Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
VEČERAS ODRŽAN KONCERT KLARINETISTE SLAVENA BALAĆA
sreda, 14 februar 2018 19:50

slaven1

U galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci večeras je održan koncert klarinetiste Slavena Balaća, učenika drugog razreda Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada.

Balać je jedan je od najtalentovanijih mladih klarinetista u Srbiji, što je pokazao i na 40 takmičenjima u zemlji i inostranstvu na kojima je osvojio trideset prvih, pet drugih i pet trećih nagrada.

On kaže da je ljubav prema klarinetu naslijedio od svog oca Slobodana koji je specijalista klarineta, da najviše voli klasičnu muziku, ali da svira i narodnu muziku i nastupa u kulturno-umjetničkim društvima iz Novog Sada.

Balać je istakao da planira da završi srednju muzičku školu po ubrzanoj proceduri, jer je sa Univerziteta u Montrealu dobio poziv da u Kanadi nastavi sa svojim muzičkim obrazovanjem, a postoji mogućnost da školovanje nastavi i u Njemačkoj. 

Balać se gradiškoj publici predstavio kompozicijama Lefevra, Donicetija, Mukea, Butrija, Vebera i Božića. Do sada je održao devet solističkih koncerata u Srbiji, nastupao je po brojnim zemljama Evrope, u Kanadi i Rusiji, a koncert u Gradišci bio mu je prvi nastup u Republici Srpskoj.

Koncert mladog novosadskog klarinetiste organizovala je Osnovna muzička škola “Branko Smiljanić” iz Gradiška.

slaven2

Poslednje ažurirano sreda, 14 februar 2018 19:57