Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 21.10.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 88 gostiju na mreži


ZAJEDNIČKA SJEDNICA VLADA REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
sreda, 10 jul 2013 15:51

Vlade Republike Srpske i Srbije zaključile su danas na zajedničkoj sjednici u Banjaluci da će se u narednom periodu nastaviti sa realizacijom značajnih projekata, među kojima je izgradnja gasovoda "Južni tok" i projekat "Podrinje", odnosno "Srednja Drina".


Premijer Republike Srpske, Željka Cvijanović, rekla je da je na sastanku razgovarano o izgradnji gasovoda "Južni tok" i da je u okviru toga potpisan Memorandum o razumijevanju vlada Srpske i Srbije o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa preduzeća "Srbijagas" i "Gas promet" iz Istočnog Sarajeva. 

Ona je navela da je postignut dogovor o snabdijevanju gasom Fabrike glinice Birač. 

Premijer Srbije, Ivica Dačić, naglasio je da je prioritet Vlade Srbije održavanje veza i podrška Republici Srpskoj, kao i nastavak realizacije započetih projekata. 
On je rekao da je potrebno aktivnije se posvetiti operativnim akcijama, kako bi se projekti uspješno realizovali. 


Predstavnici vlada potpisali su danas i Memorandum o saradnji Vlade Republike Srpske i Srbije radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore sa teritorije Srpske i Srbije.

 
ODRŽANA PETA REDOVNA SJEDNICA SO GRADIŠKA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 30 mart 2017 14:28

Skupština opštine Gradiška usvojila je danas Nacrt statuta opštine koji je upućen u tridesetodnevnu javnu raspravu, te program rada načelnika opštine i opštinske uprave za ovu godinu.

SO 5 sjednica
Usvojen je i Prijedlog programa kapitalnih investicija za period 2016-2020. godina i izvještaj o završenim kapitalnim investicijama predviđenim programom kapitalnih investicija, period 2012-2016. godina, za 2015. godinu, te razmatran izvještaj Republičkog javnog pravobranilaštva Banjaluka za prošlu godinu.

Najviše rasprave izazvao je Prijedlog sudskog poravnanja između opštine Gradiška, Sportskog centra Servicijum i "Niskogradnje" Laktaši u vezi sa izgradnjom sportske dvorane, te su prilikom glasanja o ovoj tački dnevnog rada odbornici SDS-a i PDP-a napustili sjednicu i nisu se vraćali do kraja zasjedanja.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da ni on nije zadovoljan ovim sporazumom, za koji je dobio ovlašćenje da ga potpiše, ali da je to sada najbolje rješenje koje daje mogućnost nastavka gradnje sportske dvorane.

"2012. godine propuštena je prilika da se nastavi gradnja sportske dvorane.
Prethodni načelnik i tadašnja vlast su zaustavili gradnju, nisu raskinuli ugovor o izgradnji i tri i po godine nisu komunicirali sa izvođačem-ulagačem. Nakon toga, iako je otvoren sudski postupak jer je izvođač radova bio prinuđen da tuži zbog moguće zastare, pokušali su da postignu sporazum o nastavku gradnje dvorane, a da se napravi vlasničko razgraničenje i znađu sredstva za dalju gradnju", naveo je Adžić.

On kaže da, zbog nepoznatih razloga, prethodni načelnik i lokalna uprava nisu uvažili tada potpisani sporazum sa "Niskogradnjom", da je nakon toga nastavljen sudski proces i da je sada lokalna uprava prinuđena da sačini sporazum po kojem bi opština Gradiška u najmanjoj mogućoj mjeri bila oštećena i izbjegla moguće milionske budžetske izdatke, koji bi bili plod nastavka sudskog procesa.

Pred odbornicima Skupštine opštine Gradiška bila je i informacija o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područne jedinice Gradiška.

Usvojene su i odluke o otpisu zastarjelih i nenaplativih potraživanja i obaveza opštine, o troškovima izadavanja lokacijskih uslova, o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine.

Na sjednici su usvojene odluke o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine Milenko Pavlović informisao je da je odbornik Vujadin Miljić istupio iz Kluba odbornika SDS-a i da će djelovati kao samostalni odbornik, te da je Klub odbornika Koalicije "Izvor" promijenio naziv u Klub Ujedinjena Srpska.


SO 5 sjednica 1

 

Poslednje ažurirano petak, 31 mart 2017 12:23
 
BOSIĆ: AKO SNSD MISLI DA SU MU U ODBRANI SRPSKE BOLJI PARTNERI SDA, SBB I HDZ NEKA IZBACI SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:27

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mladen Bosić, ocijenio je danas da ta stranka nema ništa protiv najava SNSD-a da će ih isključiti iz Savjeta ministara, ako, kako kaže, u SNSD-u misle da će im "bolji partneri u odbrani interesa RS biti SDA, SBB i HDZ".

Onda će SNSD morati da preuzme svu odgovornost za takav svoj čin i SDS neće otežavati situaciju u Sarajevu, poručio je Bosić.

Bosić je naglasio da SNSD treba da kaže da li je i stav te stranke "prijetnja" potpredsjednika SNSD-a, Igora Radojičića o izbacivanju SDS-a iz Savjeta ministara BiH i da li oni time najavljuju prekid platforme dvaju stranaka o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Potvrdio je da nisu ni sa jednom političkom partijom razgovarali o bilo kakvim novim političkim aranžmanima u Sarajevu.

Ipak, čini mu se, kako je kazao, da su takve izjave iz SNSD-a "posljedica njihovih unutrašnjih problema, turbulencija i pada rejtinga".

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Igor Radojičić, prethodno je rekao da se "svašta kuha" oko Savjeta ministara i da su "glavnu priču zakuhale federalne partije", ali i da bi se moglo desiti da neke stranke "izlete" iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao da je dosta partija već ušlo u neke bilateralne razgovore i da je puno toga vezano za federalne vlasti.

 
PETA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GRADIŠKA 30.MARTA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
ponedeljak, 27 mart 2017 18:31

 

skupstina

Peta redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška biće održana u četvrtak, 30.marta, sa početkom u 10 časova u sali za sjednice Skupštine opštine Gradiška.

Na dnevnom redu je Statut opštine Gradiška, Program rada Načelnika opštine i Opštinske uprave za 2017.godinu, kao i Prijedlog Programa kapitalnih investicija za period 2016.-2020.godina.

Pred odbornicima će se naći Izvještaj o završenim kapitalnim investicijama predviđenim Programom kapitalnih investicija za period 2012-2016. godina za 2015. godinu, Prijedlog sudskog poravnanja između opštine Gradiška, sportskog centra Servicijum i Niskogradnje Laktaši, te Informacije o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područne jedinice Gradiška i Republičkog javnog pravobranilaštva Banjaluka za prošlu godinu.

Na dnevnom redu su prijedlozi Odluka o troškovima izadavanja lokacijskih uslova, o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine Gradiška, odluka o otpisu potraživanja i obaveza, Prijedlog Odluke o osnivanju mjesne zajednice Mačkovac, Prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara Skupštine, Prijedlozi akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, razrješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška će direktno prenositi sjednicu.

 

Poslednje ažurirano četvrtak, 30 mart 2017 12:46
 
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA I ĐURAŠKOVIĆA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika RS, BiH, Svijet
petak, 05 jul 2013 16:20

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe", Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U optužnici, podignutoj 9. maja, oni se terete da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća i budžet Srbije.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih preduzeća, a protiv Živojina Petrovića i Jadranke Bardić zbog utaje poreza.

 
ODRŽANA UJEDINITELJSKA SKUPŠTINA UJEDINJENE SRPSKE I IZVORNE SDS PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
petak, 17 mart 2017 21:34

ujedinjena srpska 2

U Gradišci je večeras održana ujediniteljska skupština Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.
Izvorna SDS od sada će djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da se u eri velikih političkih podjela i pritisaka nameće potreba velikog ujedinjenja i udruživanja svih političkih faktora i uglednih ličnosti u veliki projekat koji se zove Ujedinjena Srpska.

"Republika Srpska je nastala iz potrebe da se ujedinjujemo, sabiramo, opstanemo, razvijamo i stvorimo nešto što može da garantuje našu bezbjednost i opstanak na ovim prostorima. Mi smo ponosni što možemo da kažemo da svaki dan napredujemo i što smo našli jednu vrstu vakcine za te najgore srpske bolesti - neslogu i podjele koje su uzrok svih naših propadanja i koje mogu nanijeti veliku štetu Republici Srpskoj", naglasio je Stevandić.

On je istakao da je Ujedinjena Srpska najbolji mogući spoj ljudi koji su počinjali organizovanje srpskog naroda devedesetih godina prošlog vijeka i mladih, uspješnih i obrazovanih ljudi.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se Ujedinjenoj Srpskoj priključiti i Zlatko Maksimović iz Bijeljine, Stevandić je odgovorio da su vrata otvorena za sve, te najavio da će najkasnije za dvije sedmice u Hercegovini biti nastavljen projekat proširenja ove stranke.

Novoizabrani potpredsjednik Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da će Izvorna SDS od sada djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti i još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

On je naglasio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa posebno neće mijenjati jer i on i Nenad Stavandić djeluju u istom poslaničkom klubu.

us

Na ujediniteljskoj skupštini izabrani su novi članovi Predsjedništva Ujedinjene Srpske iz izbornih jedinica jedan, dva i pet.

Iz Izborne jednice jedan u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabrani su dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Izvorne SDS Gradiška Tihomir Mihajlović i Dunjić, koji je narodni poslanik iz Gradiške.

Iz Izborne jedinice dva u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabran je Slavko Đukić iz Kotor Varoša, a za člana Predsjedništva iz Izborne jedinice pet izabran je bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i bivši funkcioner SDS-a Dušan Stojčić, koji je imenovan i za potpredsjednika Ujedinjene Srpske.

Skupštini ujedinjenja Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS prisustvovali su i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, predstavnici Socijalističke partije i oko 300 simpatizera i delegata Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 291