Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
U GRADIŠKOJ BOLNICI POČELA ŠKOLA ZA TRUDNICE PDF Štampa El. pošta
sreda, 18 oktobar 2017 16:14

Na Odjelu ginekologije i akušerstva gradiške Bolnice počela je škola za trudnice.

Bolnica-Gradiska

Načelnik ginekološko-akušerskog odjela Dejan Gvozden rekao je da je prezentacija škole za trudnice održana u ponedeljak 16. oktobra, kada su trudnicama održana i uvodna predavanja iz oblasti pedijatrije, ginekologije, anestezije i psiho-fizičke pripreme za porod.

Gvozden je istakao da će u narednih petnaest dana biti određene grupe trudnice koje će u novembru početi sa psiho-fizičkim vježbama.

„Trudnice će do poroda imati po četiri predavanja, tokom kojih će imati priliku da upoznaju ginekologe, pedijatre, anesteziologe, medicinske sestre i babice, sa kojima će proći kroz porod, i moći će da im postave sva pitanja koja ih interesuju. Cilj je da se kod budućih porodilja smanji strah od poroda, kako bi one lakše mogle da prođu kroz period trudnoće“, pojasnio je Gvozden.

Prema Gvozdenovim riječima, škola je za sada namjenjena samo trudnicama a u narednom periodu nastojeće da i njihovim muževima omoguće da prustvuju predavanjima.

Sve zainteresovane trudnice za školu se mogu prijaviti ili informisati na Odjelu ginekologije i akušerstva u gradiškoj Bolnici.