Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
ZAVRŠENA NOVA TRANSFORMATORSKA STANICA U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07 decembar 2017 17:47

 

Kompanija "Elektroprenos BiH" Banjaluka završila je izgradnju transformatorske stanice "Gradiška dva" od 110 kilovolti, čija je vrijednost 3,9 miliona KM.
Iz "Elektroprenosa BiH" saopšteno je da je planom razvoja prenosne mreže utvrđena potreba za izgradnju nove trafostanice na području ove opštine.

"S obzirom na to da bi uskoro trebalo da dođe do izgradnje novog graničnog prelaza sa novim mostom, nove industrijske zone, kao i da se u neposrednoj blizini nalazi i infrastruktura auto-puta Gradiška-Banjaluka, nova transformatorska stanica omogućiće kvalitetnu isporuku električne energije u ovoj regiji", navedeno je u saopštenju.

U "Elektroprenosu BiH" navode da je izvođač radova bio konzorcijum "Elektroenergetika" kojeg čine preduzeća "Kaldera kompani" iz Laktaša, banjalučki "Elnos", "Tekton", "Ars inženjering", te "Inving invest inženjering" iz Prijedora.

"Osim ugovora za izgradnju transformatorske stanice, s preduzećima `Elnos` i `Ars inženjering` potpisan je ugovor i za izgradnju dalekovoda vrijednog 79.388 KM", navedeno je u saopštenju.

Transformatorska stanica "Gradiška dva" nalazi se na lokalitetu Vrbaške, neposredno uz regionalni put Vrbaška-Potkozarje.

Iz "Elektroprenosa BiH" dodaju da je u planu nastavak ulaganja u rekonstrukcije i proširenja postojećih transformatorskih stanica u Kozarskoj Dubici, Prnjavoru, Banjaluci, kao i u izgradnju nove transformatorske stanice "Banjaluka deset".

Svečano otvaranje transformatorske stanice, čija je izgradnja završena u oktobru, planirano je za 13. decembar u 13.00 časova.

 

IZVOR :SRNA