Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
USPJEŠNE TURNEJE ''KOLOVITA'' U SLOVAČKOJ I BUGARSKOJ PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 17 jul 2017 16:10

kol varna

Članovi Kulturno-umjetničkog društva „ Kolovit“ iz Gradiške u protekle dvije sedmice imali su dvije uspješne turneje u Slovačkoj i Bugarskoj, gdje su nastupali na međunarodnim folklornim festivalima.

Predsjednik KUD-a „Kolovit“, Mirko Borjanović, naveo je da je prvi ansambl „Kolovita“ boravio u slovačkom gradu Zvolen od 3. do 7. jula, gdje su nastupali na festivalu akademskih folklornih društava.

„Osim „Kolovita“ i domaćina iz Slovačke na Festivalu u Zvolenu su nastupali ansambli iz Srbije, Poljske, Bugarske i Rumunije, a prvi ansambl se predstavio igrama iz Republike Srpske i BiH“, rekao je Borjanović.

On je naveo da je na turneji u bugarskom grada Varna od 8. do 15. jula  boravila jedna dječija grupa i članovi sekcije iz Mašića, gdje su se na Balkan folk festu predstavili igrama iz Leskovca, Pčinje i Grmeča.

Borjanović je dodao da su dječije grupe „Kolovita“ na raspustu do početka septembra, a prvi ansambl u ovoj sedmici ima još nekoliko nastupa na području Gradiške nakon čega i oni imaju odmor od nastupa i turneja do kraja avgusta.

KUD „Kolovit“ ima oko 450 aktivnih članova a novi upis članova biće organizovan u septembru.  

kolovit slovacka