Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 16.12.2017.god.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 66 gostiju na mreži


ZAJEDNIČKA SJEDNICA VLADA REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 10 jul 2013 15:51

Vlade Republike Srpske i Srbije zaključile su danas na zajedničkoj sjednici u Banjaluci da će se u narednom periodu nastaviti sa realizacijom značajnih projekata, među kojima je izgradnja gasovoda "Južni tok" i projekat "Podrinje", odnosno "Srednja Drina".


Premijer Republike Srpske, Željka Cvijanović, rekla je da je na sastanku razgovarano o izgradnji gasovoda "Južni tok" i da je u okviru toga potpisan Memorandum o razumijevanju vlada Srpske i Srbije o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa preduzeća "Srbijagas" i "Gas promet" iz Istočnog Sarajeva. 

Ona je navela da je postignut dogovor o snabdijevanju gasom Fabrike glinice Birač. 

Premijer Srbije, Ivica Dačić, naglasio je da je prioritet Vlade Srbije održavanje veza i podrška Republici Srpskoj, kao i nastavak realizacije započetih projekata. 
On je rekao da je potrebno aktivnije se posvetiti operativnim akcijama, kako bi se projekti uspješno realizovali. 


Predstavnici vlada potpisali su danas i Memorandum o saradnji Vlade Republike Srpske i Srbije radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore sa teritorije Srpske i Srbije.

 
OSMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA BIĆE ODRŽANA U PETAK, 28.JULA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 21 jul 2017 17:29

skupstinaaa

Osma redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana u petak, 28. jula sa početkom u 9 časova.

Na dnevnom redu je Informacija o realizaciji MEG projekta  za opštinu Gradiška, Prijedlog Poslovnika o radu Skupštine opštine Gradiška, Izvještaj neprofitnih organizacija o korištenju sredstava Budžeta opštine za 2016.godinu, Izvještaj o radu Odjeljenja za inspekcije za period januar-juni 2017.godine, Informacije o socijalnoj situaciji na području opštine za 2016., o stanju u oblasti sporta na području opštine za prošlu godinu kao i Informacije o stanju vodoprivrednih objekata u funkciji zaštite od poplava na području opštine Gradiška  i Informacija o stanju u oblasti informativne djelatnosti na području opštine sa Izvještajem o radu JP„Radio Gradiška“ za 2016.godinu.Pred odbornicima Skupštine opštine Gradiška naći će se i Izvještaj Načelnika opštine o radu u organima preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti:KP“Vodovod“ a.d.Gradiška, KP“Gradska čistoća“a.d Gradiška i  KP“Toplana“ a.d.Gradiška  za 2016.godinu, kao i Godišnji Izvještaj Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju opštine Gradiška za period od 1.1. do 31.12.2016.godine.

Na dnevnom redu osme redovne sjednice Skupštine opštine Gradiška je i Prijedlog Plana rada Turističke organizacije opštine Gradiška u 2017., Prijedlog Odluke o opštinskim administrativnim taksama, o raspisivanju izbora za izbor članova Savjeta mjesnih zajednica i sazivanju zbora građana mesnih zajednica na području opštine, Prijedlog Odluke o pristupanju  izradi Regulacionog plana dijela centra Gradiške, Prijedlog zaključka o utvrđivanju Nacrta izmjene dijela Urbanističkog projekta „Manjurevi-Stadion-Toplana“, kao i Prijedlog Odluke  o predaji na upravljanje , korišćenje  i održavanje primarne kanalizacione mreže Komunalnog preduzeća „Vodovod“ Gradiška i Prijedlog Odluke o kriterijumima za ostvarivanje prava na subvencionisanje zakupnine na stanove iz programa neprofitnog socijalnog stanovanja.

Odbornici Skupštine opštine Gradiška raspravljaće i o Nacrtu Odluke o javnom vodovodu  i kanalizaciji na području opštine i o Nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o proizvodnji i isporuci toplotne energije , kao i o Prijedlogu Odluke o utvđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora JP“Radio Gradiška“  i JP Sportski centar „Servitium“ Gradiška.Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o prihvatanju zaduženja po osnovu sporazuma o kreditu zaključenom između BiH i Bank Austrija Creditanstalt AG Beč, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o troškovima izdavanja lokacijskih uslova, o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama o Izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu obavljanja javnog prevoza  lica i stvari na području opštine,  Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o lokalnim i nekategorisanim putevima  i Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju opštine Gradiška, Prijedlog akata iz imovinsko-pravnih odnosa, razrešenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška direkto će prenositi sjednicu Skupštine opštine Gradiška.

 
BOSIĆ: AKO SNSD MISLI DA SU MU U ODBRANI SRPSKE BOLJI PARTNERI SDA, SBB I HDZ NEKA IZBACI SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:27

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, ocijenio je danas da ta stranka nema ništa protiv najava SNSD-a da će ih isključiti iz Savjeta ministara, ako, kako kaže, u SNSD-u misle da će im "bolji partneri u odbrani interesa RS biti SDA, SBB i HDZ".

Onda će SNSD morati da preuzme svu odgovornost za takav svoj čin i SDS neće otežavati situaciju u Sarajevu, poručio je Bosić.

Bosić je naglasio da SNSD treba da kaže da li je i stav te stranke "prijetnja" potpredsjednika SNSD-a, Igora Radojičića o izbacivanju SDS-a iz Savjeta ministara BiH i da li oni time najavljuju prekid platforme dvaju stranaka o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Potvrdio je da nisu ni sa jednom političkom partijom razgovarali o bilo kakvim novim političkim aranžmanima u Sarajevu.

Ipak, čini mu se, kako je kazao, da su takve izjave iz SNSD-a "posljedica njihovih unutrašnjih problema, turbulencija i pada rejtinga".

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Igor Radojičić, prethodno je rekao da se "svašta kuha" oko Savjeta ministara i da su "glavnu priču zakuhale federalne partije", ali i da bi se moglo desiti da neke stranke "izlete" iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao da je dosta partija već ušlo u neke bilateralne razgovore i da je puno toga vezano za federalne vlasti.

 
MLADI SOCIJALDEMOKRATI GRADIŠKA NASTAVLJAJU AKCIJE UREĐENJA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 21 jul 2017 13:00

1

Članovi Mladih Socijaldemokrata Gradiška danas su u centru grada ofarbali stubove za zastave i uredili prostor oko njih čime su nastavili akcije uređenja.

2

Predsjednik Opštinske organizacije Mladih socijaldemokrata Gradiška, Nevena Rakić, rekla je da su mladi socijaldemokrati uvijek bili na raspolaganju svojoj opštini i svim njenim građanima. Rakićeva je istakla da je ova akcija nastavak ljetnih aktivnosti jer su u prethodnom periodu uredili obalu keja i postavili klupe zajedno sa radnicima komunalnog preduzeća Gradska čistoća. Ona je navela da u narednom periodu planiraju nastaviti slične aktivnosti.

3

Mladi odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Gradiška, Dušan Ristić, rekao je da je na mladima da budu prvi kada se radi i dodao da je Opština Gradiška budžetom za 2017. godinu povećala izdvajanja za mlade, što je kako kaže, rezultat djelovanja Mladih socijaldemokrata Gradiška. On je istakao da nastavljaju dalje da rade u interesu svih građana.

4

Predsjednik republičke organizacije Mladih socijaldemokrata, Denis Šulić, izjavio je da su mladi širom republike kohezioni faktor u svojim lokalnim zajednicama.

''Nastavićemo sa ovakvim i sličnim aktivnostima širom naše Republike Srpske, da malim stvarima pokrećemo velike promjene'', istakao je Šulić.

5

6

 
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA I ĐURAŠKOVIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:20

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe", Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U optužnici, podignutoj 9. maja, oni se terete da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća i budžet Srbije.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih preduzeća, a protiv Živojina Petrovića i Jadranke Bardić zbog utaje poreza.

 
MSD NA PUTU BRŽEG I BOLJEG RAZVOJA REPUBLIKE SRPSKE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 13 jul 2017 12:55

denis

„Cilj Mladih Socijaldemkrata Republike Srpske u narednom periodu je motivisati mlade ljude kroz razne politike i programe da se osnaže i pokrenu svoje biznis ideje i projekte i zaposle mlade ljude „rekao je novoizbrani predsjednik MSD, Denis Šulić.

Šulić je istakao da je Platforma o političkom djelovanju MSD , za naredne četiri godine , u završnoj fazi izrade i da će biti perezentovana uskoro.“Obavili smo i razgovore sa predsjednikom SNSD-a Republike Srpske, Miloradom Dodikom, koji je rekao da su politike MSD-a uvijek imale značajno mjesto u politici SNSD-a i da će tako biti i u narednom periodu“, rekao je Šulić.

Šulić je naglasio da su MSD , kao sastavni dio SNSD-a, osnovani 1997.godine i kroz sve ove godine izrasli su u najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Republici Srpskoj .“Svaka generacija koja je bila na čelu MSD-a dala je svoj pečat u izgradnji i jačanju organizacije“, istakao je Šulić Prema njegovim riječima, mnoge inicijative i prijedlozi MSD-a ugrađene su u politku SNSD-a.“Stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, subvencionisanje kamatnih stopa za stambene kredite mladih bračnih parova, povećanje izdvajanja za stipediranje studenata prvog i drugog ciklusa, uvođenje Fonda „Dr. Milan Jelić“, samo su neke od inicijativa Mladih Socijaldemokrata koje jasno pokazuju da su MSD ljevičarski politički podmladak i da brinu o socijaldemokratiji. “Osim aktivnosti na republičkom nivou, MSD su na lokalnom nivou jasan i jak faktor SNSD-a , kako u Gradišci tako i svim drugim opštinskim i gradskim odborima i dali su jasan pečat svim pobjedama SNSD-a, „naglasio je Šulić i dodao da su MSD organizacija koja ima 26.000 članova.“Sigurno je da možemo i više, nismo oni koji sjede i kritikuju već radimo i svakim danom pokušavamo da nove mlade ljude uključimo u SNSD, jer smo spremni da saslušamo njihove ideje koje ćemo iskoristiti za bolji rad Mladih Socijaldemokrata i SNSD-a ,a samim tim i za brži i bolji razvoj Republike Srpske.“ istakao je Šulić .

Poslednje ažurirano petak, 14 jul 2017 09:34
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 294