razvijati privrednu saradnju. Rješavanjem privrednih problema rješavaće se i politički. Veoma je važno imati stabilnog susjeda, sa kojim možete sarađivati na privrednoj i političkoj osnovi,  naglasio je Kramarić tokom radne posjete opštini Gradiška. On je podsjetio da Republika Hrvatska ima 1001 km granice sa BiH, od čega je veliki dio u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, rekao je da je najvažnija informacija za građane Gradiške, RS i čitave regije da izgradnja mosta na Savi kod Gradiške nije upitna. Očekujemo u narednih deset dana da ćemo imati sastanak u Gradišci sa predstavnicima Ministarstva Prometa i veza RH, predstavnicima Ministarstva saobraćaja RS, direktorom Autoputeva i predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza Savjeta ministara BIH i da ćemo na tom sastanku precizirati datum početka izgradnje mosta  na Savi u Gradišci u 2017.godini, naglasio je Adžić. On je naveo da su danas otvorili pitanja mogućnosti saradnje sa hrvatskim gradovima i županijama i da su dogovorili mogućnost brzih sastanaka sa predstavnicima susjednih hrvatskih gradova u interesu jačanja privredne saradnje, razmjene iskustava, razmjene privrednih dobara i jačanja buduće privredne zone Liman u Gradišci. Adžić je izrazio nadu da je današnji sastanak početak dobre saradnje opštine Gradiška i generalnog konzula Hrvatske sa privrednicima Hrvatske.

 
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA I ĐURAŠKOVIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:20

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe", Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U optužnici, podignutoj 9. maja, oni se terete da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća i budžet Srbije.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih preduzeća, a protiv Živojina Petrovića i Jadranke Bardić zbog utaje poreza.

 
ZORAN ADŽIĆ PREUZEO DUŽNOST NAČELNIKA OPŠTINE GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
utorak, 15 novembar 2016 00:53

Novoizabrani načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić preuzeo je dužnost od bivšeg načelnika opštine Zorana Latinovića.

Na konferenciji za medije, nakon primopredaje dužnosti, Latinović je Adžiću poželio uspješan rad uz konstataciju da Gradiška treba da iskoristi svoj geostrateški položaj s ciljem sveobuhvatnog razvoja lokalne zajednice, nakon čega se Adžić zahvalio Latinoviću na dosadašnjem radu naglasivši da će se truditi da bude „bar malo bolji nečelnik od njega“ i da će raditi u interesu svih građana opštine Gradiške.

Ipak, dalji tok konferencije ličio je na nastavak predizbornog TV duela.

Latinović je izrazio uvjerenje da je bivša gradiška vlast, u protekle četiri godine teške političke situacije, radila u interesu stabilizacije budžeta i otvaranju pozitivnih procesa razvoja, a kao razlog izbornog poraza Saveza za promjene naveo je političku situaciju u Republici Srpskoj u kojoj „opzicione stranke nisu odgovorile na izazove borbe protiv korupcije i kriminala“, nedovoljnu zastupljenost u medijima, a na lokalnom nivou, kaže, nisu dovoljno prezentovali sve što je urađeno tokom mandata. On je naveo da je opština u proteklom mandatu ukupno vratila oko 18 miliona obaveza po osnovu dugoročnih i kratkoročnih kreditnih i drugih zaduženja, da je radila na značajnim infrastukturnim projektima, i da je trenutno u opštinskoj upravi zaposleno 147 radnika što je za petnaest radnika manje nego 2012. godine. Na Latinovićeva navode, Adžić je odovorio da mu sada nije jasno kako je dobio izbore sa oko 5000 glasova više od svog predhodnika ako je sve tako kako je naveo.

Novi načelnik opštine Gradiška rekao je da Latinović nastavlja da isnosi netačne podatke o visini otplaćenih kredita, navodeći da je u ovom momentu opština zadužena sa 25,3 miliona maraka kreditnih obaveza i oko 5,5 milona ostalih potraživanja. Adžić je istakao da je broj radnika u opštinskoj upravi smanjen otpuštanjem 16 radnika, na početku mandata prethodne vlasti, da ti radnici i dalje traže pravdu na sudui i da ni ti sudski sporovi na kraju mogli dodatno finasijski da opterete lokalni budžet, ako sud odluči da radnike vrati na posao. On je kao promašaj bivše vlasti, naveo i prepuštanje gradske toplane privatnom preduzeću, te kako najveću štetu dvogodišnje blokade lokalnog parlamenta naveo nemogućnost naplate oko milion maraka poreza na nepokretnosti za ovu godinu i da to što je i dalje upitno dobijanje milion i 300 hiljada maraka granta za projkte izgradnje vodovoda i kanalizacije od Evropske investicione banke.

Novi načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić u Skupštini opštine imaće podršku 18 od ukupno 31 odbornika, deset SNSD, po tri odbornika DNS-a i koalicije Izvor i dva odbornika Socijalističke partije, što je i potvrđeno u petak 11. novembra, potpisivanjem kolicionog sporazuma.

U opoziciji u gradiškom parlamentu biće 13 odbornika, pet SDS, četiri PDP, dva odbornika stranke Napredna Srpska, jedan odbornik NDP i odbornik iz reda nacionalnih manjina. Na pitanje novinara koji će biti novi profesionalni angažman bivšeg načelnika Latinovića, on je odgovorio da će „bijeli hljeb“ najvjerovatnije koristiti svega petnaestak dana, a da će, obzirom da je većinu radnog vijeka proveo u bankarskom sektoru, najvjerovatnije zauzeti poziciju u javnom bankarskom sistemu na nivou BiH.

 
FORMIRANE 133 OD 142 OPŠTINSKE POPISNE KOMISIJE U SRPSKOJ I BIH PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:18

Do danas su formirane 133 od 142 potrebne popisne komisije lokalne samouprave za popis stanovništva i domaćinstava u oktobru ove godine u BiH.

Iz Agencije za statistiku BiH saopšteno je da većina opština ima zakazane sjednice skupština za danas i u ponedjeljak, 8. jula, pa se očekuje da će i preostalih devet lokalnih popisnih komisija biti formirano na vrijeme, odnosno prije 10. jula, kada je planirano objavljivanje oglasa za popisivače i opštinske instruktore.

Centralni popisni biro imaće u utorak, 9. jula, konačne rezultate o formiranju popisnih komisija lokalne samouprave kada će dati mišljenje i preporuke o ovoj i narednim aktivnostima, te informisati javnost i Savjet ministara BiH.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 289