Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 63 gostiju na mreži
GRADIŠKI PENZIONERI DOBIĆE POPUST 10% NA LIJEKOVE KOJE PLAĆAJU PO PUNOJ CIJENI
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 23 februar 2018 14:02

lijekovi15

Udruženje penzionera Gradiška i Javna zdravstvena ustanova „Apoteka Gradiška“ potpisali su Protokol o popustu od 10 odsto za kupovinu lijekova koji se na kupuju na recept i proizvode iz programa „Galenfarm“, kao što su čajevi, sirupi i biljene masti.

Iz Udruženja penzionera Gradiška saopšteno je da članovi Udrženja mogu koristiti popust uz karticu koju mogu dobiti u Udruženju penzionera Gradiška i Mjesnim udruženjima penzionera. Prilikom preuzimanja kartice za popust potrebno je na uvid donijeti poslednji ček od penzije.

Poslednje ažurirano petak, 23 februar 2018 14:11
 
SUTRA POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU GRADIŠKIH STUDENATA
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 23 februar 2018 13:48

gradiska-grb

Potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata sa područja opštine Gradiška za akademsku 2017/2018. godinu biće upriličeno sutra u 11 časova u sali za sjednice Skupštine opštine Gradiška.

Opština Gradiška i ove godine stipendiraće preko 200 studenata, kojima će biti isplaćeno deset mječnih stipendija u iznosu od po 120 KM.

 

Poslednje ažurirano petak, 23 februar 2018 13:58
 
SERVISNE INFORMACIJE 23. FEBRUARA 2018.
Društvo - Društvo Gradiška
petak, 23 februar 2018 09:26

si

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa  nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a nisu zabilježena ni krivična djela, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.
Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška nisu imali intervencija u protekla 24 časa.

Na odjelu porodilišta gradiške bolnice u protekla 24 časa nije bilo poroda.

U Službi hitne pomoći pregledano je 29  pacijenta. Dežurni su bili  doktori Jelena Lakić-Kovačević i Goran Borjanović.

Zbog radova na dalekovodima, trafostanicama i niskonaponskoj mreži, danas će dolaziti do kraćih prekida u isporuci električne enrgije na trafostanicama Brestovčina 4 i Dubrave 2, Šmitran.

Isporuka  toplotne energije  i vode   jutros  je redovna. Prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.
Vodostaj rijeke Save  kod Gradiške jutros u 7  časova iznosio je 397  centimetara.

Poslednje ažurirano petak, 23 februar 2018 09:29
 
VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK 23. FEBRUARA 2018.
Društvo - Društvo RS, BiH, Svijet
petak, 23 februar 2018 09:17

snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i snijegom. Na zapadu će tokom dana padati snijeg, a slabija kiša i snijeg mogući su na istoku. 

Kiša, mjestimično i obilnija, padaće na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od jedan na zapadu do osam na istoku, na jugu jednaest, a u višim predjelima na zapadu minus jedan stepen Celzijusov. 

Temperatura u Gradišci jutros u 7 časova iznosila je jedan  stepen Celzijusov.

Poslednje ažurirano petak, 23 februar 2018 09:20
 
STANJE NA PUTEVIMA 23. FEBRUARA 2018.
Društvo - Društvo RS, BiH, Svijet
petak, 23 februar 2018 09:11

ams-rs

Nove snježne padavine tokom noći dodatno su otežale odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, pa ugaženog snijega i poledice ima na skoro svim putnim pravcima, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a preko Romanije vidljivost je, zbog magle, mjestimično i ispod 20 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Poseban oprez neophodan je na putevima Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Trnovo-Foča preko Rogoja, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Teslić preko Borja i Mrkonjić Grad-Mliništa. Vidljivost je, zbog magle, smanjena na dionicama preko prevoja i u kotlinama. 
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Na graničnom prelazu Izačić, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Poslednje ažurirano petak, 23 februar 2018 09:16
 
NA 13. SJEDNICI SKUPŠTINA PRVI PUT RAZMATRALA I USVOJILA PROGRAM RADA NAČELNIKA OPŠTINE
Politika - Politika Gradiška
četvrtak, 22 februar 2018 18:34

so2202

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su, na današnjem 13. redovnom zasjedanju, Program rada načelnika opštine i Opštinske uprave za 2018. godinu.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je ovo prvi put da Skupština opštine razmatra i usvaja Program rada načelnika opštine.

„Načelnici su do sada sami donosili svoje programe, a Skupština je o njemu raspravljala kroz Izvještaj o radu načelnika. Prvi put je usvojen Program po „MiPRO“ metodologiji, koju zagovara UNDP, Evropska komisija i EU fondovi. Želimo da se vidi koje su to planirane aktivnosti i investicije, da se jasno i transparentno vidi budžet za sve što je predviđeno Strategijom razvoja i Programom  kapitalnih investicija“, naveo je Adžić i ocijenio da će ovaj dokument unaprijediti rad lokalne uprave.

On je podsjetio da je usvajanjem Budžeta opštine Gradiška za 2018. godinu precizirano koje su to kapitalne investicije planirane u ovoj godini.

„To su završetak sportske dvorane i rekonstrukcija vodotornja. Planirane su značajne investicije u izgradnju infrastukture u Agro-industrijskoj zoni u Novoj Topoli, gdje će ove godine italijanska „Kalcedonija“ izgraditi pogon na površini od 11.000 kvadrata, a biće izgrađen i tržni centar na površini od 8.000 kvadarata. U ova dva privredna subjekta do kraja godine trebalo bi da se zaposli od 400 do 500 radnika“, istakao je Adžić.

On je dodao da je želja lokalne uprave da se završi obilaznica i da tu rade na obezbjeđenju donatorskih sredstava.

Na kritike opzicije, da su povećna izdvajanja za plate radnika Opštinske uprave, Adžić je naglasio da je broj zaposlenih u skladu sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi i da je prosječna plata u 2017. godinu bila manja u odnosu na 2016.

„Do 2019. godine broj radnika u lokalnoj upravi u Gradišci biće ispod gornje granice koju predviđa Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi. U ovoj godini vraćena su prava za koja su radnici ranije bili uskraćeni, kao što su jubilarne nagrade, regres i naknada za smrtni slučaj u porodici“, rekao je Adžić.

za2202

Na današnjoj sjednici usvojeni su  izvještaji o izvršenju Programa rada Skupštine opštine u 2017. godini, radu opštinskog Odjeljenja za inspekcije za prošlu godinu te realizaciji Strategije razvoja opštine Gradiška i Programa kapitalnih ulaganja u 2017. godini.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji Programa volontiranja, te informacije o stanju u javnom putničkom saobraćaju, protivpožarnoj zaštiti, pogrebnoj djelatnosti i stanju u zdravstvu za prošlu godinu.

Odbornici su razmatrali i inforamcije o stanju u pružanju usluga u Bolnici Gradiška, snabdjevanju električnom energijom, stanju bezbjednosti i bezbjednosti u saobraćaju, o radu Poreske uprave – Područne jedinice Gradiška u 2017. godini i poštanskom saobraćaju na području opštine Gradiška.

Odbornici su usvojili odluke o komunalnim taksama, dopunu Odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta u okviru koje su odbornici usvojili prijedlog odbornika SNSD-a Mirka Pisarića prema kojem Skupština opštine Gradiška zadužuje Načelnika opštine i resorno odjeljenje da sa AD „Tržnica“ pronađu rješenje u cilju umanjenja mjesečne zakupnine za korisnike štandova i tezgi na gradiškoj zelenoj pijaci i buvljaku.

Odbornici su usvojili prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Razvojne agencije Gradiška za 2018. godinu kao i  Odluku o određivanju naknade za rad članova Upravnog odbora „Razvojne agencije“. Na zahtjev odbornika opozicije, načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić je uložio Amandman da se naknada za članove Upravnog odbora sa 300 umanji na 200 KM.

Na 13. redovnoj sjednici Skupštine opštine Gradiška odbornici su usvojili  i prijedloge odluka o izmjeni djela urabanističkog plana  i akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Poslednje ažurirano četvrtak, 22 februar 2018 18:58
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 323